המלצות על גיטרה אקוסטית טובה
-
@אילן-פ יש לי גיטרה שאם תשמע אותה כשהיא חדשה היא עוד גיטרה כמו כל גיטרה אחרת, אם תשמע אותה היום אחרי משהו כמו עשר שנים היא נשמעת מוגברת גם בלי הגברה והסאונד שלה מטריף לגמרי.
אם תראה כינורות לשם הדוגמא כמה שכינור יותר ישן ומשומש (כמובן במצב שימור טוב) הוא יותר יקר כי הצלילים שלו יותר משובחים (כינור משנת 1900 נמכר היום סביבות ה150 אלף דולר ויש אפילו יותר יקרים תלוי מי היצרן בנוסף לכל)שורה תחתונה סאונד משתבח בכלי נגינה עם תיבות תהודה וזה מיקר אותם ומשביח את הכליי נגינה אבל ברור שגיטרה קלאסית שעולה 100 שקלים לא תשתבח בצורה דרסטית כמו גיטרות איכותיות ייותר אז צריך לראות שזה גיטרה איכותית ולא רק שהיא ישנה וכמובן שגם לראות את המצב שימור שלה שאין סדקים או שריטות ושהצוואר ישר וכו'
-
@יוני-זילברגג עדיף אקוסטית לזיצים, אפשר גם חשמלית אבל הרבה פחות מומלץ בגלל הצליל שלה שהרבה פחות עדין וכשהוא לבד זה נוטה להיות כלי רועש ופחות מרגש כמו שצריך בזיצים.
בכללי אם אתה רוצה לעשות זיצים תקנה אקוסטית או קלאסית מוגברת (גם לא מוגברת אפשר עם פיק אפ חיצוני אבל זה סתם מסובך ולא בהכרח איכותי אלא אם כן מוציאים דיי הרבה כסףף על זה) -
@יוני-זילברגג כתב בהמלצות על גיטרה אקוסטית טובה:
תקציב; בסביבות ה 1400 שקל ואני רוצה גם לקנות הגברה.
-
@יוני-זילברגג אם זה עדיין רלונטי אז לי יש אדמירה בסביבות 1600 בכלי זמר ללא הגברה אם סאונד אחד הטובים
-
יוני נשמה, אני דבר ראשון מאחל לך קניה חכמה. אין לי הרבה מה להוסיף לך על פני חברי המלומדים אתן לך מעט מהניסיון שיש לי.
א' כל כלי מכאני כמו גיטרה בשונה מחשמלי כדאי ועדיף יד שניה, לפעמים זה קצת סבלנות ולעקב באתרים אבל יש מציאות ואתה מכפיל את הרווח שלך כיון שאתה רואה גיטרה אתה יודע עליה הכל זה לא הגברה שאין לך מוסג כמה פעמים זה היה בתיקון וכן כל דבר שהוא זקוק לחשמל.
ב' רוב החניות נותנים בשמחה לנגן אצלם וסתם לראות גיטרות הייתי ממליץ לך ללכת לחנות להכיר קצת חברות לנסות לבדוק סוגי גדלים שנוחים לך תיבת תהודה מיתרים שיש פערים בין כל המיתרים לסברז' באקוסטית (לטעמי)
ג' כל הדברים הנוספים החל מלהתקין מתלה לחגורה ועד להתקין הגברה פנימית זה מאוד פשוט אם תרצה אי יסביר לך. מכוון אתה יכול גם חיצוני לא צריך בנוי, ואין שום עניין באקולייזר פנימי הכל עושים מהמגבר. קאפו וסטנד ותיק זה דברים שאתה וודאי יכול להזמין באינטרנט וזה זוטות.
ג' לגברי הגברה זה שאלה למה אתה צריך את זה כיון שיש המון וליום לאקוסטית, כך שאם הגברה תפרט יותר מה הצורך אשמח לענות.
בהצלחה אחי.