מדריך מדהים בFL סטודיו, עם דגשים על מה ששונה מתוכנות אחרות
-
@מייבין-באקורדים
אוקיי
פשוט ראיתי את הסרטונים של אקילה ביטס, ואת הסרטון הזה הרבה יותר התלהבתי ממנו מאשר אקילה, וגם הוא מראה הרבה דברים שלדעתי אקילה לא מראה, כל מיני פונקציות שונות. וכן קיצורי מקשים שונים וטכניקות שונות לקיצורי דרך ועוד.אדרבה, אם יש לך דברים יותר ברמה תצרף כאן את הקישורים וכולנו נודה לך.
@מוזיקה-ללב קודם כל-
אקילע זה אפילו לא מתחילים, זה ממש לא להבין את הבסיס של הבסיס.
יש לו לפעמים זרימות עבודה שנח לראות אצלו יותר מאשר בסרטון על יונתן דניאל -כי הוא עובד על התוכנה יום-יום בשונה מיונתן שנותן הדרכות גם על אבלטון וכדו’.
לגבי סרטונים נוספים-אתפנה לזה בהמשך. -
https://www.youtube.com/watch?v=ZUd8EdfpnOo
זו הדרכה של שעה פלוס.
אבל הצורה שהיא מועברת, והידע המטורף שיש בה, שווה המון.
אתם יכולים לראות את זה בכמה פעמים, זה כמובן יישמר לכם במקום שאחזתם.
אני מאד התחברתי לגישה ולצורה של ההסבר, הוא יורד כאן להמון פרטים, ומגלה הרבה דברים חדשים, שאולי גם לוותיקים שכבר נמצאים בפנים, יחדש להם הרבה.
תצפו ותהנו, ותכתבו כמה חידש לכם.@מוזיקה-ללב
אחלה דריל שבעולם
הארה למפיקים בז’אנר הזה

מכיוון שבהיפ הופ בכללי הביט מאוד חוזר על עצמו
טיפ כדי לא לשעמם:א. לייצר לופ באורך של 8 תיבות (מלודיה, הי האט, 808 וכו’)
ב. לשחק עם התפקידים (כמובן תוך שימת לב…)
ג. ברייקים בדריל קלאסי זה חובה!! (אפי’ באמצע הזרימה)מקווה שהחכמתי

-
@מוזיקה-ללב
אחלה דריל שבעולם
הארה למפיקים בז’אנר הזה

@benda @מוזיקה-ללב
למשל בסרטון הזה אפשר לראות (ומאד בולט אצל אקילע) זה שהתכנה הזאת מיועדת בעיקר לזאנר הביטים, ולא לטרקים (-מהסוג שאנחנו מכירים, ששום דבר לא חוזר על עצמו שוב).
וזה אחד מהדברים שלי מאד מפריעים בתוכנה, כל העניין של הפטרנים ושצריך לנתב את האודיו בנפרד למיקסר מהצאנל ריק ושלושת אזורי העבודה של FL, מאד לא נח…
(זאת הסיבה שאני לומד עכשיו קיוביייס…) -
@benda @מוזיקה-ללב
למשל בסרטון הזה אפשר לראות (ומאד בולט אצל אקילע) זה שהתכנה הזאת מיועדת בעיקר לזאנר הביטים, ולא לטרקים (-מהסוג שאנחנו מכירים, ששום דבר לא חוזר על עצמו שוב).
וזה אחד מהדברים שלי מאד מפריעים בתוכנה, כל העניין של הפטרנים ושצריך לנתב את האודיו בנפרד למיקסר מהצאנל ריק ושלושת אזורי העבודה של FL, מאד לא נח…
(זאת הסיבה שאני לומד עכשיו קיוביייס…)תמיד זה כך דבר שמפריע לאחד מקל על האחר…
לפי ידעתי גם במוזיקה אלקטרונית משתמשים בחזרתיות
(קיק בכל רבע סנר ב3 ו4 מלודיה של 4 תיבות וכו’)אני צודק?? (תענו לי יוצרי האלקטרוני)
-
תמיד זה כך דבר שמפריע לאחד מקל על האחר…
לפי ידעתי גם במוזיקה אלקטרונית משתמשים בחזרתיות
(קיק בכל רבע סנר ב3 ו4 מלודיה של 4 תיבות וכו’)אני צודק?? (תענו לי יוצרי האלקטרוני)
@benda ממש ממש לא.
כי אם אתה רוצה למשל שיהיה 4 תיבות של פעמה אחת בכל פעימה, ואחר כך שמשהו ישתנה, אני צריך לעשות מייקיוניק בשביל זה או להאריך את הפטרן… -
@benda ממש ממש לא.
כי אם אתה רוצה למשל שיהיה 4 תיבות של פעמה אחת בכל פעימה, ואחר כך שמשהו ישתנה, אני צריך לעשות מייקיוניק בשביל זה או להאריך את הפטרן… -
@benda @מוזיקה-ללב
(זאת הסיבה שאני לומד עכשיו קיוביייס…)@מייבין-באקורדים
דרך אגב ישנה אפשרות בFL להפוך אותו דומה בצורת עבודה לקייוביסבחלון האירנג’מגט
לחיצה ימנית על אחד הטראקים
לבחור Track Mode
ושם יש אפשרות לשייך כל טראק (פלייליסט) לערוץ מיקסר
או לפלאגין מסויים + ערוץ מיקסרמצורף תמונה:

-
@מייבין-באקורדים
דרך אגב ישנה אפשרות בFL להפוך אותו דומה בצורת עבודה לקייוביסבחלון האירנג’מגט
לחיצה ימנית על אחד הטראקים
לבחור Track Mode
ושם יש אפשרות לשייך כל טראק (פלייליסט) לערוץ מיקסר
או לפלאגין מסויים + ערוץ מיקסרמצורף תמונה:

@benda ככה אני עובד.
אבל בגלל שזה לא הברירת מחדל התוכנה לא באמת בנויה לזהה… -
@מוזיקה-ללב
אחלה דריל שבעולם
הארה למפיקים בז’אנר הזה

@benda ||ספויילר||
לאנשים כמוני שלא מבינים ‘מקצועית’, תסביר בבקשה מה זה ‘דריל’@מייבין-באקורדים
תסלח לי, אבל אני קצת לא מבין למה רוב החברים כאן שעובדים על קיובייס עובדים לעשות טראקים.
לעניות דעתי המוזיקאלית, התוכנות הללו לא נוצרו כדי שיעשו איתם טראקים אלא עיבודים, לשירים/סרטים/פרסומות/וכו’.
לעניות דעתי טראקים זה נישה מאד צרה, אולי מתאים לתוכניות רדיו ועוד.
אדרבה, אולי אני לא מבין בתחום, אשמח להחכים. -
@מוזיקה-ללב דריל הוא סגנון מוזיקלי, נהוג בד"כ לעשות עליו ראפ, תחפש בגוגל/המכלול
-
@benda ||ספויילר||
לאנשים כמוני שלא מבינים ‘מקצועית’, תסביר בבקשה מה זה ‘דריל’@מייבין-באקורדים
תסלח לי, אבל אני קצת לא מבין למה רוב החברים כאן שעובדים על קיובייס עובדים לעשות טראקים.
לעניות דעתי המוזיקאלית, התוכנות הללו לא נוצרו כדי שיעשו איתם טראקים אלא עיבודים, לשירים/סרטים/פרסומות/וכו’.
לעניות דעתי טראקים זה נישה מאד צרה, אולי מתאים לתוכניות רדיו ועוד.
אדרבה, אולי אני לא מבין בתחום, אשמח להחכים.@מוזיקה-ללב כתב במדריך מדהים בFL סטודיו, עם דגשים על מה ששונה מתוכנות אחרות:
לעניות דעתי המוזיקאלית, התוכנות הללו לא נוצרו כדי שיעשו איתם טראקים אלא עיבודים, לשירים/סרטים/פרסומות/וכו’.כאחד שהתחיל בFL, ועבר לקיובייס, גישת העבודה של קיובייס פשוט הייתה לי כ"כ כיפית, נוחה ומהירה ללמידה, הרבה הרבה יותר מFL, מי שלא מבין במוזיקה אלקטרונית רחמנות גדולה עליו, צריך להבין את הכיף, את האנרגיות, את המלודיות והאפקטים, מי שלא בא משם לא יבין את זה.
-
@מוזיקה-ללב כתב במדריך מדהים בFL סטודיו, עם דגשים על מה ששונה מתוכנות אחרות:
לעניות דעתי המוזיקאלית, התוכנות הללו לא נוצרו כדי שיעשו איתם טראקים אלא עיבודים, לשירים/סרטים/פרסומות/וכו’.כאחד שהתחיל בFL, ועבר לקיובייס, גישת העבודה של קיובייס פשוט הייתה לי כ"כ כיפית, נוחה ומהירה ללמידה, הרבה הרבה יותר מFL, מי שלא מבין במוזיקה אלקטרונית רחמנות גדולה עליו, צריך להבין את הכיף, את האנרגיות, את המלודיות והאפקטים, מי שלא בא משם לא יבין את זה.
@לוי-ל כתב במדריך מדהים בFL סטודיו, עם דגשים על מה ששונה מתוכנות אחרות:
, מי שלא מבין במוזיקה אלקטרונית רחמנות גדולה עליו
אכן, אנוכי חסיד גדול של המוזיקה האותנטית, אקוסטית.
אני אוהב מאד את מגוון ים הפונקציות באלקטרוני.
אבל ממש סולד מאלקטרוני המקורי, [לדוגמא לא מסוגל לשמוע קאברים שעושים כל מיני דיג’י למיניהם]. -
, מי שלא מבין במוזיקה אלקטרונית רחמנות גדולה עליו
אכן, אנוכי חסיד גדול של המוזיקה האותנטית, אקוסטית.
אני אוהב מאד את מגוון ים הפונקציות באלקטרוני.
אבל ממש סולד מאלקטרוני המקורי, [לדוגמא לא מסוגל לשמוע קאברים שעושים כל מיני דיג’י למיניהם].@מוזיקה-ללב כתב במדריך מדהים בFL סטודיו, עם דגשים על מה ששונה מתוכנות אחרות:
קאברים שעושים כל מיני דיג’י למיניהם
רוב הרמיקסים הישראלים היום הם גרועים, למעט בודדים שהם טובים
המוזיקה האותנטית
המוזיקה האלקטרונית לא פחות אותנטית, אם אתה לא אוהב אותה זה דבר אחר, אבל אתה לא יכול להגיד דברים כאלה.
-
קאברים שעושים כל מיני דיג’י למיניהם
רוב הרמיקסים הישראלים היום הם גרועים, למעט בודדים שהם טובים
המוזיקה האותנטית
המוזיקה האלקטרונית לא פחות אותנטית, אם אתה לא אוהב אותה זה דבר אחר, אבל אתה לא יכול להגיד דברים כאלה.
המוזיקה האלקטרונית לא פחות אותנטית
סליחה, התכוונתי למוזיקה שהיתה בעולם לפני לידת האלקטרוני.
-
@לוי-ל נסביר למי שלא מבין.
למי שלא התרגל לשיטת הפטרנים, יהיה לו עומס ערוצים, אוטומציות ובלאגן על הציר-זמן.
וזו הסיבה שקיוביס הרבה יותר נוחה לזה.
(שלא לדבר על תמיכה ב ARA וכו’)