דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • נבחרות "המוזיקאי" 🏆
  • חפש באמצעות Google
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • יצירת קשר
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
צור דיונים, שאל שאלות וקבל תשובות: המוזיקאי | פורום המוזיקאיים החרדי
  1. דף הבית
  2. קלידים
  3. קלידים - כללי
  4. מה יהיה עם המוזיקאים המתחילים

עדכון אבטחה חשוב

משתמשים יקרים,

בעקבות עדכון אבטחה מקיף שביצענו במערכת, ייתכן ותחוו קשיים זמניים בהתחברות לחשבונכם.

הבעיה נפתרת בקלות על ידי ניקוי קוקיז (Cookies) בדפדפן.
מדריך קצר לניקוי קוקיז

בברכת חג שמח,
צוות האתר

מה יהיה עם המוזיקאים המתחילים

מתוזמן נעוץ נעול הועבר קלידים - כללי
51 פוסטים 16 כותבים 317 צפיות 4 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • הערשי כהןה הערשי כהן

פוסט זה נמחק!

אורגניסט צעירא מנותק
    אורגניסט צעירא מנותק
    אורגניסט צעיר
    כתב נערך לאחרונה על ידי
    פוסט זה נמחק!
    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
    • לוי לל מנותק
      לוי לל מנותק
      לוי ל
      SynthMaster
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@הערשי-כהן @אורגניסט-צעיר מה לא מובן בתקנון הפורום?!, אסור לפרסם פה פרטי יצירת קשר!, זה כבר נהפך לבלתי נסבל.

הערשי כהןה תגובה 1 תגובה אחרונה
      😠
      1
      • לוי לל לוי ל

@הערשי-כהן @אורגניסט-צעיר מה לא מובן בתקנון הפורום?!, אסור לפרסם פה פרטי יצירת קשר!, זה כבר נהפך לבלתי נסבל.

הערשי כהןה מנותק
        הערשי כהןה מנותק
        הערשי כהן
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@לוי-ל סורי אני מוחק

תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • לוי לל מנותק
          לוי לל מנותק
          לוי ל
          SynthMaster
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@הערשי-כהן תודה רבה, זה פשוט מאוד מתסכל אותי.

תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • מ מקצבים זה אני

@מייבין-באקורדים
            אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת
            אם המתחילים יהיו כמו הגדולים…

אבל אני רוצה להגיד לך משהו שמעתי הקלטות של מאיר אדלר כשהתחיל לנגן והיה שם קלרינט והוא היה תותח ניגן כמו שצריך ומאיר היה לו טעויות עם הפריגיש של ההורא לא צוחק איתך, וגם שמעתי את אושי לנדסמן שהיה לו טעות שהוא לא קלט כמה פעמים איך הולך שיר מסוים במעבר כלשהו בין הסולמות.

אני לא בא להוריד מהם חלילה והיום כל אחד בשמו הטוב תותח בפני עצמו!

אבל וזה אבל גדול קלידן גדול שאתה שומע היום זה אומר שהוא עבר ועשה מלא אירועים ומלא סגנונות של אירועים,

ומלא קשיים באירועים כלומר פה המיקסר לא היה תקין והיה צריך להתמודד עם סאונד לא טוב, ושם לא היה מוניטור אז לא שמע את עצמו, וכל זה מביא אותו ללמידה עמוקה וטובה יותר וזה גורם להם להישמע כמו שהם נשמעים היום.

וזה מה שעדיין לא עבר הקלידן המתחיל והוא נשמע בהתאם.

אבל לדעתי צריך לתת לכל אחד את ההזדמנות שלו כי האירוע הלא טוב שאתה שומע עכשיו, בפעם הבאה לא יהיה כי הם התקדמו

ברור שצריך ללמוד וללמוד קלידן שלא משקיע אז שבאמת יעבוד במשהו אחר…

מ מנותק
            מ מנותק
            מוזיקה ללב
            כתב נערך לאחרונה על ידי מוזיקה ללב

@מקצבים-זה-אני כתב במה יהיה עם המוזיקאים המתחילים:

אבל אני רוצה להגיד לך משהו שמעתי הקלטות של מאיר אדלר כשהתחיל לנגן והיה שם קלרינט והוא היה תותח ניגן כמו שצריך ומאיר היה לו טעויות עם הפריגיש של ההורא לא צוחק איתך

אכן הוא מספר בעצמו שהוא גם לא ידע איך מנגנים אקורדים.
            אבל צריך לזכור שמאיר אדלר התחיל לנגן כשעדיין כמעט לא ידעו מה זה קלידן ולכן אף אחד לא בחן אותו בזכוכית מגדלת.
            מה שאין כן היום שכל בחור מחזיק אורגנית, והדבר שונה לחלוטין.

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • הערשי כהןה הערשי כהן

נושא קצת כאוב אבל העלה אותו כאן
              יש הרבה קלידנים וזמרים מתחילים (כמובן מקצוענים ומנוסים) שלא רואים את הבמה שלהם ופשוט קשה להם למצוא אירועים מה אתם אומרים מה הפיתרון לזה
              אני יודע שהרבה יתחילו לצעור עלי פה היי יוחנן אורי מספר 1 וכו’… כל מיני כאלה ואחרים, אני מסכים יש את המסטרים אבל מה עם המתחילים גם להם מגיע

ה מנותק
              ה מנותק
              האורגניסט 0
              כתב נערך לאחרונה על ידי האורגניסט 0

@הערשי-כהן
              אני חושב שיש כמה נקודות שדווקא המתחילים שרוצים להיכנס לשוק שוכחים,
              הם יודעים להסתכל גבוה גבוה, אבל הרגליים אפילו לא על ריצפה יציבה,
              לא מספיק לנגן בלבד, צריך עוד כמה כישרונות מסביב,
              כמו שכולם מבינים שלדעת לנגן דורש כמה כישרונות, אז לנגן באירוע דורש עוד כמה,
              כמו שלנגן זה לא רק מלודיה, זה להיות עם הקצב, זה כולל גם הרמוניה, זה לדעת איזה מקצב מתאים למה, ובעיקר מה לא מתאים למה, בקיצור זה מכלול מסוים של כישרונות שביחד מתאפשר לנגן,
              אז זהו,
              שלנגן באירוע דורש עוד כמה כאלה, מכיר הרבה מתחילים שבלחץ, עצם זה שהם באירוע, כבר הנגינה שלהם אחרת, ואפילו אם הנגינה לא משתנת הרבה, הם מאד נראים בלחץ, וגם משדרים את זה החוצה, זה בשלב הבסיס,
              עוד נקודה יש לעבוד ביחד עם עוד אחד בלייב, יש כאלה שיודעים לנגן טוב, אבל כשהסבא או מישהו מתחיל שיר, הם לא יודעים להתאים את עצמם בטון, בקצב, בסגנון ליווי מתאים, ואפילו עם הוא יעשה את האקורד הכי הכי מגניב, זה לא יעזור לו כי את הבסיס הוא שכח (או לא יודע), או שמרוב לחץ הוא מתבלבל,
              עוד נקודה, שזה לדעת סאונד בסיסי, וכאן מגיעים כל המתחילים ובטוחים שבזה שהם יודעים מה זה RוL הסתיים לימודי הסאונד שלהם, כי אפילו במיקסר אנלוגי פשוט, צריך לדעת שיהיה EQ טוב או סביר למי ששר או מדבר, ולכוון את הגיין כמו שצריך, ושיהיה אפקט נורמלי, ובווליום הנורמלי, (ושגם האפקט יהיה במינון הנכון),
              אני יודע שיש כאלה שיגידו שזה דברים מאד פשוטים, ואני מסכים איתם, אבל אין ברירה, וצריך לדעת גם את כל הדברים הפשוטים האלה,
              ויש כאלה שאולי יודעים את זה, אבל בקצת לחץ של אירוע, האוזן פשוט יוצאת למנוחה וקשה להם לתפקד בזה, ובסאונד אין כללים חותכים, וזה משתנה כל הזמן לפי הזמר, לפעמים אפילו לפי האורגן (שיש סטים עם עוצמה חזקה וצריך קצת להוריד להם בגיין), ולפעמים לפי סוג ההגברה שבדגם מסוים זה צורם ובדגם מסוים זה לא צורם, וזה שהמיקסר היה מכוון ככה באירוע אחד, אין לזה שום קשר לאירוע השני, וכמובן שזה יכול להישתנות גם לפי האולם, ואין לדבר סוף, ופשוט צריך לדעת את זה טוב, ואין פטרון עוקף, וצריך לאמן את האוזן לשמוע,
              וראיתי גם כאלה מתחילים, שאין להם אפילו רשימת שירים מסודרת בראש או כתוב על דף, וכל פעם הם תקועים ומחפשים את השיר הבא,
              והכי חשוב, אותם אנשים שאתם רוצים שיקחו אותכם לעוד אירועים, לא כולם בהכרח מבינים גדולים בסאונד, הם רוצים אירוע חלק ושנשמע טוב, ואם הזמר יזייף, או שהוא לא בבאלנס נכון, או שהסאונד על הפנים, או שההגברה היא קריוקי, שום דבר לא יעזור, כי בעיניו האירוע לא היה נשמע משהו, והוא לא מבין גדול להסביר איפה בדיוק הבעיה,
              וגם להיפך, אם האירוע היה נשמע חלק ונעים לאוזן (כולל למשל ווליום לא מידי גבוהה בסעודה), הם יהנו, גם אם לא עשית את כל האקורדים הכי מגניבים, וגם אם לא השתמשת בכל הצלילים והמקצבים הכי עדכניים, הם חוזרים הביתה בהרגשה היה לי פה טוב ונחמד ונעים לאוזן,
              לסיכום, לעשות אקורדים מגניבים, מוסיף, להיות עם המקצבים הכי הכי מעודכנים, מוסיף, לקנות את הסטנד הכי מעודכן של העונה, מוסיף, (אולי), אבל לא לשכוח את הבסיס,
              וכמובן, גם להיות נחמדים, ולשאול בתחילת האירוע אם הם רוצים איזה שיר מסוים, אחרי הכל הם משלמים לכם על האירוע, ובסוף האירוע לאחל מזל טוב עם ברכה קטנה, ואפשר לשאול האם היה בסדר (ולקבל את הערות בהבנה), ואחר כך גם לשאול האם יש להם את את המספר פלאפון, כי לפעמים מי שהזמין זה האח, הדוד, או הגיס,
              זה נשמע אולי פשוט, אבל כמה פשוט ככה מועיל, בעזרת השם ובסייעתא דשמיא

אני מעריך מאד את מי שהסכים לקרוא עד לכאן, גם אני לא תכננתי לכתוב כל כך הרבה, אבל זה נושא שיושב לי על הלב כבר הרבה הרבה זמן, מה לעשות…

SHLNXS תגובה 1 תגובה אחרונה
              👍
              3
              • ה האורגניסט 0

@הערשי-כהן
                אני חושב שיש כמה נקודות שדווקא המתחילים שרוצים להיכנס לשוק שוכחים,
                הם יודעים להסתכל גבוה גבוה, אבל הרגליים אפילו לא על ריצפה יציבה,
                לא מספיק לנגן בלבד, צריך עוד כמה כישרונות מסביב,
                כמו שכולם מבינים שלדעת לנגן דורש כמה כישרונות, אז לנגן באירוע דורש עוד כמה,
                כמו שלנגן זה לא רק מלודיה, זה להיות עם הקצב, זה כולל גם הרמוניה, זה לדעת איזה מקצב מתאים למה, ובעיקר מה לא מתאים למה, בקיצור זה מכלול מסוים של כישרונות שביחד מתאפשר לנגן,
                אז זהו,
                שלנגן באירוע דורש עוד כמה כאלה, מכיר הרבה מתחילים שבלחץ, עצם זה שהם באירוע, כבר הנגינה שלהם אחרת, ואפילו אם הנגינה לא משתנת הרבה, הם מאד נראים בלחץ, וגם משדרים את זה החוצה, זה בשלב הבסיס,
                עוד נקודה יש לעבוד ביחד עם עוד אחד בלייב, יש כאלה שיודעים לנגן טוב, אבל כשהסבא או מישהו מתחיל שיר, הם לא יודעים להתאים את עצמם בטון, בקצב, בסגנון ליווי מתאים, ואפילו עם הוא יעשה את האקורד הכי הכי מגניב, זה לא יעזור לו כי את הבסיס הוא שכח (או לא יודע), או שמרוב לחץ הוא מתבלבל,
                עוד נקודה, שזה לדעת סאונד בסיסי, וכאן מגיעים כל המתחילים ובטוחים שבזה שהם יודעים מה זה RוL הסתיים לימודי הסאונד שלהם, כי אפילו במיקסר אנלוגי פשוט, צריך לדעת שיהיה EQ טוב או סביר למי ששר או מדבר, ולכוון את הגיין כמו שצריך, ושיהיה אפקט נורמלי, ובווליום הנורמלי, (ושגם האפקט יהיה במינון הנכון),
                אני יודע שיש כאלה שיגידו שזה דברים מאד פשוטים, ואני מסכים איתם, אבל אין ברירה, וצריך לדעת גם את כל הדברים הפשוטים האלה,
                ויש כאלה שאולי יודעים את זה, אבל בקצת לחץ של אירוע, האוזן פשוט יוצאת למנוחה וקשה להם לתפקד בזה, ובסאונד אין כללים חותכים, וזה משתנה כל הזמן לפי הזמר, לפעמים אפילו לפי האורגן (שיש סטים עם עוצמה חזקה וצריך קצת להוריד להם בגיין), ולפעמים לפי סוג ההגברה שבדגם מסוים זה צורם ובדגם מסוים זה לא צורם, וזה שהמיקסר היה מכוון ככה באירוע אחד, אין לזה שום קשר לאירוע השני, וכמובן שזה יכול להישתנות גם לפי האולם, ואין לדבר סוף, ופשוט צריך לדעת את זה טוב, ואין פטרון עוקף, וצריך לאמן את האוזן לשמוע,
                וראיתי גם כאלה מתחילים, שאין להם אפילו רשימת שירים מסודרת בראש או כתוב על דף, וכל פעם הם תקועים ומחפשים את השיר הבא,
                והכי חשוב, אותם אנשים שאתם רוצים שיקחו אותכם לעוד אירועים, לא כולם בהכרח מבינים גדולים בסאונד, הם רוצים אירוע חלק ושנשמע טוב, ואם הזמר יזייף, או שהוא לא בבאלנס נכון, או שהסאונד על הפנים, או שההגברה היא קריוקי, שום דבר לא יעזור, כי בעיניו האירוע לא היה נשמע משהו, והוא לא מבין גדול להסביר איפה בדיוק הבעיה,
                וגם להיפך, אם האירוע היה נשמע חלק ונעים לאוזן (כולל למשל ווליום לא מידי גבוהה בסעודה), הם יהנו, גם אם לא עשית את כל האקורדים הכי מגניבים, וגם אם לא השתמשת בכל הצלילים והמקצבים הכי עדכניים, הם חוזרים הביתה בהרגשה היה לי פה טוב ונחמד ונעים לאוזן,
                לסיכום, לעשות אקורדים מגניבים, מוסיף, להיות עם המקצבים הכי הכי מעודכנים, מוסיף, לקנות את הסטנד הכי מעודכן של העונה, מוסיף, (אולי), אבל לא לשכוח את הבסיס,
                וכמובן, גם להיות נחמדים, ולשאול בתחילת האירוע אם הם רוצים איזה שיר מסוים, אחרי הכל הם משלמים לכם על האירוע, ובסוף האירוע לאחל מזל טוב עם ברכה קטנה, ואפשר לשאול האם היה בסדר (ולקבל את הערות בהבנה), ואחר כך גם לשאול האם יש להם את את המספר פלאפון, כי לפעמים מי שהזמין זה האח, הדוד, או הגיס,
                זה נשמע אולי פשוט, אבל כמה פשוט ככה מועיל, בעזרת השם ובסייעתא דשמיא

אני מעריך מאד את מי שהסכים לקרוא עד לכאן, גם אני לא תכננתי לכתוב כל כך הרבה, אבל זה נושא שיושב לי על הלב כבר הרבה הרבה זמן, מה לעשות…

SHLNXS מנותק
                SHLNXS מנותק
                SHLNX
                מאסטר
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@האורגניסט-0

מדהים! כל מילה בסלע!

"שימו איקיו על העבר שלכם, תקמפרסו את הדברים השליליים ותוסיפו ריוורב לרגעים היפים, החיים עצמם הם רק ערוצים, את המיקס תכתיבו אתם - היו הממקססים של חייכם!" (SHLNX)

תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • לוי לל לוי ל

@הערשי-כהן בינתיים אף אחד לא הזכיר את יוחנן ואין קשר

@הערשי-כהן כתב במה יהיה עם המוזיקאים המתחילים:

אני מדבר על האלו שלמדו ויש הרבה כאלה… שכן כיף לשמוע אותם אבל לא מסטרים…

הבעיה היום שהרבה קלידנים נשמעים אותו הדבר, וזה מה שאמרתי, צריך לעבוד קשה כדי לפתח לעצמך סאונד יחודי וסטייל נגינה יחודי, כך שאנשים ירצו לשמוע אותך בגלל הסאונד הספציפי שלך.

נ.ב
                  כותבים מאסטרים

מאיר מיוזיק.מ מנותק
                  מאיר מיוזיק.מ מנותק
                  מאיר מיוזיק.
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@לוי-ל כתב במה יהיה עם המוזיקאים המתחילים:

צריך לעבוד קשה כדי לפתח לעצמך סאונד יחודי וסטייל נגינה יחודי, כך שאנשים ירצו לשמוע אותך בגלל הסאונד הספציפי שלך.

עדיין לא הבנתי איך בדיוק אתה יכול לפתח סגנון משלך אם יש לך מקצבים של מישהו אחר?

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • לוי לל מנותק
                    לוי לל מנותק
                    לוי ל
                    SynthMaster
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@מאיר-מיוזיק. התכוונתי לסגנון הנגינה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • הערשי כהןה מנותק
                      הערשי כהןה מנותק
                      הערשי כהן
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

אז תכלס נחזור לשאלה הראשונה מה יהיה עם הקלידנים המתחילים, שכן יודעים טוב (כנאמר למעלה וכל אחד וההוספות שלו, אם זה סאונד, אם זה מיתוג יחודוי, אם זה לקלוט את הסבא,)
                      ולא כל כך משופשפים בסאונדים אבל יש הרבה אירועים היום ב’'ה, הציבור גדל, ואין הרבה מוטי רוזנפלד, ויוחנן אורי, לכל אחד יש מוח אחד.
                      האם נכון לעבוד ולשווק גם את המתחילים עם הכישרון שלהם שיש לו עתיד ולתת להם גם את הבמה

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0

תגובה
                      • תגובה כנושא
                      התחברו כדי לפרסם תגובה
                      • מהישן לחדש
                      • מהחדש לישן
                      • הכי הרבה הצבעות

13

3.5k

משתמשים

2.9k