כלי נגינה שונים ומשונים....
-
הצ'מבלו הוא גם כלי בלי חצאי ורבעי טון.
ולכן כשהמציאו את הפסנתר המוזיקה נעשתה יותר מגוונת בצלילים...
כמובן שהטכניקה מאוד שיפרה את הנגן והוסיפה עוד לו עוד יכולות וסגנונות. -
@אקורד-מנצח הצ'מבלו לפי מה שאני יודע הוא כן עם חצאי טון .
תתקן אותי אם אני טועה . -
מישהו יודע על כלי בשם פגוטי, או בלועזית Fagotti?
אני יודע שהשתמשו בו בתקופה הקלאסית ואולי גם יותר מאוחר.
האם היום גם כן משתמשים בו, ולאיזה משפחת כלים הוא שייך (לפי מה שאני חושב הוא שייך לכלי נשיפה מעץ), ומה הוא תורם בדרך כלל בתזמורת, ניסיתי לבדוק בגוגל עליו, אבל לא ממש מצאתי פרטים.אני אצרף סרטון עם פרטיטורה מהסימפוניה החמישית של בטהובן, ושמה הכלי מופיע על הפרטיטורה.
https://www.youtube.com/watch?v=ZRcBMwHyykw -
@elazar-miller קוראים לו בסון כלי של תזמורות
כלי נשיפה מאוד באסי
לא נפוץ במיוחד
ציטוט מויקיפדיה
"בסוֹן הוא כלי נשיפה מעץ. לבסון מנעד רחב המשתרע בין צלילי הבס לטנור, והוא מתאפיין בצליל, נמוך, עמוק ומאנפף. בדומה לאבוב יש לו לשונית כפולה עשויה במבוק. כשנושפים אוויר בין שתי הלשוניות הן רועדות ומפיקות צליל. הבסון הוא כלי א־טרנספוזיציוני, הצלילים כתובים כפי שהם נשמעים, בניגוד לחלק מהכלים האחרים במשפחת כלי הנשיפה" -
@משה-פפירוב כתב בכלי נגינה שונים ומשונים....:
בואו נתחיל
הכלי נגינה הכי גדול שיש הוא האורגן (עוגב) - השימוש שלו הוא בהמון סוגי מוזיקה שונים ומגוונים...
הוא עובד על ידי מפוחים שנושפים אוויר בצינורות ברזל גדולים בצורות שונות, ולכל קליד/תו יש מפוח באורך שונה שיוצר צליל בטון אחר, וכו'...
וואו ! פעם ראשונה שאני רואה את הכלי הזה !
עכשיו אני מבין איזה כלי מתואר בספר של חוי בר 'משבר אמון' וממה שרוליק שם התפעל -
אוקיי
קמנצ'ה (Kamānche וגם Kamancha; בפרסית: کمانچه), הוא כלי קשת פרסי בעל ארבעה מיתרים ולעיתים חמישה. נמצא בשימוש בעיקר במוזיקה האתנית.הנגינה בקמנצ'ה נעשית באמצעות קשת רופפת אשר ניתן לשחק עם רמת המתח שלה במהלך הנגינה. בחלקו התחתון של הכלי יש יתד אותה משעין הנגן על ברכו בזמן נגינה בישיבה, או על הרצפה בזמן נגינה בעמידה, ולכן לפעמים הקמנצ'ה מכונה "כינור ממוסמר". קיימים הבדלים קטנים במבנה הקמנצ'ה במדינות השונות, אך בכל הכלים תיבת התהודה של הקמנצ'ה עגולה ומגולפת בדלעת, בעץ תות או בעץ אגוז, על תיבת התהודה מודבקת יריעה העשויה עור של כבש או של יען ודג ולגוף הכלי מחובר צוואר ארוך עליו מורכבים המיתרים. הקמנצ'ה הוא כלי מפואר, לעיתים רחוקות ניתן למצוא אותו משובץ באבנים צבעוניות ובעל ידיות כוונון מגולפות עשויות שנהב אך בדרך כלל מעץ.
קמנצ'ה היא גלגול קדמוני של הכינור המערבי, ורבים סוברים שהמצאת הכינור נבעה מהשפעותיהם של הקמנצ'ה והלירה – כלי קשת קדום מתקופת ימי הביניים.
בשנת 1896 הצייר W. M. Thomson תיעד נגן קמנצ'ה בירושלים העתיקה, מה שמעיד שהכלי היה קיים במזרח התיכון כבר אז. נגני קמנצ'ה מוכרים בישראל הם אברהם צייטלין מארק אליהו ויגל הרוש.
אוקיי וזה הכלי
שימו לב שיש הבדל בין פרסי ל אזרי שתלוי ב5 מיתרים או 4 -
זה מתוך תכנית של כלכליסט אבל זה שווה צפייה ומאוד מומלץ
זה הקישור (פתוח בנטפרי)
https://www.youtube.com/watch?v=-KBvva-3Jeo
מאוד מומלץ