מעבר מקורג לרולנד, משתלם?
-
אני מנגן במשך 5 שנים על קלידים של קורג דגם PA700, לאחרונה אני פחות משתמש בכלי, בעיקר בגלל שכבר לא מעניין אותי מקצבים, ואני מנגן רק פסנתר או עם הרכב, השאלה היא, אם שווה לי לעבור לרולנד-EA7 בעיקר בגלל הסאונדים, או שעדיף כבר להישאר על זה?
אשמח לשמוע רעיונות -
@M-Y-H-music היה לי את הרולנד לדעתי אם אתה לא מנגן מקצבים הוא אחלה כלי עם סאונד מעולה (בכל אופן בהשוואה בין שני הכלים בלי דגימות חיצוניות הרולנד לוקח כל קורג בהליכה ועשיתי בעבר השוואה עם PA4) מה שכן אין לו שוק בכלל ויהיה מאוד קשה למכור אותו אם לא תתחבר,
הממשק שלו שונה לגמרי וגם המשקל של הקלידים -
@אוריה-אדרעי כתב במעבר מקורג לרולנד, משתלם?:
@M-Y-H-music היה לי את הרולנד לדעתי אם אתה לא מנגן מקצבים הוא אחלה כלי עם סאונד מעולה (בכל אופן בהשוואה בין שני הכלים בלי דגימות חיצוניות הרולנד לוקח כל קורג בהליכה ועשיתי בעבר השוואה עם PA4) מה שכן אין לו שוק בכלל ויהיה מאוד קשה למכור אותו אם לא תתחבר,
הממשק שלו שונה לגמרי וגם המשקל של הקלידיםהיה לי EA7 ואין שום השוואה בין הסאונדים של הרולנד לקורג לטובת הרולנד…
-
@M-Y-H-music אם אתה יותר פסנטר והרכבים אז יש לך מה לחפש ברולנד אם לא אין לך מה ליתקרב עליו
-
בכל אופן, אני מבין שאם אני מנגן או פסנתר או עם הרכב עדיף לעבור לEA7?
-
@M-Y-H-music כתב במעבר מקורג לרולנד, משתלם?:
בכל אופן, אני מבין שאם אני מנגן או פסנתר או עם הרכב עדיף לעבור לEA7?
לדעתי האישית בשום אופן לא, לPA700 יש יכולות מדהימות
אתה יכול לקנות דגימות של עדי נתנאלי, הדגימות פסנתרים שלו נשמעים מדהים
חוץ מזה: אם יום אחד תרצה לנגן באירועים עם מקצבים, מה תעשה עם רולנד בדיוק? -
@לוי-ל
הוא אומר שהוא עובד עם הרכב מוזיקאלי
(אז הוא לא יעבוד לבד עם מקצבים)
אם כבר הוא היה על ימהה היה על מה לדבר של כדאי לעבור
אבל מה זה בכלל הסאונדים של קורג (הפנימיים) אין לקורג צליל יפה אחד שיושב יפה באוזן (וניגנתי אצל אחיין שלי באורגן הזה pa700)
הכל נשמע מעובד
בימהה יותר נשמע חי
אז מהשוואה לרולנד כדאי להשקיע ולקנות את הרולנד כי לו יש סאונדים להופעה עם הרכב -
@אהרון-יוסף-בבייב כתב במעבר מקורג לרולנד, משתלם?:
מה זה בכלל הסאונדים של קורג (הפנימיים) אין לקורג צליל יפה אחד שיושב יפה באוז
לדעתי אתה לא צודק
יש סאונדים שיושבים פצצה
אבל יש משהו אחר שלדעתי חשוב:
אם הוא רוצה אורגן מוכן עם דגימות “בסדר” שיעבור לרולנד
אם הוא רוצה אורגן פצצה עם דגימות ברמת על שישאר בקורג
למה אני מתכוון?, הרי לכולנו ברור שבקורג אין דגימות טובות לפסנתרים
אני חושב ששווה יותר לקנות דגימות של עדי נתנאלי ברמת על ושישמע פצצה
מאשר ללכת לרולנד שזה ישמע “נחמד מעולה”/“לא רע בכלל”
דבר שני:
ביום מן הימים הוא יצטרך לנגן דאנס, שזה דבר שיש רק באורגני קורג/ימאהה ברמה נורמלית
מה הוא יעשה אז?, הרולנד לא יעזור לו
ואם הוא ירצה למכור את הרולנד, זה יקח לו זמן ומאמץ כי לרולנד אין שוק וביקוש ולכן לא קונים אותו הרבה
אלה דברי -
@לוי-ל כתב במעבר מקורג לרולנד, משתלם?:
חוץ מזה: אם יום אחד תרצה לנגן באירועים עם מקצבים, מה תעשה עם רולנד בדיוק?
אתה אולי צודק אם אני אחזור לעשות אירועים עם מקצבים, אבל לפי דעתי, זה תחום שכבר מיציתי ופרשתי ממנו, בוא נאמר שהשימוש היחיד שיכול להיות לי במקצבים, זה בסופי חופות, ובד"כ בכל הסטים שמכניסים לרולנד יש מקצבים כאלה, לא שווה לי להשקיע סט של מקצבים, שזה לכאורה משהו שאני פחות משתמש בו היום
אגב, מישהו יודע אם גם ברולנד יש אופצייה להקלטת ערוצים? -
@יעקב-קוט בתור מישהו שהיה לו את שלושת האורגנים הנ"ל, אני לא כל כך בטוח שאתה צודק
בכל אופן אין ספק שחל שיפור מה3 ל4 ומה4 ל5
בזמנו עשיתי השוואה בין הרולנד לPA 4
לדעתי הפסנתר של הרולנד היה הרבה יותר יפה
(ואני מדבר על מה שבכלי לא דגימות חיצוניות) -
יש בכלל בכלי הזה אופציה להקלטת ערוצים?
-
@אוריה-אדרעי
ובינתים ימהה עוקפת את קורג בפסנתר (לא דגימות חיצוניות, אני מדבר על פריסט) -
@אהרון-יוסף-בבייב יכול להיות אבל אנחנו מדברים כאן על מעבר בין קורג לרולנד אפוא נכנס פה היאמהה?
אני לא חושב שהוא ילך לקנות יאמהה בגלל הפסנתר שלו… -
@yehunatan אפילו שבתכלס לדעתי הצלילים של ימאהה גם מאוד טובים, אף פעם לא השוותי מול הרולנד, אבל שאני חושב על זה יש מצב שיהיה באמת עדיף ימאהה, גם מבחינת הסאונד גם מבחינת המקצבים, וגם שיש לזה שוק אם הוא ירצה למכור
-
בוא נשאל ככה, מישהו פה יודע איך פותחים פונקצייה של בס אקורד בכלי, וכן איך אפשר לדגום סלייד בס מדגימה אחרת על דגימת בס רגילה, וכן האם יש הקלטת ערוצים בכלי?
-
@yehunatan
דיברו על הדגימות אז אמרתי שהפסנתר של ימהה יותר טוב