הקלידנים 2 כל הפרטים בשרשור!!! | פורום המוזיקאי!
-
מאחר וריאתי שדעתי התישבה על דעת חלק מין החברים אומר עוד מה שריאתי בשנות עבודתי.
הצרכים הבסיסיים של קלידן א' ידע בלקרוא קהל (וזה אומר להסתדר עם שווער שרוצה "משהו ככה יותר יהודי" כלשונו... לבין קהל הבחורים...) ולהסתדר עם זמר.
ב' ידע מינימאלי בסאונד היינו מיקסרים מקרופונים רומקולים כמות ואיכות, בלאנס, אפקטים, כצת להיתמצא בכלים נפוצים כמו קלרינט סקספון גיטרה חשמלית.
ג' לדעת לעמוד על שלך בתשלום יש המון בלי לשפוט חלילה "שלא הבינו שהמחיר לא כולל הגברה" וזה אומר לדעת לומר מחיר סופי כולל הגברה בד"כ המארגן סוגר את הפינות האלו, אגב זה גם אומר שעליך לצאת גבר שאם נתת מחיר ונדפק לך משהו שתספוג את זה בלי להתבחיין אבל גם שהוא ידע שיצאת גבר...
ד' להיות סגור על קהל יעד, אני פוגש לא מעט שאומרים לי אני טוב עם הכל אני ואני ואני... מנסיון כל אלה שהם גם וגם וגם הם בכולם לא מקצועים, גם קשה לציבור לקלוט לאן אתה שיייך נכון שאפשר וצריך לדעת ולשלב בהכל אבל עדיין אמור להיות לך תמונת פרופיל ברורה איזה סיגנון איזה ישיבות בחרת לעבוד איתם וכו'
ישנם עוד כמה קטנות, מה גורם לציבור לאהוב אותך. א' נכבדות זה אולי ישמע מגוחך אבל אני רואה את זה בחוש ערב ערב, ישנם המון זמרים שמנסים להיות שיקיים זה לא קונה אפחד' אנשים רוצים משהו חזק ויציב שינהל להם את הבמה (אולי יש מישהו שלא מעכל שהם מנהלים את החתונה על הבמה)
עוד משהו שעולה לי תוך כדי כתיבה. אני שומע כאלו שאומרים הוא לא מוצלח או אורגניסטיים שמרגישים שזהו הלך האירוע
כיון שקפץ החשמל וכו' זה לא נכון בעליל כל תכניקות הבמה זה כמו הגברה הקורס הכי טוב ללמוד אותם זה הבמה לא יעזור כלום זה נקרא "למידה היתנהגותית" -
@סאונד-ותאורה לדעתי אתה קצת חורג מהנושא. כי הנושא הזה מיועד לדיונים על התחרות עצמה ואולי גם לטיפים מוזיקליים שיעזרו בהתמודדות בתחרות מול השופטים, ולא לטיפים איך להופיע על במות. אם הדברים שלך רלוונטיים מול השופטים, מעולה. אבל אם זה התנהגות מול קהל (ודאי דברים טכניים כמו תשלום על הגברה וכו') אתה מוזמן לפתוח נושא חדש של טיפים למוזיקאים מתחילים (אני אישית אשמח מאד שיהיה נושא כזה מסודר ולא תקוע בתוך נושא אחר, אני חושב שנושא כזה עלול מאד להועיל למוזיקאים המתחילים שבינינו).
-
אמור להיות מצחיק שלב הניקוד והביקורות עם מאיר אדלר.
מסתמא יש לו סוג שיפוט אחר לגמרי מעדי נתנאלי ודומיו...
מה שבטוח שיהיה מעניין. בפרט אם יעלו אותו לעשות קטע על הקלידים (מה שכנראה יקרה). -
-
@יאיר-ישראל תגיד
זה שידור חי שידור חי או שזה צולם מלפני וזה סתם זכה לתואר של שידור חי ? -
פוסט זה נמחק!
-
תכנס שוב.
-
כמה תובנות כלליות שלי לקלידנים --"פרשנות בגרוש "
1- השופטים כאן להבדיל מהמאסטרו -- כולם תותחים ברמות על - ומקצוענים ממש -
ונכנסים לדקויות שרק הם מבינים בהם
2- למרות שלא מדובר בשידוכים אבל אני חייב להגיד את זה
שמתי לב שמאוד קובע המראה וההתרשמות החיצונית -- היו מתמודדים תותחים הפעם
פרק 5 -- שקבלו תגובות מאוד טובות אחרי שניגנו --אבל ברגע האמת של הניקוד לא פירגנו להם
כי נראו כאלה שלא רצו לראות אותם בגמר ---והמבין יבין
3- הפינה של יוחנן אורי --משהו מטורף
4- בגלל שיש הרבה מתמודדים - הם מחפשים שלמות כדי להחליט
אפילו שהנגן מצוין אבל אם הסט שבחר והבלאנס לא מושלמים למרות שמנגן פצצה אז הוא לא עובר
5- גם מאוד חשוב הקטע נגינה שבוחרים --שצריך להיות קטע יפה כשלעצמו --שיהיה להם כייף לשמוע
6- כל הכבוד למי מהחברים שהיתה לו סבלנות לקרוא את מה שכתבתי כאן -
אם אפשר כל פרק לקבל גם אפשרות להוריד
-
הקלידנים עונה 2 פרק 5 בדרייב
https://drive.google.com/drive/folders/12OJHE4w2pDzEGBBNIAAPimHGlBYdn0HK -
@suc כתב בהקלידנים 2 כל הפרטים בשרשור!!!:
אם תעקבו אחרי כל הפרקים אני חושב שהכי תותח היה הקלידן בפרק הראשון נדמה לי קוראים לו יונתן הרשקוביץ
שהתחיל לנגן אחרי העונה הקודמת והוא פשוט פצצה של קלידן מכל הבחינות
אז השופטים פרגנו לו רק 8 אבל אני חבטוח שאם הוא היה מגיע בפרקים אחרים היו נותנים לו 9 פשוט עוד לא היה להם את האומץ
אני מצדיע לו כשרון מהלך אני בטוח שהוא יהיה בגמרראשית נכון, ולגמרי אני מהמר עליו אבל לא נעים להודות שהם הולכים הרבה חיצוני ומי שיש לו פאות ולבוש חסידי והוא מגיע עם פוזה זה מה שקונה אותם, וזה באמת משקל ואני יודע לומר לך על כמה לטאים שבחתונה יש להם לבוש חסידי. אגב המזרחי ההוא החייל שהיה השבוע אמר מפורש יש לו באקטשה' לארועים...
-
@סאונד-ותאורה כתב בהקלידנים 2 כל הפרטים בשרשור!!!:
אגב המזרחי ההוא החייל שהיה השבוע אמר מפורש יש לו באקטשה' לארועים...
לאירועים של חסידים.
-
@סאונד-ותאורה
החייל היה מצוין -- כמו שאמרת שהם מחפשים לוק חסידי
חבל שלא ניצל את המלחמה לגדל פאות ולהגיע לתחרות בלבוש חסידי
גם היה לו יותר סיכוי בתחרות וגם היה מקבל כבוד בצבא --של חסיד חרדי שמשרת בצבאאגב - מישקובסקי שעלה בפרק החמישי וניגן בפסנתר חשמלי -- וגם התאים להם ב-לוק
יוחנן אורי אמר שהוא מצפה לראות פעם הבאה יכולת באורגן
אמנם אורגן ופסנתר זה מאוד דומה- - אבל זה משהו אחר לגמרי בקטע של התפעול
הבחור אמנם פסנתרן מעולה -אין מה להגיד
אבל נראה לי שהוא ממש לא בקטע של אורגן
"ויש לי הרגשה משום מה "שלא יעמוד בציפיות שיעבור לנגן באורגן