דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • נבחרות "המוזיקאי" 🏆
  • חפש באמצעות Google
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • יצירת קשר
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
צור דיונים, שאל שאלות וקבל תשובות: המוזיקאי | פורום המוזיקאיים החרדי
  1. דף הבית
  2. בלוגים
  3. הבלוג של SHLNX
  4. עיבודים ב AI – הנה דעתי!

עיבודים ב AI – הנה דעתי!

מתוזמן נעוץ נעול הועבר הבלוג של SHLNX
shlnx
12 פוסטים 5 כותבים 57 צפיות 3 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • SHLNXS מנותק
    SHLNXS מנותק
    SHLNX
    מאסטר
    כתב נערך לאחרונה על ידי SHLNX

היי חברים,
    הרבה זמן שאני רוצה לשתף אתכם בדעתי על הנושא החם הזה, והנה זה הגיע…
    טוב, אז אני אתחיל ישר מהסוף -
    למי שעוד לא הבין והפנים, לדעתי, טכנולוגיית ה AI הולכת להחליף את תפקיד המעבדים (בצורתו הנוכחית) באופן חד משמעי!
    כבר הזכרתי את דעתי בעבר ואני יודע שהרבה חולקים עליי (אני עדיין סבור שמי שחולק, פשוט לא למד והבין מספיק את הנושא), אבל אני אזכיר את שוב -
    בקרוב ממש (לדעתי פחות משנתיים), אנחנו נראה טכנולוגייה שמסוגלת ליצור עיבודים בכל ז’אנר, ברמה גבוהה יותר מרוב המעבדים האנושיים שאתם מכירים, מכל הבחינות -
    מוזיקלית, הפקתית, סאונד, וגם -
    רגש ויצירתיות!

כן, אני באמת בטוח, ש AI יוכל ליצור רגש ויצירתיות הרבה יותר טוב מרוב האנשים שאתם מכירים, ההיגיון הוא פשוט, אם אנחנו כבני אדם מסוגלים לזהות רגש מסוים במוזיקה, זה אומר שיש משהו במוזיקה הזו שניתן לזיהוי, ואם משהו ניתן לזיהוי, זה אומר שיש לו דפוסים והגדרות. כלומר, אם אנחנו יכולים להגיד “וואו, בנגינה הזו יש נשמה”, אנחנו בעצם אומרים: “הנגינה הזו מכילה דפוסי ווליום, תזמון, הרמוניה וכו’ בסגנון מסוים, שהמוח שלנו מפרש כ’נשמה’”
    ופה מגיע הפאנץ’ – ברגע שמשהו ניתן להגדרה וזיהוי, ה־AI יכולה ללמוד אותו, ואפילו הרבה יותר טוב מאיתנו!
    אם המחשב מקבל גישה למיליוני שירים שבני אדם הגדירו כמרגשים, הוא לומד מהם את “הדפוס המרגש” בצורה סטטיסטית מושלמת. הוא לומד בדיוק מתי לסטות קצת מהקצב כדי ליצור מתח, מתי להוסיף רזוננס שמפעיל רגש מסוים. המחשב לא ינסה ליצור את התוצאה המושלמת מבחינה טכנית, הוא ייצור את התוצאה הרגשית המושלמת.
    ומי שמדבר על “שומעים שזה AI” היום, פשוט לא מבין שבקרוב זה יהיה כל כך מתקדם, שזה יהיה יותר אנושי ממה שרוב המפיקים יכולים לעשות בזמן קצר.
    אז אם ה AI הופך להיות המעבד הטוב ביותר, האם נשאר מקום לאמנות במוזיקה? כדי לענות על זה, אני רוצה לקחת אתכם אחורה בזמן ולהפריד בין שני מושגים שרבים מתבלבלים ביניהם: “תוצאה” מול “אמנות”.
    תחשבו רגע על עולם הציור של פעם. לפני עידן המצלמות, היו המון ציירים שהתפקיד שלהם היה מאוד מוגדר: לתעד אירועים שקרו. הייתה חתונה חשובה? הזמינו צייר. היה טקס הכתרה? הזמינו צייר. במקרה הזה, המטרה הייתה התוצאה = ציור שמתאר את האירוע. ואז מה קרה? הגיעה המצלמה. המצלמה הצליחה להביא את אותה תוצאה (תיעוד של אירוע מסוים), אבל באיכות טובה יותר, בדיוק רב יותר ובמהירות ששום צייר לא יכול להתחרות בה. הציירים שכל תפקידם היה לספק “תוצאה” הפכו למיותרים בן לילה.
    אם ככה, למה יש עדיין ציירים היום? למה אנשים הולכים לתערוכות ציור? כי פה נכנס העניין השני - האמנות.
    אמנות (לדעתי) זה כשבן אנוש עושה משהו מרשים, שרוב האנשים לא יודעים או לא מצליחים לעשות. כשאנחנו עומדים מול ציור של נוף, אנחנו לא מתלהבים מה"תוצאה" של נוף יפה – כי את זה אפשר ליצור בשנייה במצלמה. הנפש שלנו מתפעלת ממשהו אחר לגמרי: היא מתפעלת מזה שבן אדם כמוני הצליח לעשות משהו שאני לא יכול לעשות. אנחנו מתלהבים מהכישרון, מהיד האנושית שהצליחה לצייר כזה נוף.
    אותו הדבר בדיוק הולך לקרות במוזיקה לדעתי, והחלוקה הזו תהיה קריטית:

1. התוצאה (האולפן): כשיש שיר וצריך לעשות לו עיבוד מוזיקלי, אנחנו בעצם מחפשים “תוצאה”. אנחנו רוצים שהשיר יישמע הכי טוב שאפשר. במגרש הזה, ה AI יהיה המלך.
      הוא יהיה טוב יותר, מהיר יותר ומרגש יותר מכל מעבד אנושי. זה כמו המצלמה מול הצייר המתעד. בתוצאה הסופית, המחשב מנצח.
    2. האמנות (הבמה והלייב): כשנרצה לראות מישהו עומד על במה ומנגן סולו גיטרה מטורף או פסנתר בצורה וירטואוזית, את זה שום רובוט לא יוכל להחליף. למה? כי אנחנו לא מעוניינים ב"תוצאה" של לשמוע נגינה, אנחנו רוצים לראות איך בן אדם, בשר ודם כמונו, מצליח לעשות משהו שרובנו לא יכולים לעשות.

אני רק אדגיש, שאני מדבר על תחום העיבודים איך שהוא נראה כיום, שזמר משלם הרבה מאוד כסף למעבד, והמעבד משקיע המון שעות כדי ליצור עיבוד ברמה, את זה אנחנו כבר לא נראה, ברור שעדיין תהיה עבודה בתחום (צריך שיהיה מי שיפעיל את ה AI וכו’), אבל זה ייראה אחרת לגמרי ויצריך יכולות וכישורים אחרים (לא בהכרח מוזיקלים).

בקיצור, בין אם אתם אוהבים את זה ובין אם לא, העולם הולך להשתנות. מי שהמטרה שלו היא להתפרנס מהתחום ולספק “תוצאות” כדאי מאוד שיפנים את הדברים ויפעל בהתאם, ולמי שנמצא בתחום בשביל הכיף והאומנות, שיהיה בהצלחה, זה כנראה יישאר לנצח!
    זהו חברים, הייתי חייב לפרוק את דעותיי על הנושא, מקווה שזה החכים מישהו…
    ביי!

"שימו איקיו על העבר שלכם, תקמפרסו את הדברים השליליים ותוסיפו ריוורב לרגעים היפים, החיים עצמם הם רק ערוצים, את המיקס תכתיבו אתם - היו הממקססים של חייכם!" (SHLNX)

el mE תגובה 1 תגובה אחרונה
    6
    • לוי לל מנותק
      לוי לל מנותק
      לוי ל
      מתמחה פלוס
      כתב נערך לאחרונה על ידי לוי ל

@SHLNX כמעט מאה אחוז, לאחרונה למדתי את הנושא והגעתי למסקנה הבאה:
      AI לא יחליף אותנו, אם אנחנו נשתמש בו למטרות שלנו אנחנו ננצח,(וכן, כוונתי שבמקום להקליט גיטרות נשתמש בו)
      בבחינת המוזיקה האלקטרונית הוא מאוד מאוד לא שם עדיין לשמחתי הרבה ובעז"ה מקווה שלא יגיע לשם
      דבר שני:
      אני תופס את הAI כמעבד מתחרה סטנדרטי בשוק, מי שרוצה עיבודים, ילך למעבדים לא משנה מה, ויהיה כאלו חסרי תקציב וכו’ שגם יעדיפו ללכת לAI, כמעבד אלקטרוני כפי שציינתי אני כל כך חושב על שימוש בAI, אבל לעיתים יוצא לי לעבד עיבודים אקוסטים ואני צריך בהם גיטרות(מלבד זה אני מסתדר מצוין) אז אני הולך לAI(לא סונו, לצערי אין לי יכולת לרכוש אותו כרגע, אני הולך לAI חינמי שהוא האלטרנטיבה החינמית של סונו ונקרא MOISES), ויוצר שם גיטרות ולעיתים רחוקות גם כינורות, מבחינת סאונד זה לא משהו, אבל אחרי עריכת סאונד זה נשמע מדהים בעיני, עוד דבר: מבחינת אילון מאסק נניח, אנחנו כבר חיים בעתיד, וגם מבחינתי זה כך, סונו יצא לפני זמן לא מועט וכולם שמעו אותו וראו אותו, כולם עדיין הולכים למעבדים ומשלמים כסף, יש מעבדים שכבר משתמשים בAI ליצירת STEMS בשירים, אני חושב שהשימוש בסונו גם בעתיד וגם היום הוא רק ליצירת STEMS ולא שיר אחד כמכלול כי לדעתי בזה סונו גרוע, זוהי דעתי, ויהי רצון שלעולם המעבדים לא יפסיקו ליצור מוזיקה, צריך להכניס לשימוש AI, אבל בפרופורציה הנכונה, באותה השקעה כמו מקודם, עם קצת חסיכת טרחות וזמן
      אסיים במה שיוחנן בלייך ענה לי בנושא:
      3404f815-6565-4ac5-ac45-9c255e8e65c5-image.png

SHLNXS תגובה 1 תגובה אחרונה
      4
      • לוי לל לוי ל

AI לא יחליף אותנו, אם אנחנו נשתמש בו למטרות שלנו אנחנו ננצח,(וכן, כוונתי שבמקום להקליט גיטרות נשתמש בו)
        בבחינת המוזיקה האלקטרונית הוא מאוד מאוד לא שם עדיין לשמחתי הרבה ובעז"ה מקווה שלא יגיע לשם
        דבר שני:
        אני תופס את הAI כמעבד מתחרה סטנדרטי בשוק, מי שרוצה עיבודים, ילך למעבדים לא משנה מה, ויהיה כאלו חסרי תקציב וכו’ שגם יעדיפו ללכת לAI, כמעבד אלקטרוני כפי שציינתי אני כל כך חושב על שימוש בAI, אבל לעיתים יוצא לי לעבד עיבודים אקוסטים ואני צריך בהם גיטרות(מלבד זה אני מסתדר מצוין) אז אני הולך לAI(לא סונו, לצערי אין לי יכולת לרכוש אותו כרגע, אני הולך לAI חינמי שהוא האלטרנטיבה החינמית של סונו ונקרא MOISES), ויוצר שם גיטרות ולעיתים רחוקות גם כינורות, מבחינת סאונד זה לא משהו, אבל אחרי עריכת סאונד זה נשמע מדהים בעיני, עוד דבר: מבחינת אילון מאסק נניח, אנחנו כבר חיים בעתיד, וגם מבחינתי זה כך, סונו יצא לפני זמן לא מועט וכולם שמעו אותו וראו אותו, כולם עדיין הולכים למעבדים ומשלמים כסף, יש מעבדים שכבר משתמשים בAI ליצירת STEMS בשירים, אני חושב שהשימוש בסונו גם בעתיד וגם היום הוא רק ליצירת STEMS ולא שיר אחד כמכלול כי לדעתי בזה סונו גרוע, זוהי דעתי, ויהי רצון שלעולם המעבדים לא יפסיקו ליצור מוזיקה, צריך להכניס לשימוש AI, אבל בפרופורציה הנכונה, באותה השקעה כמו מקודם, עם קצת חסיכת טרחות וזמן
        אסיים במה שיוחנן בלייך ענה לי בנושא:
        3404f815-6565-4ac5-ac45-9c255e8e65c5-image.png

SHLNXS מנותק
        SHLNXS מנותק
        SHLNX
        מאסטר
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@לוי-ל כתב בעיבודים ב AI – הנה דעתי!:

לא אמרתי שהוא יחליף אותנו, אמרתי שהוא יחליף את תפקיד המעבד בצורתו הנוכחית

דבר שני:

זה מגוחך לשפוט את הטכנולוגיה העצומה הזאת, לפי איך שהיא מתנהגת עכשיו, אני מדבר על עוד שנתיים, זה כמו אלה שצחקו על מחוללי התמונות שיצרו בהתחלה אנשים עם 7 אצבעות וכדו’, היום כבר אפשר ליצור תמונות ריאליסטיות, שאין סיכוי לדעת שזה AI
        וחוץ מזה, אני לא יודע מה אתה יודע, אבל כבר היום אפשר ליצור מוזיקה אלקטרונית ברמה סופר גבוהה ב AI.

"שימו איקיו על העבר שלכם, תקמפרסו את הדברים השליליים ותוסיפו ריוורב לרגעים היפים, החיים עצמם הם רק ערוצים, את המיקס תכתיבו אתם - היו הממקססים של חייכם!" (SHLNX)

תגובה 1 תגובה אחרונה
        2
        • SHLNXS SHLNX

היי חברים,
          הרבה זמן שאני רוצה לשתף אתכם בדעתי על הנושא החם הזה, והנה זה הגיע…
          טוב, אז אני אתחיל ישר מהסוף -
          למי שעוד לא הבין והפנים, לדעתי, טכנולוגיית ה AI הולכת להחליף את תפקיד המעבדים (בצורתו הנוכחית) באופן חד משמעי!
          כבר הזכרתי את דעתי בעבר ואני יודע שהרבה חולקים עליי (אני עדיין סבור שמי שחולק, פשוט לא למד והבין מספיק את הנושא), אבל אני אזכיר את שוב -
          בקרוב ממש (לדעתי פחות משנתיים), אנחנו נראה טכנולוגייה שמסוגלת ליצור עיבודים בכל ז’אנר, ברמה גבוהה יותר מרוב המעבדים האנושיים שאתם מכירים, מכל הבחינות -
          מוזיקלית, הפקתית, סאונד, וגם -
          רגש ויצירתיות!

כן, אני באמת בטוח, ש AI יוכל ליצור רגש ויצירתיות הרבה יותר טוב מרוב האנשים שאתם מכירים, ההיגיון הוא פשוט, אם אנחנו כבני אדם מסוגלים לזהות רגש מסוים במוזיקה, זה אומר שיש משהו במוזיקה הזו שניתן לזיהוי, ואם משהו ניתן לזיהוי, זה אומר שיש לו דפוסים והגדרות. כלומר, אם אנחנו יכולים להגיד “וואו, בנגינה הזו יש נשמה”, אנחנו בעצם אומרים: “הנגינה הזו מכילה דפוסי ווליום, תזמון, הרמוניה וכו’ בסגנון מסוים, שהמוח שלנו מפרש כ’נשמה’”
          ופה מגיע הפאנץ’ – ברגע שמשהו ניתן להגדרה וזיהוי, ה־AI יכולה ללמוד אותו, ואפילו הרבה יותר טוב מאיתנו!
          אם המחשב מקבל גישה למיליוני שירים שבני אדם הגדירו כמרגשים, הוא לומד מהם את “הדפוס המרגש” בצורה סטטיסטית מושלמת. הוא לומד בדיוק מתי לסטות קצת מהקצב כדי ליצור מתח, מתי להוסיף רזוננס שמפעיל רגש מסוים. המחשב לא ינסה ליצור את התוצאה המושלמת מבחינה טכנית, הוא ייצור את התוצאה הרגשית המושלמת.
          ומי שמדבר על “שומעים שזה AI” היום, פשוט לא מבין שבקרוב זה יהיה כל כך מתקדם, שזה יהיה יותר אנושי ממה שרוב המפיקים יכולים לעשות בזמן קצר.
          אז אם ה AI הופך להיות המעבד הטוב ביותר, האם נשאר מקום לאמנות במוזיקה? כדי לענות על זה, אני רוצה לקחת אתכם אחורה בזמן ולהפריד בין שני מושגים שרבים מתבלבלים ביניהם: “תוצאה” מול “אמנות”.
          תחשבו רגע על עולם הציור של פעם. לפני עידן המצלמות, היו המון ציירים שהתפקיד שלהם היה מאוד מוגדר: לתעד אירועים שקרו. הייתה חתונה חשובה? הזמינו צייר. היה טקס הכתרה? הזמינו צייר. במקרה הזה, המטרה הייתה התוצאה = ציור שמתאר את האירוע. ואז מה קרה? הגיעה המצלמה. המצלמה הצליחה להביא את אותה תוצאה (תיעוד של אירוע מסוים), אבל באיכות טובה יותר, בדיוק רב יותר ובמהירות ששום צייר לא יכול להתחרות בה. הציירים שכל תפקידם היה לספק “תוצאה” הפכו למיותרים בן לילה.
          אם ככה, למה יש עדיין ציירים היום? למה אנשים הולכים לתערוכות ציור? כי פה נכנס העניין השני - האמנות.
          אמנות (לדעתי) זה כשבן אנוש עושה משהו מרשים, שרוב האנשים לא יודעים או לא מצליחים לעשות. כשאנחנו עומדים מול ציור של נוף, אנחנו לא מתלהבים מה"תוצאה" של נוף יפה – כי את זה אפשר ליצור בשנייה במצלמה. הנפש שלנו מתפעלת ממשהו אחר לגמרי: היא מתפעלת מזה שבן אדם כמוני הצליח לעשות משהו שאני לא יכול לעשות. אנחנו מתלהבים מהכישרון, מהיד האנושית שהצליחה לצייר כזה נוף.
          אותו הדבר בדיוק הולך לקרות במוזיקה לדעתי, והחלוקה הזו תהיה קריטית:

1. התוצאה (האולפן): כשיש שיר וצריך לעשות לו עיבוד מוזיקלי, אנחנו בעצם מחפשים “תוצאה”. אנחנו רוצים שהשיר יישמע הכי טוב שאפשר. במגרש הזה, ה AI יהיה המלך.
            הוא יהיה טוב יותר, מהיר יותר ומרגש יותר מכל מעבד אנושי. זה כמו המצלמה מול הצייר המתעד. בתוצאה הסופית, המחשב מנצח.
          2. האמנות (הבמה והלייב): כשנרצה לראות מישהו עומד על במה ומנגן סולו גיטרה מטורף או פסנתר בצורה וירטואוזית, את זה שום רובוט לא יוכל להחליף. למה? כי אנחנו לא מעוניינים ב"תוצאה" של לשמוע נגינה, אנחנו רוצים לראות איך בן אדם, בשר ודם כמונו, מצליח לעשות משהו שרובנו לא יכולים לעשות.

אני רק אדגיש, שאני מדבר על תחום העיבודים איך שהוא נראה כיום, שזמר משלם הרבה מאוד כסף למעבד, והמעבד משקיע המון שעות כדי ליצור עיבוד ברמה, את זה אנחנו כבר לא נראה, ברור שעדיין תהיה עבודה בתחום (צריך שיהיה מי שיפעיל את ה AI וכו’), אבל זה ייראה אחרת לגמרי ויצריך יכולות וכישורים אחרים (לא בהכרח מוזיקלים).

בקיצור, בין אם אתם אוהבים את זה ובין אם לא, העולם הולך להשתנות. מי שהמטרה שלו היא להתפרנס מהתחום ולספק “תוצאות” כדאי מאוד שיפנים את הדברים ויפעל בהתאם, ולמי שנמצא בתחום בשביל הכיף והאומנות, שיהיה בהצלחה, זה כנראה יישאר לנצח!
          זהו חברים, הייתי חייב לפרוק את דעותיי על הנושא, מקווה שזה החכים מישהו…
          ביי!

el mE מנותק
          el mE מנותק
          el m
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@SHLNX
          ממש נכון, אני יצא לי לעבוד עם בינה מלאכותית ומה שראיתי שהיא מסוגלת לעשות זה גרם לי להבין שעולם המוזיקה עומד בעיצומו של שינוי היסטורי שישנה את כללי המשחק, כולנו חשבנו שזה לא יקרה וגם אם כן זה ייקח עשרות שנים, אבל לצערי לא!

גם לגבי הרגש הייתי בהלם איך שהבינה מלאכותית יוצרת לי מוזיקה עם צלילים כל כך איכותיים משחקת כל כך טוב עם דינמיקה טובה וכל הדברים שבן אדם יושב שעות רק כדי לעשות על זה אוטומציות מדויקות.

אז אני ממש מסכים איתך וטוען, שכבר בימים אלו המוזיקה של ה-AI יש בה רגש ועוד יותר אגיד לך, שגם הזמרים שהוא מספק שרים יותר יפה מרוב הזמרים שאני מכיר במציאות, ועם הזמן זה רק יישתפר.

אני חושב שכרגע המלחינים הם אלו שיוכלו להרוויח מזה, כי הדבר היחיד שכרגע ה-AI לא עושה זה לחנים טובים, ואני מקווה שאולי בזה הוא לא יוכל להחליף את הבני אדם כי אולי לחן טוב נעשה על ידי רגש אמיתי, אבל מה שאמרת שמוזיקה היא יודעת לעשות רגשית זה כל כך נכון וזה פשוט מפני מה שאמרת שהוא יודע לזהות את המבנה של השיר ולשחק בצורה טובה שגורמת לרגש.

אני חושב שזה אבסורדי שאנחנו משלימים עם המציאות הזו אבל נראה שאין ברירה כי זה כבר כאן.

3
          • לוי לל מנותק
            לוי לל מנותק
            לוי ל
            מתמחה פלוס

@SHLNX בדקתי את זה, ערכתי היום בדיקה בנושא, וזו לא רמה גבוהה, זה נחמד
            שום דבר לא מספיק פאנ’צי, המאסטר והנמוכים גם כן כאילו “נחמד כזה”, זה עדיין לא שם וככל הנראה לא יגיע לשם

1
            • el mE el m

@SHLNX
              ממש נכון, אני יצא לי לעבוד עם בינה מלאכותית ומה שראיתי שהיא מסוגלת לעשות זה גרם לי להבין שעולם המוזיקה עומד בעיצומו של שינוי היסטורי שישנה את כללי המשחק, כולנו חשבנו שזה לא יקרה וגם אם כן זה ייקח עשרות שנים, אבל לצערי לא!

גם לגבי הרגש הייתי בהלם איך שהבינה מלאכותית יוצרת לי מוזיקה עם צלילים כל כך איכותיים משחקת כל כך טוב עם דינמיקה טובה וכל הדברים שבן אדם יושב שעות רק כדי לעשות על זה אוטומציות מדויקות.

אז אני ממש מסכים איתך וטוען, שכבר בימים אלו המוזיקה של ה-AI יש בה רגש ועוד יותר אגיד לך, שגם הזמרים שהוא מספק שרים יותר יפה מרוב הזמרים שאני מכיר במציאות, ועם הזמן זה רק יישתפר.

אני חושב שכרגע המלחינים הם אלו שיוכלו להרוויח מזה, כי הדבר היחיד שכרגע ה-AI לא עושה זה לחנים טובים, ואני מקווה שאולי בזה הוא לא יוכל להחליף את הבני אדם כי אולי לחן טוב נעשה על ידי רגש אמיתי, אבל מה שאמרת שמוזיקה היא יודעת לעשות רגשית זה כל כך נכון וזה פשוט מפני מה שאמרת שהוא יודע לזהות את המבנה של השיר ולשחק בצורה טובה שגורמת לרגש.

אני חושב שזה אבסורדי שאנחנו משלימים עם המציאות הזו אבל נראה שאין ברירה כי זה כבר כאן.

SHLNXS מנותק
              SHLNXS מנותק
              SHLNX
              מאסטר
              כתב נערך לאחרונה על ידי SHLNX

@el-m כתב בעיבודים ב AI – הנה דעתי!:

@SHLNX

מסכים עם כל מילה!

לדעתי גם בלחנים ה AI יכול לנצח אם מנסים מספיק, אבל תחום שעדיין נשאר לבני אנוש (לא להרבה זמן), זה הכתיבה, כי בעברית הוא הרבה פחות טוב כרגע, אז כנראה שכותבי שירים בעברית יהנו מעוד קצת זמן של חסד…

תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • לוי לל מנותק
                לוי לל מנותק
                לוי ל
                מתמחה פלוס

@SHLNX
                זו המנגינה הכי טובה שהצלחתי ליצור בAI במוזיקה אלקטרונית, מבחינת מלודיה זה די חביב בסגנון אלן ווקר
                אבל הסאונד לא מלוטש מספיק מבחינתי, וזה נשאר בגדר ה"חביב", לא משהו מיוחד שלא ראינו
                Lost in the Static.mp3
                שמתי לו עשר שמות של DJ מפורסמים בעולם(כל אחד בנפרד) וביקשתי שיצור שיר בסגנון של כל אחד מהם, באופן “מפתיע” הכול היה נשמע באותו סגנון

N תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • לוי לל לוי ל

@SHLNX בדקתי את זה, ערכתי היום בדיקה בנושא, וזו לא רמה גבוהה, זה נחמד
                  שום דבר לא מספיק פאנ’צי, המאסטר והנמוכים גם כן כאילו “נחמד כזה”, זה עדיין לא שם וככל הנראה לא יגיע לשם

SHLNXS מנותק
                  SHLNXS מנותק
                  SHLNX
                  מאסטר
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@לוי-ל
                  אני לא הולך להתווכח על זה, אבל אני עדיין סבור שאתה מדבר מחוסר ידיעה (מה גם שאמרת בעצמך שאתה לא משתמש בגירסה בתשלום).

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • לוי לל מנותק
                    לוי לל מנותק
                    לוי ל
                    מתמחה פלוס
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@SHLNX חקרתי את הנושא לעומק ב"ה
                    לגבי הגרסה בתשלום אלה שירים שיצאו מהגרסה בתשלום(סונו נותן עכשיו טעימה בחינם מהגרסה בתשלום למצטרפים חדשים בכל שיר שאתה כותב לו, ויצרתי חשבון חדש) כך שהכול בדוק, אני מקווה בעז"ה לקנות את הגרסה בתשלום

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • לוי לל לוי ל

@SHLNX
                      זו המנגינה הכי טובה שהצלחתי ליצור בAI במוזיקה אלקטרונית, מבחינת מלודיה זה די חביב בסגנון אלן ווקר
                      אבל הסאונד לא מלוטש מספיק מבחינתי, וזה נשאר בגדר ה"חביב", לא משהו מיוחד שלא ראינו
                      Lost in the Static.mp3
                      שמתי לו עשר שמות של DJ מפורסמים בעולם(כל אחד בנפרד) וביקשתי שיצור שיר בסגנון של כל אחד מהם, באופן “מפתיע” הכול היה נשמע באותו סגנון

N מנותק
                      N מנותק
                      natinati
                      כתב נערך לאחרונה על ידי natinati

@לוי-ל שים לב ש @SHLNX מדבר על ה"מעבד" בצורותו הנוכחית ולא על “ממקס” או ממאסטר". גם לדעתי תמיד יהיה צריך אוזן אנושית. וגם שה- AI רחוק מזה היום [למשל אוזון וכו’].
                      קשה לי להאמין שAI ידע לערוך “ווקאל” חיצוני [כלומר הקלטה של ווקאל ולא שהוא בעצמו שר] בצורה מקצועית ומרגשת…

S תגובה 1 תגובה אחרונה
                      👌
                      1
                      • S מנותק
                        S מנותק
                        Studio Bit
                        מאסטר
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

ברור שה AI מגיע לרמות פסיכיות אני נמצא באולפנים ושומע את השיח שהולך בין מעבדים מוזיקאים ואנשי מקצוע.
                        תתחילו להפנים - עידן חדש…

פחות דיבורים על מיקס—יותר מיקס שמדבר בעד עצמו!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        1
                        • N natinati

@לוי-ל שים לב ש @SHLNX מדבר על ה"מעבד" בצורותו הנוכחית ולא על “ממקס” או ממאסטר". גם לדעתי תמיד יהיה צריך אוזן אנושית. וגם שה- AI רחוק מזה היום [למשל אוזון וכו’].
                          קשה לי להאמין שAI ידע לערוך “ווקאל” חיצוני [כלומר הקלטה של ווקאל ולא שהוא בעצמו שר] בצורה מקצועית ומרגשת…

S מנותק
                          S מנותק
                          Studio Bit
                          מאסטר
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@natinati כתב בעיבודים ב AI – הנה דעתי!:

וגם שה- AI רחוק מזה היום [למשל אוזון וכו’].

למי שאין ידע הAI לא יהיה אקטואלי כי לא יהיה לו מושג איך להפעיל את הכלי…

פחות דיבורים על מיקס—יותר מיקס שמדבר בעד עצמו!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          1

תגובה
                          • תגובה כנושא
                          התחברו כדי לפרסם תגובה
                          • מהישן לחדש
                          • מהחדש לישן
                          • הכי הרבה הצבעות

0

2.7k

משתמשים

2.4k