שאלה בסיסית על צורת העבודה עם מקלדת שליטה
-
@מוזיקה-ללב מקלדת שליטה זה מקלדת רגילה בצורת אורגן.
כלומר, כמו שאפשר טכנית לנגן על המקלדת הכפתורים של המחשב, אבל זה לא נח, כי האצבעות שלנו רגילות לנגן על המקלדת.
מקלדת שליטה היא קלידים שמדברים עם הפיאנו רול ואז אתה לוחץ על רקורד, ומנגן את המידי.
גם אורגן רגיל בעצם עובד ככה, ובמח שלו יש אפשרות של ספליט שהחלק השמאלי של האוגן משמש לנגינת אקורדים.
בתוכנת DAW אין את האפשרות הזאת.
זה הכל
בהצלחה!!!@מייבין-באקורדים
וזה יעזור לי באורך של הצליל אם יהיה קצר או ארוך וכו’ או בדינמיקה שיהיה יותר ‘מנוגן טוב’ (קשה לי להסביר, הכוונה שלי שיהיה ניגון ולא אוסף צלילים כמו שקורה לפעמים כשעושים את זה במחשב)?
ואם כן, האם אני ירגיש ממש שיפור גדול בין זה לבין בלי מקלדת שליטה? -
@מייבין-באקורדים
וזה יעזור לי באורך של הצליל אם יהיה קצר או ארוך וכו’ או בדינמיקה שיהיה יותר ‘מנוגן טוב’ (קשה לי להסביר, הכוונה שלי שיהיה ניגון ולא אוסף צלילים כמו שקורה לפעמים כשעושים את זה במחשב)?
ואם כן, האם אני ירגיש ממש שיפור גדול בין זה לבין בלי מקלדת שליטה?@מוזיקה-ללב כן ברור.
(אגב גם אורגן רגיל יכול לשמש כמקלדת שליטה) -
אני רוצה לקנות מקלדת שליטה כי אני חושב שזה יהיה לי הרבה יותר טוב עם זרימה של העיבוד בתוכנה (אני על FL סטודיו).
כרגע אני עובד בלי מקלדת שליטה, וזה מאד קשה לעבוד בצורה שצריך ללחוץ עם העכבר על כל קליד בפיאנו רול.ברצוני לשאול, איך זה עובד בפועל המקלדת שליטה?
האם מנגנים על זה כמו באורגן, סולו עם בס אקורד ביחד, וזה כותב את זה לתוכנה, או שמנגנים סולו ואקורדים בנפרד?
וגם, האם זה בעצם כמו לכתוב ידנית במחשב עצמו בפיאנו רול, או שזה עובד אחרת?
תודה רבה מראש לכל המסייעים.@מוזיקה-ללב בדרך כלל מקלדות שליטה הם קטנות, כך שלא נוח לנגן עם שתי ידיים…
-
@מוזיקה-ללב כן ברור.
(אגב גם אורגן רגיל יכול לשמש כמקלדת שליטה)@מייבין-באקורדים כתב בשאלה בסיסית על צורת העבודה עם מקלדת שליטה:
כן ברור.
אם כל מה שעושה המקלדת שליטה זו העברת נתונים יבשה, אז מה זה אומר מקלדת איכותיתי או לא איכותית?
-
@מייבין-באקורדים כתב בשאלה בסיסית על צורת העבודה עם מקלדת שליטה:
כן ברור.
אם כל מה שעושה המקלדת שליטה זו העברת נתונים יבשה, אז מה זה אומר מקלדת איכותיתי או לא איכותית?
@מוזיקה-ללב יש העברת נתונים איכותית, ויש העברת נתונים לא איכותית…
יש הרבה פרמטרים: האם יש עכבה בין הלחיצה עד שהוא מנגן? זה עלול להיות גרוע לנגן על מקלדת שאתה שומע הכל שתי שניות אחר כך.
האם הקלידים רגישים לדינמיקה? אם אתה רוצה שזה ירגיש נגינה אנושית ולא רובוט ממוחשב הפרט הזה קריטי
פונקציות שונות: כפתורים שנותנים לך שליטה בתוכנה ובאפקטים דרך המקלדת, במקום לתמרן כל הזמן בין מקלדת השליטה למקלדת המחשב על כל פעולה קטנה של ‘התחל הקלטה/השמעה/הפסק’, חיבור למחשב ע"י בלוטוס, ועוד שלל אפשרויות שאפשר למצוא במקלדות.
וכמובן: כמה זמן זה יחזיק מעמד
זה בעצם בדיוק כמו אורגן, רק שבאורגן ה’תוכנה’ נמצאת באורגן עצמו, וכאן הכל נמצא במחשב, אבל גם באורגן מאוד קריטי האיכות של הכלי והקלידים, ולא רק ממשק משתמש נוח / סאונד טוב / סט טוב. -
@מוזיקה-ללב יש העברת נתונים איכותית, ויש העברת נתונים לא איכותית…
יש הרבה פרמטרים: האם יש עכבה בין הלחיצה עד שהוא מנגן? זה עלול להיות גרוע לנגן על מקלדת שאתה שומע הכל שתי שניות אחר כך.
האם הקלידים רגישים לדינמיקה? אם אתה רוצה שזה ירגיש נגינה אנושית ולא רובוט ממוחשב הפרט הזה קריטי
פונקציות שונות: כפתורים שנותנים לך שליטה בתוכנה ובאפקטים דרך המקלדת, במקום לתמרן כל הזמן בין מקלדת השליטה למקלדת המחשב על כל פעולה קטנה של ‘התחל הקלטה/השמעה/הפסק’, חיבור למחשב ע"י בלוטוס, ועוד שלל אפשרויות שאפשר למצוא במקלדות.
וכמובן: כמה זמן זה יחזיק מעמד
זה בעצם בדיוק כמו אורגן, רק שבאורגן ה’תוכנה’ נמצאת באורגן עצמו, וכאן הכל נמצא במחשב, אבל גם באורגן מאוד קריטי האיכות של הכלי והקלידים, ולא רק ממשק משתמש נוח / סאונד טוב / סט טוב.@רה-מינור כתב בשאלה בסיסית על צורת העבודה עם מקלדת שליטה:
האם יש עכבה בין הלחיצה עד שהוא מנגן? זה עלול להיות גרוע לנגן על מקלדת שאתה שומע הכל שתי שניות אחר כך
כמה זה שכיח העיכוב בתגובה במקלדות שליטה?
@רה-מינור כתב בשאלה בסיסית על צורת העבודה עם מקלדת שליטה:
כפתורים שנותנים לך שליטה בתוכנה ובאפקטים דרך המקלדת
לא הבנתי, בכל תוכנה ההגדרות שונות, איך המקלדת שליטה יודעת להתאים את ההגדרות שלה להגדרות התוכנה הספציפית?
-
האם יש עכבה בין הלחיצה עד שהוא מנגן? זה עלול להיות גרוע לנגן על מקלדת שאתה שומע הכל שתי שניות אחר כך
כפתורים שנותנים לך שליטה בתוכנה ובאפקטים דרך המקלדת
לא הבנתי, בכל תוכנה ההגדרות שונות, איך המקלדת שליטה יודעת להתאים את ההגדרות שלה להגדרות התוכנה הספציפית?
@מוזיקה-ללב כתב בשאלה בסיסית על צורת העבודה עם מקלדת שליטה:
אין לי מושג, מה שבטוח כדאי לבדוק את כל הפרמטרים שחשובים לך לפני שאתה קונה, ותמיד עדיף לקנות אחרי המלצות של משתמשים
איך המקלדת שליטה יודעת להתאים את ההגדרות שלה להגדרות התוכנה הספציפית?
עד כמה שהבנתי לפעמים יש סקריפטים שמגדירים לך הכל, אבל לפעמים באמת אתה צריך להגדיר הכל לבד
-
@מייבין-באקורדים כתב בשאלה בסיסית על צורת העבודה עם מקלדת שליטה:
כן ברור.
@מוזיקה-ללב אם אתה קונה מקלדת שליטה תשמע לי- תבוא לחנות ותרגיש את הקלידים אם הם נוחים ואתה רגיל אליהם אל תזמין אונליין אני הזמנתי והסתמכתי על המלצות של ג’מיני קניתי מקלדת של ICON כי הבנתי שמבחינת איכות הקלידים היא יותר טובה מנקטר ובסוף אכלתי אותה וזה לא נוח ולא זורם עם נגינה רציפה הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לך בקנייה של מקלדת זה לא להתלהב ממה שנראה עם הרבה כפתורים ופדים לא שזה לא איכותי אבלבשביל שהנגינה שלך תזרום
צריך תחושת קלידים טובה ורק את זה תבדוק
מה שכן מסתבר שזה לא יהיה קליד באיכות של אורגן ממילא…
המלצהה שלי דבר ראשון תנסה לבדוק אם האורגן שלך שאתה מחבר אותו למחשב עם כבל מדפסת אם הוא עןשה משהו בתוכנה לאחר מכן תתקין דרייבר ASIO4ALL וזהו עדיף לך לנסות ככה להתחלה -
@מוזיקה-ללב אם אתה קונה מקלדת שליטה תשמע לי- תבוא לחנות ותרגיש את הקלידים אם הם נוחים ואתה רגיל אליהם אל תזמין אונליין אני הזמנתי והסתמכתי על המלצות של ג’מיני קניתי מקלדת של ICON כי הבנתי שמבחינת איכות הקלידים היא יותר טובה מנקטר ובסוף אכלתי אותה וזה לא נוח ולא זורם עם נגינה רציפה הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לך בקנייה של מקלדת זה לא להתלהב ממה שנראה עם הרבה כפתורים ופדים לא שזה לא איכותי אבלבשביל שהנגינה שלך תזרום
צריך תחושת קלידים טובה ורק את זה תבדוק
מה שכן מסתבר שזה לא יהיה קליד באיכות של אורגן ממילא…
המלצהה שלי דבר ראשון תנסה לבדוק אם האורגן שלך שאתה מחבר אותו למחשב עם כבל מדפסת אם הוא עןשה משהו בתוכנה לאחר מכן תתקין דרייבר ASIO4ALL וזהו עדיף לך לנסות ככה להתחלה@י.פ
תודה על ההמלצות החמות!אני קצת בבעיה אני עדיין לא יודע כמה תקציב יש לי וגם אם יהיה תקציב אני לא רוצה להשקיע יותר מ300 ש"ח, ובחנויות לא נראה לי יש משהו במחיר הזה.
(אני בטוח שהרבה יאמרו לי ‘עזוב אל תשקיע במחיר כזה, לא תקבל משהו טוב וחבל וכו’, אבל זה מה יש).@י.פ כתב בשאלה בסיסית על צורת העבודה עם מקלדת שליטה:
תבוא לחנות ותרגיש את הקלידים אם הם נוחים
איך? לבוא עם המחשב ולחבר בחנות ולבדוק?
@י.פ כתב בשאלה בסיסית על צורת העבודה עם מקלדת שליטה:
המלצה שלי דבר ראשון תנסה לבדוק אם האורגן שלך
אין לי לצערי אורגן נורמלי, יש לי משהו עתיק יומין שמצאתי באיזה מקום כלשהוא, לא מאמין שהוא מכיר את המושג ‘תוכנות מחשב’… (אני משתמש בו על מצב פסנתר בלבד, וגם ככה הרבה קלידים הילדים שברו לי…)
-
@י.פ
תודה על ההמלצות החמות!אני קצת בבעיה אני עדיין לא יודע כמה תקציב יש לי וגם אם יהיה תקציב אני לא רוצה להשקיע יותר מ300 ש"ח, ובחנויות לא נראה לי יש משהו במחיר הזה.
(אני בטוח שהרבה יאמרו לי ‘עזוב אל תשקיע במחיר כזה, לא תקבל משהו טוב וחבל וכו’, אבל זה מה יש).@י.פ כתב בשאלה בסיסית על צורת העבודה עם מקלדת שליטה:
אין לי לצערי אורגן נורמלי, יש לי משהו עתיק יומין שמצאתי באיזה מקום כלשהוא, לא מאמין שהוא מכיר את המושג ‘תוכנות מחשב’… (אני משתמש בו על מצב פסנתר בלבד, וגם ככה הרבה קלידים הילדים שברו לי…)
@י.פ
(אני בטוח שהרבה יאמרו לי ‘עזוב אל תשקיע במחיר כזה, לא תקבל משהו טוב וחבל וכו’, אבל זה מה יש).והם צודקים אין מקלדת נורמלית באזור ה300 ואם תקנה מקלדת כזאת כנראה שתתבאס שתגלה שהיא לא נוחה וההשקעה לא הניבה את מטרתה אם תעגל ל400 או 500 אז אפשר כבר למצוא משהו טוב על גבול הסביר
אם אתה רוצה להביא מחשב זה יכול להיות מצוין אפילו אז תוכל לשמוע את ההבדל בלחיצות שאתה בודק תבדוק האם שאתה מנסה ללחוץ חלש יש התנגדות מעצבנת ולא סבירה אם כל צליל נשמע יחסית אותו דבר אפילו שאתה לוחץ חלש זה אומר שהמקלדת לא כל כך רגישה לוולוסיטי וזה לא טוב אבל בגדול פשוט לבוא לנגן כביכול כמה תפקידים של פסנתר וכו’… ולהרגיש את הקלידים
אם יש כבל מדפסת תנסה לחבר למה לא?
-
@י.פ
(אני בטוח שהרבה יאמרו לי ‘עזוב אל תשקיע במחיר כזה, לא תקבל משהו טוב וחבל וכו’, אבל זה מה יש).והם צודקים אין מקלדת נורמלית באזור ה300 ואם תקנה מקלדת כזאת כנראה שתתבאס שתגלה שהיא לא נוחה וההשקעה לא הניבה את מטרתה אם תעגל ל400 או 500 אז אפשר כבר למצוא משהו טוב על גבול הסביר
אם אתה רוצה להביא מחשב זה יכול להיות מצוין אפילו אז תוכל לשמוע את ההבדל בלחיצות שאתה בודק תבדוק האם שאתה מנסה ללחוץ חלש יש התנגדות מעצבנת ולא סבירה אם כל צליל נשמע יחסית אותו דבר אפילו שאתה לוחץ חלש זה אומר שהמקלדת לא כל כך רגישה לוולוסיטי וזה לא טוב אבל בגדול פשוט לבוא לנגן כביכול כמה תפקידים של פסנתר וכו’… ולהרגיש את הקלידים
איך נראה החור באורגן של כבל מדפסת ומה כתוב עליו?
והם צודקים אין מקלדת נורמלית באזור ה300 ואם תקנה מקלדת כזאת כנראה שתתבאס שתגלה שהיא לא נוחה וההשקעה לא הניבה את מטרתה אם תעגל ל400 או 500 אז אפשר כבר למצוא משהו טוב על גבול הסביר
עכשיו חפרתי בפורום על מקלדות שליטה, ומצאתי המון חומר על מקלדות שליטה מעולות (לפי מה שטובי המומחים כאן כתבו) במחירים של בין 150 ל250.
-
@י.פ
פוסט זה נמחק! -
איך נראה החור באורגן של כבל מדפסת ומה כתוב עליו?
והם צודקים אין מקלדת נורמלית באזור ה300 ואם תקנה מקלדת כזאת כנראה שתתבאס שתגלה שהיא לא נוחה וההשקעה לא הניבה את מטרתה אם תעגל ל400 או 500 אז אפשר כבר למצוא משהו טוב על גבול הסביר
עכשיו חפרתי בפורום על מקלדות שליטה, ומצאתי המון חומר על מקלדות שליטה מעולות (לפי מה שטובי המומחים כאן כתבו) במחירים של בין 150 ל250.
@מוזיקה-ללב בגודל של 25 קלידים או משהו כזה לא דבר שאפשר לנגן איתו דברים מורכבים
-
@מוזיקה-ללב בגודל של 25 קלידים או משהו כזה לא דבר שאפשר לנגן איתו דברים מורכבים
@י.פ
לא הבנתי על מה תגובתך.
(תעשה ציטוט כמו שאני עשיתי)