שדרוג מקורג PA300.
-
@מנגינת-הלב אני לא באמת יודע לבנות מקצבים, רק רציתי להיות בטוח שאם אני ירצה יש לי אפשרות בקלות.
בכל אופן הבנתי שלך יש את האורגן, אז איזה סטים יש לך באורגן?
@elazar-miller אשמח לשמוע את חוות דעתך על האורגן (SX700). -
@Yossile
אני לא מתמקצע בעניין, כך שאין לי סטים שקניתי. יש לי רק מקצבים חינמיים ועוד כמה טובים שהשגתי. והרבה הרבה מקצבים טובים מהסטים שכלי זמר נותנים למי שקונה אצלם. בניתי אוסף מאד יפה שעבדתי עליו שנה.
ולגופו של עניין אם אתה רוצה אורגן כיפי עם ממשק נוח וידידותי ודגימות איכותיות אני מאד ממליץ על SX700.
בהצלחה -
@מקצבים-0 כתב בשדרוג מקורג PA300.:
אין חולק שהקורג עושה עבודה הרבה יותר טובה
וואלה יש חולק
ולא אחד..
ימאהה לוקח בפער. -
@פייביש עוד פעם התחלתם?.. חבל לחזור שוב לפסים האלה..
קורג - סאונד לייב. אלקטרוני נקי. פונקציות נרחבות לבניה ודגימה.
ימאהה - נפח עוצמתי. אלקטרוני בועט. ופריילאך מרעיש כמו שצריך.
סוף פסוק.
ואם הנ''ל עדין מסתפק איזה אורגן לקנות בטווח מחירים הזה (למרות שנראה לי שעברו כבר כמה חודשים..) זה תלוי לאיזה סגנון מוזיקה הוא יותר מתחבר.
ואם זה לאירועים (קטנים) נטו - אני נאלץ להודות שעדיף ימאהה.. -
@מנגינת-הלב כתב בשדרוג מקורג PA300.:
לא נראה לי שיש טעם לשלם על ה900 למרות שהמוכר בחנות ימליץ לך (הוא סה"כ עושה את העבודה שלו...), אם מישהו חולק עלי בעניין זה אשמח לדעת.
כמי שיש ברשותו SX900 ולכמה חברים שלו יש 700 והשווה ביניהם, אני יכול לומר לך שההבדל הגדול ביניהם (מלבד מה שפירטו כאן לעיל- שיש יותר דגימות עם האורגן, ושיש הרבה יותר מקום בסמפלר) הוא הסאונד.
הבדל קיצוני ברמה שכשניגנתי עם האורגן שלי על מקצב מסויים לא מי יודע מה, הוא היה נשמע אצלי סבבה לגמרי, אבל כשניסיתי לנגן על אותו המקצב ב-700, לא שרדתי יותר מחצי דקה... פערים הזויים בתחום הזה.
אני שם כוכבית שייתכן שההבדל הזה הינו רק ברמקולים הפנימיים של האורגן, [שגם במבט חיצוני, אפילו בלי להקשיב רואים שזה משהו הרבה יותר אגרסיבי ועם ארבעה חלקים ברמקול (בשונה מה-700 שיש רק 3)], אבל בשליחה להאזנה חיצונית הם אותו דבר. יכול להיות, את זה כבר לא בדקתי. אבל בחווית הנגינה הביתית ישנו הבדל משמעותי מאוד, בהחלט.
מה שכן, ועל אף ההסתייגות מקודם, גם אני מצטרף לכל הממליצים על ה-700, הוא בהחלט נותן תמורה הולמת מאוד למחיר והוא בעצם כמעט אותו ממשק כמו ה-900 למעט שינויים קלים מאוד שכמעט לא יצא לי לגעת בהם (אפקטים על המיקרופון, ו"chord looper"). -
אוקי אז אני גם מנגן על הSX700 ומרוצה מאד שווה מאד את המחיר לגבי מה ששאלת איך בונים בו מקצבים בתכלס' מבחינת הפונקציה באורגן זה ממש פשוט רק צריך לדעת לתכנת וזה כבר תלוי בך....
עוד דבר שצריך לקחת בחשבון אם אתה מתלבט בין ימאהה לקורג זה שלקורג הסטים הרבה יותר זולים ומצויים ויש ממש הרבה מגוון איכותי משא"כ בימאהה שאם אתה רוצה משהו סביר צריך לשלם די הרבה וקח את זה בחשבון של התקציב שלך כי לפעמים מקצבים זה סכום שכמעט שווה לאורגן עצמו.
חוץ מזה ממש ממליץ על ה700 אחלה סאונד [ודאי שהרבה יותר מקורג] מערכת הפעלה נוחה כמו של הגנוס' והרבה אופציות שימושיות כמו בנית מקצבים, בנית פלייבקים, וכו'. בהצלחה!! -
@איש-אחד
מצטער לאכזב אבל בתור אחד שהיה לו SX900 בעבר
(היום יש לי גנוס) אני יכול להגיד שהסאונד של הSX700 יותר מאוזן מהSX900 בקטע של התדרים הגבוהים
ברמה בלתי נסבלת
אולי במקצבים של האורגן עצמו זה שונה כי שם הם כנראה מיקססו את זה במיוחד לאורגן
אבל כשאתה מכניס דגימות חיצוניות, למרבה הפלא ה700 מקבל אותם באופן יותר מאוזן מה900 -
@המעבד-המתאבד כתב בשדרוג מקורג PA300.:
@איש-אחד
מצטער לאכזב אבל בתור אחד שהיה לו SX900 בעבר
(היום יש לי גנוס) אני יכול להגיד שהסאונד של הSX700 יותר מאוזן מהSX900 בקטע של התדרים הגבוהים
ברמה בלתי נסבלת
אולי במקצבים של האורגן עצמו זה שונה כי שם הם כנראה מיקססו את זה במיוחד לאורגן
אבל כשאתה מכניס דגימות חיצוניות, למרבה הפלא ה700 מקבל אותם באופן יותר מאוזן מה900מעניין, כי אני פחות מזדהה עם מה שאמרת. אולי אצלי באורגן הספציפי זה משהו אחר (כבר ראיתי הבדלים בין האורגן שלי לבין אורגן זהה של חבר שגם לו יש SX 900 וההבדל בסאונד בולט מאוד).
ודיברתי על מקצבים שהכנסתי מבחוץ ולא על המקצבים של יאמהה, כמובן.
ואגב, אני די מבין מה שאמרת מהבחינה ההגיונית, כי ב-900 יש תוספת סאב (אם אני לא טועה), מה שלא קיים ב-700. כך שהגיוני שאם היית איתו במקום בעייתי מבחינת תדרים הגיוני שנתקלת ב-low mid מוגזם והרבה לכלוך ובוץ (קרה גם לי במקום מסויים).