מקלדת שליטה המלצה מנסיון!
-
אני מחפש מקלדת שליטה במחיר שפוי
משהו מהמלצה אישית, משהו בדקתם או שיש לכם
מקלדת שתעבוד בצורה מושלמת עם FL Studio 24 ועם Studio one 7
תודה רבהמה אומרים על זה? ( Alesis V25 MKII)
-
לדעתי זה תלוי בצרכים שלך(מקלדת ארוכה או קצרה, עם הרבה פדים או קצת) אני אישית משתמש בAKAI APC KEY25 ובNektar SE61 שעובדות מצוין בקיובייס, לדעתי אחת החברות הכי טובות בתחום מקלדות השליטה זה AKAI, יש גם מקלדת שליטה מצוינת שנקראת arturia minilab 25, @יוחנן-בלייך משתמש בה, אבל שוב: תלוי בצורך שלך, האם אתה רוצה מקלדת שליטה קצרה וקטנה יותר או משהו יותר גדול שיתאים גם לנגינת פסנתר רציפה בלי ללחוץ כל שניה על הכפתור של העלאת אוקטבה
-
@לוי-ל אני צריך מקלדת קטנה אבל שהקלידים עצמם לא יהיו קטנים מדי, מה ששלחתי למעלה נראה יחסית גדול…
אם אני צריך להקליט לדוגמה פסנתר וכ’ו אני משתמש באורגן שלי
אבל תחשוב שבשביל כל תפקיד קטן שאני רוצה להקליט אני צריך לקום לאורגן לחבר אותו מחשב, וזה סיוטטט
אם אני כבר קונה AKAI אני יקנה מהסדרה המוכרת MPK MINI
עריכה: מבדיקה שערכתי הAlesis V25 MKII נראת מקלדת מאוד טובה ביחס למחיר, השאלה מה המומחים אומרים עליה… -
@חכם_בלילה בקשר לAlesis הזאת היא עם קלידים בגודל מלא שזה פלוס. מה שכן, הקלידים לא נוחים. הפדים עצמם גם לא משהו והיא תופסת מלא מקום שזה ממש מפריע.
אני משתמש ב-Akai mini plus לדעתי מקלדת ממש טובה. אמנם הם מיני קלידים, אבל מרגישים ממש טוב. כולל modulation wheel ו-PitchBend. בשונה משאר המקלדות בסדרה שיש רק ג׳ויסטיק (ובשונה ממקלדות אחרות בקטגוריה שמציעות פס מגע לשניהם.)
ההרגשה של הפדים מדהימה ויש לה אפשרות להגדיר שתתאים באופן מושלם להרבה מהתוכנות הגדולות (כולל FL Studio).
אם חשוב לך קלידים בגודל מלא יש גם את של Native instruments A25. אומרים שהיא מעולה וממש התלבטתי עליה לפני שהחלטתי על ה-AKAI -
@Hagai-Habani כתב במקלדת שליטה המלצה מנסיון!:
Akai mini plus
אם היה לי תקציב בשבילה…
מה שכן האלסיס מגיעה עם תוכנה לשליטה על המקלדת ועוד כמה תוכנות בחינם (כמו Ableton Live Lite ועוד…)
מה הכוונה הקלידים עצמם לא נוחים? והפדים?
התופסת מקום לא אכפת לי…
אם 2 הדברים האלה זה החסרונות היחידים אז המצב ממש טוב…@Hagai-Habani כתב במקלדת שליטה המלצה מנסיון!:
Native instruments A25
גם התקציב שלה…
-
@חכם_בלילה גם ה-akai מגיעה עם תוכנות נוספות וגם ה-A25.
בקשר לאלסיס, הקלידים מאוד רכים ואין להם שום משקל. לדעתי, לא משנה איזה אורגן יש לך, הקלידים שם יותר כבדים מהאלסיס הזאת…
מבחינת הפדים, התגובה שלהם לא הכי נוחה אם אתה מעוניין לכתוב איתם תופים. אבל מה שכן, יותר בסדר מהקלידים עצמם.
נ.ב. רציתי להוסיף שכדאי לך לחכות קצת ואז לקנות משהו יותר טוב אבל אז ראיתי ת המחיר שלה והבנתי את הפערים…
המחיר שלה צנח משמעותית מאז שאני חיפשתי לקנות. אז היא עלתה באיזור ה-750 ש״ח. -
@Hagai-Habani אתה כאילו אומר שאין לשניהם רגישות למגע?
נ.ב. רציתי להוסיף שכדאי לך לחכות קצת ואז לקנות משהו יותר טוב אבל אז ראיתי ת המחיר שלה והבנתי את הפערים…
הבעיה שלי כמו שהבנת זה התקציב…
-
@חכם_בלילה יש.
העניין הוא שכל קליד כשאתה לוחץ עליו יש רמה מסויימת של התנגדות מהקליד. (הכוונה שכשאתה לוחץ עליו הוא מנסה לעלות למעלה). זה מאו משפיע על איזה חוזק צריך ללחוץ על הקלידים כדי שהם ינגנו וכמה מהר הקליד יחזור למקום שלו.
כשהקלידים הם כבדים יותר זה אומר שיש יותר התנגדות = תגובה יותר מדוייקת ומהירה עם יותר שליטה על הרגישות למגע. (ככל שאתה לוחץ יותר חזק הצליל יותר חזק. כשהקליד ממש קל, אז בקלות מגיעים למקסימום של העוצה בקלידים) -
@Hagai-Habani אבל בסופו של יום, זה לא כזה ביג דיל
תחשוב שאם אני צריך לדגומה להקליט פסנתר, אני לא יקליט בזה אלא באורגן
מה שאני יקליט זה דברים שגם ככה אני יערוך להם את העוצמה אחרי זה
ואם רק זה הבעיות של המקלדת אני חושב שביחס למחיר זהז מציאה -
@חכם_בלילה בגדול, אתה צודק. אבל תחשוב איך תגיש כשתנגן עליה. לי אישית זה לא נוח.
-
@Hagai-Habani עד כמה זה לא נוח מ1-10?
והאם יש לך אופציה אחרת במחיר שפוי?
תודה רבה -
@חכם_בלילה אתה יכול לנסות אולי את M Audio oxigen 25. היא פחות או יותר אותו מחיר וגם מאוד פופלרית. אישית לא ניסיתי אותה אז לא יודע מה כדאי אבל הכי טוב שתלך לחנות שיש שם את שניהם ותרגיש אותם לפני שאתה קונה.
-
@חכם_בלילה לי אישית בערך 8. אבל אני מגיע מפסנתר שהקלידים ממש כבדים אז זה שיקול שלך.
-
אני מסכים עם @Hagai-Habani , הכי חשוב הנוחות, אבל אם אתה משתמש בזה ממש לדברים קטנים ולא להקלטות רציפות אז זה יכול להועיל לך ,מ1 עד 10 זה לדעתי 8
-
אבל אני מגיע מפסנתר שהקלידים ממש כבדים
היית צריך להגיד את זה קודם
מה שכן לגבי הM-Audio Oxygen 25 MKV זה מעניין
מצד אחד זה מקלדת שנראת טוב, ואפילו הוא עובדת עם FL Studio (מבחינת סקריפט מובנה)
אבל הנראות שלה בלי להעליב… קצת ישן ומכוער…
אם תגיד לי שאפשר להחליף את הצבע של הפדים אני הולך עליה… -
@לוי-ל כן, עצוב…
בכל מקרה אני מתחיל להתרשם ממנה מסקירות שאני רואה…
עכשיו זה שאלת השאלות, על איזה מקלדת ללכת…?