איך קוראים לתו השחור של דו
-
בתודה מראש
-
בתודה מראש
@יועץ-המוזיקה
אם כוונתך לצבע הקלידים, התו דו הוא בקליד לבן, ומימינו רה במול / דו דיאז, אלו שני שמות לאותו תו ואין הבדל למעשה ביניהם. מה נהוג לקרוא לו? תלוי - אם מדובר בסולם שבו התו דו מוגבה, יקראו לזה דו דיאז, ואם מדובר בסולם שבו הרה מונמך, יקראו לזה רה במול. בכל מקרה אפשר להשתמש בשניהם. -
@יועץ-המוזיקה
אם כוונתך לצבע הקלידים, התו דו הוא בקליד לבן, ומימינו רה במול / דו דיאז, אלו שני שמות לאותו תו ואין הבדל למעשה ביניהם. מה נהוג לקרוא לו? תלוי - אם מדובר בסולם שבו התו דו מוגבה, יקראו לזה דו דיאז, ואם מדובר בסולם שבו הרה מונמך, יקראו לזה רה במול. בכל מקרה אפשר להשתמש בשניהם.@יוחנן-בלייך כתב באיך קוראים לתו השחור של דו:
אם מדובר בסולם שבו התו דו מוגבה, יקראו לזה דו דיאז, ואם מדובר בסולם שבו הרה מונמך, יקראו לזה רה במול.
לא הבנתי מה הכוונה מוגבה ומונמך אם אתה יכול להשתמש בשירים מוכרים לדוגמאות
-
@יוחנן-בלייך כתב באיך קוראים לתו השחור של דו:
אם מדובר בסולם שבו התו דו מוגבה, יקראו לזה דו דיאז, ואם מדובר בסולם שבו הרה מונמך, יקראו לזה רה במול.
לא הבנתי מה הכוונה מוגבה ומונמך אם אתה יכול להשתמש בשירים מוכרים לדוגמאות
@יועץ-המוזיקה לא הבנת כי צריך טיפה ידע בתאוריה.
על קצה המזלג:
סולם לה מינור הוא סולם על כל הקלידים הלבנים באורגן
אם הסולם הוא כזה שבמקום התו לה משתמשים שחור שלפניו, השחור שלפניו יקרא לה במול. ואם אני רוצה להשמיט את סול, השחור שאחריו יהיה סול דיאז.
אבל מהשאלה שלך נשמע שחסר לך יותר ידע בסולמות וכו’. תפרט היכן אתה אוחז וננסה לעזור… -
@יועץ-המוזיקה לא הבנת כי צריך טיפה ידע בתאוריה.
על קצה המזלג:
סולם לה מינור הוא סולם על כל הקלידים הלבנים באורגן
אם הסולם הוא כזה שבמקום התו לה משתמשים שחור שלפניו, השחור שלפניו יקרא לה במול. ואם אני רוצה להשמיט את סול, השחור שאחריו יהיה סול דיאז.
אבל מהשאלה שלך נשמע שחסר לך יותר ידע בסולמות וכו’. תפרט היכן אתה אוחז וננסה לעזור…@מייבין-באקורדים נניח שאני מנגן את ניגון החופה על לה מזור איך אני אקרא לדו
-
@מייבין-באקורדים נניח שאני מנגן את ניגון החופה על לה מזור איך אני אקרא לדו
@יועץ-המוזיקה דוגמה מצויינת,
מאחר ובסולם לה מינור, יש דו רגיל (על קליד לבן), ומה שמשתנה בלה מז’ור זה שהדו הוא בקליד השחור מימין, נקרא לתו הזה דו דיאז, כי הוא דו מוגבה. -
סדר התווים בפסנתר\אורגן\ושאר מרעין בישין הוא כך
התו שמשאל לצמד השחורים הוא דו. מכאן, הסדר הוא כמו בכל כלי
דו
דו דיאז\רה במול
רה
רה דיאז\מי במול
מי
פה
פה דיאז\סול במו
סול
סול דיאז\לה במול
לה
לה דיאז\סי במול
סי
דוויש משמעות מאוד חשובה למתי זה במול ומתי זה דיאז אבל זה חשיבות תאורטית ולא מעשית ולכן דלג עליה כרגע ופשוט תתיחס לזה כך
בכל סולמות המג’ור הבקרים(בלי # או b), והדיאזים(#)(לה מג’ור, דו דיאז מג’ור פה דיאז מג’ור סול מג’ור וכו’…) השחורים יקראו בשמם הדיאזי.
בכל סולמות הבמול ופה מג’ור בלבד, הם יקראו בשמם הבמולי.
למה?
ממליץ לשבת וללמוד את היסודות לאט לאט, האתר הזה מומלץ ביותר!!!
https://theorytips.online/
אני עפתי עליו…