![](/assets/uploads/circle-1700_256.gif)
איזה תוכנה עדיף להתחיל ללמוד
-
@חכם_בלילה מה חסר לך בFL?
אני פשוט ממש לא מכיר את התוכנה הזאת.
(חוץ מזה שבעבר ניסיתי אותה ויצאתי מתוסכל.) -
@איש-אחד אם היה לי 3,000 הייתי משקיע על הרבה דברים אחרים…
הלוואי וזה היה רק בעיה של אומץ, הכל בתכלס בעיה של כסף…
מה גם שאני עם מחשב חדש-ישן…@Hagai-Habani כתב באיזה תוכנה עדיף להתחיל ללמוד:
מה חסר לך בFL?
לא חסר לי כלום…
פשוט אני רוצה להתקדם לעוד כיוונים במוזיקה שאי אפשר לעשות עם FL ואפשר לעשות עם קיובייס… -
@חכם_בלילה כתב באיזה תוכנה עדיף להתחיל ללמוד:
פשוט אני רוצה להתקדם לעוד כיוונים במוזיקה שאי אפשר לעשות עם FL ואפשר לעשות עם קיובייס…
חכה חכה. עוד רגע יקומו עליך כל מושבעי ה-FL ויאמרו שאין דבר כזה…
אבל אני אישית גם אוחז אותו הדבר, שבסוף קיובייס היא המלך היום מכל הבחינות. -
@חכם_בלילה אתה מעוניין דוקא בקיובייס?
חוץ מענייני מיקס ועוד דברים ממש בודדים אני לא רואה סיבה לעבוד איתה. אם אתה מחפש משהו יותר לעיצוב סאונד ולהיות קריאטיבי ממש אז אבלטון פי כמה יותר נוחה לדברים כאלו. -
@איש-אחד לא ממש מסכים.
אבלטון הרבה יותר נוחה לדעתי. -
@Hagai-Habani כתב באיזה תוכנה עדיף להתחיל ללמוד:
@איש-אחד לא ממש מסכים.
אבלטון הרבה יותר נוחה לדעתי.יכול להיות (לא מכיר אותה), אבל התכוונתי יותר מבחינת המכלול. ייתכן שיש דברים שאבלטון יותר, אבל בסוף אם נשווה את המכלול הכללי אני חושב שקיובייס מנצחת.
אשמח לדעת אם אתה חושב שאני טועה.
אבל בכל מקרה מה שבטוח שבציבור שלנו יותר הולכת קיובייס ולכן אוטומטית יש הרבה יותר כאלו שעובדים איתה ומכירים אותה. -
@איש-אחד זאת שאלה קשה מבחינת מכלול.
כי גם בנוגע למיקס שקיובייס הרבה יותר מתקדמת, יש משהו באבלטון שממש נוח.
אני לא ממש יודע מה לענות על זה.
בנוגע למגזר אתה צודק במאה אחוז אבל זה דבר שאני חושב שיותר צריכים להיות פתוחים אליו. אז מה אם כולם משתמשים בתוכנה מסויימת. עדיף למצוא עם מה כל אחד הכי מתחבר לעבוד וללכת עליה.
(אני אישית אחד שקל לי ללמוד תוכנות וכדו’ גם לבד אז לכן קל לי לדבר ככה). -
יש משהו באבלטון שממש נוח.
טוב, מעניין לנסות…
(אני אישית אחד שקל לי ללמוד תוכנות וכדו’ גם לבד אז לכן קל לי לדבר ככה).
גם אני כזה טיפוס ב"ה [את קיובייס למדתי לבד עוד לפני שבאתי לפרוג, הם חידשו לי בעיקר פיצ’רים בשביל ה-work flow (זרימת העבודה)].
הבעיה היא שכיום אין לי כמעט זמן לזה… -
@איש-אחד מכיר את התופעה.
ספציפית את קיובייס ואבלטון למדתי ממורים פרטיים שהיו לי. (התחלתי ללמוד הפקה דווקא על אבלטון).
אח"כ לימדתי את עצמי קצת GarageBand (לפני שאני מחליט אם לקנות את logic pro) ופרו טולס. -
אח"כ לימדתי את עצמי קצת GarageBand
מה זה? לא שמעתי עליה בחיים!
משהו טוב?@Hagai-Habani כתב באיזה תוכנה עדיף להתחיל ללמוד:
לפני שאני מחליט אם לקנות את logic pro
אה, אתה יושב על אפל?
-
@איש-אחד כן.
GarageBand זאת תוכנה חינמית של אפל שמבוססת על אותה פלטפורמה של לוג’יק פרו. רק היא ממש מוגבלת (היא יותר לחובבנים).
אישית ממש אהבתי אותה ואולי יום אחד היא באמת תגרום לי לקנות את לוג’יק. -
אישית ממש אהבתי אותה ואולי יום אחד היא באמת תגרום לי לקנות את לוג’יק.
מעניין.
כי אני אישית יושב כמובן (או שלא…) על וינדוס, אבל שמעתי שלוג’יק נקראת No.1 בכל המדדים, והבעיה היחידה שלה הינה שהיא עובדת רק על מחשבי מק. -
@איש-אחד אז גם GarageBand היא רק למחשבים אפל.
בקשר לזה שהיא נחשבת כ"כ טובה אני יכול קצת להבין למה.
היא נעימה בעין, נוחה ליצירה וגם למיקס והיא אחת התוכנות הכי זולות בשוק (סה"כ כ700 ש"ח)
מה שכן שמעתי שהתיקון זיופים שלה (flex), המקביל שלה לvari audio ומלודיין לא משהו.
אבל התוכנה זה ממש עניין של טעם.
אני אצטרך עוד זמן עם התוכנה כדי לדעת אם זה שווה לי. -
@Hagai-Habani מחכים מאוד!
מעניין לדעת…
טוב שיש חבר’ה כמוך בפורום!@Hagai-Habani כתב באיזה תוכנה עדיף להתחיל ללמוד:
מה שכן שמעתי שהתיקון זיופים שלה (flex), המקביל שלה לvari audio ומלודיין לא משהו.
טוב, אני אישית גם בקיובייס עובד ב-90% מהמקרים על מלודיין.
פשוט הורי אודיו מדי ‘טיפשה’ לטעמי.
אני עובד על הורי אודיו דווקא כשאני צריך משהו יותר מוכלל (למשל- תיקון זיופים של מקהלה.) -
@איש-אחד ב"ה. זה הרבה סיעתא דשמיא.
תודה רבה!גם מלודיין מול vari audio זה עניין מורכב.
רק לאחרונה התחלתי יותר להשתמש במלודיין. (בעיקר עבדתי עם vari audio)
נראה מה בסוף אני אשתמש יותר. כנראה במלודיין מסיבה שווארי אודיו היא רק בקיובייס… -
@איש-אחד כתב באיזה תוכנה עדיף להתחיל ללמוד:
פשוט הורי אודיו מדי ‘טיפשה’ לטעמי.
אני עובד על הורי אודיו דווקא כשאני צריך משהו יותר מוכלל (למשל- תיקון זיופים של מקהלה.)מעניין. אנסה יותר את מלודיין.
-
נראה מה בסוף אני אשתמש יותר. כנראה במלודיין מסיבה שווארי אודיו היא רק בקיובייס…
אסביר מה התכוונתי עם המלודיין והורי אודיו:
הורי אודיו מזהה יותר דברים כלליים, לאיפה הצליל נוטה. אך היא לא יכולה לזהות רזולציות מדי נמוכות של צלילים. יש לזה מעלה, שאם למשל קיבלתי ערוץ מעט מלולכך מבחינת סאונד, אני עדיין יכול ברוב המקרים לעשות עליו תיקון זיופים.
מצד שני, המלודיין מאוד חכמה בקטע הזה. ברמה שלמשל בשבוע שעבר הכנסתי אליה ערוץ פסנתר (אודיו), והיא הוציאה לי מזה קובץ מידי מדוייק ב-90%!
כמובן שלכל דבר יש מעלות וחסרונות, למשל אחד האנשים שהקלטתי פעם לסולו היה מעט צרוד, והמלודיין זיהה אותו עם כל האוברטונים הבולטים שלו… מובן שזה לא היה שמיש… העברתי את זה לורי אודיו ואז יכולתי לטפל בזה כראוי.
ובל נשכח את העובדה שבורי אודיו לכל תו יש את הצבע שלו, בשונה מהמלודיין שהיא מאוד חדגונית וכל הזמן צריך לבדוק על מה אתה עובד כרגע.
מצד שני, המלודיין אדירה בקטע של הסוואות תיקונים, אם אתה יודע לעבוד עליה כמו שצריך אתה יכול לסדר שכמעט לא ישמעו מה טיפלת ואיפה, ואפילו באמצע צליל, בעזרת הקרוספייד שלה.
אלו בגדול ההבדלים על רגל אחת, כל דבר מעלותיו וחסרונותיו.
לכן אני אישית כאחד שאוהב לרדת לרזולציות מאוד קטנות, עובד בעיקר על מלודיין ומשתמש בורי אודיו רק כמשלימה. -
@איש-אחד מעניין
אני השתמשתי במלודיין רק ממש מלמעלה.
בווארי אודיו אין כ"כ מה להתעמק.
החיסרון שיש לי קצת במלודיין שהיא לא ממש אינטואיטיבית.
צריך ממש לחפור כדי להבין איך הדברים שם עובדים. (לעומת ווארי אודיו). -
@איש-אחד מעניין
אני השתמשתי במלודיין רק ממש מלמעלה.
בווארי אודיו אין כ"כ מה להתעמק.
החיסרון שיש לי קצת במלודיין שהיא לא ממש אינטואיטיבית.
צריך ממש לחפור כדי להבין איך הדברים שם עובדים. (לעומת ווארי אודיו).אה, כי למרות שדווקא את מלודיין למדתי כמעט לבד (עם כמה השלמות בודדות שעשו לי בפרוג, בעיקר קיצורי דרך) אני מאוד אוהב אותה ועובד עליה ממש מהר, ב"ה.
לא הרגשתי כמעט אף פעם איזושהיא בעיה עם זרימת העבודה בה. -
@איש-אחד הכוונה שלי שהדברים לא נמצאים לך מול העיניים לעומת ווארי אודיו. (שזה אגב אחת המעלות של אבלטון על פני שאר התוכנות
)