בדיקת פאזות
-
@SHLNX
קניתי פלייבק לא משנה מאיפה, קיצער לא היה נשמע לי טוב. מפה לשם פתחתי את האימג’ר של הקיובס וראיתי שהמד מגיע מתחת ל0 (כמו בתמונה)
ביצעתי בדיקה במונו ושמעתי שכל התדרים הגבוהים נעלמו, מה שמאשר באמת שיש בעיית פאזה.
יש לי כמה נקודות שאשמח למענה מכבודו:- האם באמת פלייבק עם בעיית פאזות מצריך תשומת לב ועד כמה. (אתר ידוע)
- האם בכל דבר שאנחנו שמים בתוכנה צריך לבדוק פאזה או שלפעמים זה בסדר (מקהלות\גיטרות- תופים חובה לבדוק את זה כולנו יודעים)
- ואולי נתחיל מהתחלה איך באמת להבין את הויזואל בכל פלאגין אימג’ר
תודה רבה… וכמובן נשמח להסבר מקיף …
@יוחנן-בלייך נשמח לשמוע גם ממך…
ועוד שאלה שפתאום חשבתי אם הערוצים מצודדים ימין שמאל חזק אז מה הבעיה שיש פאזה? או לצד השני אם הם מצודדים אז לא יכול להיות פאזה בקיצור…
-
כשהמד (של הקורוליישן) הוא לצד ה 1+ לגמרי, זה אומר שהמידע בין אוזן ימין לאוזן שמאל זהה לחלוטין, מה שאומר שהמידע הוא מונו, כשהמד ב 0 זה אומר, שיש הבדל בין ימין לשמאל, מה שאומר שהמידע הוא סטריאופוני. כשהמד לצד ה 1- לגמרי, זה אומר שיש מקסימום הבדל בין ימין לשמאל וזה קורה רק כשהפאזות מנוגדות לגמרי אחת לשנייה, במקרה כזה (שהפאזות מנוגדות) נוכל לשמוע את המידע רק אם נשמע בסטריאו, אבל אם זה יסתכם למונו, הפאזות יבטלו אחת את השנייה ולא נשמע כלום.
בתמונה שהעלית, התדרים הגבוהים נמצאים יותר לכיוון ה 1-, מה שאומר שיש יותר מידע שמנוגד בין ימין לשמאל מאשר מידע שזהה, זה אומר שחלק מהמידע יתבטל כשהוא יסתכם למונו.
האם זה בעיה או לא והאם צריך לשים לב לזה במיקס?
בגדול זה תלוי את מי שואלים… פעם כשהסטריאו לא היה כ"כ נפוץ היו מאוד מקפידים שהכל יישמע טוב במונו, היום המצב שונה ויש ממקססים שמעדיפים ליצור יותר רוחב ועניין במיקס על חשבון מי שיישמע במונו, השיטה הרווחת ביותר לדעתי (במיקס מודרני) היא לדאוג שהדברים החשובים ביותר יישמרו גם במונו, ובשאר הדברים הפחות קריטיים, אפשר יותר להסתכן…
בתכל’ס במקרה שלך, אם התדרים שנעלמים במונו, הם קריטיים לשיר, זה באמת בעיה, ולרוב לא מקובל, אבל אם מה שמתבטל זה לא העיקר של השיר, זו כנראה ההעדפה של מי שמיקסס את זה. -
ומה זה אומר שכאשר הורדתי את הרוחב סטריאופני והעלתי את המד מעל ה0 הסאונד נהיה יותר ברור?
לשיטתך אין צורך לבדוק פאזות בסאונד סטריאופני אם אני לא משמיע במונו? -
@Studio-Bit כתב בבדיקת פאזות:
ומה זה אומר שכאשר הורדתי את הרוחב סטריאופני והעלתי את המד מעל ה0 הסאונד נהיה יותר ברור?
אם הורדת את הרוחב לפלייבק המדובר, זה אומר שחלק מהסאונד התבטל (כל המידע שהיה בפאזה הפוכה), אם המד כרגע הוא מעל ה 0, זה אומר שלא יהיה עוד ביטול של מידע כשזה יתורגם למונו.
לשיטתך אין צורך לבדוק פאזות בסאונד סטריאופני אם אני לא משמיע במונו?
אם זה מיועד להתנגן רק בסטריאו, אין שום צורך לבדוק פאזות שקשורות לביטול במונו.