אבי דרור ותזמורתו - באמת הגיע הזמן
-
@חובבן הגבנו עלזה למעלה… זה לא אותו דבר בכלל לא מסודר ויש “שגיאות כתיב” גם אחרי שאתה מסדר את זה זה אומר שברייל טים לא תקבל את זה מהנגנים מדויק ולפעמים זה מדויק מדי נגיד שכתוב בשיר רוק פראזה של חלקי שש עשרה בסטקאטו כל מוזיקאי שעובד בעולם החתונות וכותב תווים יודע שבכזה מהירות לא עוזים סטאקטו כי א"א בכלל לגאטו…וזה אומר שכתבת עוד ערך לנגנים סתם אתה צריך להבין שבישביל נגן שקורא את זה בפעם הראשונה צריך לכתוב הכי מדויק והכי קל (וזה אפילו יותר חשוב) עוד דוגמה עדיף הרבה פעמים לכתוב רבעים עם סטאקטו מאשר שמיניות עם השתקים שזה יותר קל לקריאה ונשמע אותו דבר ויש עוד מלא אלמנטים שמי שכותב במידי נופל בהם נגיד שזה כותב סול דיאז איפה שצריך לה במול וגם זה שבמידי התוכנה לא חוצה את התיבה(נגיד כתבתי רבע מנוקד ועכשיו אני רוצה רבע חייב לכתוב שתי שמיניות עם קשת ולא רבע כמו שהוא ) ויש עוד מליון דוגמאות קיצר אם אתה רוצה שהנגנים ינגנו לך את זה בקלות ובנוחות בלי לבזבז זמן יקר ואנרגיה וכו וכו אין לך ברירה תיהיה מוזיקאי אמיתי ובלי קיצורי דרך רדודים
-
@kobi-man כתב באבי דרור ותזמורתו - באמת הגיע הזמן:
@חובבן הגבנו עלזה למעלה… זה לא אותו דבר בכלל לא מסודר ויש “שגיאות כתיב” גם אחרי שאתה מסדר את זה זה אומר שברייל טים לא תקבל את זה מהנגנים מדויק ולפעמים זה מדויק מדי נגיד שכתוב בשיר רוק פראזה של חלקי שש עשרה בסטקאטו כל מוזיקאי שעובד בעולם החתונות וכותב תווים יודע שבכזה מהירות לא עוזים סטאקטו כי א"א בכלל לגאטו…וזה אומר שכתבת עוד ערך לנגנים סתם אתה צריך להבין שבישביל נגן שקורא את זה בפעם הראשונה צריך לכתוב הכי מדויק והכי קל (וזה אפילו יותר חשוב) עוד דוגמה עדיף הרבה פעמים לכתוב רבעים עם סטאקטו מאשר שמיניות עם השתקים שזה יותר קל לקריאה ונשמע אותו דבר ויש עוד מלא אלמנטים שמי שכותב במידי נופל בהם נגיד שזה כותב סול דיאז איפה שצריך לה במול וגם זה שבמידי התוכנה לא חוצה את התיבה(נגיד כתבתי רבע מנוקד ועכשיו אני רוצה רבע חייב לכתוב שתי שמיניות עם קשת ולא רבע כמו שהוא ) ויש עוד מליון דוגמאות קיצר אם אתה רוצה שהנגנים ינגנו לך את זה בקלות ובנוחות בלי לבזבז זמן יקר ואנרגיה וכו וכו אין לך ברירה תיהיה מוזיקאי אמיתי ובלי קיצורי דרך רדודים
היה לי יותר קל להבין אם היית מפסק.
בכל אופן אני לא מוזיקאי, ובטח שלא רוצה לכתוב תוים לתזמורת
רק ידעתי על האופציה והזכרתי אותה
זה הכל -
@kobi-man כתב באבי דרור ותזמורתו - באמת הגיע הזמן:
כל מילה פנינה!
-
אתה לא בהכרח צודק, יש היום תוכנות ברמה מעולה, ואם אתה מאד מוזיקלי אפשר די בקלות להגיע לביצועים מדהימים, ולרוב מוזיקליים תוך לא הרבה זמן קולטים ת’רעיון של התווים, רק לקרוא תוך כדי נגינה ובמהירות עם כל הכללים זה עניין של ניסיון ואימון.
הבעיה היא שגם אלה שנחשבים בתעשייה למוזיקאים (בעיקר בתחום האלקטרוני), אלו אנשים עם כישרון לא מאד מפותח אלא טיפה ניסיון, כי אם אתה לא מאד מוזיקלי קשה להגיע לאותה רמה שאפשר להגיע בלימוד באוניברסיטה, להכיר את הכלים ולא רק קלידים, לדעת מה היכולות של כל כלי וצורת כתיבה שתיצור הרמוניה ולא אוסף מלודיות, מה שחסר היום גם לקלידנים ידועים מארה"ב. -
@kobi-man אני רואה שאתה כותב מתוך ידע ונסיון רב שיש לך בהקלטות אז קודם כל שאפו ותודה שאתה איתנו כאן בפורום. כבוד גדול בשבילנו… נשמח שתשתף אותנו יותר בנסיון שיש לך ובאמת האם אתה מקליט\מנגן איפה על איזה תוכנה? איך אומרים שתף…
אני רואה מבין השורות שאתה כותב, שיש נקודה שמפריע לך מאד בין כתיבת תווים למידי, משו שבעינך נראה לא מקצועי.
גם אני הקטן מקליט באולפנים אמנם לא הקלטתי סשנים של כינורות או כלים חיים אבל בהחלט הייתי מעורב בהם, ראיתי איך התווים כתובים לנגנים ובא נגיד שהם לא מדויקים כי כמו שאתה אומר נגינה זה יותר ‘פיל’ -הרגשה ולא קונצרט שהכל צריך לשבת במאה אחוז, ומצד שני יש גם את הדינמיקה שזה חובה שיהיה כתוב בתווים, וזה בהחלט בעייתי. אבל לפי הידוע לי מהרבה מפיקים שהם אנשים מוזיקלים ופחות טכניים, אבל אם היית להם את האפשרות להשתמש בטכנולוגיה של היום, הם היו עושים את זה ממזמן… -
@יעקב-קוט כתב באבי דרור ותזמורתו - באמת הגיע הזמן:
אתה מחדש לי… תן לי שם של תוכנה?
בקיובס תכתוב תפקידים במידי ואז תלחץ קונטרול וR