אבי דרור ותזמורתו - באמת הגיע הזמן
-
@kobi-man כתב באבי דרור ותזמורתו - באמת הגיע הזמן:
מי שלא יודע תוים הוא לא מוזיקאי
אבי דרור לא יודע תווים והוא עובד עם תזמורות בארה"ב לפעמים כשהוא מנגן עם מרדכי בן דוד
אני חושב שמי שזכה בשמיעה מעולה ולעיתים גם אבסולוטית לא צריך תווים ,אני אעזוב את הדיון בזה… -
@kobi-man @מענטשקייט @לוי-ל בתזמורות 3 כלים ומעלה בדרך כלל החלוקה היא: גיטריסט ותופפן בלי תווים, נשפנים עם תווים והסיבה היא שהגיטריסט והתופפן בדר"כ הם קבועים בשונה מהנשפנים שעובדים כל ערב עם תזמורת אחרת כמו"כ נראה לי שהם מגיעים פחות לחזרות
בקיצור בנוגע לעיבודים מסתמכים יותר על חזרות ופחות על תווים
לגבי קלידן+ כלים אני לא ממש יודע אבל עד כמה שידוע לי חלקם דווקא כן משתמשים עם תווים@לוי-ל כתב באבי דרור ותזמורתו - באמת הגיע הזמן:
אני חושב שמי שזכה בשמיעה מעולה ולעיתים גם אבסולוטית לא צריך תווים
מי שזכה בשמיעה אבסולוטית זה לא אומר שגם הנגנים שלו זכו בשמיעה אבסולוטית ונבואה…
-
@מענטשקייט התכונתי לעולם בכלל וגם לעולם החתונות
-
@חובבן הגבנו עלזה למעלה… זה לא אותו דבר בכלל לא מסודר ויש “שגיאות כתיב” גם אחרי שאתה מסדר את זה זה אומר שברייל טים לא תקבל את זה מהנגנים מדויק ולפעמים זה מדויק מדי נגיד שכתוב בשיר רוק פראזה של חלקי שש עשרה בסטקאטו כל מוזיקאי שעובד בעולם החתונות וכותב תווים יודע שבכזה מהירות לא עוזים סטאקטו כי א"א בכלל לגאטו…וזה אומר שכתבת עוד ערך לנגנים סתם אתה צריך להבין שבישביל נגן שקורא את זה בפעם הראשונה צריך לכתוב הכי מדויק והכי קל (וזה אפילו יותר חשוב) עוד דוגמה עדיף הרבה פעמים לכתוב רבעים עם סטאקטו מאשר שמיניות עם השתקים שזה יותר קל לקריאה ונשמע אותו דבר ויש עוד מלא אלמנטים שמי שכותב במידי נופל בהם נגיד שזה כותב סול דיאז איפה שצריך לה במול וגם זה שבמידי התוכנה לא חוצה את התיבה(נגיד כתבתי רבע מנוקד ועכשיו אני רוצה רבע חייב לכתוב שתי שמיניות עם קשת ולא רבע כמו שהוא ) ויש עוד מליון דוגמאות קיצר אם אתה רוצה שהנגנים ינגנו לך את זה בקלות ובנוחות בלי לבזבז זמן יקר ואנרגיה וכו וכו אין לך ברירה תיהיה מוזיקאי אמיתי ובלי קיצורי דרך רדודים
-
@חובבן הגבנו עלזה למעלה… זה לא אותו דבר בכלל לא מסודר ויש “שגיאות כתיב” גם אחרי שאתה מסדר את זה זה אומר שברייל טים לא תקבל את זה מהנגנים מדויק ולפעמים זה מדויק מדי נגיד שכתוב בשיר רוק פראזה של חלקי שש עשרה בסטקאטו כל מוזיקאי שעובד בעולם החתונות וכותב תווים יודע שבכזה מהירות לא עוזים סטאקטו כי א"א בכלל לגאטו…וזה אומר שכתבת עוד ערך לנגנים סתם אתה צריך להבין שבישביל נגן שקורא את זה בפעם הראשונה צריך לכתוב הכי מדויק והכי קל (וזה אפילו יותר חשוב) עוד דוגמה עדיף הרבה פעמים לכתוב רבעים עם סטאקטו מאשר שמיניות עם השתקים שזה יותר קל לקריאה ונשמע אותו דבר ויש עוד מלא אלמנטים שמי שכותב במידי נופל בהם נגיד שזה כותב סול דיאז איפה שצריך לה במול וגם זה שבמידי התוכנה לא חוצה את התיבה(נגיד כתבתי רבע מנוקד ועכשיו אני רוצה רבע חייב לכתוב שתי שמיניות עם קשת ולא רבע כמו שהוא ) ויש עוד מליון דוגמאות קיצר אם אתה רוצה שהנגנים ינגנו לך את זה בקלות ובנוחות בלי לבזבז זמן יקר ואנרגיה וכו וכו אין לך ברירה תיהיה מוזיקאי אמיתי ובלי קיצורי דרך רדודים
היה לי יותר קל להבין אם היית מפסק.
בכל אופן אני לא מוזיקאי, ובטח שלא רוצה לכתוב תוים לתזמורת
רק ידעתי על האופציה והזכרתי אותה
זה הכל -
כל מילה פנינה!