-
@yehunatan דווקא כשאני למדתי גיטרה (נמאס לי בסוף) לימדו אותי לכוון מהעליון למטה
-
@yehunatan גם היום כשאני מנגן עם חברים (הם על גיטרה לא אני) אני רואה שהם מכוונים מלמעלה ולא מלמטה
-
כל הרעיון בדיוק בגלל שהעליון כמאט לא זז (נתון לויכוח) מכוונים את שאר המיתרים על פיו
זה דבר פשוט שלא מצריך הרבה זמן של למידה -
@חיים-גל מוזר שזה מה שאתה אומר כי אני גם למדתי וגם מנגן עם חברים וגם רואה במציאות שהמיתר שהכי פחות זז הוא המיתר התחתון…
@yehunatan כתב בכל מה שגיטריסט בנשמה אמור לדעת:
@חיים-גל מוזר שזה מה שאתה אומר כי אני גם למדתי וגם מנגן עם חברים וגם רואה במציאות שהמיתר שהכי פחות זז הוא המיתר התחתון…
מוזר מה שאתה אומר,
כי גם הנסיון וגם הסברא אומרת שהמיתר העליון הוא נשאר הכי מכוון.הוא גם המיתר הכי עבה.
גם פחות נוגעים בו.
וגם אין הרבה שינוי בגובה צליל כי הוא עבה, משא"כ במיתר דק שכל מתיחה קלה משפיעה יותר על הטיונינג של המיתר.
חוץ מזה שהמיתרים העבים פחות מושפעים מלחות.(זה תלוי גם באיזה סוג גיטרה מדובר)
-
@yehunatan כתב בכל מה שגיטריסט בנשמה אמור לדעת:
מוזר מה שאתה אומר,
כי גם הנסיון וגם הסברא אומרת שהמיתר העליון הוא נשאר הכי מכוון.הוא גם המיתר הכי עבה.
גם פחות נוגעים בו.
וגם אין הרבה שינוי בגובה צליל כי הוא עבה, משא"כ במיתר דק שכל מתיחה קלה משפיעה יותר על הטיונינג של המיתר.
חוץ מזה שהמיתרים העבים פחות מושפעים מלחות.(זה תלוי גם באיזה סוג גיטרה מדובר)
-
לילה טוב ומבורך!
כל גיטריסט שלמד ולומד וממשיך ללמוד… יש שני דברים שהם עיקר ואולי אפי’ הייתי אומר- כל הגיטרה וכל נושאי ההשקעה שלו,
הראשון: הוא כמובן האקורדים שהם הבסיס לכל היותך “מנגן בגיטרה”
והשני: שמשום מה אני לא רואה שמדברים עליו פה ולדעת זה אחד הדברים שמאוד חשובים שדברו וישפשפו אחד את השני- צורת הפריטות השונות (בנוגע לאקורדים אני לא רואה ששייך שידברו על זה כ"כ אלא"כ תתחילו להעלות קבצי MP3\4 שנשמע מה אתם יודעים לעשות על הגיטרה…
ולכן אני מודיע חגיגית על פתיחת הנושא לגיטריסט ששם נעלה מידי פעם רעיונות לפאנצ’ים בפריטה שהופכים את הנגינה להרבה הרבה יותר מעניינת… (מניסיון אישי) … אז בבקשה ובתודה מראש לכל הגיטריסטים שיתנו מעט מ"זמנם היקר" ויכבדו את אותם אלו שרק התחילו לנגן [או באמצע] ללמוד מהם דברים שיעזרולהם
@מ.מ.
יש איזה משהו חמוד שאני אוהב לעשות בזיץ כשיש עוד כלי ש’מחפה’ עלי
מתי שיש מעבר או הפסקה בשיר אני מתופף בריק קצר (עם היד הפורטת) על בטן הגיטרה,
וכמו שכתבת אין לי בדיוק איך להתחיל להעלות פה סרטונים אבל אני חושב שזה דבר שבא עם הזמן לדעת איך עושים את זה, בוא נאמר אף פעם לא הסבירו לי את זה, כמדומני שבאמצע איזה זיץ זה יצא לי בשלוף והתחלתי לעשות את זה עוד ועוד -
@מ.מ.
יש איזה משהו חמוד שאני אוהב לעשות בזיץ כשיש עוד כלי ש’מחפה’ עלי
מתי שיש מעבר או הפסקה בשיר אני מתופף בריק קצר (עם היד הפורטת) על בטן הגיטרה,
וכמו שכתבת אין לי בדיוק איך להתחיל להעלות פה סרטונים אבל אני חושב שזה דבר שבא עם הזמן לדעת איך עושים את זה, בוא נאמר אף פעם לא הסבירו לי את זה, כמדומני שבאמצע איזה זיץ זה יצא לי בשלוף והתחלתי לעשות את זה עוד ועוד -
@רה-מינור הוא מנגן סגנון שונה לגמרי שנקרא FingerStyle. זה ז’אנר בפני עצמו ולא יודע כמה יש להקיש ממנו לנגינה הקומזיצית המוכרת.
-
מה אומרים כאן העוילם על לכוון גיטרה על פי שמיעה נטו בלי טיונר?
כמה רמת דיוק אפשר להגיע עם זה למי שיש שמיעה מוזיקלית איכותית?@מוזיקה-ללב כתב בכל מה שגיטריסט בנשמה אמור לדעת:
מה אומרים כאן העוילם על לכוון גיטרה על פי שמיעה נטו בלי טיונר?
כמה רמת דיוק אפשר להגיע עם זה למי שיש שמיעה מוזיקלית איכותית?אם יש שמיעה טובה אז אין בעיה לכוון משמיעה ואפשר להגיע גם ל100 % דיוק
מה שכן כמו שכתב @הגיטריסט שאם מכוונים הכל משמיעה זה כיוון יחסי ולא אבסולוטי
לכן כדאי להתחיל לפחות מיתר אחד עם צליל אבסולוטי ע"י טיונר או אורגן וממנו לכוון את שאר המיתרים בהתאמה — נראה לי שבאופן טבעי אם הצליל אבסולוטי הוא אמור להשמע הכי טוב
כי ביצור של המיתרים במפעל הם מתוכננים לפי האבסולוטי -
אני ממש שמח שהתפתח פה דיון פורה ממה שכתבתי.
אני למדתי לכוון לפי שמיעה על פי הדרכות וסרטונים מהגוגל.
בגוגל ראיתי שכתוב לכוון מהמיתר העליון ומטה.
אני למדתי לכוון כך שהכל יהיה בתו ‘לה’.
להחזיק את המיתר בשריג הרביעי ולפרוט אחד אחד, חוץ מהמיתר הרביעי שיש להחזיק בשריג שלישי.אני התחלתי לכוון לפי שמיעה סתם כי אני אוהב להשתמש בכישורי שמיעה שלי, וגם אוהב להיות מקורי ושונה… וגם בשביל חיסכון בכסף של קניית הטיונר…
למעיישה כרגע הגעתי לשלב שאני לא רגוע עם זה שזה באמת מכוון לפי השמיעה שלי במאה אחוז ולכן אני כן חושב לקנות טיונר. -
אני ממש שמח שהתפתח פה דיון פורה ממה שכתבתי.
אני למדתי לכוון לפי שמיעה על פי הדרכות וסרטונים מהגוגל.
בגוגל ראיתי שכתוב לכוון מהמיתר העליון ומטה.
אני למדתי לכוון כך שהכל יהיה בתו ‘לה’.
להחזיק את המיתר בשריג הרביעי ולפרוט אחד אחד, חוץ מהמיתר הרביעי שיש להחזיק בשריג שלישי.אני התחלתי לכוון לפי שמיעה סתם כי אני אוהב להשתמש בכישורי שמיעה שלי, וגם אוהב להיות מקורי ושונה… וגם בשביל חיסכון בכסף של קניית הטיונר…
למעיישה כרגע הגעתי לשלב שאני לא רגוע עם זה שזה באמת מכוון לפי השמיעה שלי במאה אחוז ולכן אני כן חושב לקנות טיונר.@מוזיקה-ללב אני חושב שאתה מתכוון לפרוט את כולם בשריג החמישי חוץ מהשלישי שבשריג הרביעי…
כי אם לא התכוונת לזה, אני לא חושב שהגיטרה שלך היתה כל כך מכוונת…