להפוך מילים לשיר: 5 טיפים מהשראה לחריזה (סרטון הדרכה)
-
יש לך מילים בלב, שמחכות לצאת?
בסרטון הזה אני חולק חמישה טיפים שיעזרו לך להצית השראה, ולתת למילים שלך כוח להפוך לשיר אמיתי, קליט ונוגע בלב.
זה תמיד מתחיל בסיפור | אל תחרטטו אותי | “סור מדברים מסובכים” | קליט, אבל לא מרדים | סכמות, חרוזים וצלילים
️ סרטון הדרכה לכותבים ויוצרים שבינינו:
סרטון הדרכה כתיבה.mp4לשמיעת / הורדת השירים המדוברים:
ה-EP החדש בכל הפלטפורמות -
בסרטון הזה אני חולק חמישה טיפים שיעזרו לך להצית השראה, ולתת למילים שלך כוח להפוך לשיר אמיתי, קליט ונוגע בלב.
זה תמיד מתחיל בסיפור | אל תחרטטו אותי | “סור מדברים מסובכים” | קליט, אבל לא מרדים | סכמות, חרוזים וצלילים
ה-EP החדש בכל הפלטפורמות@יוחנן-בלייך
מדריך מעולה כמו תמיד!
ובהזדמנות זו:
נאחל מזל טוב ליוחנן היקר לרגל הוצאת אלבום הEP
שתזכה בע"ה להוציא עוד שירים ואלבומים ולחזק ולשמח את עמ"י בזכות העבודה המדהימה שלך!יפה מאוד שבחרת בסוף להוציא את השיר לחלום עליי ולא מכרת אותו לבן ארזה
-
@יוחנן-בלייך
מדריך מעולה כמו תמיד!
ובהזדמנות זו:
נאחל מזל טוב ליוחנן היקר לרגל הוצאת אלבום הEP
שתזכה בע"ה להוציא עוד שירים ואלבומים ולחזק ולשמח את עמ"י בזכות העבודה המדהימה שלך!יפה מאוד שבחרת בסוף להוציא את השיר לחלום עליי ולא מכרת אותו לבן ארזה
@חכם_בלילה
חחח תודה! מישהו פה אוחז ראש -
ה-EP החדש בכל הפלטפורמות@יוחנן-בלייך כתב בלהפוך מילים לשיר: 5 טיפים מהשראה לחריזה (סרטון הדרכה):
מדריך מעולה --אני בעצמי כותב שירים למטרת הלחנה ואת רב הטיפים שנאמרו בסרטון
הכרתי -ואני משתמש בהם - והגעתי לתובנות האלו מהיגיון תוך כדי זרימה עם הזמן והניסיון
אהבתי מאוד את הגדרת הדברים בצורה מסודרת ושמחתי לראות שאני די בכיוון
האתגר המשמעותי ביותר לדעתי וזו חכמה בפני עצמה
זה כמו שאמרת – לכתוב שיר ברמה עם עומק אבל שיהיה קליט ומובן גם למאזין "מהרחוב " -
@יוחנן-בלייך כתב בלהפוך מילים לשיר: 5 טיפים מהשראה לחריזה (סרטון הדרכה):
מדריך מעולה --אני בעצמי כותב שירים למטרת הלחנה ואת רב הטיפים שנאמרו בסרטון
הכרתי -ואני משתמש בהם - והגעתי לתובנות האלו מהיגיון תוך כדי זרימה עם הזמן והניסיון
אהבתי מאוד את הגדרת הדברים בצורה מסודרת ושמחתי לראות שאני די בכיוון
האתגר המשמעותי ביותר לדעתי וזו חכמה בפני עצמה
זה כמו שאמרת – לכתוב שיר ברמה עם עומק אבל שיהיה קליט ומובן גם למאזין "מהרחוב "איזה כיף לשמוע שאתה כבר משתמש בכלים האלו.
אכן זה אתגר משמעותי ולכן כתיבת שירים היא מקצוע לכל דבר, כאשר בהרבה שירי פופ יש צוות שלם של כותבים שזה התפקיד שלו.מהניסיון שלי, זה מאד מקל כשניגשים לזה בסדר הזה: קודם כל הרגש, הכי ילדותי, הכי חשוף והכי לא משוייף. ממש בוסרי.
אחרי ששופכים הכל על הדף, משייפים את זה כך שיהיה במילים פשוטות ומתחרזות, עם חזרתיות, ובצורה שהיא לא ספציפית מדי ושאנשים יוכלו להתחבר ולהרגיש שזה מדבר בדיוק את החוויה שלהם.