פלאגין מעצים - שאפשר לשים על כל דבר | Squash
-
מכירים את הפלאגינים הפשוטים האלו, שזורקים על כל תפקיד שהוא - מוואקל, דרך ליד וכלה בערוץ המאסטר - ומקבלים צליל הרבה יותר עשיר ונוכח? (למשל: Soungoodizer של FL סטודיו, או Sausage Fattener)
אז הנה פלאגין חינמי חדש שעושה בדיוק את זה. הוא נקרא Squash מבית חברת Minimal Audio, והאלגוריתם שלו מבוסס על מולטיבנד קומפרשן, כמו שמוכר לנו מהפלאגין OTT (שגם הוא חינמי ומומלץ מאד). 🤟
במרכז הממשק של הפלאגין מצוי חלון בסגנון XY, כלומר שאפשר לגרור את העכבר לכל נקודה בו כדי לקבל צבע קול שונה. פשוט אבל לא מדי - בדיוק כמו שאני אוהב. והצליל נהדר!
-
השוואה קצרצרה בינו לבין OTT:
WhatsApp Video 2024-12-05 at 10.36.36.mp4 -
אצרף גם קבצי התקנה, אבל אני מציין מראש שייתכן שזה לא יעבוד לכם מבלי לפתוח חשבון באתר (לא הספקתי לבדוק).
לווינדוס: Squash.exe
למאק: Squash.pkg
-
-
@יוחנן-בלייך כתב בפלאגין מעצים - שאפשר לשים על כל דבר | Squash:
השוואה קצרצרה בינו לבין OTT:
WhatsApp Video 2024-12-05 at 10.36.36.mp4נשלח לבדיקה בנטפרי. עריכה: נפתח.
-
אצרף גם קבצי התקנה, אבל אני מציין מראש שייתכן שזה לא יעבוד לכם מבלי לפתוח חשבון באתר (לא הספקתי לבדוק).
לווינדוס: Squash.exe
למאק: Squash.pkgצריך הרשמה באתר
האתר נשלח לבדיקה בנטפרי
אמור להיפתח תוך כמה שעות
עריכה - האתר נפתח בנטפרי -
והאלגוריתם שלו מבוסס על מולטיבנד קומפרשן, כמו שמוכר לנו מהפלאגין OTT
ה OTT הוא אכן מולטיבנד קומפרשן של 3 בנדים, אבל הוא מייצר את הסאונד הייחודי שלו בזכות שילוב של דחיסה רגילה מסוג Downward (כל מה שמעל הטרשהולד מונמך), ודחיסה מסוג Upward (כל מה שמתחת לטרשהולד מוגבר) - כמו ה MV2 של WAVES רק ב 3 בנדים.
ה Squash החדש של Minimal Audio עושה פחות או יותר, את עבודה, רק שהוא מחולק ל 4 בנדים.
אגב, לקיובייס יש מכשיר שנקרא Squasher שעושה גם את אותו האפקט (ב 3 בנדים) עם הרבה יותר שליטה.טיפ: כל מי שהשתמש פעם ב OTT בטח שם לב, שחוץ מהשינוי בדינמיקה, בד"כ הסאונד גם נהיה יותר בהיר (יותר תדרים גבוהים), זה קורה בגלל שבברירת מחדל של הפלאגין, הבנד האמצעי (88Hz - 2500 Hz) מונמך בכ - 5db, שזה בעצם כמו להגביר את הגבוהים והנמוכים, אם אתם רוצים סאונד מאוזן יותר, פשוט תזיזו את הגיין של המיד לכיוון השעה 3, זה יחזיר את ה 5db לאפס. (כמובן שהשינוי הטונאלי תלוי גם הסיגנל שתכניסו - בגלל הדחיסה.)
מקווה שלא דיברתי סינית, בהצלחה!
-
@SHLNX כתב בפלאגין מעצים - שאפשר לשים על כל דבר | Squash:
אגב, לקיובייס יש מכשיר שנקרא Squasher שעושה גם את אותו האפקט (ב 3 בנדים) עם הרבה יותר שליטה.
בהחלט אחד הטובים…
-
מונמך בכ - 5db, שזה בעצם כמו להגביר את הגבוהים והנמוכים
וכאן גם ניתן לסנתז איזה אימרה על בסיס דבריך. תנמיך את עצמך זה גורם לדברים הטובים שלך לצאת החוצה (???)
-
@דוד-משה כתב בפלאגין מעצים - שאפשר לשים על כל דבר | Squash:
וואו גאון!
תמיד הטריד אותי הקטע הזה עם ה - OTT
אין לי מושג מאיפה כל הידע הזה, אבל טוב שיש אחד כמוך בפורום!!!תודה!
@Studio-Bit כתב בפלאגין מעצים - שאפשר לשים על כל דבר | Squash:
מונמך בכ - 5db, שזה בעצם כמו להגביר את הגבוהים והנמוכים
וכאן גם ניתן לסנתז איזה אימרה על בסיס דבריך. תנמיך את עצמך זה גורם לדברים הטובים שלך לצאת החוצה (???)
חזק!