בניית מקצבים לאורגן ימהה SX 700
-
@איש-אחד
הוצאת לי את המילים מהפה,
מתומצת ממש טוב!!!@איש-אחד כתב בבניית מקצבים לאורגן ימהה SX 700:
כשאתה גומר, תייצא כקובץ מידי, ותשנה את סיומת הקובץ ל-sty בחזרה. כעת תפתח את המקצב באורגנית, ותגדיר בבניית המקצב איזה צלילים שהם יהיו, בהתאם למה שעבדת בבנייה.
בימים אלה אני בודק אפשרות שלא יצטרכו לשנות באורגן בחזרה לצלילים(דגימות),
למי שבונה על צלילים מהאורגן ולא דגימות זה יותר קל כי יש דרייברים שניתן להוריד באתר של ימאהה,
כל אורגן והדגם שלו, שמכניסים אותם לקיובס ואז ניתן לבנות על זה וישר עובד על האורגן
מתאים יותר למקצבי לייב, -
@למדן כתב בבניית מקצבים לאורגן ימהה SX 700:
@איש-אחד
הוצאת לי את המילים מהפה,
מתומצת ממש טוב!!!@איש-אחד כתב בבניית מקצבים לאורגן ימהה SX 700:
כשאתה גומר, תייצא כקובץ מידי, ותשנה את סיומת הקובץ ל-sty בחזרה. כעת תפתח את המקצב באורגנית, ותגדיר בבניית המקצב איזה צלילים שהם יהיו, בהתאם למה שעבדת בבנייה.
בימים אלה אני בודק אפשרות שלא יצטרכו לשנות באורגן בחזרה לצלילים(דגימות),
למי שבונה על צלילים מהאורגן ולא דגימות זה יותר קל כי יש דרייברים שניתן להוריד באתר של ימאהה,
כל אורגן והדגם שלו, שמכניסים אותם לקיובס ואז ניתן לבנות על זה וישר עובד על האורגן
מתאים יותר למקצבי לייב,בגלל שזה מורכב לא רציתי להרחיב על זה.
אם הם יבקשו ארחיב בעניין.
בגדול זה שלכל אורגנית (של יאמהה בכל אופן), יש מיפוי צלילים שניתן להוריד באתר שלהם בקובץ PDF או אקסל, שם ישנן שלוש הגדרות שצריכים להגדיר בתוך התוכנה (במידי, איפה שנמצא ה"ולוסיטי" בקיובייס) ואז זה שומר את הצליל בברירת מחדל, ברמה שאפשר גם להחליף צליל תוך כדי מקצב ולשחק עם הריוורב / דיליי/ EQ/ סייד צ'יין ועוד. הבעיה היא שזה מיפוי אינדיבידואלי לכל דגם, אם הבנתי נכון. -
@איש-אחד כתב בבניית מקצבים לאורגן ימהה SX 700:
הבעיה היא שזה מיפוי אינדיבידואלי לכל דגם, אם הבנתי נכון.
הבנת נכון,
זה עובד שיש מיקומים לכל צליל יש מס' יש נראה לי עד 128 תיקיות של דגימות/צלילים
ובכל תיקייה יש עד 128 קבצים,עכשיו בכל דגם של אורגן הצלילים ממוספרים קצת אחרת,
(בעיקרון זה בערך אותם מיקומים בכל החברות)
לכן אם בונים על קיובס עם דרייבר מסויים ותכניס לאורגן מתקדם יותר אז לא יהיה לו את הצלילים הנכונים שישב עליהם באורגן... -
@למדן כתב בבניית מקצבים לאורגן ימהה SX 700:
הבעיה היא שזה מיפוי אינדיבידואלי לכל דגם, אם הבנתי נכון.
הבנת נכון,
זה עובד שיש מיקומים לכל צליל יש מס' יש נראה לי עד 128 תיקיות של דגימות/צלילים
ובכל תיקייה יש עד 128 קבצים,עכשיו בכל דגם של אורגן הצלילים ממוספרים קצת אחרת,
(בעיקרון זה בערך אותם מיקומים בכל החברות)
לכן אם בונים על קיובס עם דרייבר מסויים ותכניס לאורגן מתקדם יותר אז לא יהיה לו את הצלילים הנכונים שישב עליהם באורגן...בדיוק.
למשל הנה הקובץ (PDF) של מיקומי הצלילים של sx700-900 של יאמהה:psrsx900_sx700_en_dl_a0.pdf -
@איש-אחד קודם כל תודה על ההסבר המפורט.
אני בכלל משתמש בקורג PA700, ואני יודע מה זה מידי ואיך זה עובד. מה שעניין אותי זה אלו פקודות במידי בקיובייס צריך בשביל האפקטים באורגן.
לגבי המיפוי של הצלילים, רוב האנשים שבונים עושים את זה עם דגימות משלהם ולא של האורגן, אבל אני חושב שלהחליף באורגן עצמו לדגימה שרוצים לא אמור להיות כל כך מסובך.האמת שגם באורגן עצמו (קורג) עדיין לא ממש הבנתי איך לשים אפקט על וריאציה אחת בודדת ולא על ערוץ אחד בכל המקצב. (איפה בקונטרול עושים את זה) וממש אשמח אם מישהו פה ידע להסביר לי.
-
-
פתחתי את הנושא הזה בעבר אבל עד היום עדיין לא ניסיתי לעשות מקצבים
והיום ניסיתי והצלחתי להכניס מקצב לקיובייס
אבל שאני רוצה לשנות את הצלילים לפלאגין שאני בוחר אז זה לא מחליף לי את הצליל ובעצם לא שומעים כלום.
אני משנה את ההגדרה לדיגיטל קייבורד אבל זה עושה לי את אותם צלילים על הכל.אשמח לעזרה תודה רבה.
-
@elazar-miller כתב בבניית מקצבים לאורגן ימהה SX 700:
פתחתי את הנושא הזה בעבר אבל עד היום עדיין לא ניסיתי לעשות מקצבים
והיום ניסיתי והצלחתי להכניס מקצב לקיובייס
אבל שאני רוצה לשנות את הצלילים לפלאגין שאני בוחר אז זה לא מחליף לי את הצליל ובעצם לא שומעים כלום.
אני משנה את ההגדרה לדיגיטל קייבורד אבל זה עושה לי את אותם צלילים על הכל.אשמח לעזרה תודה רבה.
על ערוץ מידי אי אפשר להכניס פלאגין אינסטרומנט.
אתה יכול להעתיק את הנתונים שבערוץ לערוץ אינסטרומנט זהה עם פלאגין שבחרת.
אם אתה רוצה לשמוע דווקא את הצליל מהאורגן אתה יכול להגדיר בערוץ המידי שגם היציאה תהיה לדיגיטל קייבורד, ואז בערוץ המקביל באורגנית טען את הכלי שאתה רוצה. -
@elazar-miller כתב בבניית מקצבים לאורגן ימהה SX 700:
@איש-אחד
תודה רבה!
זה ממש יפה מצידך שאתה מסביר לכל אחד ועונה תשובות ענייניות
שכוייח בשם כולם!ברוך ה'...
אני רק משתדל...
שכוייח!