טירוס או גנוס
-
זה ברור שמבחינת האיכות של הדגימות שחברת ימהה דגמו לגנוס הם הרבה יותר ברמה, במיוחד בכלים האקוסטים, הפסנטרים והגיטרות שם נשמעים הרבה יותר לייב וחי, ממה שיש בטירוס, אבל מאידך המעלה שיש לטרוס זה המעבד שלו, דהיינו, המערכת של הסנטוז הסמפלר{כרטיס דגימות} והצורה אייך שהוא מוציא את הדגימות, של כל הסטים למיניהם, נשמע הרבה יותר דוחף, ומקפיף, ולכן אם נשים לב, רוב מי שמנגן לבד, מנגן על הטירוס, משא"כ רוב בעלי התזמורות שמנגנים על ימהה, מנגנים על גנוס, וזו מהסיבה הפשוטה, שרוב הצורך שלהם בכלי הוא לפסנתר, בס אקורד, ובראס, בכל אופן אני הייתי ממליץ על הטירוס עד שאתה לא פותח תזמורת, ומה שכתבו כאן שהעולם מתקדם בעניין הזה זה פשוט לא נכון, אם נסתכל על העניין, גנוס 1 יצא לפני חמש או שש שנים ועדיין הרבה נגנים מנגנים בטירוס, והמבין יבין.
-
@על-הקלידים
להערכתי זה סתם עניין של עצלות
אפשר להגיע לאותו רמה גם בגנוס עם עבודה נכונה
פשוט התרגלו לטיירוס -
@אורגו-מדלי זה מה שאמרתי
עניין של הרגל
ועצלות להתרגל למשהו חדש -
פוסט זה נמחק!
-
תקשבו זה לא נושא של הרגל, הסאונד פשוט שונה, וכמו שהסברתי לעיל, ואגב אותו העניין קיים במגבילים שלהם, כדוגמת 900 שמקביל לגנוס, ו970, שמקביל לטרוס, יש שם אותו סיפור, עברתי על כל סוגי האורגנים, ותכנתתי אותם, ופשוט ההבדלים של הסאונד שונים בפער,
-
עיקר החיסרון בגנוס הוא במסך מגע
וכמו שמתלוצצים... חצי טאץ'...
הוא ממש לא פרקטי ביחס לטיירוס..
זה מסקר קטן שערכתי בין בעלי הגנוס
רק מה
הוא חדיש, פוזה, אפשר להגיע לסאונדים מעולים בטיירוס
אבל אין ספק שבסאונדים יש לגנוס מה לומר.... -
@חכם_בלילה כתב בטירוס או גנוס:
אין הכרעה סופית על הדבר הזה אבל בעיקרון כמו שאמרתי מה שיותר תפס זה הטיירוס 5...
ודאי שמה שיותר תפס זה הטיירוס אם הוא היה ראשון בשוק כי אז כשמגיע מישהו ואומר אני רוצה אורגן כמו של הגדולים הוא יקנה טיירוס, ואז כשיוצא אורגן חדש עם ממשק שונה אז מי שהתרגל לטיירוס לא רוצה לעבור, אז ממילא נוצר מצב שלכולם יש טיירוס כי כל מי שקונה חדש רוצה את מה שלכולם יש.
-
@אורגו-מדלי לא נראה לי שזה הסיפור.
-
@אורגו-מדלי כתב בטירוס או גנוס:
@שלמה אבל זה קשה מאוד להתרגל ממסך מגע לכפתורים וגם המסך של הגנוס קצת מציק שהוא נמוך
שיפרו את זה בג'נוס 2.
ולגבי עצם המעבר הנ"ל- כמו שדיברנו, זה עניין של הרגל!
מה גם שבתחילה רבים חששו מהג'נוס ומה שהוא טומן בחובו, לא הכירו אותו.
וגם יאמהה עצמם, ככה זה תמיד כשמוציאים משהו חדש (וכמו שהיה עם טיירוס 1 והבאים בסדרה עד 5)- הם לומדים מהשטח מה צריך לשפר, וגם כאן זה נקרא שב-2 הם שיפרו את מנוע הסאונד.
ולתשומת לב שלא רק כאלו שיש להם תזמורות עברו לגננוס 2, אלא גם כאלו שניגנו קודם על גנוס 1 (כדוגמת שימי סקלאר, שמוליק לוטרמן, וכו'), ואפילו מוישי מנדלסון שהיה שרוף על הטיירוס קנה עכשיו ג'נוס 2 והוא מנגן עליו ועל הטיירוס באירועים לסירוגין. (אגב, ראיתי תיעוד שלו מתלהב מהסאונדים של הפסנתרים והגיטרות שם). -
@MEME כתב בטירוס או גנוס:
@איש-אחד כתב בטירוס או גנוס:
אגב, ראיתי תיעוד שלו מתלהב מהסאונדים של הפסנתרים והגיטרות שם).
זה פירסומת לגנוס 2 ואם אני לא טועה גם אל טירוס הוא עשה את זה
נשמע לי מוזר... זה היה משהו חאפ לאפי, תיעוד קצרצר ששרוליק אחיו תיעד כשהם היו ביחד באולפן.
לא היה נראה משהו לשם פרסומת או שיווק.
או שזה בדיוק הפאנץ פה?... -
@Yossile כתב בטירוס או גנוס:
@איש-אחד קשה להאמין שחברת ימאהה העולמית ביקשה מקלידן חסידי בארצנו הקטנה (סליחה מראש מכל מי שנפגע) לעשות לה פרסומת.
הוא אשר דיברתי...
-
@mps כתב בטירוס או גנוס:
@Yossile במקרה הזה ספציפית אני מסכים שזה לא נראה הגיוני,
אבל בכללי נראה לי שהקלידנים החרדים פה בארץ הם לקוחות די רציניים
(למי שלא יודע, בעולם המערבי קלידנים לא עושים הרבה, ובעולם הערבי קורג הרבה יותר שולט)אם אני זוכר נכון באתר של ימאהה יש פרזנטור מישראל,
אבל הוא ערבי! -
@הקלידן-הצפוני בכללי מי שקונה טירוס הוא קונה כביכול פלטת די גיי ומי שקונה קורג לרוב זה מזרחי אבל החיסרון בימאהה שאין עדין לימאהה מזרחי
-
@אורגו-מדלי כתב בטירוס או גנוס:
@הקלידן-הצפוני בכללי מי שקונה טירוס הוא קונה כביכול פלטת די גיי ומי שקונה קורג לרוב זה מזרחי אבל החיסרון בימאהה שאין עדין לימאהה מזרחי
דווקא יש להם, אבל בדגמים הפשוטים יותר ולא בהקבלות לטיירוס/ ג'נוס.
למשל סדרת ה-A2000 , A5000 וכדו' הינה המקבילה של SX במזרחי.