beyerdynamic הוציאה פלאגין חדש חינמי לתיקון תדרים באוזניות שלהם
-
@SHLNX נראה לי שהיא רק מתקנת תדרים. ולא מטפלת בסטריאו בכלל. אולי בגלל זה שווה לנסות?!
או שאתה בכללי לא ממליץ לשנות…@natinati כתב בbeyerdynamic הוציאה פלאגין חדש חינמי לתיקון תדרים באוזניות שלהם:
@SHLNX נראה לי שהיא רק מתקנת תדרים. ולא מטפלת בסטריאו בכלל. אולי בגלל זה שווה לנסות?!
או שאתה בכללי לא ממליץ לשנות…אני ממליץ לעבוד עם מה שאתה מכיר ורגיל אליו, אם אתה חושב שמבחינה אובייקטיבית זה טוב יותר ויש לך את הזמן להתרגל לזה תשתמש בזה,
אני עבדתי עם זה קצת ביום שזה יצא והרגשתי חסר אונים, אני פשוט לא מבין מה אני שומע, אז העפתי את זה… -
@natinati כתב בbeyerdynamic הוציאה פלאגין חדש חינמי לתיקון תדרים באוזניות שלהם:
או שאתה בכללי לא ממליץ לשנות…אני ממליץ לעבוד עם מה שאתה מכיר ורגיל אליו, אם אתה חושב שמבחינה אובייקטיבית זה טוב יותר ויש לך את הזמן להתרגל לזה תשתמש בזה,
אני עבדתי עם זה קצת ביום שזה יצא והרגשתי חסר אונים, אני פשוט לא מבין מה אני שומע, אז העפתי את זה… -
אם כבר. אז יש פלאגין לשליטה על הסטריאו… אתם מכירים אותו?
Wave Arts Panorama 7 v7.0.2 WIN-R2R.rar
סיסמה: www.4download.net -
סיסמה: www.4download.net@natinati כתב בbeyerdynamic הוציאה פלאגין חדש חינמי לתיקון תדרים באוזניות שלהם:
סיסמה: www.4download.netיותר מיועד למיקום במיקס (כמו אטמוס) מאשר לניטור, אבל להשתמש בו גם לזה.
-
סיסמה: www.4download.netיותר מיועד למיקום במיקס (כמו אטמוס) מאשר לניטור, אבל להשתמש בו גם לזה.
-
@SHLNX כתב בbeyerdynamic הוציאה פלאגין חדש חינמי לתיקון תדרים באוזניות שלהם:
(כמו אטמוס)
יותר מומלץ?
(כמו אטמוס)
יותר מומלץ?
יותר מומלץ ממה?
-
(כמו אטמוס)
יותר מומלץ?
יותר מומלץ ממה?
-
או שאתה בכללי לא ממליץ לשנות…@natinati כתב בbeyerdynamic הוציאה פלאגין חדש חינמי לתיקון תדרים באוזניות שלהם:
נראה לי שהיא רק מתקנת תדרים. ולא מטפלת בסטריאו בכלל. אולי בגלל זה שווה לנסות?!
או שאתה בכללי לא ממליץ לשנות…אין לך דעה משל עצמך? אתה לא יכול לפתוח את הפלאגין ולהחליט לבד?
תתחיל לפתח אישיות משל עצמך, העולם מלא בעשרות אלפי פלאגינים! קדימה: אני המלאך שאומר לך גדל -
או שאתה בכללי לא ממליץ לשנות…אין לך דעה משל עצמך? אתה לא יכול לפתוח את הפלאגין ולהחליט לבד?
תתחיל לפתח אישיות משל עצמך, העולם מלא בעשרות אלפי פלאגינים! קדימה: אני המלאך שאומר לך גדל@Studio-Bit כתב בbeyerdynamic הוציאה פלאגין חדש חינמי לתיקון תדרים באוזניות שלהם:
תתחיל לפתח אישיות משל עצמך, העולם מלא בעשרות אלפי פלאגינים! קדימה: אני המלאך שאומר לך גדללכל בן אדם בתחומים מסוימים אין (עדיין) דעה משל עצמו, אז הוא שואל ומתייעץ עם אנשים שמבינים בתחום לדעתו,
דווקא מי שחושב שיודע הכל וסומך רק על עצמו זה בעיה בד"כ, זה כמו להגיד לבן אדם “מה אתה הולך לשאול רופא - אין לך דעה משל עצמך”, גם במקרה הזה, ל @SHLNX יש יותר ניסיון בתחום ולפעמים מעדיפים לשאול אותו, אולי נקבל הסתכלות שלא חשבנו עליה,
אני חושב שדווקא אנשים עם הכי הרבה דעה, יודעים לשאול את האנשים שמבינים יותר בכל תחום
כמובן שעם הזמן משלימים פערים וגודלים ולומדים לאט לאט מה אני יותר אוהב ומה לא וכל זהאני רואה פה הרבה את הדיבור הזה על “תחליט לבד, מה שנשמע לך” אבל בהתחלה האוזן עוד לא שם, אז אתה מעדיף לעשות דברים בצורה קצת עיוורת, אבל להיות בטוח שאתה עושה דבר נכון
@natinati אני בטוח שאתה עוד תעקוף פה את כולנו!
-
תתחיל לפתח אישיות משל עצמך, העולם מלא בעשרות אלפי פלאגינים! קדימה: אני המלאך שאומר לך גדל@Studio-Bit כמו ש@דוד-משה הסביר לך. בכל הפקה יש מלא פרמטרים העיבוד המוזיקלי/ המיקס/המאסטר…
אתה לא יכול לפתח דעה בהכל במיוחד בהתחלה.אני חושב שגם לאנשים הכי מקצוענים בעולם. מומלץ וכדאי להם בחלק מהדברים- לקבל חוות דעת צד ג’. למשל מישהו שלא היה חלק בהפקה. והוא מגיע למיקס באוזניים חדשות…[ולשאול האם המיקס נשמע בסדר אפילו שאתה בטח בעצמך ב-100%]
האוזניים שלנו מתקנות מלא טעויות בזמן ההפקה.פה גם המקום להודות ל@SHLNX שנותן מעצמו ומקריב בשביל אחרים. וגם למתחילים שיש להם שאלות יכולות ל"עצבן" מישהו מקצועי… והוא עונה בסבלנות…
“שאפו ענק” -
@Studio-Bit כמו ש@דוד-משה הסביר לך. בכל הפקה יש מלא פרמטרים העיבוד המוזיקלי/ המיקס/המאסטר…
אתה לא יכול לפתח דעה בהכל במיוחד בהתחלה.אני חושב שגם לאנשים הכי מקצוענים בעולם. מומלץ וכדאי להם בחלק מהדברים- לקבל חוות דעת צד ג’. למשל מישהו שלא היה חלק בהפקה. והוא מגיע למיקס באוזניים חדשות…[ולשאול האם המיקס נשמע בסדר אפילו שאתה בטח בעצמך ב-100%]
האוזניים שלנו מתקנות מלא טעויות בזמן ההפקה.פה גם המקום להודות ל@SHLNX שנותן מעצמו ומקריב בשביל אחרים. וגם למתחילים שיש להם שאלות יכולות ל"עצבן" מישהו מקצועי… והוא עונה בסבלנות…
“שאפו ענק”@natinati כתב בbeyerdynamic הוציאה פלאגין חדש חינמי לתיקון תדרים באוזניות שלהם:
@Studio-Bit כמו ש@דוד-משה הסביר לך. בכל הפקה יש מלא פרמטרים העיבוד המוזיקלי/ המיקס/המאסטר…
האוזניים שלנו מתקנות מלא טעויות בזמן ההפקה.
פה גם המקום להודות ל@SHLNX שנותן מעצמו ומקריב בשביל אחרים. וגם למתחילים שיש להם שאלות יכולות ל"עצבן" מישהו מקצועי… והוא עונה בסבלנות…
“שאפו ענק”תודה רבה! מעריך!

-
לצערי, בתחילת הדרך שלי הייתי שואל ומתייעץ עם אנשים סביבי, ונותן משקל גדול מדי למה שהם אמרו.
אין ספק ש־@SHLNX תורם המון ידע ובוסט רציני לאתר ובלעדיו הוא לא היה נראה כמו שהוא היום. הידע שלו עצום ומוערך מאוד.
ולכן אם אני רציני ושואל את עצמי האם כאן באתר זה אני או הוא ברור שזה הוא ואני יחפש בית אחר…
אבל וכאן מגיע האבל הגדול:
הבעיה היא לא חילוקי הדעות אלא סגנון השאלות:
“האם הפלאגין הזה טוב או לא טוב?”
“האם המיקרופון הזה טוב או לא טוב?”
“האם כרטיס הקול הזה טוב או לא טוב?”הסגנון הזה משדר חוסר הבנה בסאונד כי אין דבר כזה טוב או לא טוב באופן מוחלט. הכול יחסי ותלוי הקשר.
אם תסתכלו ותלמדו מאנשי מקצוע רציניים, תראו שלפעמים הם משתמשים ב־SSL של Waves, ולפעמים ב־SSL של UAD.
לפעמים באיקיו המובנה (והפשוט) של Cubase, ולפעמים ב־FabFilter. למה? כי זה מה שמשרת את המטרה באותו רגע.הניסיון האמיתי לא נמדד בהפרדה בין “רע” ל"טוב", אלא ביכולת לבחור את הכלי שמתאים לסיטואציה.
ולכן מהיום השאלה הנכונה היא לא:
האם זה טוב או לא טוב
אלא:
האם זה משרת את המטרה שלנו או לא.
הסגנון הזה שבו ממהרים לחלק ציונים לפלאגינים \ ממקסים \תוכנות \ציוד מצביע על חוסר הבנה בסיסית בסאונד
המיקסים וההקלטות שלי השתנו לחלוטין ברגע שהבנתי שאין טוב ורע ואפילו פלאגין שבהגדרתו הוא שמן נחשים (סנייק אויל כאילו משו שבאמת לא שווה כלום ורק מגביר ווליום) עדיין הוא טוב ויכול לשרת את מה שאני צריך. -
לצערי, בתחילת הדרך שלי הייתי שואל ומתייעץ עם אנשים סביבי, ונותן משקל גדול מדי למה שהם אמרו.
אין ספק ש־@SHLNX תורם המון ידע ובוסט רציני לאתר ובלעדיו הוא לא היה נראה כמו שהוא היום. הידע שלו עצום ומוערך מאוד.
ולכן אם אני רציני ושואל את עצמי האם כאן באתר זה אני או הוא ברור שזה הוא ואני יחפש בית אחר…
“האם כרטיס הקול הזה טוב או לא טוב?”הסגנון הזה משדר חוסר הבנה בסאונד כי אין דבר כזה טוב או לא טוב באופן מוחלט. הכול יחסי ותלוי הקשר.
אם תסתכלו ותלמדו מאנשי מקצוע רציניים, תראו שלפעמים הם משתמשים ב־SSL של Waves, ולפעמים ב־SSL של UAD.
לפעמים באיקיו המובנה (והפשוט) של Cubase, ולפעמים ב־FabFilter. למה? כי זה מה שמשרת את המטרה באותו רגע.הניסיון האמיתי לא נמדד בהפרדה בין “רע” ל"טוב", אלא ביכולת לבחור את הכלי שמתאים לסיטואציה.
האם זה טוב או לא טוב
אלא:
הסגנון הזה שבו ממהרים לחלק ציונים לפלאגינים \ ממקסים \תוכנות \ציוד מצביע על חוסר הבנה בסיסית בסאונד
המיקסים וההקלטות שלי השתנו לחלוטין ברגע שהבנתי שאין טוב ורע ואפילו פלאגין שבהגדרתו הוא שמן נחשים (סנייק אויל כאילו משו שבאמת לא שווה כלום ורק מגביר ווליום) עדיין הוא טוב ויכול לשרת את מה שאני צריך.@Studio-Bit כתב בbeyerdynamic הוציאה פלאגין חדש חינמי לתיקון תדרים באוזניות שלהם:
כי בתחילת הדרך ככה מתנהגים, כמו שאסביר -
לפעמים באיקיו המובנה (והפשוט) של Cubase, ולפעמים ב־FabFilter. למה? כי זה מה שמשרת את המטרה באותו רגע.שים לב מה אתה אומר, להסתכל וללמוד מאנשי מקצוע רציניים, אז אתה גם מסכים שאפשר ללמוד מעצם ההסתכלות, וזה בדיוק מה שאנחנו מנסים לעשות, ברור שבסוף אנחנו מחליטים בעצמנו על פי מה שאוהבים וההקשר וכל זה, אבל אם לדוגמא אנשי מקצוע יגידו לי על פלאגין מסוים שהוא נשמע גרוע על ווקאל והוא הורס את הווקאל, ואני לא שומע את זה, אז אני לפחות יחשוש שאולי הבעיה אצלי, כי האוזניים שלי לא מספיק מיומנות כמו שלהם, אבל כשאני אהיה מספיק בטוח בשמיעה שלי ואז עדיין זה יישמע לי טוב, אז אני אבין שיש לי פשוט טעם אחר, זה כל הסיפור.
-
האם זה טוב או לא טוב
אלא:
המיקסים וההקלטות שלי השתנו לחלוטין ברגע שהבנתי שאין טוב ורע ואפילו פלאגין שבהגדרתו הוא שמן נחשים (סנייק אויל כאילו משו שבאמת לא שווה כלום ורק מגביר ווליום) עדיין הוא טוב ויכול לשרת את מה שאני צריך.@Studio-Bit כתב בbeyerdynamic הוציאה פלאגין חדש חינמי לתיקון תדרים באוזניות שלהם:
אין ספק ש־@SHLNX תורם המון ידע ובוסט רציני לאתר ובלעדיו הוא לא היה נראה כמו שהוא היום. הידע שלו עצום ומוערך מאוד.תודה!
מה???
האם זה טוב או לא טוב
אלא:
המיקסים וההקלטות שלי השתנו לחלוטין ברגע שהבנתי שאין טוב ורע ואפילו פלאגין שבהגדרתו הוא שמן נחשים (סנייק אויל כאילו משו שבאמת לא שווה כלום ורק מגביר ווליום) עדיין הוא טוב ויכול לשרת את מה שאני צריך.אני מסכים עם מה שנאמר כאן, אבל גם מסכים עם הדעות האחרות, אני חושב שצריך למצוא את האיזון בין לקבל מאחרים שמבינים יותר לבין הטעם האישי שלך, ועם הזמן ככל שמתקדמים, ללכת יותר לטעם שלך ופחות להמלצות של אחרים,
וגם כשכן מקשיבים לאחרים, אז כדאי להיצמד לאנשים ספציפיים, שאתה אוהב את מה שהם עושים וזה מתכתב עם מה שאתה רוצה לעשות, וגם שאתה חושב שהגישה שלהם והסגנון חשיבה ואסטרטגיה שלהם דומים לשלך, אם תמצא כאלה, אז זה כמו להקשיב לעצמך במקצוען יותר (לי יש כמה כאלה). -
@Studio-Bit כתב בbeyerdynamic הוציאה פלאגין חדש חינמי לתיקון תדרים באוזניות שלהם:
כי בתחילת הדרך ככה מתנהגים, כמו שאסביר -
לפעמים באיקיו המובנה (והפשוט) של Cubase, ולפעמים ב־FabFilter. למה? כי זה מה שמשרת את המטרה באותו רגע.שים לב מה אתה אומר, להסתכל וללמוד מאנשי מקצוע רציניים, אז אתה גם מסכים שאפשר ללמוד מעצם ההסתכלות, וזה בדיוק מה שאנחנו מנסים לעשות, ברור שבסוף אנחנו מחליטים בעצמנו על פי מה שאוהבים וההקשר וכל זה, אבל אם לדוגמא אנשי מקצוע יגידו לי על פלאגין מסוים שהוא נשמע גרוע על ווקאל והוא הורס את הווקאל, ואני לא שומע את זה, אז אני לפחות יחשוש שאולי הבעיה אצלי, כי האוזניים שלי לא מספיק מיומנות כמו שלהם, אבל כשאני אהיה מספיק בטוח בשמיעה שלי ואז עדיין זה יישמע לי טוב, אז אני אבין שיש לי פשוט טעם אחר, זה כל הסיפור.
@דוד-משה כתב בbeyerdynamic הוציאה פלאגין חדש חינמי לתיקון תדרים באוזניות שלהם:
אבל אם לדוגמא אנשי מקצוע יגידו לי על פלאגין מסוים שהוא נשמע גרוע על ווקאל והוא הורס את הווקאל, ואני לא שומע את זה, אז אני לפחות יחשוש שאולי הבעיה אצלי,
בדיוק לשם אני חותר הבנת את הנקודה!!!
אם אנשי מקצוע יגידו לך שזה הורס את הווקאל אבל אתה לא שומע את זה אז תמשיך להשתמש בזה!!! אני מחזק אותך תומך בך ורוצה שתצליח! תטעם לבד ותחליט לבד!
החירטוטים שיש בעולם הסאונד מגיע לרמה שבו מורידים לך את הביטחון העצמי ונותנים לך תחושה כאילו האוזניים שלך לא מספיק טובות לוקחים לך את הבחירה האישית!
תפסיק לשאול אנשים אתה דופק את עצמך תקשיב טוב למה שאני אומר:
אין שום בעיה שתשתמש בקומפרסור של הקיובס!!! כן הוא מעולה ואין שום בעיה שתשתמש בריוורב של הקיובס כן! תתחיל שמה תפתח את האוזנים ותתקדם לאט אתה בסוף תודה לי על זה בלי ספק!!! -
אני טיפה ירחיב: העולם שלנו מלא בקרוב ל40.000 פלאגינים (ככה בזמנו אני זוכר שהופיע בKVR אם אני לא טועה)
הנקודה שהגענו לכזו תוצאה בעיני זה לא בגלל שהעולם מתקדם ומשוכלל אלא בגלל חוסר הביטחון של האנשים שמחפשים את האושר בפלאגין הבא וחושבים שמה שמפריע להם במיקס זה הפלאגינים כך שאם הם ישיגו איזה פלאגין ספציפי אז המיקס שלהם ישמע מיליון דולר - המרדף אחרי האושר.
אך ככל שאתה יותר מתקדם המחשב שלך מתמלא ביותר פלאגינים והבלאגן סביב המיקס נהיה יותר יותר. כי בעצם הבעיה היא בכלל לא הפלאגין… ואם תדע איך למקסס אז תקבל תוצאות מדהימות גם עם הפלאגינים המובנים של הקיובס
ואם תלמד סאונד ולא תלמד פלאגינים אז תבין מה הורס את הסאונד ומה לא… הגישה שבו ‘פלאגין הורס סאונד’ או ‘פלאגין עושה סאונד יפה’ זה גישה מוטעת מיסודה!
הפיירצ’ילד לדוגמה זה לא ‘קוסמות של סאונד’ זה סך הכל התנהגות של קומפרסור שמביאה לסאונד ספציפי… (אנדרו שפס) -
@SHLNX @Studio-Bit
לאחרונה התחלתי קצת לחשוב, והגעתי למסקנה שאנחנו רגילים לשמוע ולדבר במונחים של “רגש” ו"וייב". אנחנו אומרים: “הקומפרסור הזה נותן צבע חם”, “ה-EQ הזה הורס את הסאונד”, או “הפלאגין הזה מוסיף אויר למיקס”. אבל האמת היא, שכל עוד אנחנו מדברים ככה – אנחנו מגששים באפלה.כי פלאגין הוא לא קופסת קסמים, הוא משוואה מתמטית. ברגע שנסתכל על פלאגינים דרך העיניים של מתכנת הכל יהפוך להרבה יותר פשוט.
נניח-במקום להגיד "אני אשים כאן 1176 כי זה מה שטכנאי פלוני עושה כדי להוסיף ‘‘חום אנלוגי’’ אני פשוט חושב מתמטית, מה השינוי שאני רוצה לשמוע ממה שאני שומע עכשיו, מה מבחינה מתמטית יגרום לסאונד להשתנות למה שאני רוצה ואז לחפש פלאגין שעושה את השינוי המתמטי הזה וזה הכל!!ברגע שאני יודע שזו המשוואה שאני צריך כדי לפתור את הבעיה במיקס – השאלה “איזה פלאגין לבחור” הופכת לטכנית וקלה. אני פשוט מחפש את הכלי שעושה את הפעולה המתמטית הזו בצורה הכי מדויקת למה שאני צריך.
ולכן, ברגע שאני רוצה “להוסיף סיטורציה” לטווח תדרים ספציפי, אני לא צריך לנחש. אני צריך כלי שיודע להגביר ב-X דיבי בטווח Y, ולהוסיף עיוות הרמוני ספציפי שם. זהו.
כשאנחנו חושבים בראש של משוואות מתמטיות – איזה תדרים באמת משתנים, איך גל הקול נחתך , ומה הפאזה עושה מבחינה מתמטית במקום לנחש האם פלאגין ספציפי טוב לנו או לא אנחנו פשוט עושים תרגיל חשבון: יש לי בעיה X, אני צריך מניפולציה מתמטית Y, הנה הכלי שעושה את זה.
מה דעתכם? -
@SHLNX @Studio-Bit
לאחרונה התחלתי קצת לחשוב, והגעתי למסקנה שאנחנו רגילים לשמוע ולדבר במונחים של “רגש” ו"וייב". אנחנו אומרים: “הקומפרסור הזה נותן צבע חם”, “ה-EQ הזה הורס את הסאונד”, או “הפלאגין הזה מוסיף אויר למיקס”. אבל האמת היא, שכל עוד אנחנו מדברים ככה – אנחנו מגששים באפלה.כי פלאגין הוא לא קופסת קסמים, הוא משוואה מתמטית. ברגע שנסתכל על פלאגינים דרך העיניים של מתכנת הכל יהפוך להרבה יותר פשוט.
נניח-במקום להגיד "אני אשים כאן 1176 כי זה מה שטכנאי פלוני עושה כדי להוסיף ‘‘חום אנלוגי’’ אני פשוט חושב מתמטית, מה השינוי שאני רוצה לשמוע ממה שאני שומע עכשיו, מה מבחינה מתמטית יגרום לסאונד להשתנות למה שאני רוצה ואז לחפש פלאגין שעושה את השינוי המתמטי הזה וזה הכל!!ברגע שאני יודע שזו המשוואה שאני צריך כדי לפתור את הבעיה במיקס – השאלה “איזה פלאגין לבחור” הופכת לטכנית וקלה. אני פשוט מחפש את הכלי שעושה את הפעולה המתמטית הזו בצורה הכי מדויקת למה שאני צריך.
ולכן, ברגע שאני רוצה “להוסיף סיטורציה” לטווח תדרים ספציפי, אני לא צריך לנחש. אני צריך כלי שיודע להגביר ב-X דיבי בטווח Y, ולהוסיף עיוות הרמוני ספציפי שם. זהו.
כשאנחנו חושבים בראש של משוואות מתמטיות – איזה תדרים באמת משתנים, איך גל הקול נחתך , ומה הפאזה עושה מבחינה מתמטית במקום לנחש האם פלאגין ספציפי טוב לנו או לא אנחנו פשוט עושים תרגיל חשבון: יש לי בעיה X, אני צריך מניפולציה מתמטית Y, הנה הכלי שעושה את זה.
מה דעתכם?@מייבין-באקורדים
אני בטוח שהתשובה הזאת שלך, אבל גם בטוח שAI ניסח לך אותה!