תכנות טראקים בקורג
-
הנה ידוע ומפורסם שקשה יותר למלא טראק בקורג מאשר בימאהה, לכן אשמח שישתפו כאן איך כל אחד ממלא טראק בפזמון שלו האם בכמה סוגי דיטון או בסאונד אחד דווקא ואיך מצליחים להוציא משהו שנשמע מלא וטוב
@קורג כתב בתכנות טראקים בקורג:
הנה ידוע ומפורסם שקשה יותר למלא טראק בקורג מאשר בימאהה, לכן אשמח שישתפו כאן איך כל אחד ממלא טראק בפזמון שלו האם בכמה סוגי דיטון או בסאונד אחד דווקא ואיך מצליחים להוציא משהו שנשמע מלא וטוב
אני אישית לא בונה אבל לפי חברים שלי שדיברתי איתם על זה אז מכפילים את הבסים מלא פעמים ומלא אפקטים
-
לא יודע אאבל אני מציע לך לשמוע את הסט של המתכנת חי לוי שמוכיח בברור שאפשר להוציא נופח בקורג בדיוק כמו בימאהה הוא בנה בכוונה סט שהוא אחד לאחד יוחנן אורי אחד על אחד אם אותם ביצועים וזה נשמע מטורף ויש כאלה שטוענים שזה נשמע יותר טוב אז תשמע ותחשוב האם באמת יותר קשה למלא טראק בקורג כמו בימאהה…
-
@קורג כתב בתכנות טראקים בקורג:
אני אישית לא בונה אבל לפי חברים שלי שדיברתי איתם על זה אז מכפילים את הבסים מלא פעמים ומלא אפקטים
@MEME
הצצתי בעבר בסט של יוחנן וגם מכפיל בסים ולפעמים מוציא אותם משלשה ערוצים… -
הסיבה הפשוטה שבקורג הכל נשמע סגור וקטן הוא כיון שאין רווערב
אפשר לפתוח אותו ב-מניו ואני לא על האורגן אבל באחד מהחלונות מגיעים לאפשרות
שאפשר לפתוח ערוץ ספציפי לגמרי וזה נשמע ימאהה לכל דבר
והוכחתי את זה להרבה חברה שהסתפקו בעניין
ברור שאין כמו יאמהה אבל זה בול
וזה הסיבה שזה נשמע קטן וריק -
הסיבה הפשוטה שבקורג הכל נשמע סגור וקטן הוא כיון שאין רווערב
אפשר לפתוח אותו ב-מניו ואני לא על האורגן אבל באחד מהחלונות מגיעים לאפשרות
שאפשר לפתוח ערוץ ספציפי לגמרי וזה נשמע ימאהה לכל דבר
והוכחתי את זה להרבה חברה שהסתפקו בעניין
ברור שאין כמו יאמהה אבל זה בול
וזה הסיבה שזה נשמע קטן וריק@יצחק-שטיינער
מזת’ומרת אין רוורב?
ואגב בימאהה אפשר לשים על כל ערוץ אפקטים בנפרד מה שגורם לזה אולי להשמע נפוח (זה גם קשור לסמפלר לכאורה אבל לא משנה)
משא’'כ בקורג שבדגמים הפשוטים אפשר לשים רק שני ערוצים עם אפקטים בכל מקצב וזה גם לא משתנה, דהיינו שבכל המקצב באותם שני ערוצים יהיו את שני האפקטים הללו (בדגמים היקרים אפשר לשים 3 אפקטים בשלשה ערוצים במקצב) -
@יצחק-שטיינער
מזת’ומרת אין רוורב?
ואגב בימאהה אפשר לשים על כל ערוץ אפקטים בנפרד מה שגורם לזה אולי להשמע נפוח (זה גם קשור לסמפלר לכאורה אבל לא משנה)
משא’'כ בקורג שבדגמים הפשוטים אפשר לשים רק שני ערוצים עם אפקטים בכל מקצב וזה גם לא משתנה, דהיינו שבכל המקצב באותם שני ערוצים יהיו את שני האפקטים הללו (בדגמים היקרים אפשר לשים 3 אפקטים בשלשה ערוצים במקצב)@הקלידן-הצפוני
זה נכון שזה יתקע על כל המקצב מעברים קידומות וכו…
אז תבחר ערוץ מסוים ששם תשים את הדגימה הנפוחה כמו דיטון
ותשים לזה רווערב ותגיד לי מה יצא
אולי אני יעלה לפה
אין לי כח
אבל אם אין ברירה… -
@הקלידן-הצפוני
זה נכון שזה יתקע על כל המקצב מעברים קידומות וכו…
אז תבחר ערוץ מסוים ששם תשים את הדגימה הנפוחה כמו דיטון
ותשים לזה רווערב ותגיד לי מה יצא
אולי אני יעלה לפה
אין לי כח
אבל אם אין ברירה…@יצחק-שטיינער תעלה זה יוכל לעזור
-
@יצחק-שטיינער
מזת’ומרת אין רוורב?
משא’'כ בקורג שבדגמים הפשוטים אפשר לשים רק שני ערוצים עם אפקטים בכל מקצב וזה גם לא משתנה, דהיינו שבכל המקצב באותם שני ערוצים יהיו את שני האפקטים הללו (בדגמים היקרים אפשר לשים 3 אפקטים בשלשה ערוצים במקצב)@הקלידן-הצפוני כתב בתכנות טראקים בקורג:
@יצחק-שטיינער
מזת’ומרת אין רוורב?
משא’'כ בקורג שבדגמים הפשוטים אפשר לשים רק שני ערוצים עם אפקטים בכל מקצב וזה גם לא משתנה, דהיינו שבכל המקצב באותם שני ערוצים יהיו את שני האפקטים הללו (בדגמים היקרים אפשר לשים 3 אפקטים בשלשה ערוצים במקצב)מי שכתב את זה באמת לא נראה לי מבין באורגני קורג וחושב שבימאהה אפשר להשים יותר אפקטים מקורג אז שידע שבPA5X אפשר להשים על כל הרוצים ביחד 13 אפקטים כלומר 3 אפקטי מאסטר ועוד 10 אפקטים לערוצים יחידים עד שלוש אפקטים לכל ערוץ בודד אז זה לא נראה לי הסיבה וגם אם נגיד שבימאאה הרוורב זה מה שנותן את הנופח זה שטויות כי יש את הסט של חי לוי שהוכיח כבר שאפר להביא בדיוק את אותו סאונד בקורג וזה עניין של דגימות וסאונד נכון…
-
@הקלידן-הצפוני כתב בתכנות טראקים בקורג:
@יצחק-שטיינער
מזת’ומרת אין רוורב?
משא’'כ בקורג שבדגמים הפשוטים אפשר לשים רק שני ערוצים עם אפקטים בכל מקצב וזה גם לא משתנה, דהיינו שבכל המקצב באותם שני ערוצים יהיו את שני האפקטים הללו (בדגמים היקרים אפשר לשים 3 אפקטים בשלשה ערוצים במקצב)מי שכתב את זה באמת לא נראה לי מבין באורגני קורג וחושב שבימאהה אפשר להשים יותר אפקטים מקורג אז שידע שבPA5X אפשר להשים על כל הרוצים ביחד 13 אפקטים כלומר 3 אפקטי מאסטר ועוד 10 אפקטים לערוצים יחידים עד שלוש אפקטים לכל ערוץ בודד אז זה לא נראה לי הסיבה וגם אם נגיד שבימאאה הרוורב זה מה שנותן את הנופח זה שטויות כי יש את הסט של חי לוי שהוכיח כבר שאפר להביא בדיוק את אותו סאונד בקורג וזה עניין של דגימות וסאונד נכון…
@מיכאל-כהן אני לא יודע מי זה חי לוי הנ’‘ל - אבל הסט שהכי מנסה לחקות את יוחנן - זה מיכאל שטענדיג (…) וגם הוא - למרות שכל התפקידים הם אחד על אחד וגם הסאונדים - תכל’ס זה לא זה. קורג זה איכות בפני עצמה ואין מה לנסות להביא בה את הסאונד הנפוח של ימאהה - כי זה פשוט לא זה.
ואני חוזר שוב לויכוחים הנושנים על קורג או ימאהה - תקשיבו לחו’'לניקים. יש להם מה ללמד אותנו על בנייה בקורג - והם בונים הרבה יותר נקי. נשמע דיג’יי הרבה יותר טוב מימאהה… -
@הקלידן-הצפוני כתב בתכנות טראקים בקורג:
@יצחק-שטיינער
מזת’ומרת אין רוורב?
@מיכאל-כהן
לגבי ימאהה אולי אתה צודק אני כתבתי את מה שידוע לי ומישו גם פעם ניסה להראות לי את ה
אבל לגבי קורג כל מה שכתבתי לא כלל את הPA 5X שכבודו עובד עליו, אלא לסדרה של 4X ושם (בדוק) א’'א לשים יותר -
סתם שתדע גם בPA4X אפשר להשים הרבה נראה לי 9 או 10 אפקטים הכל ביחד עדיין זה יותר מימאהה ששם יש רק 2 אפקטי מאסטר ונראה לי שעוד שלוש אפקטים לערוץ
@מיכאל-כהן
בדקתי את זה לפני שבועיים
לא נתן יותר מ3 (ערוצים שונים כפול 3 בכל ערוץ בנפרד) על המקצב בתיכנות