סאונד לערוץ שירה - ווקאל צ'יין למתחילים ב 4 שלבים פשוטים!
-
היי חברים,
ברוכים הבאים לעוד פרק בבלוג שלי! והפעם נדבר על-
“סאונד לערוץ שירה”אחד האלמנטים הכי חשובים במיקס ואולי החשוב ביותר, זה ללא ספק ערוץ השירה הראשי (לפחות במוזיקת פופ), סאונד שירה מעולה שמחמיא לזמר ומוציא אותו יפה החוצה, עושה את כל ההצגה (כמעט) במיקס, ערוץ השירה יהיה בד"כ אחד הערוצים עם הרבה הרבה פרוסס וטיפול, כדי להגיע לתוצאה מקסימלית.
יש הרבה מאוד גישות לטיפול בערוץ שירה, כמובן שזה תלוי בסורס עצמו והז’אנר וכו’, ממקסס טוב צריך לדעת להתמודד עם כל סיטואציה וכל סגנון שירה, להכיר טוב את הכלים שעומדים לרשותו ולשלוט בכניקות שונות שחלקם קצת מורכבות יותר…
אבל,
מה אם אני לא ממקסס דגול וגם לא מתכוון להיות, סך הכל רוצה לגרום לערוץ שירה שלי, להישמע בסדר, מה עושים?
אז ניסיתי לצמצמם את העבודה על ווקאל לכמה שלבים פשוטים שלא מצריכים ידע מעמיק או שמיעה מטורפת, אבל בכל זאת ישפרו משמעותית את הווקאל שלכם, הנה זה בא:שלב #1 :
חיתוך נמוכים – פשוט תפתחו איזה איקיו שבא לכם (ברור שפרו קיו ),
ותחתכו נמוכים עם לואו קאט, עד איפה שהווקאל מתחיל, אם זה מסובך לכם ואתם לא יודעים איפה בדיוק, תחתכו עד ה 80 הרץ.
טיפ למתקדמים: אם יש לכם אפשרות תפעילו מצב “ליניאר פייז”.
שלב #2:
קומפרסיה – תפתחו את הפלאגין RVox של וויבס (אם אין לכם תוכלו להשתמש ב Pro -C2 של פאבפילטר, על מצב ווקאל עם אטק הכי מהיר, או ב VoxComp למשתמשי קיובייס),
ותורידו את הטרשהולד עד שתקבלו הנחתה של בין 6 ל 12 DB.
טיפ למתקדמים: למשתמשי Rvox מומלץ להוריד את הטרשהולד ביחד עם כפתור הגיין ואז להוסיף קצת חזרה גיין, אפשר גם להשתמש בגייט המובנה.
שלב #3:
הגברת תדרים גבוהים – תפתחו את הפלאגין Maag EQ4 , תעבירו את כפתור האייר בנד למצב 10, ופשוט תרימו את הכפתור הצהוב עד שישמע לכם מגניב, אם אין לכם את הפלאגין (גרוע מאוד! ) תוכלו להשתמש בכל איקיו אחר, פשוט תגבירו את איזור ה 10K.
טיפ למתקדמים: אפשר גם לפתוח גבוהים עם אקסייטר, אני אישית אוהב את ה Fresh AIR של סלייט דיגיטל.
שלב #4:
פשוט ריוורב – תפתחו את הפלאגין ולהלה וינטג’ וורב (לזה אין תחליף), תכוונו אותו בדיוק כמו בתמונה ואז תשחקו עם כפתור המיקס (שולט על כמות האפקט) ועל כפתור הדיקיי (שולט על אורך הריוורב).
טיפ למתקדמים: אפשר לשחק עם כפתור ההיי קאט של הריוורב ולגרום לו להיות בהיר או כהה יותר.
זהו החברים, אם עשיתם את כל זה, הווקאל שלכם נשמע מעולה!
כמובן שזה לא תחליף למיקס ווקאל מקצועי (אני משתמש בפי שלוש יותר פלאגינים על הווקאל), אבל כמו שכתבתי, למתחילים שרוצים לקבל תוצאה טובה בקלות, זה נקודת פתיחה מעולה!אה… וכמעט שכחתי…
הכי חשוב שהווליום של הערוץ יהיה במקום הנכון, ממליץ להתחיל מנמוך מאוד ולהגביר לאט לאט, עד שמרגישים שהשירה נמצאת קצת מעל הפלייבק.בהצלחה!
-
-
@SHLNX קודם, וואו! איזה מדריך יפה ומחכים! שאפו ענק!!!
אגב, ראיתי שכיוונת את המיקס בריוורב על 10%, אתה מתכוון לפתוח אותו באינסרט? למה? -
@איש-אחד כתב בסאונד לערוץ שירה - ווקאל צ'יין למתחילים ב 4 שלבים פשוטים!:
@SHLNX קודם, וואו! איזה מדריך יפה ומחכים! שאפו ענק!!!
תודה!
אגב, ראיתי שכיוונת את המיקס בריוורב על 10%, אתה מתכוון לפתוח אותו באינסרט? למה?
כן, התכוונתי לפתוח באינסרט, המטרה של המדריך הזה, היא להפשיט את הדברים כמה שאפשר ולא רציתי לסבך את הדברים, לכן גם לא הזכרתי כלים אחרים כמו די-אסר וכדו’.
אגב, אין שום בעיה להשתמש בריוורב באינסרט.
-