@איש-אחד כתב בימאהה או קורג?:
לעניות דעתי, וכפי שכבר נאמר בשעתו באתר מקצב ו"ווכח" רבות, ההבדל העיקרי בין הימאהה לקורג הוא הקומפרסור. ואסביר:
ביאמהה כל החומר עובר דרך קומפרסור, ואפקטים כמו ריוורב וכדו'. ההשפעה הישירה של זה הינה שכל צליל המנוגן ביאמהה נשמע הרבה יותר גדול ממה שהוא, על פי הכלל הנודע בסאונד (בתרגום מאנגלית)- חזק נשמע תמיד טוב יותר. זה נותן אווירה חזקה ותחושה של בלגן ואנרגיה.
לעומת זאת, בקורג- מה שהכנסת זה מה ששמעת. אין אפקטים, אין ניפוחים, הכל כמו במקור. לכן אם המקצב או הסאונד שאתה מנגן לא בנויים או מכוונים ממש טוב- הם ישמעו גרוע ולא סוחף.
ומסיבה זו בחו"ל מנגנים כמעט כולם על קורג ובישראל הרבה מאוד על יאמהה, כיון שבארה"ב לא אוהבים הרבה בלגן ובישראל כן. זה מכניס הרבה אנרגיה.
(בערך זה הסיכום של מה שנאמר שם, וכן באחד מהפרקים האחרונים של הקלידנים ובפינה של @חכם_בלילה בקו המכלול ע"י ליבלה ליפסקר.)
אגב, לייבלה טען בפינה הנ"ל שהסמפלר הקרוב ביותר למקור הוא של ketron event, אחריו של יאמהה ואחריו של קורג.
נ.ב. גילוי נאות- אני יושב על SX900 של ימאהה.
הכי מדויק ששמעתי, ותרשה לי להוסיף, בסוף זה עניין של הרגל. המוזיקה החסידית סטייל קטרון/מאיר אדלר התרגלו לסאונד החם של ימהה. ולכן מעדיפים את זה כי בקורג, כמו שאמרת, מה שאתה מכניס, זה מה יוצא.
ואגב באלקטרוני (לא חסידי!), הקורג הרבה יותר מקצועי מהימהה, בגלל שהאופציות לתכנות ואפקטים שם הרבה יותר קלות. אני מדבר כמובן על טראקים מקצועיים שבעיקר בחו"ל שומעים אותם. אני שומע באופן סדיר חתונות מחו"ל רק בשביל הטראקים האלקטרונים. אין בארץ דברים כאלו.