מה זה מוניטור?
-
ניגנתי בכמה אירועים קטנים, עם ציוד הגברה מינימלי [רמקול מחובר למיקסר שמחובר לאורגן], והעסק לא היה טוב כי לא שמעתי את עצמי.
אמרו לי שאני חייב מוניטור.
אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה זה אומר, לכל אירוע הכי קטן צריך לשכור שני רמקולים שאחד יהיה לכיווני? או שיש משהו אחר לעשות בשביל זה בלי לסחוב 2 רמקולים?
(והאם מוניטור זה רמקול רגיל שהוא פשוט לכיוון הקלידן, או שזה סוג רמקול אחר?) -
-
@פאראנצ-עס
כן, אתה צריך מוניטור. (אתה לא אמור לסחוב שני רמקולים) בלי זה, אתה לא תשמע את עצמך כמו שצריך, וזה מקשה על הנגינה, במיוחד באירועים עם רעשי רקע.לגופו של עניין,
מוניטור זה רמקול שמיועד לנגנים על הבמה, כדי שיוכלו לשמוע את עצמם בצורה ברורה בזמן שהם מנגנים. זה לא סתם עוד רמקול רגיל, אלא זה בצורה שמתוכננת לתת לך צליל ישיר, ברור ומדויק בלי תלות איך הקהל שומע.אתה יכול להשתמש במקום זה גם עם אוזניות מוניטור
ואם אין לך מוניטור בכלל גם לא אוזניות, אתה יכול להשתמש ברמקול מוגבר קטן שמכוון אליך.
שים לב שהוא לא מפוצץ בווליום, אחרת זה יתערבב עם מה ששומעים באולם.
בקיצור, אתה לא חייב מוניטור, אתה יכול להשתמש במוניטור קטן ונייד או ללכת על פתרון אוזניות IEM.
אבל אם אתה רוצה באמת לשמוע את עצמך כמו שצריך, רמקול קטן לכיוונך זה גם טוב.בהצלחה!
-
@פאראנצ-עס
תזכור אבל לקנות אוזניות מדור חדש שיהיה הכי פחות עכבה -
@פאראנצ-עס כתב במה זה מוניטור?:
איפה אפשר לקנות אוזניות מוניטור?
יש לך בעלי, יש לך בחנויות מוזיקה באזור.
יש אפשרות לחבר אוזניות בלוטוס לאורגן כדי שאני לא אצטרך לעמוד כל האירוע עם חוט עד האוזן?
חוט זה האפשרות הכי טובה מבחינת זה שאין דיליי אבל חסרון מצד נוחות, מצד שני אוזניות בלוטוס זה אותם מעלות וחסרונות רק הפוך… אז קח את השיקול.
אם אתה בכ"א רוצה לחבר אוזניות בלוטוס לאורגן אז בעיקרון רוב האורגנים לא תומכים בחיבור בלוטוס מובנה.
אבל לכאורה אפשר להשתמש במתאם בלוטוס חיצוני שמתחבר ליציאת אוזניות של האורגן.עריכה: אני רואה שדיברו על זה כאן
-
@פאראנצ-עס
אפשר, אבל יש הבדל משמעותי ביניהם
דבר ראשון - אוזניות מוניטור יש להם משהו מיוחד שמשמיע לך צליל פשוט (אפשר לקרוא לזה צליל ניטרלי) ומדויק, בלי עיבודים ותוספות (כמו בסים מודגשים) או כל מיני דברים אחרים שאוזניות רגילות כן משמיעות.
דבר שני – יש להם בד"כ מסנן רעשי רקע.
דבר שלישי (והוא לא מדוייק ספציפית) – שלרוב זה מיוצר עם גומי או איזה חומר מסויים שיושב טוב טוב באוזן ולא זז.
__
בקיצור כמו שאמרתי למעלה@הגיטריסט כתב במה זה מוניטור?:
קח את השיקול.
אתה יכול להשתמש באיזה אוזניות שבא לך, אבל אם אתה רוצה יותר להשקיע ויותר נוחות תקנה אוזניות מוניטור.
-
אף פעם לא ראיתי קלידן עם חוט כנראה שזה באמת לא נח להיות עם חוט כל הזמן, אבל אם אין ברירה אין ברירה…
נכון כי יש להם מוניטור…
-
פוסט זה נמחק!
-
אף פעם לא ראיתי קלידן עם חוט
לא יודע לאחרונה אני רואה סרטונים של קלידנים שיש להם אוזניות עם חוט מסולסל כזה כמו שפופרת של טלפון נייח
-
פוסט זה נמחק!