ורי אודיו או מלודיין- מה עדיף?
-
כאן המקום לדון בשאלה זו, וכן מי שיש לו עצות וטיפים בשני פלאגינים אלו מוזמן לכתוב כאן.
-
@SHLNX כתב בProd. By SHLNX – מתעדכן!:
לא אוהב לעבוד במלודיין.
למה? חבל…
כאחד שמלודיין היא תוכנת הבית שלו בתיקוני זיופים לסולן (בדגש על סולן), אני יכול לומר שהתוצאה שהמלודיין מביאה כמו גם הויזואליות ונוחות העבודה איתה גדול מאוד,
ואני אומר את זה כאחד שניסה את שתיהן הרבה!
מלבד העניין שבורי אודיו כמעט אין קיצורים לפיצ’רים השונים ובמלודיין הכל יושב על קיצורים. (ועכשיו תתווכחו…) -
@SHLNX טוב, לא מתווכח…
אולי כי אני מאוד פרפקציוניסט בכל מה שקשור להפקות שירה, וכל משהו שלא מליון אחוז מפריע לי. -
@איש-אחד כתב בProd. By SHLNX – מתעדכן!:
אולי כי אני מאוד פרפקציוניסט בכל מה שקשור להפקות שירה, וכל משהו שלא מליון אחוז מפריע לי.
לא מבין את מי שעובד על וורי אודיו הוא מעוות את הסאונד ובעיניי ממש לא מקצועי… אבל זה נכנס לסטנדרט דבר הזוי
-
@Studio-Bit לגמרי…
אבל מצד שני אני יודע על כמה ממקססים גדולים בציבור שלנו שעובדים עליה,
ועד אחד מגדולי הממקססים אצלנו שמסר לנו סדנת אומן בפרוג ואמר שהוא עובד על מלודיין כי תוכנת הבית שלו היא פרוטולס, אבל אנחנו שעובדים על קיובייס יכולים לשבת על מלודיין כי אין הרבה הבדל…
עבדנו כמה דקות להסביר לו שהוא טועה… -
עבדנו כמה דקות להסביר לו שהוא טועה…
זה הקטע הכי מוזר כל מי שעובד על ווריאודיו משכנע באלף תירוצים למה הווריאודיו יותר מקצועי וטוב אני יושב ומקשיב לעשרות שירים שהשינים והצדיקים יוצאים החוצה בצורה מעצבנת כאילו אתה בכוונה רוצה להדגיש שהזמר מזייף???
(גם בזה אחרי המאסטר זה יוצא יותר החוצה) -
לא מכיר מישהו שחושב שהוורי אודיו יותר מקצועי ממלודיין,
אני עובד על וורי אודיו כי זה יותר נוח לי, אבל במקרים של תיקונים חמורים יותר ברור שמלודיין היא הכתובת -
@SHLNX אתה מכיר את הקיצורים במלודיין?
(אפשר לומר שהמעלה היחידה שמצאתי בורי אודיו על פני המלודיין היא סימני ההיכר בין התווים, דבר שבורי אודיו אכן מאוד נוח ובמלודיין אתה צריך לעבוד רק עם האוזניים.) -
@SHLNX אתה מכיר את הקיצורים במלודיין?
מכיר
(אפשר לומר שהמעלה היחידה שמצאתי בורי אודיו על פני המלודיין היא סימני ההיכר בין התווים, דבר שבורי אודיו אכן מאוד נוח ובמלודיין אתה צריך לעבוד רק עם האוזניים.)
גם במלודיין אפשר לראות קווים לפי התווים (אפשר לראות קלידים בצד שמאל) ואפשר גם לבחור סולם
-
גם במלודיין אפשר לראות קווים לפי התווים (אפשר לראות קלידים בצד שמאל) ואפשר גם לבחור סולם
בסדר, אבל זה לא כמו הצבעים שזה הרבה יותר ויזואלי.
בכל אופן, אני מתקן בורי אודיו רק מקהלות, ואי"ה כשאחליף מחשב בקרוב אעבור לכאורה בע"ה ל-sync VX החדש של waves (פשוט כרגע המחשב המסכן שלי לא עומד בעומס). -
@איש-אחד רק לאחרונה יצא לי להתנסות בהם בצורה יותר מקצועית אז עדיין לא גיבשתי דעה🥴
-
@SHLNX כתב בורי אודיו או מלודיין- מה עדיף?:
לא מכיר מישהו שחושב שהוורי אודיו יותר מקצועי ממלודיין,
פגשתי הרבה בתעשיית המוזיקה החרדית שחושבים שהוורי אודיו עדיף, (אולי אני בעייתי בנושא כמו עם הקיק
)
בכל אופן זה לא משו שאתה יכול להתעלם ממנו -
@SHLNX אני לא מחליט לאנשים אבל פליז האם נראה לך הגיוני השיר נחמה של פיני איינהורן דקה 0:53
https://www.youtube.com/watch?v=8nSrI81NctU -
@Studio-Bit מה יש בזה?
-
@אורגו-מדלי כתב בורי אודיו או מלודיין- מה עדיף?:
מה יש בזה?
לפעמים בסוף יום שאנחנו חוזרים הביתה מהעבודה אנחנו מתיישבים מול המקלדת ומחילים לכתוב מי עיצבן אותנו. והיות ולא תמיד יש על מה אז אנחנו מתחילים עם הוויכוחים שאף פעם לא נגמרים וכמו שכתבתי לא זוכר מתי הנה חלק מהם: קיובס פרוטולס -וורי אודיו מלודין - וויז’ניץ בעלזא וכו’ וכו’
קיצער אז יש ווריאודיו בקיובס שבעיניי אסון להשתמש בו זה הכל -
@Studio-Bit כתב בורי אודיו או מלודיין- מה עדיף?:
קיובס פרוטולס -וורי אודיו מלודין - וויז’ניץ בעלזא וכו’ וכו’
וכמובן- ימאה או קורג…
-
@איש-אחד כתב בורי אודיו או מלודיין- מה עדיף?:
בסדר, אבל זה לא כמו הצבעים שזה הרבה יותר ויזואלי.
זה אחת הסיבות שיותר נוח לי בוורי אודיו