שרשור שאלות ותשובות בקיובייס.
-
@איש-אחד
משום מה רוב החבילה של ozone לא מצליחה לעלות לי בקיובייס
היא פשוט תוקעת את התוכנה כל פעם שאני מנסה לעלות איזה משהו מהחבילה, והיא לא נסגרת עד שאני מאלץ אותה להיסגר.
וכן ראיתי שגם לשטיינברג יש מקסימייזר, זה אותו דבר? וא"כ איך זה מבחינת איכות? -
@קורג-PA-4X מכיר.
מה שאני עושה, זה לחכות עשר-עשרים שניות ממתי שטענת את הפלאגין על הקיובייס עד שפתחת אותו בפועל.
ואם זה אותו דבר- מסתבר מאוד שלא. ozone נקראים מהכבדים ביותר בכל מה שקשור למאסטרינג.
(אישית כמעט לא ניסיתי את של סטיינברג, אבל אני יכול לשער). -
@איש-אחד כתב בשרשור שאלות ותשובות בקיובייס.:
מה שאני עושה, זה לחכות עשר-עשרים שניות ממתי שטענת את הפלאגין על הקיובייס עד שפתחת אותו בפועל.
כלומר??
אני פותח את קיובייס וטוען את הפלאגין על האיוונט וזהו נתקע לי שם למשך הרבה זמן עד שאני סוגר את התוכנה. -
@קורג-PA-4X הם פלאגינים שצורכים המון כוח עיבוד.
אם הפתרון ש @איש-אחד כתב לך לא עובד, תנסה להוסיף באפר סייז בהגדרות של קיובייס.אמנם זה יצור לך לייטנסי גדול, אבל לפחות זה יעבוד…
טיפ קטן בעבודה עם פלאגינים כבדים, אחרי שאתה עושה איתם פרוסס שאתה בטוח בו במאה אחוז, תעשה לערוץ Bounce (או Render in place ובהגדרות תעביר אותו למצב של Mix). ככה אתה יוצר ערוץ אודיו שכולל בוויב עצמו את הפרוסה ואז המחשב יותר משוחרר כי אין את הפלאגין שרץ כל הזמן.
יש עוד שיטה הרבה יותר מורכבת ובלי לעשות Bounce אבל זה מידי ארוך להסביר כאן. -
@Hagai-Habani כתב בשרשור שאלות ותשובות בקיובייס.:
להוסיף באפר סייז
פרוסס
Bounce
שכולל בוויב עצמו את הפרוסה
במטותא אם אפשר מעט לבאר את סודות התורה שדלעיל, לפשוטי עם כערכי…
-
@רה-מינור כתב בשרשור שאלות ותשובות בקיובייס.:
להוסיף באפר סייזכנס בקונטרול פנל (הגדרות כרטיס הקול שלך), ושם תראה חלון כזה:
החלק המסומן הוא הוא ה-buffer size.
כוונתו, כמה חישובים המחשב יעשה עד להשמעת האות, וממילא ברור שככל שישנם פחות חישובים התגובה מיידית יותר.
אך ככל שמספר החישובים קטן יותר, הוא צורך מהמחשב כח רב יותר. ועל כן מומלץ באופן כללי לעשות מיקסים על ה-buffer size המקסימלי (בדר"כ 1024), על מנת לאפשר למחשב לפנות את כל כוחותיו ומשאביו לעבודת המיקס.פרוסס
=תהליך עיבוד של צליל.
למשל, לשים קומפרסור או EQ על ערוץ, אומר שהחל מרגע זה הערוץ הספציפי יעבור פרוסס, היינו תהליך עיבוד מסויים שמשנה את פניו מכפי שהיו קודם לכן.
Bounce
=ייצוא של איוונט/ ערוץ הקיים כבר בתוך הפרוייקט לערוץ/איוונט חדש בתוכו, לאחר תהליך עיבוד שעבר.
לאחר שהגעת לצבע מסויים שציפית מאיוונט/ ערוץ כלשהוא בעקבות הפרוסס (עיין לעיל) שהעברת אותו ואתה לא מתכנן לשנותו לאחר מכן, אך דא עקא שמחשבך עייף ומותש ואין לו די כח לעשות פרוססים נוספים, במקרה כזה לפעמים הפתרון הוא לעשות מין אקספורט (=ייצוא) לערוץ/האיוונט הספציפי לאחר הפרוסס שעבר, ואז באפשרותך לכבות את הפלאגין/ים הקודמים ולפתוח חדשים על חלקים שעוד לא טיפלת בהם.
שכולל בוויב עצמו את הפרוסה
=שכולל בקובץ האודיו עצמו (WAV) את תהליך העיבוד שעבר קודם לכן. עיין לעיל.
ברור?..
יש עוד שיטה הרבה יותר מורכבת ובלי לעשות Bounce אבל זה מידי ארוך להסביר כאן.
התכוונת ל-freeze?
-
אם הפתרון ש @איש-אחד כתב לך לא עובד,
אני לא מבין מה @איש-אחד כתב לי בשביל לנסות,
-
@קורג-PA-4X כתבתי דבר פשוט:
לחצת אינסרט, נפתחה לך רשימת פלאגינים.
בחרת את המקסימייזר של אייזוטופ.
המחשב חשב רגע וטען לך אותו על האינסרט.
אל תלחץ מיד על הכפתור הכחול לפתוח את החלון של הפלאגין עצמו, אלא חכה עשר- עשרים שניות, ואז תלחץ.
פשוט לפעמים לוקח לו זמן ‘להתאפס על עצמו’. -
@איש-אחד לא. ל-Offline Processing.
-
@איש-אחד כתב בשרשור שאלות ותשובות בקיובייס.:
מקסימייזר הוא סוג של לימיטר, שתפקידו במאסטרינג הינו להדביק את הווליום לתקרה ועם זאת לשמור על דינמיקה כלשהיא בהתאם להגדרות.
מקסימייזר זה לימיטר לכל דבר, רק שבעוד שבלימיטר מורידים את הטרשהולד כדי לבצע דחיסה, במקסימייזר הטרשהולד קבוע, ודוחפים לתוכו גיין.
ל-IZOTOP בחבילה של ozone יש כלי כזה מאוד פופולרי.
אכן, אחד הטובים!
-
@קורג-PA-4X כתב בשרשור שאלות ותשובות בקיובייס.:
@איש-אחד
הבעיה שהמחשב לא טען לי את הפלאגין, שם הוא נתקע.ניסית לעשות מה ש @Hagai-Habani אמר?
אגב, איזו גירסה של ozone מותקנת לך?
כי בגירסה 10 לא נתקלתי בבעיה זו כלל, והתיאור שאתה מתאר שייך לגירסה 11.0. הגירסה הנוכחית הינה 11.2 ובה אפשר לתפקד כפי שכתבתי.
יכול גם להיות שהמעבד שלך המחשב שלך לא חזק מדי, או שזכרון ה-RAM של המחשב קטן מדי. -
@el-m ערוץ signature. או שתלחץ על ctrl+G ובחלון שנפתח תוסיף לו למעלה את השינוי שאתה רוצה.