שרשור שאלות ותשובות בקיובייס.
-
מישהו יודע איך עושים שיהיה אפקטים “בלייב” בהקלטה בקיובייס, כגון" ריברב דיליי וכו’ ?
פעם הייתי עושה את זה אבל שכחתי…@natinati פותחים ערוץ נפרד ולא מקליטים עליו כלום, אבל מגדירים שהוא יקבל מהמיקרופון שממנו אתה מקליט.
בערוץ עצמו מפעילים את המוניטור (הכפתור עם הציור של הרמקול).
ועליו שמים את האפקטים שאתה רוצה.
רק אזהרה חשובה- שים לב לא לפתוח את הערוץ הזה בשום מצב כשהמוניטורים פועלים (במידה ויש לך),
הדבר עלול ליצור פידבק נוראי! -
היו לי כמה פרוייקטים בקיובייס שנמחקו מהמחשב, והצלחתי ב"ה לשחזר אותם, אבל כשאני מנסה להפעיל את הקובץ הוא טוען לי ש’קובץ פרוייקט לא תקף’…
מישהו יודע מה אני יכול לעשות?@רה-מינור בעיה מוכרת.
לפי הידוע לי קשה עד בלתי אפשרי לשחזר בשלמותם קבצי CPR שנמחקו.
אין הרבה מה לעשות. -
@רה-מינור בעיה מוכרת.
לפי הידוע לי קשה עד בלתי אפשרי לשחזר בשלמותם קבצי CPR שנמחקו.
אין הרבה מה לעשות.@איש-אחד כי על פניו זה נראה שזה שוחזר כראוי עם כל התיקייה וכו’, וניסיתי על כמה קבצי CPR (וגם על קבצי BAK)…
עוד משהו:
הרבה פעמים כשאני משחק עם קבצי האודיו בפרויקט- משנה שמות, וכדומה,
בפעם הבאה שאני פותח את התוכנה הוא מדווח לי על קבצים חסרים,איך אני מגדיר אותו שיבין שאני מחקתי/שיניתי את הקבצים?
-
@איש-אחד כי על פניו זה נראה שזה שוחזר כראוי עם כל התיקייה וכו’, וניסיתי על כמה קבצי CPR (וגם על קבצי BAK)…
עוד משהו:
הרבה פעמים כשאני משחק עם קבצי האודיו בפרויקט- משנה שמות, וכדומה,
בפעם הבאה שאני פותח את התוכנה הוא מדווח לי על קבצים חסרים,איך אני מגדיר אותו שיבין שאני מחקתי/שיניתי את הקבצים?
@רה-מינור אני יודע, גם לי זה קרה.
כנראה משהו בקידוד של הקובץ לא משוחזר כמו שצריך.
כרגע לפי מה שידוע לי אין לזה פיתרון.
קודם כל- לא משחקים עם קבצים בתוך הפרויקט!
אם שינית שמות- בעיקרון אין הרבה מה לעשות כי זה לא שם הקובץ שהוא מכיר, תנסה להחזיר את השם בחזרה.
אם שינית רק מיקום- בחלון שנפתח לך תלחץ על browse folder (במידה והעברת את כל קבצי הפרויקט) ותדריך אותו למקום החדש.
אם העברת רק קובץ בודד- לחץ על browse for file ותדריך אותו למיקום של הקובץ שהעברת. ייתכן שזה יעזור גם אם שינית את השם, אבל לכאורה לא. -
@רה-מינור אני יודע, גם לי זה קרה.
כנראה משהו בקידוד של הקובץ לא משוחזר כמו שצריך.
כרגע לפי מה שידוע לי אין לזה פיתרון.
אם שינית שמות- בעיקרון אין הרבה מה לעשות כי זה לא שם הקובץ שהוא מכיר, תנסה להחזיר את השם בחזרה.
אם שינית רק מיקום- בחלון שנפתח לך תלחץ על browse folder (במידה והעברת את כל קבצי הפרויקט) ותדריך אותו למקום החדש.
אם העברת רק קובץ בודד- לחץ על browse for file ותדריך אותו למיקום של הקובץ שהעברת. ייתכן שזה יעזור גם אם שינית את השם, אבל לכאורה לא.@איש-אחד כתב בשרשור שאלות ותשובות בקיובייס.:
שיניתי את השמות דרך קיובייס, לא דרך סייר הקבצים, זה גם יכול לגרום לבעיות?
וגם לפעמים זה קבצים שמחקתי בתוכנה (ולאור זה הרשיתי לעצמי למחוק אותם גם בתיקיה)
למעשה לא חסר לי שום קובץ בפרוייקט, כל ערוצים קיימים כ"א בשמו הטוב ובמיקומו, התכוונתי לשאול- כיצד אני מגדיר לו שיפסיק לחפש בכלל את הקבצים האלו
-
@איש-אחד כתב בשרשור שאלות ותשובות בקיובייס.:
שיניתי את השמות דרך קיובייס, לא דרך סייר הקבצים, זה גם יכול לגרום לבעיות?
וגם לפעמים זה קבצים שמחקתי בתוכנה (ולאור זה הרשיתי לעצמי למחוק אותם גם בתיקיה)
למעשה לא חסר לי שום קובץ בפרוייקט, כל ערוצים קיימים כ"א בשמו הטוב ובמיקומו, התכוונתי לשאול- כיצד אני מגדיר לו שיפסיק לחפש בכלל את הקבצים האלו
@רה-מינור אם זה דרך קיובייס זה משהו אחר. כל הבעיה היא כששינית דרך סייר הקבצים ובעצם קיובייס לא מוצא את הקובץ שהוא מכיר, גם אם הוא קיים בשם אחר.
שלא יחפש קבצים שמחקת- גם לזה לא ידוע לי על פיתרון. אולי @Studio-Bit יודע. -
@Yossile
לפי מה שאני יודע פשוט עושים העתק הדבק של האוטומציה עם כפתור CTRL+V -
הגעתי לשלב שהפרויקט התחיל לגמגם לי מרוב אינסטרומנטים. אני יודע שהפתרון הוא לעבוד על מחשב חזק ואיכותי ולא על מחשב I5 ישן שנקנה בעיקר בשביל וורד אבל כרגע זה לא אופציה, ולכן אשמח לדעת מה אפשר לעשות בשביל להקל על הפריוקט.
תודה רבה.@Yossile בגדול מה שאפשר לעשות זה להעביר את כל הערוצים למצב freeze (הלחצן עם הציור של פתית השלג) ולעבוד עם כל אינסטרומנט בתורו (לשחרר ולהקפיא אחד אחד).
מאוד לא נוח ומגביל מאוד, אבל זה מה יש. -
אפשר לשמוע מהמחשב את הפרויקט
או שחייבים כרטיס קול? -
אפשר לשמוע מהמחשב את הפרויקט
או שחייבים כרטיס קול?@לאז-מיך-אפ אפשר- כשנכנסים לכרטיס קול הוירטואלי של המחשב (asio driver low latency, ואגב, הלוואי שהוא היה באמת low latency…) ומגדירים את היציאות והכניסות לפי מה שאתה רוצה- אם אוזניות או הרמקולים של המחשב.
-
@Yossile אם הבנתי אותך נכון אתה רוצה שיהיה לך בצד שמאל נגיד פד או משו כזה ובצד ימין חליל?
@Studio-Bit לא הבנתי כ"כ. אבל בכל מקרה התכוונתי שכשאני מקליט MIDI מהמקלדת שליטה זה יקליט את זה על שתי כלים במקביל והסתרדתי עם זה (פשוט צריך את שתיהם על מצב הקלטה ולבחור את שתיהם ואז זה מנגן את שתיהם בו זמנית).
-
מצרפת סרטון של הבעיה
הקלטה 2025-08-17 181251.mp4