טירוס או גנוס
-
עיקר החיסרון בגנוס הוא במסך מגע
וכמו שמתלוצצים... חצי טאץ'...
הוא ממש לא פרקטי ביחס לטיירוס..
זה מסקר קטן שערכתי בין בעלי הגנוס
רק מה
הוא חדיש, פוזה, אפשר להגיע לסאונדים מעולים בטיירוס
אבל אין ספק שבסאונדים יש לגנוס מה לומר.... -
@חכם_בלילה כתב בטירוס או גנוס:
אין הכרעה סופית על הדבר הזה אבל בעיקרון כמו שאמרתי מה שיותר תפס זה הטיירוס 5...
ודאי שמה שיותר תפס זה הטיירוס אם הוא היה ראשון בשוק כי אז כשמגיע מישהו ואומר אני רוצה אורגן כמו של הגדולים הוא יקנה טיירוס, ואז כשיוצא אורגן חדש עם ממשק שונה אז מי שהתרגל לטיירוס לא רוצה לעבור, אז ממילא נוצר מצב שלכולם יש טיירוס כי כל מי שקונה חדש רוצה את מה שלכולם יש.
-
@אורגו-מדלי לא נראה לי שזה הסיפור.
-
@אורגו-מדלי כתב בטירוס או גנוס:
@שלמה אבל זה קשה מאוד להתרגל ממסך מגע לכפתורים וגם המסך של הגנוס קצת מציק שהוא נמוך
שיפרו את זה בג'נוס 2.
ולגבי עצם המעבר הנ"ל- כמו שדיברנו, זה עניין של הרגל!
מה גם שבתחילה רבים חששו מהג'נוס ומה שהוא טומן בחובו, לא הכירו אותו.
וגם יאמהה עצמם, ככה זה תמיד כשמוציאים משהו חדש (וכמו שהיה עם טיירוס 1 והבאים בסדרה עד 5)- הם לומדים מהשטח מה צריך לשפר, וגם כאן זה נקרא שב-2 הם שיפרו את מנוע הסאונד.
ולתשומת לב שלא רק כאלו שיש להם תזמורות עברו לגננוס 2, אלא גם כאלו שניגנו קודם על גנוס 1 (כדוגמת שימי סקלאר, שמוליק לוטרמן, וכו'), ואפילו מוישי מנדלסון שהיה שרוף על הטיירוס קנה עכשיו ג'נוס 2 והוא מנגן עליו ועל הטיירוס באירועים לסירוגין. (אגב, ראיתי תיעוד שלו מתלהב מהסאונדים של הפסנתרים והגיטרות שם). -
@MEME כתב בטירוס או גנוס:
@איש-אחד כתב בטירוס או גנוס:
אגב, ראיתי תיעוד שלו מתלהב מהסאונדים של הפסנתרים והגיטרות שם).
זה פירסומת לגנוס 2 ואם אני לא טועה גם אל טירוס הוא עשה את זה
נשמע לי מוזר... זה היה משהו חאפ לאפי, תיעוד קצרצר ששרוליק אחיו תיעד כשהם היו ביחד באולפן.
לא היה נראה משהו לשם פרסומת או שיווק.
או שזה בדיוק הפאנץ פה?... -
@Yossile כתב בטירוס או גנוס:
@איש-אחד קשה להאמין שחברת ימאהה העולמית ביקשה מקלידן חסידי בארצנו הקטנה (סליחה מראש מכל מי שנפגע) לעשות לה פרסומת.
הוא אשר דיברתי...
-
@mps כתב בטירוס או גנוס:
@Yossile במקרה הזה ספציפית אני מסכים שזה לא נראה הגיוני,
אבל בכללי נראה לי שהקלידנים החרדים פה בארץ הם לקוחות די רציניים
(למי שלא יודע, בעולם המערבי קלידנים לא עושים הרבה, ובעולם הערבי קורג הרבה יותר שולט)אם אני זוכר נכון באתר של ימאהה יש פרזנטור מישראל,
אבל הוא ערבי! -
@הקלידן-הצפוני בכללי מי שקונה טירוס הוא קונה כביכול פלטת די גיי ומי שקונה קורג לרוב זה מזרחי אבל החיסרון בימאהה שאין עדין לימאהה מזרחי
-
@אורגו-מדלי כתב בטירוס או גנוס:
@הקלידן-הצפוני בכללי מי שקונה טירוס הוא קונה כביכול פלטת די גיי ומי שקונה קורג לרוב זה מזרחי אבל החיסרון בימאהה שאין עדין לימאהה מזרחי
דווקא יש להם, אבל בדגמים הפשוטים יותר ולא בהקבלות לטיירוס/ ג'נוס.
למשל סדרת ה-A2000 , A5000 וכדו' הינה המקבילה של SX במזרחי. -
גם בטירוס יש דגימות מזרחיות, הבעיה היא, שאין אפשרות לעשות רבעי טונים וכל הענינים האלה
-
@על-הקלידים כתב בטירוס או גנוס:
גם בטירוס יש דגימות מזרחיות, הבעיה היא, שאין אפשרות לעשות רבעי טונים וכל הענינים האלה
דווקא אפשר (בג'נוס בטח), אבל זה בתוך תפריט ולא כלחצנים על הפנל.
אבל אפשר לעשות את זה כקיצור דרך על המסך.
(אבל אכן עדיין ברור שזה לא כמו כשזה על הפנל בלחצנים פיזיים). -
זה הייתה כוונתי
-
לומר שמאן דהוא נשמע בצורה מסויימת עם אורגן מסויים ולפי זה לדרג את הכלי זה קצת לא פייר בעיני.
הדירוג צריך להיעשות עם אותו חומר, אותו הגברה, ובאותו אולם..
ובנושא הזה יש לג' נוס 2 יותר מה להציע, המעבד של הסאונד שם יותר איכותי בפער מהטיירוס (ומהג'נוס 1), וזה נראלי יכריע בסופו של עניין.
(כמה שמוישי מנדלסון התלהב מהפסנתרים בג'נוס, הוא עדיין מחזיק פסנתר במשקל של 500מ'ב, כך שמסתבר שסיבת המעבר שלו היא לא בגלל צלילים מסוימים שבאים עם הכלי עצמו, אלא, בגלל מעבד הסאונד שלו שימאהה פינקה בג'נוס 2) -
@פייביש כתב בטירוס או גנוס:
לומר שמאן דהוא נשמע בצורה מסויימת עם אורגן מסויים ולפי זה לדרג את הכלי זה קצת לא פייר בעיני.
הדירוג צריך להיעשות עם אותו חומר, אותו הגברה, ובאותו אולם..
ובנושא הזה יש לג' נוס 2 יותר מה להציע, המעבד של הסאונד שם יותר איכותי בפער מהטיירוס (ומהג'נוס 1), וזה נראלי יכריע בסופו של עניין.
(כמה שמוישי מנדלסון התלהב מהפסנתרים בג'נוס, הוא עדיין מחזיק פסנתר במשקל של 500מ'ב, כך שמסתבר שסיבת המעבר שלו היא לא בגלל צלילים מסוימים שבאים עם הכלי עצמו, אלא, בגלל מעבד הסאונד שלו שימאהה פינקה בג'נוס 2)צודק בכל מילה
-
@הגברה-RCF היה לי טיירוס 5 וקניתי Genos 2 ואני מרוצה!