שאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!
-
@מייבין-באקורדים כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
@SHLNX קניתי לאחרונה אוזניות של JBL במבצע, וגיליתי רק אחרי הפתיחה למה הוא היה זול
כנראה חיקוי סיני, והאותיות ס וש מאד שורקות ובכללי התדרים הגבוהים מוגברים בצורה מוגזמת
ורציתי לשאול איך אפשר במאסטרינג לכוון לשיר שישמע טוב בכל מקום, הרי יש אינסוף של דגמי רמקולים ואזניות ומה שנשמע פצצה באוזניה רגילה נשמעת באוזנייה פשוטה זוועה.
אז לאיזה סוגים של אוזניות מתייחסים במאסטרינג שזה ישמע טוב, ובאיזה לא?אני לא חושב שיש דבר כזה שיר שישמע טוב בכל מקום,
תשיג את המערכת ניטור הכי טובה שאתה יכול, תתרגל אליה ותלמד איך נשמעים בה שירים עם סאונד טוב,
ואח"כ תדאג שהשירים שלך יישמעו כמו השירים הטובים במערכת הזאת,
כמה שתהיה קרוב יותר לסאונד של השירים הטובים (במערכת שלך), הגורל של השירים שלך יהיה זהה לגורלם של השירים הטובים, איפה שהם נשמעים טוב, גם השירים שלך יישמעו טוב!בהצלחה!
@SHLNX תודה רבה!!!
תודה במיוחד על ההתייחסות גם לאלו שחסר להם עדיין משגי בסיס… -
“הרבה קולומוסין נשתברו” על זה אבל, נשמח לדעת את דעתך-
די אסר לפני קומפרסיה או הפוך, ולמה?
ועוד משהו: האם יוצא לך לעשות אוטומציות על המאסטר?
תודה מראש!!!
@natinati כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
מבחינתי אחרי קומפרסיה, מכמה סיבות, קודם כל קשה להגדיר טרשהולד לדיאסר כשהסיגנל עצמו עדיין לא יציב, אם הטרשהולד יהיה גבוה מדי, הא יפספס S במילים חלשות,
ואם הוא יהיה נמוך, הוא יוריד יותר מדי במילים חזקות, אז קודם מייצבים את הסיגנל עם קומפרסור ואז אפשר להגדיר טרשהולד של די אסר,
דבר שני, ה S נהיים מציקים בד"כ בגלל הקומפרסיה, אז אם אני אשים לפני, כמעט בטוח שאני אצטרך אחרי זה שוב, בגלל הקומפרסיה.
באופן כללי, דעתי היא, שאם צריך יותר מדי התעסקות עם דיאסינג, זה אומר שהסורס בעייתי יותר, ועדיף לטפל ידנית (לרוב זה לא קורה).ועוד משהו: האם יוצא לך לעשות אוטומציות על המאסטר?
כמעט תמיד, יותר דברים קטנים שקשורים להשפעה הכללית של המיקס, אבל לא בשביל לתקן את המיקס, בעיות של מיקס, פותרים במיקס, לא במאסטר (בעיניי לפחות).
-
@natinati כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
מבחינתי אחרי קומפרסיה, מכמה סיבות, קודם כל קשה להגדיר טרשהולד לדיאסר כשהסיגנל עצמו עדיין לא יציב, אם הטרשהולד יהיה גבוה מדי, הא יפספס S במילים חלשות,
ואם הוא יהיה נמוך, הוא יוריד יותר מדי במילים חזקות, אז קודם מייצבים את הסיגנל עם קומפרסור ואז אפשר להגדיר טרשהולד של די אסר,
דבר שני, ה S נהיים מציקים בד"כ בגלל הקומפרסיה, אז אם אני אשים לפני, כמעט בטוח שאני אצטרך אחרי זה שוב, בגלל הקומפרסיה.
באופן כללי, דעתי היא, שאם צריך יותר מדי התעסקות עם דיאסינג, זה אומר שהסורס בעייתי יותר, ועדיף לטפל ידנית (לרוב זה לא קורה).ועוד משהו: האם יוצא לך לעשות אוטומציות על המאסטר?
כמעט תמיד, יותר דברים קטנים שקשורים להשפעה הכללית של המיקס, אבל לא בשביל לתקן את המיקס, בעיות של מיקס, פותרים במיקס, לא במאסטר (בעיניי לפחות).
@SHLNX ואוו איזה מעניין לא חשבתי על זה!!!
@SHLNX כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
התכוונתי לשאול על אוטומציות של אפקטים, כגון: “לפתוח גבוהים בסייד בפזמון” וכו וכו
-
@SHLNX ואוו איזה מעניין לא חשבתי על זה!!!
@SHLNX כתב בשאלות ותשובות עם SHLNX - מתעדכן!:
התכוונתי לשאול על אוטומציות של אפקטים, כגון: “לפתוח גבוהים בסייד בפזמון” וכו וכו