מרגישים תקועים בכתיבת שירים?! - כנסו >>> [נושא מתוקן]
-
בעקבות הנושא הקודם שנכתב על ידי AI,
כתבתי את זה פה עכשיו בעצמי.
תהנו!
__לפני כמה שבועות כתבתי שיר לאיזה ישיבה אחת
הרגשתי מאוד תקוע (כנראה כי שירי פורים בישיבות מאוד נדושים ולעוסים והכל חוזר על עצמו)
ואז עשיתי מה שעשיתי (תיכף תראו) וגיליתי שזה רעיון פשוט מ-ט-ו-ר-ף!
המשכתי לנסות אותו שוב ושוב והוא מפתיע אותי כל פעם מחדש!
אז החלטתי לשתף אתכם,
קראתי לזה
שיטת ''WordTorch Method" (ובעברית - לפיד המילים),
(תכף תבינו למה קראתי לזה ככה).
אתם מכירים את זה שאתם יושבים מול דף ריק מנסים לכתוב מילים לשיר, והמוח נתקע ולא נותן לכם מילים בשלוף. אתם רוצים לכתוב שיר על נושא ספציפי - נגיד, התרמה לישיבה, אבל כל מה שיוצא זה משפטים משעממים ולעוסים כמו “בואו נעזור” או “תרמו עכשיו”. זהו נמאס.
אז הנה מה שגיליתי במקרה (אגב, למי שלא יודע - מ-ק-ר-ה זה אותיות של ר-ק מ-ה’), אחרי מאות דפים קרועים (לא באמת, סתם הגזמתי…) :
המוח שלנו לא באמת ריק - הוא רק צריך ‘דחיפה’ קטנה כדי לשחרר את מה שכבר יש בו.טוב אז למעיישה איך זה עובד:
-
דבר ראשון עושים סיעור מוחות.
תרשמו כל מילה שעולה לכם לראש בנושא שעליו אתם כותבים, בלי לסנן. לא אכפת אם זה “יעד”, “מטרה”, או אפילו בורח לכם פתאום “המשגיח החליק” (סתם בצחוק, רק בשביל הרעיון).
המטרה היא ליצור ערימת חומרי גלם, ובנוסף (והכי חשוב) להדליק גם את התת מודע.
אני יתן דוגמה שלי, כשניסיתי לכתוב שיר על התרמה לישיבה, רשמתי גם “מעגל”, “אשש”, ו"חברים" למרות שלא ידעתי איך הם קשורים בדיוק. -
תעשו קריאה מהירה.
תעברו על הרשימה במהירות, 2-3 פעמים. זה נראה חסר פשר, אבל זה הסוד הגדול [שרק אחרי שעשיתי את זה הבנתי כמה הוא גדול] אתם בעצם מטעינים את התת מודע שלכם, והוא יתחיל לעשות הקשרים מטורפים מאחורי הקלעים (אני לא פסיכולוג אבל למדתי קצת NLP ועוד כמה שטויות בין היתר, אני אומר לכם (“כותב” - יותר נכון) זה אמיתי לגמרי!!!). -
תשחררו שליטה ותתנו לזה לזרום.
תשבו ותכתבו על הדף בלי לחשוב יותר מדי. איך אמרתי - פשוט “תנו לזה לזרום”.
אם בכל אופן נתקעתם - תקחו את הרשימה שוב, ותבחרו מילה שיוצאת לכם כדי לקפוץ ממנה הלאה.
עכשיו למי שמעניין אותו איך זה עובד:
אני יתן הסבר קצר (גם אני לא ממש מייבין גדול בזה).אז ככה, המוח שלנו אוהב למצוא דפוסים והקשרים.
כשאתם רושמים (סתם לצורך העניין) “מטרה” ו“מעגל”,
התת-מודע אולי יקשר אותם ל“מסע משותף” או ל “זיץ (עם גיטרה) מסביב למדורה”.הקריאה המהירה מעוררת את האזורים היצירתיים במוח, ואז - כשאתם כותבים - כל ההקשרים הסמויים האלה צפים ישר למוח.
(ואגב, זה נקרא ‘אנלוגיה’ למי שמעוניין לקרוא על זה.)
כל זה ממש על קצה מזלג. [מי שרוצה שיעורי פסיכו - וכו’ שיצור קשר דרך ההנהלה]
עכשיו אני יתן לכם אתגר,
תבחרו נושא. כל נושא, לא משנה מה (גם “כביסה תלויה” לצורך העניין).
תרשמו 10 מילים שקשורות אליו. בלי לחפש הגיוניות.
ותתחילו לכתוב בשלוף מה שיוצא (עדיף בדף ועט ולא במחשב) בלי להתייחס יותר מדי לכל פרט.
אם השיר יוצא מוזר ומפתיע - סימן שזה עבדאה, רק עכשיו נזכרתי (באמת!).
למה קראתי לזה לפיד המילים - כי זה מצית לכם מילים בתת מודע
והתוצאה של ההצתה - לפיד בוער של מילים.הרבה הצלחה!
מקווה שנהניתם.
שלכם (שלי), הגיטריסט. -
-
@הגיטריסט מדהים!!!
מעריך מאוד את ההשקעה!!! כבוד לפורום!!!
(אגב, יותר אהבתי את הניסוח שלך… בסוף רק אתה הצלחת להסביר את זה כמו שצריך!) -
פוסט זה נמחק!
-
@הגיטריסט כתב במרגישים תקועים בכתיבת שירים?! - כנסו >>> [נושא מתוקן]:
תעברו על הרשימה במהירות, 2-3 פעמים. זה נראה חסר פשר, אבל זה הסוד הגדול [שרק אחרי שעשיתי את זה הבנתי כמה הוא גדול] אתם בעצם מטעינים את התת מודע שלכם, והוא יתחיל לעשות הקשרים מטורפים מאחורי הקלעים (אני לא פסיכולוג אבל למדתי קצת NLP ועוד כמה שטויות בין היתר, אני אומר לכם (“כותב” - יותר נכון) זה אמיתי לגמרי!!!).
מי שלמד קצת NLP יודע שלא רק שזה אמיתי לגמרי, אלא שהמוח יוצר ממש חיבורים נוירולוגיים (ברמה הפיזית), כדי ליצור את התוצאה שאתם מחפשים.
מאמר חזק ביותר, גם מבחינת התוכן והרעיון וגם מבחינת רמת הכתיבה, אני ממש מקווה שנראה עוד כאלה…
-
@אני-ואני
תודה!!@אני-ואני כתב במרגישים תקועים בכתיבת שירים?! - כנסו >>> [נושא מתוקן]:
ולא הסברים על ידי מח של מחשב.
שהם לא מוח באמת אלא שיטת אנלוגיה וחיבור מקורות, הוא פשוט מחפש את הדפוסים הסטטיסטיים הכי מתאימים כדי “לנחש” מה יגיע בהמשך.
@הגיטריסט כתב במרגישים תקועים בכתיבת שירים?! - כנסו >>> [נושא מתוקן]:
(ואגב, זה נקרא ‘אנלוגיה’ למי שמעוניין לקרוא על זה.)
@אני-ואני כתב במרגישים תקועים בכתיבת שירים?! - כנסו >>> [נושא מתוקן]:
יש לך כושר הסברה נדיר !
שמעתי את זה ממך מספיק…