מעבד - פעם אחת ולתמיד
-
אני מחפש מידע מסודר ומקצועי על איזה מעבד הכי טוב למחשב
מה אומר הדור והדגם וכו’
אשמח לעזרה -
@שייע-מושקוביץ כתב במעבד - פעם אחת ולתמיד:
אני מחפש מידע מסודר ומקצועי על איזה מעבד הכי טוב למחשב
מה אומר הדור והדגם וכו’
אשמח לעזרהתלוי מאוד מה אתה צריך.
באופן כללי, ככל שהספרה שליד ה-i גבוהה יותר, המעבד חזק יותר. אך גם בכך ישנן דרגות.
דור המעבד תלוי בשנת הייצור שלו, אך ברור שככל השנת הייצור מאוחרת יותר המעבד מתקדם יותר (מעבר לכך שהוא חדיש יותר). למשל, כיום (2025) אינטל אוחזת בדור 15.
דבר נוסף חשוב הינו מספר הליבות שיש במעבד. ככל שמספר הליבות גבוה יותר המעבד יכול לבצע יותר פעולות בו זמנית.
פרמטר חשוב נוסף במעבד הינו המהירות שלו, נמדד ב-Ghz (=ג’יגה הרץ). ככל שהיא גבוהה יותר, המשמעות הינה שמהירות העיבוד גבוהה יותר. וברור שמטבע הדברים למעבד חזק יותר (למשל i9) תהיה מהירות עיבוד גבוהה יותר ממעבד בדרגה נמוכה יותר (לשם השוואה, מבדיקה שערכתי לאחרונה, מצאתי מעבד i9 ultra 265 במהירות עיבוד של 5.6 Ghz אם אני זוכר נכון, לעומת i7 כנ"ל במהירות 3 ומשהו Ghz).
המידע נכון לגבי מעבדי אינטל, שאיתם התעסקתי ואותם אני מכיר. המתחרים הכבדים שלהם בשוק ה-PC (היינו לא מחשבי מק שלהם מערכת נפרדת לגמרי הפועלת בצורה שונה) הינם AMD, שלאחרונה החלו לשווק מעבד המשתווה בהרבה בחינות ל-i9 של אינטל. המעלה ב-AMD הינה שמכיון שהם פחות ממותגים מאינטל המחירים שלהם בדר"כ זולים יותר. ספציפית המעבד הנ"ל (שאינני זוכר כרגע את שמו) עולה כמעט אותו מחיר. כמו כן זה נקרא שהמעבדים שלהם יותר חסכוניים באנרגיה.
אך זה מידע שלא בדקתי אותו אישית ונחשפתי אליו בחיפושים אחר מעבד טוב, כך שאינני יודע כמה הוא נכון.
(אישית אני מתכנן כרגע בעז"ה לקנות מחשב נייח i9 ultra 265 במהירות 5.6 Ghz עם 24 ליבות. זהו מחשב מפלצתי לגמרי). -
@שייע-מושקוביץ כמו שכתב @איש-אחד מסכים עם כל מילה
ואם נכנס לפרטים אז השאלה הראשונה היא מה הצורך שלך?- למיקסים והקלטות אין כמעט צורך במעבד חזק.
ולכן דעתי האישית שכדאי לקחת חלק מהתקציב ולהשקיע בכרטיס קול ומיקרופון איכותי. אני עובד באולפן הקלטות מסוים עם מחשב I5 דור 3, (לפי חישוב השנים זה מחשב יותר מ10 שנים!) וזה לא מורגש בכלל. - למוזיקה חובה מעבד חזק.
וכאן נכנס פרמטר חשוב מאד שצריך עיבוד בזמן אמת כדי שתוכל לנגן ולשמוע בלי שום עיכוב ובשביל זה גם I7 לא כ’'כ עומד בעומס ולכן מומלץ מעבד חזק. (או שתשקול ללכת על מחשב MAC) - זכרון RAM חובה כמה שיותר ולא משנה איזה מעבד תיקח (מינימום 16 ג’יגה)
- כרטיס קול. חלק ממשאבי העיבוד של הסאונד עוברים לכרטיס קול ולכן, מצד אחד השימוש בכרטיס קול מצריך עיבוד חזק יותר מהמעבד, לעומת זאת הוא מקל על המעבד. (אין לי עדיין נוסחה מדויקת על השיוון בין שני הדברים אבל זה נקודה שצריך לקחת בחשבון)
- למיקסים והקלטות אין כמעט צורך במעבד חזק.
-
@Studio-Bit
יצירת מוזיקה עם כבל מידי בלי כרטיס קול זה משמעותי באיכות השמע עם או בלי? לא הבנתי למה צריך להשקיע בזה גם אוזניות אם אני לא מקליט קול מספיק אוזניות סבירות לא חייב יקר נכון? -
@אורגו-מדלי כתב במעבד - פעם אחת ולתמיד:
@איש-אחד למה לקנות נייח ולא נייד הרי אתה כמדומני מעבד מוזיקה אתה יכול לעבד מוזיקה לא באולפן ובלי מקלדת שליטה וכו…?
להיפך, דווקא בגלל זה… אני מעבד בעיקר בז’אנר של לייב, סטייל המוזיקה החסידית האותנטית (פחות אלקטרוני). והיות שאני עושה את הכל על המחשב, אז-
- אני חייב מקלדת שליטה (מינימום דינמיקה…)
- חייב מחשב מאוד מאוד חזק כי אחרת הוא יקרוס לי כל הזמן (כמו שקורה לי עכשיו עם נייד…)
- צריך זיכרון RAM גדול מאוד, והמון מקום בזיכרון פנימי כולל כונן מהיר ככך האפשר.
אלו דברים שבמחשב נייד מגיעים להרבה יותר כסף במקביל לנייח.
-
גם לרוב המסך יותר גדול בנייח
ממש לא קשור. למשל כרגע אני יושב על נייד שאליו מחובר מסך חיצוני שהגדרתי כמסך ראשי.
ולעיבודי מידי חייבים מחשב כמה שיותר חזק, כמו שכתב @Studio-Bit התותח!!!
(בז’אנר האלקטרוני זה אכן פחות נורא, כי הוא צורך הרבה פחות זיכרון RAM). -
למה לקנות נייח ולא נייד
המעלה היחידה של מחשב נייד -שהוא נייד
למחשב נייח יש ביצועים טובים יותר גם במפרט נמוך יותר.
(לצורך העניין כנמו שכתבתי למעלה מחשב נייד דור 3 לא היה מצליח לתת רבע מהביצועים שהנייח נותן לי!) -
נייד זה מה שאתה רוצה לקנות לא?
נראה לי התבלבלת בכתיבה נייד זה הקטנים נייח זה האלה שמצריכים חיבור לחשמללא התבלבלתי. זה בדיוק מה שהתכוונתי לכתוב, וכמו שאמר @Studio-Bit.
פשוט, אם יש לי מחשב נייח נתון, שמפיק לי תפוקה מסויימת, ואני רוצה נייד שיספק לי את אותה התפוקה לפחות, ברור שהוא יעלה הרבה יותר יקר מהנייח(!) כי לעומת מקביליו הניידים הוא הרבה יותר חזק. -
@אורגו-מדלי ברור, זה מה שאני עושה כיום.
-
יצירת מוזיקה עם כבל מידי בלי כרטיס קול זה משמעותי באיכות השמע עם או בלי? לא הבנתי למה צריך להשקיע בזה גם אוזניות אם אני לא מקליט קול מספיק אוזניות סבירות לא חייב יקר נכון?
ברור שלכרטיס קול חיצוני יש סאונד יותר איכותי מהסאונד של הכרטיס קול הפנימי של המחשב. לגבי אוזניות גם כן אין צורך במשו יקר כל עוד שזה לא אוזניות עם הגברים חזקים של בס או תדר מסויום אלא בגדר הנורמה
-
@אורגו-מדלי יותר נוח, אבל המחשב הנוכחי שלי כבר לא עומד בזה… והוא אצלי בקושי שנתיים וחצי!!!
לכן החלטתי שאין מנוס.
(הוא i7 דור 11 עם 16 RAM, טרה זיכרון פנימי, 4 ליבות, ו-2.8 Ghz מהירות עיבוד. זה היה טוב לי כשקניתי אותו, כי אז באמת פחות התעסקתי עם מה שאני מתעסק כיום, הן מבחינת הסדר גודל של הפרויקטים והן מבחינת הפלאגינים עצמם שכיום אני משתמש בהרבה יותר כבדים. ולכן מהר מאוד זה נהיה כלום…) -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!