הבלוג של SHLNX - הקדמה
-
היי חברים,
ברוכים הבאים לבלוג שלי!
למי שלא מכיר אני "SHLNX" (מתוך שם המשפחה שלי - שילוני), מוזיקאי, מפיק ובעיקר ממקסס וממאסטר,
האמת, שאם להגדיר את עצמי על סמך מה שאני עושה בשנים האחרונות, הייתי אומר שאני בכלל "חוקר", כבר כמה שנים שאני עסוק יום יום בלחקור את העולם הזה של הפקה מוזיקלית ממוחשבת, ובעיקר בעיקר את התחום של מיקס ומאסטר, ביליתי הרבה מאוד זמן על צפייה במדריכים, סדנאות וראיונות של ממקסים (בעיקר מהטופ-תן של הפופ העולמי), ראיתי ממקססי-על בעבודה על פרוייקטים עולמיים, קראתי ספרים שעוסקים בתחום (במודל דיגיטלי – קינדל של אמזון ו PDF) ועשרות דפי מניואל שמגיעים עם פלאגינים שונים כדי להבין מה כל כפתור עושה ואיך עובד כל פלאגין, ובעיקר... המון שעות של ניסוי וטעיה על התוכנה, כמעט כל דבר שאני לומד, אני ניגש מייד לתוכנה ומנסה אותו, כנ"ל כשיוצא איזה פלאגין חדש (רק מהטובים, כי יש הרבה ג'אנק), אני יושב ולומד את המכשיר ובודק אם הוא "יזכה" להכנס לארגז הכלים שלי, בין לבין מיקססתי פרוייקטים מז'אנרים שונים, חלקם ללקוחות וחלקם לחברים/תלמידים (יש סיבה למה אני לא מעלה פה מיקסים שעשיתי לאחרים, אבל אני רוצה לדבר על זה במאמר נפרד בעז"ה), בקיצור יש לי הרבה מה לתרום מהידע והנסיון שצברתי ואני שמח שהגיע הזמן לעשות את זה.
עכשיו, אני משתף אתכם בכל זה משתי סיבות:- כי אני רוצה שתסמכו עלי ותעריכו את הידע שאני אשתדל להעביר פה, שכמו שכתבתי, זה תוצאה של הרבה מחקר,למידה וניסוי אישי.
- כי אני אוהב להרים לעצמי וזה עושה לי טוב .
אחרי ההקדמה הסופר מרתקת הזאת, בא נדבר על מה הולך להיות לנו פה,
אז ככה, בגדול הסיבה העיקרית שהבלוג הזה לא נפתח עד עכשיו, היא שלא הייתי סגור על הקונספט, על איזה נושאים בדיוק לכתוב, לאיזה רמה לרדת (או לעלות...), כל כמה זמן לפרסם נושא חדש וכדו'. עד שהחלטתי שבמקום לחכות ולתכנן (כשלבנתיים לא קורה כלום וחבל) אני אתחיל את זה ככה איך שזורם, ותוך כדי תנועה אני אדייק את זה יותר, לכן אני עדיין לא יודע בדיוק איך זה הולך להיראות, אבל כמו שכתבתי אני פשוט אזרום, לפעמים זה יהיה מאמר מאוד יסודי ומפורט ולפעמים (אולי רוב הפעמים...) זה יהיה איזה טיפ קטן, לגבי כל כמה זמן אני הולך לכתוב פה, אני גם לא באמת יודע, כי אני די עסוק ב"ה, אבל אני אשתדל שזה יקרה יותר (כמובן שתגובות חיוביות יזרזו את זה ).עוד משהו שחשוב לי להבהיר, כמו שכתבתי, יש לי הרבה מאוד ידע על התחום הזה (ואני אוהב לעוף על עצמי וגם אוהב להוסיף הערות בסוגריים), אבל צריך לזכור שידע זה רק אחד משלושת המרכיבים של הצלחה (ידע, נסיון וטעם אישי), לכן, אני לרגע לא מתיימר לומר שמה שאני עושה זה טוב, או שהגעתי לרמה שאני יכול להיות גאה במה שאני עושה, יש לי עוד דרך להגיע לשם והפער בין מה שאני יודע לבין מה שאני עושה הוא גדול (אל דאגה, אני עובד על זה...) אבל אני בהחלט יודע הרבה מאוד דברים שיכולים לעזור לפחות לרובכם ואני שמח לשתף בו אתכם.
עד כאן הנאום האישי שלי, תודה שנשארתם איתי עד לפה, ובקרוב ממש – הפוסט הראשון בבלוג, אז רוצו לחנויות המובחרות.שלכם SHLNX .
-
-
מה יהיה הנושא בבלוג?
-
@אהרון-יוסף-בבייב כתב בהבלוג של SHLNX - הקדמה:
מה יהיה הנושא בבלוג?
כל מיני נושאים שקשורים להפקה מוזיקלית ממוחשבת, כפי שאפשר ללמוד מהקטגוריות בבלוג, אבל אני מאמין שבעיקר מיקס ומאסטר כי זה תחום ההתמחות שלי.
פוסט ראשון - בשבוע הבא בעז"ה.