דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • נבחרות "המוזיקאי" 🏆
  • חפש באמצעות Google
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • יצירת קשר
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
צור דיונים, שאל שאלות וקבל תשובות: המוזיקאי | פורום המוזיקאיים החרדי
  1. דף הבית
  2. בלוגים
  3. מעבדים את זה: מרעיון ללהיט | יוחנן בלייך
  4. האינסטלטורים - פותחים צינורות השראה
  5. מתעסק רק בעצמי - או גם מעביר הלאה?|למה אנחנו בפורום הזה
🔥 הנושאים החמים
טוען נתונים...

מתעסק רק בעצמי - או גם מעביר הלאה?|למה אנחנו בפורום הזה

מתוזמן נעוץ נעול הועבר האינסטלטורים - פותחים צינורות השראה
13 פוסטים 9 כותבים 110 צפיות 3 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • יוחנן בלייךי יוחנן בלייך

והפעם פוסט קצת יותר אישי.

יש בחינה כזו, של לא לשמור לעצמך את כל מה שצברת, אלא להעביר אותו הלאה לעולם.

כמוזיקאי יוצר, היה לי פעם איזשהו חזון אוטופי - שכל מה שאעסוק בו הוא רק היצירה המוזיקלית שלי, באופן הכי ישיר.

ללמד אחרים? זה רק לכאלו שלא מצליח להם והם מחפשים להתפרנס בכל זאת ממוזיקה במקום לוותר לגמרי וללכת להיות נהג אוטובוס. כך אמרה האמונה שלי אז.

אז מה השתנה? קודם כל תודעת שפע. כשאתה מאמין שיש בעולם משאבים מוגבלים, למה שתחלק לאחרים ידע שצברת בעמל רב? ואם התלמידים שלך יתחרו בך?

אבל זה לא רק שהבנתי שזה לא מזיק לחלוק ידע עם זה אחרים, אלא עם הזמן הבנתי שזה חלק מהעניין. שאתה לא פה רק לשרת את עצמך ואת החזון האגואיסטי שלך, אלא נותנים לך כדי שתעביר הלאה.

יש כאלו שלומדים בדרך הקשה, שכשהם שומרים צמוד לחזה את כל מה שהם צברו - כל המתנות האלו נלקחות מהם. וזה לא רק בתחום של כסף וצדקה.

דיברנו המון על “אינסטלטורים”, על לפתוח צינורות השראה. תחשבו על זה שלצינור יש זרימה. אם הנוזל לא יוצא החוצה מהצד השני - נוצרת סתימה. אז האם אתם משחררים החוצה לעולם דברים שנכנסים אליכם, או נותנים להכל להצטבר בפנים?

שמעתי פעם את סטיב הארווי מספר בשם אמא שלו: “יום אחד אלוקים יתן לך בית יפה על ראש הגבעה. התפקיד שלך, כשתגיע לשם, הוא להראות לאנשים אחרים איך להגיע לראש הגבעה”.

אז אולי זה זמן טוב לחשוב - כמה מהזמן שלכם אתם מקדישים ליצירה שלכם (שהיא בוודאי חשובה מאד), וכמה אתם מקדישים לתת ממנו גם לאחרים.

אתם לא חייבים להיות המוזיקאים הכי מומחים בעולם כדי שיהיה לכם מה לתרום למישהו אחר. לפעמים זה אפילו פרט קטן של ידע, שיגרום לכם להיות צינור שופע וזורם.

זו הסיבה שחוץ מללמד בתשלום - שגם בזה יש נתינה לאחרים - אני אישית משתדל תמיד לפרסם המון תוכן בחינם ביוטיוב שלי, בקבוצת וואצאפ למוזיקאים ועוד, וכשגיליתי על הפורום הזה החלטתי להצטרף גם אליו ולהעביר את השפע הלאה. יש לכם דרכים לתת לאחרים? מוזמנים לשתף בתגובות!

מייבין באקורדיםמ מנותק
    מייבין באקורדיםמ מנותק
    מייבין באקורדים
    כתב נערך לאחרונה על ידי

@יוחנן-בלייך אני חושב גם, שללמד אחרים עושה לעצמך המון סדר ובהירות, ומחייב אותך ‘‘לסגור פינות’’ על דברים שלא ידעת 100%.
    וצריך גם לומר, חלק גדול מהכסף שיש במוזיקה אצלינו זה כסף מללמד, לפעמים הרבה יותר מליצור…

SHLNXS תגובה 1 תגובה אחרונה
    4

והפעם פוסט קצת יותר אישי.

יש בחינה כזו, של לא לשמור לעצמך את כל מה שצברת, אלא להעביר אותו הלאה לעולם.

כמוזיקאי יוצר, היה לי פעם איזשהו חזון אוטופי - שכל מה שאעסוק בו הוא רק היצירה המוזיקלית שלי, באופן הכי ישיר.

ללמד אחרים? זה רק לכאלו שלא מצליח להם והם מחפשים להתפרנס בכל זאת ממוזיקה במקום לוותר לגמרי וללכת להיות נהג אוטובוס. כך אמרה האמונה שלי אז.

אז מה השתנה? קודם כל תודעת שפע. כשאתה מאמין שיש בעולם משאבים מוגבלים, למה שתחלק לאחרים ידע שצברת בעמל רב? ואם התלמידים שלך יתחרו בך?

אבל זה לא רק שהבנתי שזה לא מזיק לחלוק ידע עם זה אחרים, אלא עם הזמן הבנתי שזה חלק מהעניין. שאתה לא פה רק לשרת את עצמך ואת החזון האגואיסטי שלך, אלא נותנים לך כדי שתעביר הלאה.

יש כאלו שלומדים בדרך הקשה, שכשהם שומרים צמוד לחזה את כל מה שהם צברו - כל המתנות האלו נלקחות מהם. וזה לא רק בתחום של כסף וצדקה.

דיברנו המון על “אינסטלטורים”, על לפתוח צינורות השראה. תחשבו על זה שלצינור יש זרימה. אם הנוזל לא יוצא החוצה מהצד השני - נוצרת סתימה. אז האם אתם משחררים החוצה לעולם דברים שנכנסים אליכם, או נותנים להכל להצטבר בפנים?

שמעתי פעם את סטיב הארווי מספר בשם אמא שלו: “יום אחד אלוקים יתן לך בית יפה על ראש הגבעה. התפקיד שלך, כשתגיע לשם, הוא להראות לאנשים אחרים איך להגיע לראש הגבעה”.

אז אולי זה זמן טוב לחשוב - כמה מהזמן שלכם אתם מקדישים ליצירה שלכם (שהיא בוודאי חשובה מאד), וכמה אתם מקדישים לתת ממנו גם לאחרים.

אתם לא חייבים להיות המוזיקאים הכי מומחים בעולם כדי שיהיה לכם מה לתרום למישהו אחר. לפעמים זה אפילו פרט קטן של ידע, שיגרום לכם להיות צינור שופע וזורם.

זו הסיבה שחוץ מללמד בתשלום - שגם בזה יש נתינה לאחרים - אני אישית משתדל תמיד לפרסם המון תוכן בחינם ביוטיוב שלי, בקבוצת וואצאפ למוזיקאים ועוד, וכשגיליתי על הפורום הזה החלטתי להצטרף גם אליו ולהעביר את השפע הלאה. יש לכם דרכים לתת לאחרים? מוזמנים לשתף בתגובות!

דוד משהד מנותק
      דוד משהד מנותק
      דוד משה
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@יוחנן-בלייך כתב במתעסק רק בעצמי - או גם מעביר הלאה?|למה אנחנו בפורום הזה:

קודם כל אני אקדים שתובנה שהעלית פה חשובה מאוד!

לגבי העניין הזה, זה נכון שחלק מהגדולה זה ללמד אחרים ולשתף, ובאמת גם אם אנשים לא תמיד יודעים את זה, אבל לרוב האנשים האנשים הגדולים יש תלמידים ברמה כזאת או אחרת, בד"כ באופן יותר אישי וספציפי,
      אבל זו גם עובדה, שבד"כ האנשים שהטייטל העיקרי שלהם זה מורה, זה אנשים שלא הצליחו להגיע למקסימום של מה שהם מלמדים, כמובן שיש יוצאים מן הכלל, אבל המציאות מראה שהאנשים שמצליחים מאוד, הם פחות “מורים” בטייטל, אפילו שהם כן מלמדים ומשתפים מידע.

יוחנן בלייךי Studio BitS 2 תגובות תגובה אחרונה
      3
      • מייבין באקורדיםמ מייבין באקורדים

@יוחנן-בלייך אני חושב גם, שללמד אחרים עושה לעצמך המון סדר ובהירות, ומחייב אותך ‘‘לסגור פינות’’ על דברים שלא ידעת 100%.
        וצריך גם לומר, חלק גדול מהכסף שיש במוזיקה אצלינו זה כסף מללמד, לפעמים הרבה יותר מליצור…

SHLNXS מנותק
        SHLNXS מנותק
        SHLNX
        מאסטר
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@מייבין-באקורדים כתב במתעסק רק בעצמי - או גם מעביר הלאה?|למה אנחנו בפורום הזה:

זה כמו שהדרך הטובה ביותר להרוויח כסף משוק ההון, זה להיות מורה לשוק ההון 😊

"שימו איקיו על העבר שלכם, תקמפרסו את הדברים השליליים ותוסיפו ריוורב לרגעים היפים, החיים עצמם הם רק ערוצים, את המיקס תכתיבו אתם - היו הממקססים של חייכם!" (SHLNX)

יוחנן בלייךי תגובה 1 תגובה אחרונה
        👑 😊
        2
        • דוד משהד דוד משה

לגבי העניין הזה, זה נכון שחלק מהגדולה זה ללמד אחרים ולשתף, ובאמת גם אם אנשים לא תמיד יודעים את זה, אבל לרוב האנשים האנשים הגדולים יש תלמידים ברמה כזאת או אחרת, בד"כ באופן יותר אישי וספציפי,
          אבל זו גם עובדה, שבד"כ האנשים שהטייטל העיקרי שלהם זה מורה, זה אנשים שלא הצליחו להגיע למקסימום של מה שהם מלמדים, כמובן שיש יוצאים מן הכלל, אבל המציאות מראה שהאנשים שמצליחים מאוד, הם פחות “מורים” בטייטל, אפילו שהם כן מלמדים ומשתפים מידע.

יוחנן בלייךי מנותק
          יוחנן בלייךי מנותק
          יוחנן בלייך
          מאסטר
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@דוד-משה כתב במתעסק רק בעצמי - או גם מעביר הלאה?|למה אנחנו בפורום הזה:

הטייטל העיקרי שלהם זה מורה

טייטל זה משהו שיווקי, אני מדבר על משהו מהותי - שלהעביר לאחרים זה לא איזה תירוץ, אלא חלק ממה שאנחנו עושים כאן בעולם. כל האנשים המצליחים בעולם נותנים לאחרים (שוב, הכותרת לא מעניינת אותי אלא המהות), לכל עשירי העולם יש קרנות פילנתרופיה וצדקה, וזה לא רק כדי לקבל יח"צ אלא כי זו הדרך היחידה בה מקבלים שפע.

תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • SHLNXS SHLNX

@מייבין-באקורדים כתב במתעסק רק בעצמי - או גם מעביר הלאה?|למה אנחנו בפורום הזה:

זה כמו שהדרך הטובה ביותר להרוויח כסף משוק ההון, זה להיות מורה לשוק ההון 😊

יוחנן בלייךי מנותק
            יוחנן בלייךי מנותק
            יוחנן בלייך
            מאסטר
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@SHLNX כתב במתעסק רק בעצמי - או גם מעביר הלאה?|למה אנחנו בפורום הזה:

מורה לשוק ההון

אני מסתכל אובייקטיבית. כל זמן שהוא מורה טוב ולא איש שמנהל פירמידות ועוקצים (נכון שזה נדיר בתחום הזה), הוא תורם לעולם.

SHLNXS תגובה 1 תגובה אחרונה
            😊
            1
            • דוד משהד דוד משה

Studio BitS מנותק
              Studio BitS מנותק
              Studio Bit
              מאסטר
              כתב נערך לאחרונה על ידי

וואו וואו מאיפה הבאת את זה???
              זה תאוריה מעניינת אני הייתי אומר שדווקא מוכרים בחנויות של סאונד ומוזיקה הם אנשים שלא הצליחו ולכן רק מוכרים. אבל מורים? הם אנשים מוכשרים מאד שהם גם עובדים בזה

מ יוחנן בלייךי 2 תגובות תגובה אחרונה
              1
              • Studio BitS Studio Bit

זה תאוריה מעניינת אני הייתי אומר שדווקא מוכרים בחנויות של סאונד ומוזיקה הם אנשים שלא הצליחו ולכן רק מוכרים. אבל מורים? הם אנשים מוכשרים מאד שהם גם עובדים בזה

מ מנותק
                מ מנותק
                מוזיקה ללב
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@Studio-Bit
                זה לא סוד שיש בציבור שלנו הרבה אנשים שמלמדים את מה שהם למדו וכמעט לא עוסקים בזה בפועל ביום יום חוץ מלתת הרצאות.

כמובן יש הרבה שכבר חרשו ועשו בעצמם את העבודה בשטח ורק אחרי הרבה עשייה הם יצאו ללמד.
                אבל לצערי הרב, זה יותר מידי מוצף בשנים האחרונות הענין הזה של ‘למדתי קורס, כדי למכור אותו הלאה’.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                1

@SHLNX כתב במתעסק רק בעצמי - או גם מעביר הלאה?|למה אנחנו בפורום הזה:

מורה לשוק ההון

אני מסתכל אובייקטיבית. כל זמן שהוא מורה טוב ולא איש שמנהל פירמידות ועוקצים (נכון שזה נדיר בתחום הזה), הוא תורם לעולם.

SHLNXS מנותק
                  SHLNXS מנותק
                  SHLNX
                  מאסטר
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

כתבתי את זה בהומור, זו בדיחה מוכרת…

"שימו איקיו על העבר שלכם, תקמפרסו את הדברים השליליים ותוסיפו ריוורב לרגעים היפים, החיים עצמם הם רק ערוצים, את המיקס תכתיבו אתם - היו הממקססים של חייכם!" (SHLNX)

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  👍
                  2
                  • Studio BitS Studio Bit

יוחנן בלייךי מנותק
                    יוחנן בלייךי מנותק
                    יוחנן בלייך
                    מאסטר
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@Studio-Bit
                    כמו בכל תחום, יש ויש.
                    לי אישית לא מפריע שאדם עם ידע בעיקר מלמד אחרים ופחות יוצר לבד.
                    מה שיותר מפריע לי הוא אדם עם ידע ששומר הכל לעצמו ולא חולק עם העולם.

איש אחדא תגובה 1 תגובה אחרונה
                    👑
                    2

@Studio-Bit
                      כמו בכל תחום, יש ויש.
                      לי אישית לא מפריע שאדם עם ידע בעיקר מלמד אחרים ופחות יוצר לבד.
                      מה שיותר מפריע לי הוא אדם עם ידע ששומר הכל לעצמו ולא חולק עם העולם.

איש אחדא מנותק
                      איש אחדא מנותק
                      איש אחד
                      DigitalAudio צוות פיקוח
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@יוחנן-בלייך מסכים לגמרי…
                      היה לי סיפור קיצוני עם ממקסס מסויים שמיקסס פרויקט שלי, ולא הייתי מרוצה מהמיקס, ורציתי לשבת איתו.
                      הוא קצת מכיר אותי אישית, והוא הבין שברגע שאשב איתו אבין את שיטות העבודה שלו-
                      ועל כן הוא סירב שאשב איתו!
                      (אותי הוא דחה בלך ושוב, אבל את זה הוא אמר לחבר אחר שהיה מעורב איתי בהפקת הפרויקט).

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      😥
                      2

תגובה
                      • תגובה כנושא
                      התחברו כדי לפרסם תגובה
                      • מהישן לחדש
                      • מהחדש לישן
                      • הכי הרבה הצבעות

25

3.7k

משתמשים

3.1k

נושאים

51.4k

פוסטים

ניוזלטר

ניוזלטר רגוע: עדכונים איכותיים מהפורום וחדשות מהתחום.

תודה! הפרטים נשמרו בהצלחה.
                      אתר מאובטח SSL בתוקף

מידע

• צור קשר
                      • נבחרות המוזיקאי
                      • תקנון הפורום
                      • חיפוש מתקדם

הקהילה

• כל הקטגוריות
                      • המוזיקאי בווטסאפ
                      • דיונים אחרונים
                      • תגיות פופולריות

המוזיקאי.

הבית של המוזיקאים בישראל. קהילה מקצועית לשיתוף ידע, יצירה, דיונים וכל מה שביניהם.

© 2026 כל הזכויות שמורות להמוזיקאי.

נבנה באהבה ❤️ עבור קהילת המוזיקה

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון
                      0
                      • דף הבית
                      • תקנון הפורום
                      • נבחרות "המוזיקאי" 🏆
                      • חפש באמצעות Google