שאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!
-
@לוי-ל כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
@SHLNX בהקשר של PRO MB
זה מולטיבנד קומפרסור (McDSP MC404) שג’ייסן אוהב להשתמש בו, השימוש הכי מפורסם שלו עם הפלאגין הזה, זה על ווקאל, הוא מחלק את הספקטרום לשתי בנדים, ומוצא את הקרוסאובר ביניהם בנקודה ששתי הבנדים דוחסים את אותה כמות פחות או יותר (טכניקה ידועה שלו)…
-
@natinati כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
שאלה כללית: האם אתה ממליץ ללמוד בצורה של לחקור כל פלאגין וכו מה קורה בתוך ה"מכסה מנוע" [כמו שאתה אומר…] וחישובים של מתמטיקה וכו. או שפשוט להסתכל על הכל כמוצר מוגמר- ואם אתה אוהב את מה שהפלאגין עושה אתה משתמש בו ואם לא- לא?
אני כל הזמן מסתפק מה עדיף- ואני אשמח לשמוע ממקצועי ומנוסה כמוך. מה אתה ממליץ לי…
תודה מראש!!!קראתי פעם באיזה מקום שכולם אומרים שלא חייב לדעת תאוריה מוזיקלית בשביל להיות מעבד טוב, אבל המציאות מראה שרוב ניכר של המעבדים המובילים, יודעים תאוריה ברמה די גבוהה,
אני חושב שזה נכון גם לסאונד, לא חייב לדעת מה קורה בכל פלאגין, אבל זה מציאות שרוב האנשים המובילים, בודקים וחוקרים את הדברים האלה,
צריך גם להבין שכל העולם של הסאונד מאוד התקדם בשנים האחרונות, לפני 20 שנה, יכלת להיות ממקסס על, בלי לדעת הרבה, היום זה כבר נראה אחרת, והרמה כ"כ גבוהה, שה 10% האחרונים האלה מחייבים אותך להיות גם מאוד טכני ומתמטי,
כמובן שאני לא מתכוון שצריך לעשות דברים רק בצורה טכנית, וברור שמה שקובע בסוף זה השמיעה, אבל הידע הטכני מאוד עוזר לקחת את זה לקצה…בנוסף לזה, אני חושב שעצם התכונה הזאת של הסקרנות והתשוקה לדעת ולהבין כל דבר, חשובה יותר מהידע עצמו, וזו תכונה שמשותפת לרוב האנשים שנמצאים בראש הפירמידה הזאת.
@SHLNX כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
עצם התכונה הזאת של הסקרנות והתשוקה לדעת ולהבין כל דבר, חשובה יותר מהידע עצמו, וזו תכונה שמשותפת לרוב האנשים שנמצאים בראש הפירמידה הזאת

-
@SHLNX אני יודע שכבר הסברת בהרחבה על ה- R VOX. אבל עדיין מנסה להבין אם הוא נחשב קומפרסור מהיר או איטי או שניהם? האם מומלץ בכלל להוסיף עוד קומפרסור כשיש כבר אותו וכו
@SHLNX אני יודע שכבר הסברת בהרחבה על ה- R VOX. אבל עדיין מנסה להבין אם הוא נחשב קומפרסור מהיר או איטי או שניהם?
האטק שלו הכי מהיר שיש, והוא בעצם ממש כמו לימיטר (אטק מהיר, רשיו גבוה), רק עם ברך מאוד מאוד רכה.
הרליס, אני חושב שהוא אוטומטי.האם מומלץ בכלל להוסיף עוד קומפרסור כשיש כבר אותו וכו
לא יודע, תלוי במקרה ובמטרה…
-
@SHLNX אני יודע שכבר הסברת בהרחבה על ה- R VOX. אבל עדיין מנסה להבין אם הוא נחשב קומפרסור מהיר או איטי או שניהם?
האטק שלו הכי מהיר שיש, והוא בעצם ממש כמו לימיטר (אטק מהיר, רשיו גבוה), רק עם ברך מאוד מאוד רכה.
הרליס, אני חושב שהוא אוטומטי.האם מומלץ בכלל להוסיף עוד קומפרסור כשיש כבר אותו וכו
אני מתכוון לשאול: האם כדאי להוסיף קומפרסור מהיר למשל כמו-1176 כדי לתפוס פיקים כדי שה-R VOX לא יעבוד מידי קשה. או שממלא הוא עושה את זה כבר [ ואולי בגלל ה"ברך" הוא משלב את שניהם- מהיר ואיטי. כי זה כאילו אטק עם רשיו גבוה ]?
-
אני מתכוון לשאול: האם כדאי להוסיף קומפרסור מהיר למשל כמו-1176 כדי לתפוס פיקים כדי שה-R VOX לא יעבוד מידי קשה. או שממלא הוא עושה את זה כבר [ ואולי בגלל ה"ברך" הוא משלב את שניהם- מהיר ואיטי. כי זה כאילו אטק עם רשיו גבוה ]?
שוב, זה תלוי מה התוצאה שאתה מחפש להשיג עם הקומפרסור, אם אתה מחפש שליטה ויציבות, אז כן, ה R VOX לבד מספיק והוא יתפוס גם את הפיקים (אני משתמש ב 1176 יותר בשביל האופי שהוא נותן, אם המטרה הייתה רק לתפוס פיקים, הייתי מעדיף קומפרסור דיגיטלי ושקוף)
-
שוב, זה תלוי מה התוצאה שאתה מחפש להשיג עם הקומפרסור, אם אתה מחפש שליטה ויציבות, אז כן, ה R VOX לבד מספיק והוא יתפוס גם את הפיקים (אני משתמש ב 1176 יותר בשביל האופי שהוא נותן, אם המטרה הייתה רק לתפוס פיקים, הייתי מעדיף קומפרסור דיגיטלי ושקוף)