הכל על מיקס
-
ב"ה אני לקראת הסיום של האלבום, נשאר לי רק מיקס ומאסטר…
אני יודע שמיקס עוד אפשר לעשות לבד אבל בשביל מאסטר צריך ציוד ודברים שאין לי…
אני אשמח לטיפים\סרטונים שמסבירים את הנושא בצורה ברורה…
תודה רבה
-
ב"ה אני לקראת הסיום של האלבום, נשאר לי רק מיקס ומאסטר…
אני יודע שמיקס עוד אפשר לעשות לבד אבל בשביל מאסטר צריך ציוד ודברים שאין לי…
אני אשמח לטיפים\סרטונים שמסבירים את הנושא בצורה ברורה…
תודה רבה
@חכם_בלילה כתב בהכל על מיקס:
בשביל מאסטר צריך ציוד ודברים שאין לי
כגון?
גם מאסטר אפשר לעשות לבד לחלוטין, עניין של למידה
אני לדוגמא משתמש בכמה פלאגינים על המאסטר, ואחריהם שם פלאגין AI שמסדר את הכול באופן סופי(לא אוזון, LANDR)
בכל אופן אלוף המאסטרינג של הפורום הוא @SHLNX -
כגון?
אני לדוגמא משתמש בכמה פלאגינים על המאסטר, ואחריהם שם פלאגין AI שמסדר את הכול באופן סופי(לא אוזון, LANDR)
בכל אופן אלוף המאסטרינג של הפורום הוא @SHLNX@לוי-ל כתב בהכל על מיקס:
כגון?
גם מאסטר אפשר לעשות לבד לחלוטין, עניין של למידהחדמ"ש!
בכל אופן אלוף המאסטרינג של הפורום הוא @SHLNX

-
כגון?
בכל אופן אלוף המאסטרינג של הפורום הוא @SHLNX@לוי-ל זה ברור השאלה היא מאיפה אתה למדת? ואיזה פלאגינים את משתמש?
@לוי-ל כתב בהכל על מיקס:
ללא צל של ספק

אני ממש בור בנושא הזה…
-
@לוי-ל זה ברור השאלה היא מאיפה אתה למדת? ואיזה פלאגינים את משתמש?
@לוי-ל כתב בהכל על מיקס:
ללא צל של ספק

אני ממש בור בנושא הזה…
@לוי-ל כתב בהכל על מיקס:
ללא צל של ספק

אני ממש בור בנושא הזה…
האמת שאם אתה עושה הכל לעצמך (הפקה ומיקס) ואתה אמור לרצות את עצמך בסוף, אז “מאסטרינג” זה לא סיפור גדול, פשוט תגרום לזה להישמע טוב בעיניך עם הכלים הרגילים (איקיו קומפרסיה וכו’) ואז לימיטר כדי לסגור את העסק,
בכללי, ממליץ לך גם להיעזר ב GEMINI לצורך למידה בנושא (כמובן, בעירבון מוגבל).הקושי הגדול במאסטרינג, זה להיות “טכנאי מאסטרינג” שמקבל מיקס שמישהו אחר עשה, אתה מקבל קובץ סטריאו סגור, ואתה אמור לתת תוצאה טובה יותר,
לרוב, גם פונים אליך, כי יש בעיות מסוימות שהם לא הצליחו לסדר במיקס ואתה אמור לפתור את זה בקובץ סגור, כל דבר שאתה עושה משפיע על כל המיקס, ופה נכנסת המקצועיות והיצירתיות של הטכנאי, אוטומציות הם הכלי היעיל ביותר בקרים כאלה ואני חושב שזה מה שמבדיל אותנו ממאסטרינג של AI נכון להיום… -
@לוי-ל כתב בהכל על מיקס:
ללא צל של ספק

אני ממש בור בנושא הזה…
האמת שאם אתה עושה הכל לעצמך (הפקה ומיקס) ואתה אמור לרצות את עצמך בסוף, אז “מאסטרינג” זה לא סיפור גדול, פשוט תגרום לזה להישמע טוב בעיניך עם הכלים הרגילים (איקיו קומפרסיה וכו’) ואז לימיטר כדי לסגור את העסק,
בכללי, ממליץ לך גם להיעזר ב GEMINI לצורך למידה בנושא (כמובן, בעירבון מוגבל).הקושי הגדול במאסטרינג, זה להיות “טכנאי מאסטרינג” שמקבל מיקס שמישהו אחר עשה, אתה מקבל קובץ סטריאו סגור, ואתה אמור לתת תוצאה טובה יותר,
לרוב, גם פונים אליך, כי יש בעיות מסוימות שהם לא הצליחו לסדר במיקס ואתה אמור לפתור את זה בקובץ סגור, כל דבר שאתה עושה משפיע על כל המיקס, ופה נכנסת המקצועיות והיצירתיות של הטכנאי, אוטומציות הם הכלי היעיל ביותר בקרים כאלה ואני חושב שזה מה שמבדיל אותנו ממאסטרינג של AI נכון להיום… -
@חכם_בלילה ובכן רוב הלמידה שלי מבוססת על המון צפייה בסרטונים בנושא, בדיקה של פלאגינים וניסיון וטעיה
לצורך מיקס אני משתמש בהמון פלאגינים שונים, אבל אפרט את החשובים שביניהם:
לצורך EQ אני משתמש בEQ המובנה שבקיובייס לרוב כי הוא מאוד נוח לי(FREQENCY) אבל לפעמים אשתמש בפרו קיו
בקומפרסורים זה כל הזמן משתנה אבל לרוב אני משתמש בLA2 ו1176 של UAD(אחד קניתי ואחד קיבלתי בחינם.) ולפעמים יש לי קומפרסורים חינמים מעניינים כגון MJUCjr ועוד
להוספת צבע וסטורציה הפלאגין האהוב עלי הוא sausage fattener, שפשוט משמין וצובע כל דבר בצבע מדהים, אחריו אני תמיד שם גם את soundtoys decapitator שמדהים
אני אוהב להשתמש בKNOCK בשביל התופים ולפעמים גם בKSHMR ESETSINAL KICK
לווקאלים יש לי כל מיני פלאגינים מעניין כגון VEA וRX, לא משהו מיוחד
על המאסטר אני שם:
THE GOD PARTICLE
LANDER MASRTING AI
ולימיטר פשוט של קיובייס
כן, אומנם דברים פשוטים יחסית אבל מיקס טוב מורכב מדברים פשוטים יותר -
@לוי-ל כתב בהכל על מיקס:
ללא צל של ספק

אני ממש בור בנושא הזה…
לרוב, גם פונים אליך, כי יש בעיות מסוימות שהם לא הצליחו לסדר במיקס ואתה אמור לפתור את זה בקובץ סגור, כל דבר שאתה עושה משפיע על כל המיקס, ופה נכנסת המקצועיות והיצירתיות של הטכנאי, אוטומציות הם הכלי היעיל ביותר בקרים כאלה ואני חושב שזה מה שמבדיל אותנו ממאסטרינג של AI נכון להיום…@SHLNX כתב בהכל על מיקס:
הקושי הגדול במאסטרינג, זה להיות “טכנאי מאסטרינג” שמקבל מיקס שמישהו אחר עשה, אתה מקבל קובץ סטריאו סגור, ואתה אמור לתת תוצאה טובה יותר,
ולכן זה גם עדיף לשלוח את המאסטר למישהו אחר, ככה מקבלים טאצ’ נוסף של עוד יד אומנותית…
-
@SHLNX כתב בהכל על מיקס:
הקושי הגדול במאסטרינג, זה להיות “טכנאי מאסטרינג” שמקבל מיקס שמישהו אחר עשה, אתה מקבל קובץ סטריאו סגור, ואתה אמור לתת תוצאה טובה יותר,
ולכן זה גם עדיף לשלוח את המאסטר למישהו אחר, ככה מקבלים טאצ’ נוסף של עוד יד אומנותית…
@Studio-Bit כתב בהכל על מיקס:
@SHLNX כתב בהכל על מיקס:
מסכים איתך לגמרי ואני גם חושב שזו המטרה העיקרית של מאסטרינג היום - שמישהו אחר, יעבור על המיקס שלך, כי אחרי שעות של עבודה, אתה כבר לא ממש אובייקטיבי, האוזניות מתרגלות ומנרמלות הרבה דברים, אז מישהו ששומע את המיקס באוזניים רעננות יכול לדייק אותך יותר.
אגב, גם כשאני עושה מיקסים ללקוחות, אני תמיד ממליץ לשלוח למאסטרינג אצל מישהו אחר, אבל לבנתיים אף אחר לא היה מוכן וחבל…