איך יוצרים נכון מקצב אלקטרוני (EDM)?
-
@מקלדת שמע אחי דבר ראשון אתה מלך!! על כל ההשקעה והפירוט. ויש משהו בדבריך יש בסים טובים באורגן אך צריך לשפץ אותם אבל אתה בטוח שהבס הלא אלקטוני הפיק בס יתאים למקצב אלקטרוני לא בסגנון של קטרון כי אני מחפש בסים טובים עמוקים כאלה אבל לגבי הבנייה במקצבי לייב זה סבבה לגמר כי לא דורש שם איזה בס בועט שיחזיק לך את המקצב ולגבי הבס שאמרת לי שאני אחליף היה בס ראשי ששיחק שם עם הקיק וזה נתן עוצמה והבס המדובר היה קצת יותר פראי עם ריוורב אז באורגן זה היה נשמע יחסית סבבה דבר שני כמה שאלות אני כן יודע קצת אנגלית אבל מה זה אקורדים של פלאק והמיוט גיטר יש הרבה סוגים של זב אתה מתכוון לספציפי או שהכל רלוונטי ולגבי הבס אחרי כל פעימה לא אמור להיות יותר ?בכל אופן תודה על הטיפים!
@י.פ תודה רבה.
אפשר להעמיק כל בס כשאתה משחק בפילטר או בEQ להגביה את התדרים הנמוכים.
השמות שנתתי הם מזכרוני על טיירוס שלוש, ונראה לי שאמור להיות גם באורגן שלך. פשוט תעבור על הבסים השונים תחפש את הצליל הנכון, ואז תשחק בפילטר או בEQ.
(לא נראה לי מקצועי לשים יותר מידי ריוורב אם בכלל על בס, אולי טיפה דיסטורשן - מגניב)
פלאק - PLUCK בשונה מליד - LEAD הוא צליל לדוגמא כמו קסילופון, טיק אחד, הצליל לא נמשך לכל אורך הלחיצה על הקליד. נראה שאמור להיות תיקיה באורגן של פלאקים, או לפחות בתיקיה של הSYNTH אמור להיות מקבץ של סוג צליל זה.
אם מצאת את המיוט גיטר תבין את האנלוגיה,
המיוט גיטר מתאים לבס כי הוא פלאקי. רק צריך לשחק בEQ ולנגן באוקטבה נמוכה.
אבל שוב ענין של טעם אישי בחירת הסאונדים.
אלה פשוט הבייס של מקבצים קלאסיים כמו הדאנס קטרון הישן והטוב.
בהצלחה