אבלטון לייב - בדיקת התעניינות
-
@Yossile כתב באבלטון לייב - בדיקת התעניינות:
@איש-אחד גם חלק גדול ממפיקי המוזיקה האלקטרונית בציבור הכללי משתמשים באבלטון.
מעניין...
אבל עניין אותי בעיקר מהבחינה של התפקוד בלייב, איך זה עובד. -
ראיתי כאן התעניינות, אז הנה סקירה כללית על הממשק של התוכנה, ומהם חלק מהמאפיינים אותה.
לתוכנה ישנם 2 חלונות שיעודיים להפקה ויצירת מוזיקה הראשון נקרא Session View והשני Arrangement View. לכל חלון יש תפקיד שונה.
חלון 1: Session View
חלון זה מיועד לבניית רעיונות מהבסיס, יצירת לופים, ועוד. והכי חשוב, מאוד נוח לעבוד איתו בלייב. (נרחיב על כך בהמשך).
חלון 2: :Arrangement View
חלון זה מיועד לבנייה של פרוייקט בצורה של סידור לפי זמן (Grid).
כל מי שמכיר ומשתמש בתוכנות אחרות, הוא עובד פחות או יותר באותה צורה אז אני לא ארחיב עליו.נקודה לציון: מה שוראים בתחתית 2 החלונות אלו כרטיסיות שאפשר לפתוח בכל אחד מהחלונות.
נעשה סקירה כללית על חלון 1:
נתחיל משמאל לימין. החלק השמאלי ביותר הוא הBrowser שלנו שבו נמצאים כל הצלילים, הדגימות, הפלגאינס וכן הלאה.
החלק המרכזי הוא הערוצים שיש בפרוייקט (הם בנויים בצורה אנכית).
הריבועים שיש בפנים הם הקליפים שלנו, אם קליפ MIDI בערוצי MIDI או קליפ Audio בערוץ Audio.
חלקו התחתון הוא המיקסר שלנו
החלק השמאלי אלו ערוצי שליחה (Send) וערוץ המאסטר (נקרא באבלטון Main).
הכרטיסיות שבתחתית 2 החלונות, אחת היא ה-Editor ששם עורכים את ה-MIDI או ה-Audio. השניה היא של ה-Instrument והאפקטים השונים.
@איש-אחד להתעניינותך בעבודה בלייב הנה הסבר קצר:
הרבה פעמים כשעובדים בלייב רוצים להוסיף או להשתיק כל מיני לופים או דגימות תוך כדי ההופעה. כדי לעשות את זה, בחלון ה-Seession View אפשר ללחוץ על סימון הPlay בכל אחד מהקליפים השונים והוא יתנגן בסינכרון עם הטמפו והתיבות של השיר (הוא מתחיל לעבוד לפי הגדרה מראש עם בתחילת תיבה או בתחילת הרבע הקרוב וכדו׳).
אם אני רוצה להפעיל מספר דגימות במקביל, אפשר לסדר אותם אחד ליד השני בערוצים השונים, ובמהלך ההופעה ללחוץ על הPlay בערוץ המאסטר שנמצא באותה שורה והוא יפעיל את כל מה שבאותה שורה בלחיצה אחת. עוד דבר שממש משפר את העבודה בלייב, אפשר להגדיר מראש מה יקרה כשהקליפ יגמר להתנגן. אם לעבור לקליפ שמתחתיו, לחזור למי שמעליו, להפסיק להתנגן וכן הלאה.אז זאת הסקירה מלמעלה, יש עוד הרבה דברים (אני אישית אוהב אותה בגלל דברים אחרים חוץ מה-Seession View) אבל אני מקווה שאנשים בכלל יקראו את כל זה...
-
היי @Hagai-Habani!!! אני התחלתי לעבוד על אבלטון לאחרונה, לא בצורה מאד מקצועית, יותר לתחביב - לייב לופינג וכדו'.
אבל נתקלתי בבעיה טכנית תוכל לעזור לי?
ב - session view יש לי ערוץ אודיו שקולט את המיקרופון שלי, ויש עוד כמה ערוצי אודיו שקולטים את הערוץ הזה, ודרכם אני עושה לופים של גיטרה או ווקאל. יש גם כמה ערוצי MIDI שמחוברים למקלדת שליטה שלי. הבעיה היא, שכל פעם שאני מוסיף לאחד מערוצי ה - MIDI פלאגין (קונטקט, Arturia, וכדו') מייד יש המון לייטנסי בפלט - אזניות, כמו כן נשמע כאילו יש על המאסטר פלאגינים כמו ריוורב ודיליי בכמויות מוגזמות, למרות שלא רואים כלום על הערוץ של המאסטר, ואפילו הכרטיס קול מכוון על דיירקט מוניטור כך שהאות אפילו לא אמור לעבור דרך אפקטים!
בבקשה אם אתה יודע מה הבעיה תעזור לי!
בתודה מראש! -
@Benefey בקשר ללייטנסי קונטקט וארטוריה הם פלאגינים כבדים אז יכול להיות שהמחשב מתקשה איתם אז יכול להיות שזאת הבעיה.
תנסה אולי להפעיל את reduce latency when monitoring אולי זה יעזור (נמצא בלשונית options).
עוד אפשרות להוריד את הBuffer size לנמוך יותר.בקשר לאפקטים, אולי ערוצי ה send מוסתרים אבל הם משפיעים על הסאונד.
-
@Hagai-Habani
אם כן למה רק שאני מוסיף את הפלאגינים זה קורה? שאני מקליט סתם אודיו זה לא קורה. -
כי הפלאגינין הם מכבידים על המחשב
כשיש עומס על המחשב נוצר לייטנסי כי לוקח זמן למערכת לעבוד -
@Hagai-Habani איך אני מוצא את הפלאגינים (אינסטרומנט וכדו')?
-
@רה-מינור זה נמצא בחלון הbrowser (תסתכל בתמונה ראשונה מצד שמאל יש שם לשונית שנקראת plug-ins)
-
@Hagai-Habani
ובכן את עניין הלייטנסי אני יכול להבין.
שאלתי לגבי הדיליי והריוורב שלא קיימים בשום מקום, ועדיין אני שומע את עצמי וכל דבר אחר שיוצא מהמאסטר 8000 פעם אחרי חצי שעה כאילו אני נמצא בגראנד קניון! -
@Benefey אתה רואה ליד המאסטר את ערוצי הsend?
-
@Hagai-Habani
זה מה שאני רואה -
-
@Benefey תיכנס לכאן ותלחץ על מה שסימנתי באדום.
יכול להיות שהוא לא יסרוק כי לא מוגדר לו איפה לחפש פלאגינים.
אם זה המצב, תלחץ על מה שסימנתי בכחול ותבחר את התיקייה ששם מותקנים הפלאגינים במחשב שלך.
-
@Hagai-Habani כתב באבלטון לייב - בדיקת התעניינות:
לשונית שנקראת plug-ins
זהו שכל הפלאגינים שהתקנתי במחשב ובקיובייס הם מופיעים לי, וכאן אני לא מוצא אותם, ואצלך אני רואה שהכל מסודר יפה,
(אולי אני אמור לטעון אותם באיזושהי צורה?) -
@רה-מינור תסתכל בהודעה הקודמת ששלחתי.
(אגב, בקשר לסדר שרואים שם, זה לא הרשימה של כל הפלאגינים שלי. אם תשים לב, יש ליד השם נקודה אדומה. זה כי אני תייגתי אותם בתוך רשימה שיצרתי) -
@Hagai-Habani איפה ניתן להוריד את התוכנה?
-
@דוד אני קניתי אותה
אולי יש כאן אחרים שיכולים להיות לכם פריצות -
@דוד כתב באבלטון לייב - בדיקת התעניינות:
איפה ניתן להוריד את התוכנה?
@איש-אחד @Studio-Bit
סומך עליכם!אשמח לאבלטון לייב תודה רבה לכל העוזרים
-
@איש-אחד הסיבה שהתוכנה נקראת "לייב" (ולא "אבלטון" כפי שנוטים לומר. אבלטון זו החברה, לא התוכנה), היא בגלל שבנו אותה במיוחד כדי לשלב בין יצירה לבין הופעות.
הממשק שלה כיום נחשב הכי מוביל למטרה זו, אבל גם בתוכנת סטודיו וואן (שבה אני יוצר) לקחו מהם השראה ויצרו אזור שלם של הופעות שעובד באותו ראש.
-
@יוחנן-בלייך
האם יש אפשרות להשתמש עם התוכנה לחתונות???
ואם כן למה לא עושים את זה?