שאלה באקורדים..
-
אני צריך הסבר חד וברור.
ברוך ה’ אני מנגן כבר תקופה ואני הרבה פעמים נתקע בנקודה שמפריע לי אני כבר אובססיבי עליה.
לכן אני מבקש תשובה מקצועית וברורה ללא חויכמס
זה ברור שככל שיש שמיעה יותר טובה היכולת יותר נכונה וכל הדקויות שונות, אבל הרבה פעמים אני מתבלבל באקורדים כמו בין DM לF או בין EM לC (אני מנגן על סולם AM.).
אני יסביר זה נכון שפה צריך הרבה שמיעה אבל הרבה פעמים שהמלודיה נגיד על F אני יצטרך להיות באקורדים ע ל DM וכן דגומאות אחרות, יש פה איזה נקודה שעדיין לא תפסתי איך קולטים את הפאנצ’ של זה אשמח להסבר אמיתי וברור תודה לכם. -
אני צריך הסבר חד וברור.
ברוך ה’ אני מנגן כבר תקופה ואני הרבה פעמים נתקע בנקודה שמפריע לי אני כבר אובססיבי עליה.
זה ברור שככל שיש שמיעה יותר טובה היכולת יותר נכונה וכל הדקויות שונות, אבל הרבה פעמים אני מתבלבל באקורדים כמו בין DM לF או בין EM לC (אני מנגן על סולם AM.).
אני יסביר זה נכון שפה צריך הרבה שמיעה אבל הרבה פעמים שהמלודיה נגיד על F אני יצטרך להיות באקורדים ע ל DM וכן דגומאות אחרות, יש פה איזה נקודה שעדיין לא תפסתי איך קולטים את הפאנצ’ של זה אשמח להסבר אמיתי וברור תודה לכם.@יידל-amp-amp-amp-x27-וייס יש הרבה מה להגיד לך בנושא…
אבל משהו אחד- תכיר עוד סולם עם האקורדים, זה מאד מפתח.
וכן לנגן רק אקורדים ללא מלודיה - מפתח מאד. -
@יידל-amp-amp-amp-x27-וייס יש הרבה מה להגיד לך בנושא…
וכן לנגן רק אקורדים ללא מלודיה - מפתח מאד.@אריק נו תגיד בשביל זה שאלתי פה
-
אני צריך הסבר חד וברור.
אני יסביר זה נכון שפה צריך הרבה שמיעה אבל הרבה פעמים שהמלודיה נגיד על F אני יצטרך להיות באקורדים ע ל DM וכן דגומאות אחרות, יש פה איזה נקודה שעדיין לא תפסתי איך קולטים את הפאנצ’ של זה אשמח להסבר אמיתי וברור תודה לכם.@יידל-amp-amp-amp-x27-וייס אתה מתכוון שבמלודיה אתה מנגן את התו פה, ובכל זאת אתה על האקורד DM?
כי זה מאוד פשוט כל אקורד מורכב מ3 צלילים, בAM זה יוצא אחד כן, אחד לא. לדוגמא בDM - התווים הם רה, פה, לה, ולכן ייתכנו הרבה מצבים שתהיה על התו פה, ותנגן DM, כי הוא גם חלק מהאקורד…
אתה שואל איך יודעים מתי שמים כל אקורד, אם יש כמה אופציות?
זה באמת נטו פיתוח שמיעה ואימונים, ולא דבר שנרכש ברגע…
אתה יכול לשים את הדגש ולשמוע את כל הצלילים של האקורדים ולהבין איזה גוון כל אחד נותן, לדוגמא בAM - האקורד AM הוא הבית, F הוא סוג של מעבר, DM הוא די מחליף אותו רק עם גוון יותר מינורי, תתאמן על זה ואז הנגינה בכללי הרבה יותר קלה…
בהצלחה!! -
@יידל-amp-amp-amp-x27-וייס יש הרבה מה להגיד לך בנושא…
וכן לנגן רק אקורדים ללא מלודיה - מפתח מאד.מתןך השאלה שלך אני מבין שמה שלא ברור לך זה ספציפית לגבי צמדי האקורדים האלו, ואני אגלה לך גם למה, כי אם תשים לב לכל צמד שהבאת יש 2 צלילים משותפים… וזה מה שיוצר אצלך את האי הבנה מכיון שברוב המקרים תוכל לעשות על המלודיה אחד משתי האקורדים האלו כמו שכתבת - כי זה באמת נשמע כמעט אותו דבר! ובדגש על כמעט מכיון שהפרשנות בכל אופן תהיה קצת שונה בגלל הבס המשתנה, לתופעה הזו קוראים “רה הרמוניזציה” כלומר שיטת הירמון שבה לוקחים כל אקורד מקורי בלחן ומחליפים אותו באקורד אחר שמשתייך לקבוצה שלו, וכמעט בכל שיר שקיים משתמשים בזה, וזכותך המלאה לקחת קטע שהוא על אקורד Dm ולהחליף אותו באקורד F, זה פתאום נותן זוית קצת שונה לקטע, אז תהיה רגוע ותדע שהשמיעה שלך מצוינת, עכשיו רק הבחירות המוזיקליות שלך בנגינה עומדות למבחן האם הם ישמעו טוב… על זאת ועוד במושג “רה הרמוניזציה” בחיפוש פשוט בגוגל.
לא הבנתי ת’קטע עם השם משתמש שלך
-
מתןך השאלה שלך אני מבין שמה שלא ברור לך זה ספציפית לגבי צמדי האקורדים האלו, ואני אגלה לך גם למה, כי אם תשים לב לכל צמד שהבאת יש 2 צלילים משותפים… וזה מה שיוצר אצלך את האי הבנה מכיון שברוב המקרים תוכל לעשות על המלודיה אחד משתי האקורדים האלו כמו שכתבת - כי זה באמת נשמע כמעט אותו דבר! ובדגש על כמעט מכיון שהפרשנות בכל אופן תהיה קצת שונה בגלל הבס המשתנה, לתופעה הזו קוראים “רה הרמוניזציה” כלומר שיטת הירמון שבה לוקחים כל אקורד מקורי בלחן ומחליפים אותו באקורד אחר שמשתייך לקבוצה שלו, וכמעט בכל שיר שקיים משתמשים בזה, וזכותך המלאה לקחת קטע שהוא על אקורד Dm ולהחליף אותו באקורד F, זה פתאום נותן זוית קצת שונה לקטע, אז תהיה רגוע ותדע שהשמיעה שלך מצוינת, עכשיו רק הבחירות המוזיקליות שלך בנגינה עומדות למבחן האם הם ישמעו טוב… על זאת ועוד במושג “רה הרמוניזציה” בחיפוש פשוט בגוגל.
לא הבנתי ת’קטע עם השם משתמש שלך
@יואל-גלס כן נכון גם לי מתנגן כך, במקרה דיברתי לפני כשעה עם אבי דרור ארוכה על זה (פשוט קניתי שיעורים שלו) והוא אמר לי שבאמת גם הוא היום שהוא מנגן למעלה מ30 שנה יכו ל להתקע עם זה היום והוא אמר שהשיטה הכי טוב ה זה להצמד למקור, לשיר המקורי והוא אמר שבאמת יש שירים שאני יכול להחליט איזה אקורד לפי הטעם ובאמת הרבה עושים כך.
-
@יואל-גלס כן נכון גם לי מתנגן כך, במקרה דיברתי לפני כשעה עם אבי דרור ארוכה על זה (פשוט קניתי שיעורים שלו) והוא אמר לי שבאמת גם הוא היום שהוא מנגן למעלה מ30 שנה יכו ל להתקע עם זה היום והוא אמר שהשיטה הכי טוב ה זה להצמד למקור, לשיר המקורי והוא אמר שבאמת יש שירים שאני יכול להחליט איזה אקורד לפי הטעם ובאמת הרבה עושים כך.
@יידל-amp-amp-amp-x27-וייס שוב, להיצמד למקור זה אומר ללכת בדרך ההרמונית שבה המלחין או המעבד בחרו ללכת כפי ראות עיניהם שיתאים לשיר מבחינת הסגנון וכו’, אבל תמיד תוכל לגוון את ההירמון כפי רצונך ולבחור במהלך שונה שמבחינתך נותן נופך חדש, או בכלל להחליט שההירמון המקורי פחות יפה בעיניך (תופעה מצויה אצל מלחינים ומעבדים לא הכי מקצועניים…) ואתה בוחר בדרך שונה, זה חשוב ממש לפרוץ גבולות במוזיקה, כמובן בגבול הטעם הטוב ובצורה אינטלגנטית ונכונה, כי בתחילה ובסוף - מה שמוביל מוזיקאי אמיתי זה “מה נשמע טוב”! וזה נמדד ע"י שני דברים, חוקי המוזיקה ואוזניים…