שאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!
-
@לוי-ל כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
@SHLNX אכן, הרבה טוענים שהפלאגין הזה אגרסיבי מידי, תוכל להסביר בקצרה מה הוא עושה?
הפלאגין הזה עושה הרבה דברים, אז זה יהיה מאוד ארוך לפרט עליו כאן,
בקצרה, זה פלאגין שנועד להחליף את הטמפלייט של ג’ייסן ג’ושוע למיקס תופים, אז כל מודול בפלאגין, מחליף משהו מהטמפלייט שלו, הטענה על האגרסיביות של הפלאגין מתייחסת בעיקר למודול הראשן של ה"דרייב", שנועד להחליף את הטריק של ה NLS 8 של ג’ייסן, הבעיה היא שכשמכוונים את האינפוט לפי הטרגט הרצוי (הקוביה הירוקה), זה נשמע מאוד אגרסיבי,
הפיתרון הפשוט בעיני הוא להשתמש בפלאגין אחד עם פחות אינפוט רק בשביל מודול ה “דרייב” ואז בעוד פלאגין עם האינפוט לפי הטרגט בשביל שאר המודולים (כתבתי לחברה דרך פשוטה ליישם את זה בפלאגין והם מאוד אהבו את הרעיון).זה על קצה המזלג…
-
@SHLNX כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
וזה לא קשור לאיכות של השמע או של הקובץ, שומעים את זה גם ב MP3 במערכות פשוטות, אבל עם סאב
תודה !!
@SHLNX כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
ני אשמח שתסביר ותפרט יותר את השאלה, כי לא כ"כ הצלחתי להבין לצערי…
כוונתי: לאוזניות שלי התווספו תדרי בס, וירדו תדרים גבוהים, זה שהתווסף הבס אני מבין, אבל אני לא מבין למה ירדו לי גבוהים…
ובכל מיני AI למיניהם טענו שכשמתווסף תדרי בס זה בא על חשבון הגבוהים.
ולא הבנתי למה, הרי כשהאוזנייה מוציאה תדר גבוה הפירוש שהיו כמה תדרים (של נניח סאב+ מיד+ לאו וכו’ והאוזניה מייצאת +12 נניח)
זה אומר שבסוף ברגע הספציפי הזה האוזנייה ייצאה תדר גבוה ולא נמוך, אז איך העוצמה של התדר הנמוך משפיעה על השמע שלי כלפי התדרים הגבוהים@מייבין-באקורדים כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
כוונתי: לאוזניות שלי התווספו תדרי בס, וירדו תדרים גבוהים, זה שהתווסף הבס אני מבין, אבל אני לא מבין למה ירדו לי גבוהים…
ולא הבנתי למה, הרי כשהאוזנייה מוציאה תדר גבוה הפירוש שהיו כמה תדרים (של נניח סאב+ מיד+ לאו וכו’ והאוזניה מייצאת +12 נניח)
זה אומר שבסוף ברגע הספציפי הזה האוזנייה ייצאה תדר גבוה ולא נמוך, אז איך העוצמה של התדר הנמוך משפיעה על השמע שלי כלפי התדרים הגבוהיםגבוה ונמוך הם מונחים יחסיים, אז אם יש לך יותר נמוכים ביחס לכל המיקס, זה אומר שיש לך פחות גבוהים ביחס לכל המיקס, לא?
-
@מייבין-באקורדים כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
זה אומר שבסוף ברגע הספציפי הזה האוזנייה ייצאה תדר גבוה ולא נמוך, אז איך העוצמה של התדר הנמוך משפיעה על השמע שלי כלפי התדרים הגבוהיםגבוה ונמוך הם מונחים יחסיים, אז אם יש לך יותר נמוכים ביחס לכל המיקס, זה אומר שיש לך פחות גבוהים ביחס לכל המיקס, לא?
@SHLNX למה?
למה הגבהה של לצורך העניין של 5 DB לנמוכים משפיעה על הגבוהים יותר מהממוצע בשיר (זה שכל השיר יורד בממוצע אני מבין, כי האוזן שומעת ביחסי, אבל רק התדרים הגבוהים ירדו, ולא האמצעיים) -
@SHLNX למה?
למה הגבהה של לצורך העניין של 5 DB לנמוכים משפיעה על הגבוהים יותר מהממוצע בשיר (זה שכל השיר יורד בממוצע אני מבין, כי האוזן שומעת ביחסי, אבל רק התדרים הגבוהים ירדו, ולא האמצעיים)@מייבין-באקורדים כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
@SHLNX למה?
למה הגבהה של לצורך העניין של 5 DB לנמוכים משפיעה על הגבוהים יותר מהממוצע בשיר (זה שכל השיר יורד בממוצע אני מבין, כי האוזן שומעת ביחסי, אבל רק התדרים הגבוהים ירדו, ולא האמצעיים)קשה לי לענות לך תשובה מדויקת, כי אני לא יודע בדיוק במה מדובר, ומה אתה שומע…
-
@מייבין-באקורדים כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
@SHLNX למה?
למה הגבהה של לצורך העניין של 5 DB לנמוכים משפיעה על הגבוהים יותר מהממוצע בשיר (זה שכל השיר יורד בממוצע אני מבין, כי האוזן שומעת ביחסי, אבל רק התדרים הגבוהים ירדו, ולא האמצעיים)קשה לי לענות לך תשובה מדויקת, כי אני לא יודע בדיוק במה מדובר, ומה אתה שומע…
@SHLNX תודה רבה!!
סליחה על ההטרדה…! -
@SHLNX תודה רבה!!
סליחה על ההטרדה…!@מייבין-באקורדים כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
@SHLNX תודה רבה!!
בשמחה!
סליחה על ההטרדה…!
ח"ו הטרדה, בשביל זה פתחתי את הנושא הזה!
-
פוסט זה נמחק!
-
שאלה כללית: האם אתה ממליץ ללמוד בצורה של לחקור כל פלאגין וכו מה קורה בתוך ה"מכסה מנוע" [כמו שאתה אומר…] וחישובים של מתמטיקה וכו. או שפשוט להסתכל על הכל כמוצר מוגמר- ואם אתה אוהב את מה שהפלאגין עושה אתה משתמש בו ואם לא- לא?
אני כל הזמן מסתפק מה עדיף- ואני אשמח לשמוע ממקצועי ומנוסה כמוך. מה אתה ממליץ לי…
תודה מראש!!! -
שאלה כללית: האם אתה ממליץ ללמוד בצורה של לחקור כל פלאגין וכו מה קורה בתוך ה"מכסה מנוע" [כמו שאתה אומר…] וחישובים של מתמטיקה וכו. או שפשוט להסתכל על הכל כמוצר מוגמר- ואם אתה אוהב את מה שהפלאגין עושה אתה משתמש בו ואם לא- לא?
אני כל הזמן מסתפק מה עדיף- ואני אשמח לשמוע ממקצועי ומנוסה כמוך. מה אתה ממליץ לי…
תודה מראש!!!@natinati כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
תודה מראש!!!קראתי פעם באיזה מקום שכולם אומרים שלא חייב לדעת תאוריה מוזיקלית בשביל להיות מעבד טוב, אבל המציאות מראה שרוב ניכר של המעבדים המובילים, יודעים תאוריה ברמה די גבוהה,
אני חושב שזה נכון גם לסאונד, לא חייב לדעת מה קורה בכל פלאגין, אבל זה מציאות שרוב האנשים המובילים, בודקים וחוקרים את הדברים האלה,
צריך גם להבין שכל העולם של הסאונד מאוד התקדם בשנים האחרונות, לפני 20 שנה, יכלת להיות ממקסס על, בלי לדעת הרבה, היום זה כבר נראה אחרת, והרמה כ"כ גבוהה, שה 10% האחרונים האלה מחייבים אותך להיות גם מאוד טכני ומתמטי,
כמובן שאני לא מתכוון שצריך לעשות דברים רק בצורה טכנית, וברור שמה שקובע בסוף זה השמיעה, אבל הידע הטכני מאוד עוזר לקחת את זה לקצה…בנוסף לזה, אני חושב שעצם התכונה הזאת של הסקרנות והתשוקה לדעת ולהבין כל דבר, חשובה יותר מהידע עצמו, וזו תכונה שמשותפת לרוב האנשים שנמצאים בראש הפירמידה הזאת.