Prod. By SHLNX – מתעדכן!
-
@דוד-משה כתב בProd. By SHLNX – מתעדכן!:
לא הבנתי, אם מייצאים ביותר ממינוס אחד אז יש דיסטורשיין?
אשמח להסברטוב, כבר דיברנו על זה בקצרה פעם וזה לא המקום להרחיב, אבל בשתי מילים מבלי להיכנס לעומק של זה, כשממירים קובץ שנמצא ב 0 דיבי ל MP3 נוצרת שכבה מסויימת של דיסטורשיין, לכן יש כאלה שמעדיפים לייצא במינוס אחד דיבי, ואז יש יותר מרווח ככה שאחרי ההמרה לא יהיה דיסטורשיין, אני באופן אישי לא חושב שזה נכון, כי אם המיקס והמאסטר נעשים בצורה טובה אז הסיכוי שיהיה נזק שנשמע לאוזן הוא קטן לעומת הסיכוי שהלקוח לא יהיה מרוצה כי זה ישמע לו חלש (הלקוח בד"כ לא מבין שזה לא משנה כי גם ככה הסטרימינג עושים נורמליזציה), זו הגישה שלי ושל רוב הטכנאים שאני מכיר (גם בעולם), ארן לביא למשל (שהוא המרא דאתרא של המאסטרינג בישראל), מייצא ב 1-, אבל זה לא חכמה, כי הוא לא צריך להוכיח את עצמו, הלקוח סומך עליו כי הוא ארן לביא…
מה שלא יהיה כמו שכבר הוזכר פה, תמיד צריך לבדוק את הקובץ ב MP3. -
@SHLNX כתב בProd. By SHLNX – מתעדכן!:
@Studio-Bit
(תשמע באוזניים של מאזין ולא באוזניים של איש מקצוע - חשוב!).נקודה חשובה מאוד שהרבה פעמים מרוב שמתעסקים בטכני שוכחים אותה!
-
טוב, כבר דיברנו על זה בקצרה פעם וזה לא המקום להרחיב, אבל בשתי מילים מבלי להיכנס לעומק של זה, כשממירים קובץ שנמצא ב 0 דיבי ל MP3 נוצרת שכבה מסויימת של דיסטורשיין, לכן יש כאלה שמעדיפים לייצא במינוס אחד דיבי, ואז יש יותר מרווח ככה שאחרי ההמרה לא יהיה דיסטורשיין, אני באופן אישי לא חושב שזה נכון, כי אם המיקס והמאסטר נעשים בצורה טובה אז הסיכוי שיהיה נזק שנשמע לאוזן הוא קטן לעומת הסיכוי שהלקוח לא יהיה מרוצה כי זה ישמע לו חלש (הלקוח בד"כ לא מבין שזה לא משנה כי גם ככה הסטרימינג עושים נורמליזציה), זו הגישה שלי ושל רוב הטכנאים שאני מכיר (גם בעולם), ארן לביא למשל (שהוא המרא דאתרא של המאסטרינג בישראל), מייצא ב 1-, אבל זה לא חכמה, כי הוא לא צריך להוכיח את עצמו, הלקוח סומך עליו כי הוא ארן לביא…
מה שלא יהיה כמו שכבר הוזכר פה, תמיד צריך לבדוק את הקובץ ב MP3.נכון, אבל זה תלוי גם בקודק שממירים איתו ובמה שקורה בין הדגימות (inter sample peaks). יש המרות שגורמות לפיקים לעבור את ה-0dBFS, ואז באמת יכול להיות דיסטורשן. להוריד מינוס 1dB זה פשוט סוג של ביטוח מזה. יש כאלה שגם מורידים רק 0.3dB וזה מספיק להם.
לגבי הלקוח – נכון שרובם לא קולטים שנורמליזציה מאזנת את זה בסוף, אבל גם אם מוציאים ב-0dB זה לא באמת ישנה להם כי הפלטפורמות כבר מסדרות את העוצמות לבד. בקיצור, זה לא שחור-לבן, אבל לבדוק את הMP3 אחרי ההמרה תמיד חובה.
-
@הגיטריסט
יש לי הרבה מה לומר על הנושא הזה אבל זה לא המקום…
בכל אופן אני מייצא כמעט תמיד ב 0.2- טרו פיק (הסטנדרט של רוב הטכנאים היום) אא"כ יש משהו חריג
אבל אם הייתי מעלה מוזיקה שלי לסטרימינג, הייתי מייצא ב 1- כדי שיהיה בטוח גם באיכות נמוכה. -
@el-m כתב בProd. By SHLNX – מתעדכן!:
@SHLNX
סאונד עמוק ואיכותי. ממש עבודה מקצועית!!
(ושמעתי את זה עם רמקול של מחשב…)וואו את זה חיכיתי לשמוע! עשיתי הרבה עבודה כדי שזה יישמע כאילו יש הרבה עומק ונמוכים גם ברמקולים של פלאפונים ומחשב!
תודה רבה! -
שומע תפילות - Studio Bit Version.mp3
קודם כל אני את שלי קיבלתי - שיר מותאם לצרכים שלי
הקשבתי לשיר מהתחלה עד הסוף זו דעתי העניה:- הריוורב על הווקאל מושלם ומדויק.
- הכלים יושבים עם אוויר בנשמה ממש כיפי.
- ההרמוניה מושלמת ממש עדין.
אאאאבבבללללל - הקיק לא במיקס לא מקבל שום תירוץ.
- למה וורי אודיו ולא מלודיין? (ניחוש שלי בגלל הש’ ס’ צ’)
-
@Studio-Bit כתב בProd. By SHLNX – מתעדכן!:
שומע תפילות - Studio Bit Version.mp3
קודם כל אני את שלי קיבלתי - שיר מותאם לצרכים שלי
הקשבתי לשיר מהתחלה עד הסוף זו דעתי העניה:- הריוורב על הווקאל מושלם ומדויק.
- הכלים יושבים עם אוויר בנשמה ממש כיפי.
- ההרמוניה מושלמת ממש עדין.
אאאאבבבללללל - הקיק לא במיקס לא מקבל שום תירוץ.
- למה וורי אודיו ולא מלודיין? (ניחוש שלי בגלל הש’ ס’ צ’)
- תודה רבה!
- כנ"ל.
- כנ"ל.
- לא מתווכח…
- לא אוהב לעבוד במלודיין.
-
@SHLNX
דרך אגב השיר הזה מאד יפה לטעמי
שזה ז’אנר בועט -
@Studio-Bit יש פלאגינים מיוחדים לש’ ס’ צ’ וכו’ למשל בקיובייס יש את הdesser, אפשר לעבוד אם כל תוכנה שרוצים, ולקמפרס את האותיות המודגשות בפלאגין לפני…
-
שמעתי בטלפון - דרך קו המכלול את השיר
די הבנתי למה עשית מה שעשית בקיק
רעיון יפה! -
@אהרון-יוסף-בבייב כתב בProd. By SHLNX – מתעדכן!:
@SHLNX
דרך אגב השיר הזה מאד יפה לטעמי
שזה ז’אנר בועטתודה רבה!
@משה-פפירוב כתב בProd. By SHLNX – מתעדכן!:
שמעתי בטלפון - דרך קו המכלול את השיר
די הבנתי למה עשית מה שעשית בקיק
רעיון יפה!שמח לשמוע! שוב, תודה רבה!