זיהוי אקורדים
-
היי חברים,
שמח לפגוש אתכם! תודה למנהלי ומפעילי הפורום על הלובי הוירטואלי של נושא הנגינה.
אשמח לקבל את עזרתכם להתקדם מהתחנה שבה אני נמצא כעת.
אני מנגן כבר כ-18 שנה משמיעה. בשלב מסוים התחלתי ללמוד קריאת תוים והגעתי להישג מסוים בזה. כעת אני מתאים אקורדים רק לפי התאמת יד ימין ויד שמאל ולא לפי שמיעה. מצב זה לא מאפשר לי ליווי של זמר או של עצמי כאשר אני שר.
כמובן שהמוזיקאים שביניכם ידייקו את דברי שהבעיה בשיטה שלי היא לא רק בליווי אלא מעבר לזה. כך או כך, אני מנסה להתקדם בנושא התאמת אקורדים לפי שמיעה ולא לפי ראייה.
אני מחפש שירים קלים שאוכל להתחיל איתם את האימון. [אגב, את השיר יונתן הקטן ביצעתי עם אקורדים בסיסיים כאשר אני משתמש רק ב-C,Dm בלבד. אבל אני לא מרגיש עם זה מספיק התקדמות].
לגבי שיעורים בנגינה, תודה מראש לכל המציעים. כרגע אני לא רואה את עצמי יושב בשיעורי נגינה.
תודה, חברים! -
@ראומיידי
כדי לחדד את תפיסת האקורדים משמיעה מציע לך מניסיון בשלב ראשון
דוקא שלא להתאים משמיעה אלא לקחת ספרי אקורדים של שיר או להוריד מהאתרים --ולתרגל נגינה עם אקודים מקוריים כמו "כוונת המשורר "
תלמד מזה הרבה – וגם יהיו לך הרבה הפתעות בהתאמת האקורדים הנכונים
כמו לדוגמה --השיר יונתן הקטן זה באמת 2 אקורדים אבל לא C-- DM כמו שחשבת —אלא ----C–G7
בהצלחה -
@ראומיידי אני חושב לענ"ד - שאתה פשוט צריך לשבת על שיר איטי להתחיל על סולם פשוט ופשוט לאט לאט להתחיל לנסות לקלוע לאקורד שנראה לך, בהתחלה זה יהיה קשה וכל פעם אתה תנסה אקורד אחר, לאט לאט אתה תתחיל לקלוט איזה אקורדים זה ודאי לא ואלה אקורדים אולי כן, עד שלאט לאט ועם הרבה אימונים תגיע למצב שאתה יודע איזה אקורד זה אמור להיות.
זו השיטה שאני מאמן את עצמי ואני במצב דיי מתקדם, בהצלחה!!
-
@ראומיידי ממליץ ללמוד קצת תיאוריה בסיסית זה ממש מקדם אבל טיפ קטן,
נניח בסולם לה מינור יש את שבע הקלידים הלבנים שהם הבייס של הסולם וחוץ מז היששחורים שהם לא חלק רשמי של הסולם, אבל אם תבדוק כל אחד מהם נכנס לפעמים לסולם, הצליל C# באקורד A
הצליל D# באקורד B
הצליל F# כנ"ל
הצליל G# בקורד E או FM
הצלילA# באקורד GM ועודולכן תנסה לראות אולי תוכל לשחק עם הצילי השחור הקורב ולשנות לאקורד שבנוי על השחורים (במקרה של סולם לה מינור)
טיפ שני
שים לב שלכל צליל כמעט יש אפשרות לשלב אתותו באקורד משולש (רגיל) לפחות בשלושה אקורדים שונים למשל הצליל פה נכנס גם ב F גם ב DM וגם ב B או B במול.
ולכן אם בשיר אתה כעת עומד על התו פה תנסה לראות איזה עוד קאקורדים קשורים ומה מהם יותר מתאים
יש עוד הרבההה מה לכתוב אבל לע"ע נססתפק בזה. -
@מייבין-באקורדים כתב בזיהוי אקורדים:
כל אחד מהם נכנס לפעמים לסולם, הצליל C# באקורד A
A זה לא חלק מסולם לה מינור אלא Am.
-
@Yossile
זה מה שאמרתי שאמנם האקורדים הבסיסיים של לה מינור הם ללא דיאזים ובמולים כלל ולכן האקורד הביסיס של לה מינור הוא AM
אבל בסולם לה מינור משתמשים רבות עם האקורד A (למשל במעבר בין אקורד AM ל DM האקורד הנכון הוא A7 אבל A לבד ג"כ מספיק, כמו"כ בסיומות של שירים במינור לפעמים נכנס האקורד A המזורי שנותן תחושת סיות דרמטית.