טיפים לקלידנים מתחילים
-
אני ממליץ בחום לכל קלידן מתחיל (ולא רק) שכבר מנגן כמו שצריך על לה או על רה להתחיל להשתחרר מהכפתור הארור שנקרא טרנספוזיציה. שהוא לדעתי הסיבה שרוב הקלידנים בשוק הם ברמה מוזיקלית נמוכה למדי. תתחיל לנגן על סול מינור. כשתרגיש שאתה שולט בו כמו בלה מינור, תגלה לפתע שאתה “בטעות” למדת סולם נוסף- לה דיאז מזור! כעת עבור לנגן גם לה דיאז מינור, ותגלה מהר מאוד שאתה יודע גם את הסולם המקביל שלו- דו דיאז מזור! וכן הלאה…
אין לכם מושג כמה זה קל… וכמה זה יתרום לכם להתפתחות מוזיקלית. אני מהרגע שהתחלתי לעשות את זה, תוך שנה בלבד כבר ניגנתי חלק על 12 סולמות מינור ומזור, הפסקתי להשתמש בטרנספוזיציה, וכבר לא היה לי שום הבדל בקושי בין לה מינור לכל סולם אחר, אתה מרגיש שולט במקלדת שליטה מלאה, זה מפתח לך את החוש המוזיקלי ברמה שלא תיאמן, וגם זה מקפיץ לך ב-20 רמות את דיוק האיצבוע ואת מהירות הידיים בלי שתשים לב…
זה באמת קל! נסו ולא תתחרטו!..
מקווה שהועלתי.
(דרך אגב, נראה לי שאין דרך טובה מזו לפתח את זריזות הידיים… עיין ערך אבי דרור, אבי דויטש, אפרים מרקוביץ, לייבלה ליפסקר, ועוד… שימו לב, שלכל הקלידנים שמנגנים על כל הסולמות ,יש מהירות ידיים גדולה בפער עצום מהקלידנים שמשתמשים בטרנספוזיציה) -
בקרוב טיפים לקלידנים מהבינה מלאכותית…
-
@אורגו-מדלי לא נראה לי בכלל שזה מומלץ ומותר.
הערך המוסף של פורום זה טמון בניסיון והידע האישי של כל משתמש. כדי לספק לשואל את התשובה המדויקת ביותר, אנו מבקשים מהמשתמשים להסתמך על הידע והניסיון שלהם ולא על תוצאות מחיפוש במנועי בינה מלאכותית. במידה והשואל ירצה להסתמך על GPT ודומיו - הרי הוא יוכל לעשות זאת בעצמו. ולכן - התשובות בפורום צריכות להיות מבוססות על ניסיון אישי.
https://hamusicay.com/topic/2/חוקי-פורום-המוזיקאי-מומלץ-לקרוא-בעיון?_=1733659070937
-
@אורגו-מדלי כתב בטיפים לקלידנים מתחילים:
@אני-ואני אני לא מתכוון לטיפים איך לעשות איצבוע נכון אני מתכוון לדוגמא איך לשבת מול אורגן איך לשים את היד על הקלידים וכו…
דברים שחייב לדעת בלי קשר לקלידן או לא זה בסיסי@אני-ואני כתב בטיפים לקלידנים מתחילים:
במידה והשואל ירצה להסתמך על GPT ודומיו - הרי הוא יוכל לעשות זאת בעצמו. ולכן - התשובות בפורום צריכות להיות מבוססות על ניסיון אישי.
-
@אני-ואני מעולה!
@אורגו-מדלי מעבר לכך, כולנו רואים כמה לעיתים הבינה המלאכותית מדברת שטויות, וד"ל. כבר פורסמו כאן כמה ציטוטים בשמה בלי טעם וריח ובלי קשר לנושא המדובר.
ובשביל איך להניח את היד מול הקלידים וכו’ יש את הנושא המדהים והמחכים ש @Benaya פתח לנו כאן. -
@איש-אחד זה לא נפתח באתרוג מה זה ?
זה הנושא על נגינה בפסנתר כאן בפורום…
https://hamusicay.com/topic/245/סרטוני-הדרכה-בפסנתר-המון-ידע-וטיפים-בנגינה-על-פסנתר?_=1733662867587 -
לגבי מה שנקרא קלידן מתחיל אני לא חושב שצריך להתחיל מאיזה טירוס 5 אין בזה עניין קודם אפשר לקנות איזה ימאאהה 473 ואז לראות לאיזה כיוון מתקדמים
-
האורגן מדלי דנט אזן שיש לי בלי מקצבים של מישהו לא שווה שקל אז מי שמתכוון לקנות אותו בלי תקציב לעוד סט מקצבים שלא יקנה האורגן כמעט כולו מזרחי נטו ומשעמם
-
@אורגו-מדלי ואני ממליץ על הדאנסים של עמי כהן
-
@מאיר-גולדברג מה זה אומר על הדאנסים של עמי כהן יש לו רק דאנסים למכירה או שחייב לקנות את כל הסט ב 3000 אלף שח?
-
@אורגו-מדלי אני מדבר בכללי שנראה לי שזה הסט הכי טוב למדלי
-
@מאיר-גולדברג לא שיש יותר מידי חחח
-
@איש-אחד יש את זה בוידיו להורדה? כי זה חסום לי
זה שנים להעלות, אין לי איך לעשות את זה…
הוא העלה את זה כך בשביל שמי שיוטיוב לא חסום לו יוכל לצפות במקור וכך יוצרי הסרטון ירוויחו עוד צפיות. -
@איש-אחד שלי מי הסרטונים מי יצר אותם ?
תסתכל בתחילת הנושא, הוא כתב את כל הפרטים.
-
@יעקב-קוט כתב בטיפים לקלידנים מתחילים:
תתחיל לנגן על סול מינור. כשתרגיש שאתה שולט בו כמו בלה מינור, תגלה לפתע שאתה “בטעות” למדת סולם נוסף- לה דיאז מזור! כעת עבור לנגן גם לה דיאז מינור, ותגלה מהר מאוד שאתה יודע גם את הסולם המקביל שלו- דו דיאז מזור! וכן הלאה…
א. דווקא את זה ?
ב. איך יודעים מה זה הסולמות האלו ?
הרי פה מדובר על הקלידן המתחיל שיודע לנגן רק על הלבנים (מה שנקרא לה מינור או דו מז’ור)
אז אתה מצפה ממנו לדעת מה זה סול מינור ?
האמת שגם אני הייתי מעוניין להכיר את הסולם הזה