קומפרסורים אנולוגיים...
-
@מוישי-0 זה פשוט מאוד - אין דבר כזה “לפחד שזה יקמפרס חזק מידי”, אם אתה לא שומע סאונד מקומפרס, מעוך ו"מגעיל" כשקימפרסת יותר מידי, אז כנראה שהאוזן שלך עדיין לא מזהה את ההבדלים, ואתה צריך להתאמן על פיתוח השמיעה(ישנם אתרים שעוזרים לזה ואני אישית מתאמן בהם לפעמים כגון SOUND GYM), הדרך היחידה לדעת האם קימפרסת טוב ועשית מיקס טוב זה לפי האוזן, התאמנות ולמידה, ואם האוזן לא מפותחת מספיק היא לא תזהה האם המיקס טוב או לא, צריך לדעת לפתח את האוזן(איך נשמע סאונד מקומפרס, איך נשמע דיסטורשן/סטורציה/ועוד ועוד), בנוגע לשימוש עצמו בקומפרסור ברמה הטכנית, מעט מורכב לי להסביר לך, ממליץ לך לצפות במדריכים באינטרנט.
@Studio-Bit יוכל להרחיב לך עוד על הנושא.
-
@מוישי-0 זה פשוט מאוד - אין דבר כזה “לפחד שזה יקמפרס חזק מידי”, אם אתה לא שומע סאונד מקומפרס, מעוך ו"מגעיל" כשקימפרסת יותר מידי, אז כנראה שהאוזן שלך עדיין לא מזהה את ההבדלים, ואתה צריך להתאמן על פיתוח השמיעה(ישנם אתרים שעוזרים לזה ואני אישית מתאמן בהם לפעמים כגון SOUND GYM), הדרך היחידה לדעת האם קימפרסת טוב ועשית מיקס טוב זה לפי האוזן, התאמנות ולמידה, ואם האוזן לא מפותחת מספיק היא לא תזהה האם המיקס טוב או לא, צריך לדעת לפתח את האוזן(איך נשמע סאונד מקומפרס, איך נשמע דיסטורשן/סטורציה/ועוד ועוד), בנוגע לשימוש עצמו בקומפרסור ברמה הטכנית, מעט מורכב לי להסביר לך, ממליץ לך לצפות במדריכים באינטרנט.
פוסט זה נמחק! -
@לוי-ל כתב בכומפרסורים אנולוגיים...:
אם אתה לא שומע סאונד מקומפרס, מעוך ו"מגעיל" כשקימפרסת יותר מידי, אז כנראה שהאוזן שלך עדיין לא מזהה את ההבדלים, ואתה צריך להתאמן על פיתוח השמיעה(ישנם אתרים שעוזרים לזה ואני אישית מתאמן בהם לפעמים כגון SOUND GYM), הדרך היחידה לדעת האם קימפרסת טוב ועשית מיקס טוב זה לפי האוזן, התאמנות ולמידה, ואם האוזן לא מפותחת מספיק היא לא תזהה האם המיקס טוב או לא, צריך לדעת לפתח את האוזן(איך נשמע סאונד מקומפרס, איך נשמע דיסטורשן/סטורציה/ועוד ועוד)
זה לא שאני לא שומע שאם אני מקמפרס מדי הרבה זה נהיה מגעיל אלא אני מקמפרס ואני לא מבין למה לקמפרס באנולוגי מאשר ברגיל כמו ה פרו C כי אם אני רוצה לקמפרס מבחינת ווליום אני השתמש בפרו C ואם אני רוצה סטוראציה אני השתמש בסתם קומפרסור אנולוגי שלא מקמפרס אלא משאיר אותו אותו דבר או שאני אשים סאטרן 2 וכדו’ מה העניין לקמפרס דווקא עם אנולוגי? וחוץ מזה התכוונתי לשאול איך משתמשים עם הקומפרסור-מה זה המחוגה שזז במסך וכן אם אני רוצה לשים טרשולד לדוגמא -25 וריינג 4:1 איך מגדירים את זה באנולוגי. כי יש רק אינפוט ואאוטפוט ואני לא באמת יודע כמה הוא מקמפרס
קצת התפזרתי… אבל בשביל זה פתחתי את הנושא-אז פליז… -
-
@מוישי-0 וואו נכנסת לנושא מורכב מאוד, אנלוג מול דיגיטל, זה נושא שנשתברו עליו קולמוסים רבים, אבל בגדול - זה נושא למתקדמים, וזה לא נושא שמבינים על ההתחלה, בקצרה- זה לא עובד ככה, אי אפשר לשים קומפרסור דיגיטלי ואז סאטרוציה ולצפות שזה יהיה כמו 1176, ממש לא, כל קומפרסור אנלוגי מוסיף סטורציה יחודית וסאונד שיחודי ספציפית אליו, והוא מביא את הסאונד האנלוגי של שנות ה70-80 שכולם מחפשים לקבל, ועם צבע מטורף, בגדול אם אתה מעבד וממקסס מתחיל פחות תתעסק בזה, ויותר בטכניקת המיקס הבסיסית עצמה והעיבוד.
-
אהלן. יש לי פלאגינים של קומפרסורים אנלוגיים {LA2A ו1176 VC670 וכדו’} מישהו יכול להסביר איך משתמשים אתם? כי כל פעם שאני מנסה להתעסק אתם הם מיד מגביהים לי את הווליום, וכשאני מוריד את הOUTPUT אני מפחד שזה יקמפרס מדי הרבה כי א"א לראות כמה הוא מקמפרס… תוכלו להסביר איך משתמשים איתם נכון ואיך אני יודע שלא קימפרסתי מדי חזק?
תודה מראש…@מוישי-0 זה משנה את כל התמונה אתה שואל כבר מה ההבדל בין הקומפרסור הזה לזה הרי שניהם מבצעים את אותה פעולה למה לי לקמפרס באנלוגי ולא מובן שאני יכול לקמפרס בצורה מוחשית
ההבדל הוא שה PRO C הוא מאד טכני ולא חי הוא פשוט עושה את היחסים שהנחת לו בצורה חלקה והסאונד מקומפרס אבל אין את הצבע (שקשה מאד לשים לב אליו זה באמת נושא מורכב)
מה שאין כן בקומפרסור אנלוגי שם יש הרבה סוגים יש יותר איטיים יש כאלה שהפעולה שלהם מאד חזקה ולכן יש הבדל בין דבר שהוא משתנה בין מכשיר למכשיר לבין משהו שהוא תמיד אותו דבר וטכנילגבי הקומבינה שהצעת עם הסטורציה זה לא עובד ככה… אתה לא תגיע לסאונד של מכונה אנלוגית מסיטרוצאיה
יש סרטון נראה לי של in the mix על זה…
הנה https://www.youtube.com/watch?v=SUd4U87EcDo -
@מוישי-0 זה משנה את כל התמונה אתה שואל כבר מה ההבדל בין הקומפרסור הזה לזה הרי שניהם מבצעים את אותה פעולה למה לי לקמפרס באנלוגי ולא מובן שאני יכול לקמפרס בצורה מוחשית
ההבדל הוא שה PRO C הוא מאד טכני ולא חי הוא פשוט עושה את היחסים שהנחת לו בצורה חלקה והסאונד מקומפרס אבל אין את הצבע (שקשה מאד לשים לב אליו זה באמת נושא מורכב)
מה שאין כן בקומפרסור אנלוגי שם יש הרבה סוגים יש יותר איטיים יש כאלה שהפעולה שלהם מאד חזקה ולכן יש הבדל בין דבר שהוא משתנה בין מכשיר למכשיר לבין משהו שהוא תמיד אותו דבר וטכנילגבי הקומבינה שהצעת עם הסטורציה זה לא עובד ככה… אתה לא תגיע לסאונד של מכונה אנלוגית מסיטרוצאיה
הנה https://www.youtube.com/watch?v=SUd4U87EcDo@י.פ כתב בכומפרסורים אנולוגיים...:
הוא מאד טכני ולא חי הוא פשוט עושה את היחסים שהנחת לו בצורה חלקה והסאונד מקומפרס אבל אין את הצבע (שקשה מאד לשים לב אליו זה באמת נושא מורכב)
הוא לא “טכני” אלא דיגיטלי, וזהו ההבדל בין אנלוג לדיגיטל
צי’ן ווקאל הבסיסי(בדגש על בסיסי, בלי SOOTHE, ספקטר ועוד פלאגינים מורכבים) אמור לדעתי האישית להראות כך -
EQ דיגיטלי נקי להורדות והעלאות
קומפרסור(דיגיטלי או אנלוגי, כל אחד וטעמו)
ואח"כ מתחילים להוסיף קומפרסורים אנלוגים נוספים, EQ אנלוגים, ועוד אמולציות של ציוד אנלוגי לצביעת הסאונד, וכמובן יש עוד המון פלאגינים ששמים על ווקאל(SOOTHE, ספקטר לפעמים, אוטו טיון, ואין המקום להרחיב כי יש המון וזה תלוי סיטואציה), מיקס זה לא - בוא נעשה בלאנס EQ וקומפרסיה, זה החלק הבסיסי ואחד מהחלקים החשובים של המיקס, אבל מיקס טוב הוא כזה שהופך סאונד טוב לסאונד מדהים, עם צבע, חיים ואופי. -
@י.פ כתב בכומפרסורים אנולוגיים...:
הוא מאד טכני ולא חי הוא פשוט עושה את היחסים שהנחת לו בצורה חלקה והסאונד מקומפרס אבל אין את הצבע (שקשה מאד לשים לב אליו זה באמת נושא מורכב)
צי’ן ווקאל הבסיסי(בדגש על בסיסי, בלי SOOTHE, ספקטר ועוד פלאגינים מורכבים) אמור לדעתי האישית להראות כך -
EQ דיגיטלי נקי להורדות והעלאות
קומפרסור(דיגיטלי או אנלוגי, כל אחד וטעמו)
ואח"כ מתחילים להוסיף קומפרסורים אנלוגים נוספים, EQ אנלוגים, ועוד אמולציות של ציוד אנלוגי לצביעת הסאונד, וכמובן יש עוד המון פלאגינים ששמים על ווקאל(SOOTHE, ספקטר לפעמים, אוטו טיון, ואין המקום להרחיב כי יש המון וזה תלוי סיטואציה), מיקס זה לא - בוא נעשה בלאנס EQ וקומפרסיה, זה החלק הבסיסי ואחד מהחלקים החשובים של המיקס, אבל מיקס טוב הוא כזה שהופך סאונד טוב לסאונד מדהים, עם צבע, חיים ואופי.@לוי-ל כתב בכומפרסורים אנולוגיים...:
היינו הך זה בדיוק מה שטענתי קומפרסור דיגיטלי הוא יותר טכני משאר קומפרסור אנלוגי (לא הייתי צריך להבהיר שזה דיגיטלי כי דיברנו על PRO C
-
@מוישי-0 זה משנה את כל התמונה אתה שואל כבר מה ההבדל בין הקומפרסור הזה לזה הרי שניהם מבצעים את אותה פעולה למה לי לקמפרס באנלוגי ולא מובן שאני יכול לקמפרס בצורה מוחשית
הנה https://www.youtube.com/watch?v=SUd4U87EcDo -
הנה https://www.youtube.com/watch?v=SUd4U87EcDo@י.פ כתב בכומפרסורים אנולוגיים...:
זה משנה את כל התמונה אתה שואל כבר מה ההבדל בין הקומפרסור הזה לזה הרי שניהם מבצעים את אותה פעולה למה לי לקמפרס באנלוגי ולא מובן שאני יכול לקמפרס בצורה מוחשית
כן אבל בין הקימפרוסעצמו לא משנה אם קימפרסתי בפרו C או באנולוגי רק שאנולוגי זה מעביר בלי קשר לקימפרוס גם צבע… {כך נראה לענ"ד…}
אבל למעיישה איך משתמשים איתם…? -
זה משנה את כל התמונה אתה שואל כבר מה ההבדל בין הקומפרסור הזה לזה הרי שניהם מבצעים את אותה פעולה למה לי לקמפרס באנלוגי ולא מובן שאני יכול לקמפרס בצורה מוחשית
כן אבל בין הקימפרוסעצמו לא משנה אם קימפרסתי בפרו C או באנולוגי רק שאנולוגי זה מעביר בלי קשר לקימפרוס גם צבע… {כך נראה לענ"ד…}
אבל למעיישה איך משתמשים איתם…?@מוישי-0 כמובן, לכן קוראים לזה קומפרסור ולזה קומפרסור השאלה איך הפעולה נשמעת אפשר לדמות את זה לציור אפשר לצייר בעט והציור יהיה מדהים אבל עם עיפרון אפשר להדגיש הצללות שמחזקות ונותנות אופי לתמונה הכללית כך גם בקומפרסיה יש קימפרוס טכני לא נוכח שמיועד למקומות שבהם הפעולה היא נטו הקומפרסיה האיזון בין החלקים הדינמיים או עיצוב הסאונד לאטאקי וכו’… אבל יש קימפרוס (שלא בהכרח אבל על פי רוב) אנלוגי שהוא נותן אופי לסאונד , שוב ההבדל הוא דק וסביר להניח שלא נשמע אותו כיחידה אחת אבל עם עושים זאת לקבוצה של כלים או על המאסטר ישמעו יותר טוב את הקומפרסיה האנלוגית
-
@מוישי-0 כמובן, לכן קוראים לזה קומפרסור ולזה קומפרסור השאלה איך הפעולה נשמעת אפשר לדמות את זה לציור אפשר לצייר בעט והציור יהיה מדהים אבל עם עיפרון אפשר להדגיש הצללות שמחזקות ונותנות אופי לתמונה הכללית כך גם בקומפרסיה יש קימפרוס טכני לא נוכח שמיועד למקומות שבהם הפעולה היא נטו הקומפרסיה האיזון בין החלקים הדינמיים או עיצוב הסאונד לאטאקי וכו’… אבל יש קימפרוס (שלא בהכרח אבל על פי רוב) אנלוגי שהוא נותן אופי לסאונד , שוב ההבדל הוא דק וסביר להניח שלא נשמע אותו כיחידה אחת אבל עם עושים זאת לקבוצה של כלים או על המאסטר ישמעו יותר טוב את הקומפרסיה האנלוגית
@י.פ לגמריי… למעיישה?
לא שאני לא יודע כלום בעניין פשוט בא לי להבין טוב את הפרמטרים-מה רואים במסך של הקומפרסורים האלה והאופציות לשנות אותו-GR וכדו’…@י.פ כתב בכומפרסורים אנולוגיים...:
לגבי הקומבינה שהצעת עם הסטורציה זה לא עובד ככה… אתה לא תגיע לסאונד של מכונה אנלוגית מסיטרוצאיה
למה? מה רע בלשים EQ אנולוגי שהסיגנל יעבור דרכו או סתם קומפרסור אנולוגי שלא באמת מקמפרס אלא סתם שהסאונד עובר דרכו או את הסאטרן 2 ולבחור טיוב או וורום וכו’ חייבים דווקא לקמפרס דרכו? {כי כתבתי שאני לא הכי מסתדר איתם-לא בגלל שאני מתעצל… או במקום הוויכוחים פשוט תסבירו איך משתמשים איתם נכון?
} -
@מוישי-0 מה שאתה לא מבין לדעתי זה ש"הצבע" הזה הוא פשוט הכרחי ובלי צבע כזה וקומפרסיה/סטורציה אנלוגית טובה המיקס פשוט לא יהיה טוב.
-
אם אתה לא שומע סאונד מקומפרס, מעוך ו"מגעיל" כשקימפרסת יותר מידי, אז כנראה שהאוזן שלך עדיין לא מזהה את ההבדלים, ואתה צריך להתאמן על פיתוח השמיעה(ישנם אתרים שעוזרים לזה ואני אישית מתאמן בהם לפעמים כגון SOUND GYM), הדרך היחידה לדעת האם קימפרסת טוב ועשית מיקס טוב זה לפי האוזן, התאמנות ולמידה, ואם האוזן לא מפותחת מספיק היא לא תזהה האם המיקס טוב או לא, צריך לדעת לפתח את האוזן(איך נשמע סאונד מקומפרס, איך נשמע דיסטורשן/סטורציה/ועוד ועוד)
זה לא שאני לא שומע שאם אני מקמפרס מדי הרבה זה נהיה מגעיל אלא אני מקמפרס ואני לא מבין למה לקמפרס באנולוגי מאשר ברגיל כמו ה פרו C כי אם אני רוצה לקמפרס מבחינת ווליום אני השתמש בפרו C ואם אני רוצה סטוראציה אני השתמש בסתם קומפרסור אנולוגי שלא מקמפרס אלא משאיר אותו אותו דבר או שאני אשים סאטרן 2 וכדו’ מה העניין לקמפרס דווקא עם אנולוגי? וחוץ מזה התכוונתי לשאול איך משתמשים עם הקומפרסור-מה זה המחוגה שזז במסך וכן אם אני רוצה לשים טרשולד לדוגמא -25 וריינג 4:1 איך מגדירים את זה באנולוגי. כי יש רק אינפוט ואאוטפוט ואני לא באמת יודע כמה הוא מקמפרס
קצת התפזרתי… אבל בשביל זה פתחתי את הנושא-אז פליז…@מוישי-0 כתב בכומפרסורים אנולוגיים...:
ואני לא מבין למה לקמפרס באנולוגי מאשר ברגיל כמו ה פרו C כי אם אני רוצה לקמפרס מבחינת ווליום אני השתמש בפרו C ואם אני רוצה סטוראציה אני השתמש בסתם קומפרסור אנולוגי שלא מקמפרס אלא משאיר אותו אותו דבר או שאני אשים סאטרן 2 וכדו’ מה העניין לקמפרס דווקא עם אנולוגי? וחוץ מזה התכוונתי לשאול איך משתמשים עם הקומפרסור-מה זה המחוגה שזז במסך וכן אם אני רוצה לשים טרשולד לדוגמא -25 וריינג 4:1 איך מגדירים את זה באנולוגי. כי יש רק אינפוט ואאוטפוט ואני לא באמת יודע כמה הוא מקמפרס
הגישה שלך מעולה ואני לגמרי חושב כמוך, אם תתרגל להשתמש בפרו C ולאט לאט תכיר אותו יותר (כי יש לו כל מיני אלגוריתמים וכל אחד מתנהג אחרת), אתה באמת לא צריך שום קומפרסור אחר, אני אישית גם משתמש בו יותר ויותר עם הזמן ופחות בקומפרסורים אחרים, ואני מסכים איתך לגבי הסטורציה, אפשר ועדיף להשתמש בפלאגין ייעודי לסטורציה ואז גם יש יותר שליטה (סטורן 2 באמת מעולה בשביל זה!).
בהצלחה אחי ואני אגיד את זה שוב, אני אוהב את איך שאתה חושב!
-
@SHLNX אבל כמובן - אין על הצבע שאמולציות אנלגיות מביאות איתם, אם זה פולטק, 1176, LA2, ועוד ועוד.
@SHLNX אבל כמובן - אין על הצבע שאמולציות אנלגיות מביאות איתם, אם זה פולטק, 1176, LA2, ועוד ועוד.
לא תיכננתי להכנס לנושא ולהתחיל לדון בזה, אבל בדיוק היום חבר אמר לי שהוא אוהב את הצבע של הפולטק, אז אמרתי לו שאם הוא שומע את זה במבחן עיוור, אני קונה לו פולטק אנלוגי אמיתי…
אתה פותח את הפולטק של UAD ובברירת מחדל, הוא מוסיף לך 1.2 DB של ווליום, כמובן שזה נשמע הרבה יותר טוב, Louder is better זוכרים?אני אישית הגדרתי כמעט את כל הפלאגינים שלי, שיפתחו על פלט בברירת מחדל, אין אוזן שווליום חזק יותר לא משחד אותה, גם לא המקצוענים ביותר, זה פשוט איך שהמוח שלנו עובד.
(אני לא אומר שאין צבע להדמיות אנלוגיות, אבל עושים מזה הרבה יותר עניין ממה שזה באמת). -
לא תיכננתי להכנס לנושא ולהתחיל לדון בזה, אבל בדיוק היום חבר אמר לי שהוא אוהב את הצבע של הפולטק, אז אמרתי לו שאם הוא שומע את זה במבחן עיוור, אני קונה לו פולטק אנלוגי אמיתי…
אתה פותח את הפולטק של UAD ובברירת מחדל, הוא מוסיף לך 1.2 DB של ווליום, כמובן שזה נשמע הרבה יותר טוב, Louder is better זוכרים?אני אישית הגדרתי כמעט את כל הפלאגינים שלי, שיפתחו על פלט בברירת מחדל, אין אוזן שווליום חזק יותר לא משחד אותה, גם לא המקצוענים ביותר, זה פשוט איך שהמוח שלנו עובד.
(אני לא אומר שאין צבע להדמיות אנלוגיות, אבל עושים מזה הרבה יותר עניין ממה שזה באמת).@SHLNX כתב בכומפרסורים אנולוגיים...:
(אני לא אומר שאין צבע להדמיות אנלוגיות, אבל עושים מזה הרבה יותר עניין ממה שזה באמת).
הרבה פעמים זה נכון, אבל אין יחלוק שה1176 וקומפרסרים מסוגו עושים משהו טוב לסאונד, וידוע הסיפור שסיפרת על ההוא שרצה להראות לך איזה צבע מדהים הריוורב נותן לסאונד, והוא התלהב עד שגילה שזה כבוי.
אגב גילוי נאות - אני מעדיף להשתמש ביותר סטורציות על הסאונד בשביל הצבע, ופחות בקומפרסורים, בגלל נוחות עבודה.@SHLNX כתב בכומפרסורים אנולוגיים...:
אין אוזן שווליום חזק יותר לא משחד אותה, גם לא המקצוענים ביותר
לכן יש את העניין של גיין סטייגינג שכ"כ הרבה מקפידים עליו.
-
(אני לא אומר שאין צבע להדמיות אנלוגיות, אבל עושים מזה הרבה יותר עניין ממה שזה באמת).@SHLNX מסכים במאה אחוז ההבדל הוא דקיק וצריך להיות חד אוזן כדי לשמוע וזה לא משהו שאנחנו רוצים שמפיקים שיר אנחנו רוצים שהמאזין הפשוט והממקסס כאחד יוכלו לשמוע הבדל בהיר ולהיות נאמן לכל מה שטוענים ואומרים לך לא תמיד טוב צריך קצת חקירה בחיים
זו הדרך הטובה להגיע לאמת כמובן שיש את הדרך של “תמים תהיה” אבל לא להיות שאינו יודע לשאול וכו’…לכאו’ רבותיי…
השיטה הרציונלית קוראים לזה היום? - נו נו…סליחה על הקרינג’
מה שכן על אף הבדל הקטן , לחקות סאונד של מכונה אנלוגית אחרי סיטורציה זה פשוט מעייף תפתח 1176 וזהו