עזרה - איזה מקלדת שליטה הכי טובה עם קיובייס
-
שלום, אני מעוניין לקנות כרגע מקלדת שליטה לעבוד מול קיובייס, עד היום השתמשתי גם באורגן של 5 אוקטבות וגם בפסנתר חשמלי אבל זה תופס לי יותר מדאי מקום, אני רוצה משהו באיזור 25 עד 37 קלידים.
לפי מה שביררתי יש 2 מקלדות שיש עליהם פרטים טובים, הראשונה היא של ארתוריה MINILAB 3 ויש לה 25 קלידים ועם יתרון קטן בגלל חבילת הפלאגינים שמגיעים איתה, והשניה היא של אקאי דגם MPK MINI PLUS עם 37 קלידים שזה נראה לי יתרון בגלל האוקטבה הנוספת.
אשמח אם יש למישהו המלצה מה כדאי לקנות, בפרט בעבודה עם קיובייס ולא עם אבלטון.
-
@מרים כתב בעזרה - איזה מקלדת שליטה הכי טובה עם קיובייס:
אם מחפש משהו רגיל בפורמטים המוכרים אז צריך לבדוק,
המקלדות האלו די מוכרות, והמון אנשים משתמשים בהם, אני מחפש חוות דעת ממישהו שיש לו משהו כבר והוא מרוצה ממנה.
יכולה לברר אם רלוונטי בלנ.
אשמח מאוד. בדגש על עבודה בקיובייס כי רוב הסקירות שראיתי היו באבלטון.
-
@החושב
קיובס עובדת פצצה עם כל מקלדת שליטה הרבה יותר טוב מאבלטון כך שאם זה טוב באבלטון תהיה רגוע שזה טוב בקיובס...
שים לב שיש דגמים מסוימים שיש בקיובס סקריפטים( תבניות מוכנות-סתכל בתמונה)
אישית הייתי מחפש מקלדת שליטה שיש לה אפטרטאצ' \קלידים שקולים\חצי שקולים זה פרמטרים הרבה יותר חשובים -
@Studio-Bit בהחלט ממש בעניין הזה קיובייס טובה מני אלף מכל שאר התוכנות
@החושב לגביי השאלה שלך זה שאלה שאני חושב שהיא מיותרת כי זה תלוי בתקציב שלך ובמה שאתה מסוגל להרשות לעצמך .
אבל ,
אם יש לך שאלה על מוצר מסויים ובדגש עליו יש מקום לפרט ולהסביר.. -
@Studio-Bit כתב בעזרה - איזה מקלדת שליטה הכי טובה עם קיובייס:
@החושב
קיובס עובדת פצצה עם כל מקלדת שליטה הרבה יותר טוב מאבלטון כך שאם זה טוב באבלטון תהיה רגוע שזה טוב בקיובס...מעניין, חשבתי שזה הפוך, כי יש חיסרון בקיובייס שלא תמיד רואים את המיקסר בזמן אמת על כל ערוץ מה שאומר שאתה לא תמיד יודע אם אתה שלוט כעת בפרמטר הנכון, לכן עניין אותי לדעת אם יש משהו ספציפי שנועד לקיובייס שפותח גם את החלון לפי מה שאתה מעוניין לעשות.
שים לב שיש דגמים מסוימים שיש בקיובס סקריפטים( תבניות מוכנות-סתכל בתמונה)
אישית הייתי מחפש מקלדת שליטה שיש לה אפטרטאצ' \קלידים שקולים\חצי שקולים זה פרמטרים הרבה יותר חשוביםלפי מה שהבנתי לארתוריה יש קלידים יותר איכותיים במגע שלהם, רק שלאקאי יש יותר פ'יצרים כמו חזרה על לופים שזה מקל מאוד את העבודה.
@binyamin כתב בעזרה - איזה מקלדת שליטה הכי טובה עם קיובייס:
@החושב לגביי השאלה שלך זה שאלה שאני חושב שהיא מיותרת כי זה תלוי בתקציב שלך ובמה שאתה מסוגל להרשות לעצמך .
אבל ,
אם יש לך שאלה על מוצר מסויים ובדגש עליו יש מקום לפרט ולהסביר..שניהם בתקציב זול בין 500 ל900, וכתבתי מה הדגמים, הראשון ארתוריה MINILAB 3. השני אקאי MPK MINI PLUS.
-
@החושב כתב בעזרה - איזה מקלדת שליטה הכי טובה עם קיובייס:
מעניין, חשבתי שזה הפוך, כי יש חיסרון בקיובייס שלא תמיד רואים את המיקסר בזמן אמת על כל ערוץ מה שאומר שאתה לא תמיד יודע אם אתה שלוט כעת בפרמטר הנכון,
לא נכון! פרט נמק והסבר מה הפירוש לא יודע באיזה פרמטר אתה שולט? הכוונה שאתה לא רואה את הנתונים? אם תדע איך המידי עובד בקיובס לא תרצה לעבוד באף תוכנה אחרת עם מידי...
-
@Studio-Bit כתב בעזרה - איזה מקלדת שליטה הכי טובה עם קיובייס:
לא נכון! פרט נמק והסבר מה הפירוש לא יודע באיזה פרמטר אתה שולט? הכוונה שאתה לא רואה את הנתונים? אם תדע איך המידי עובד בקיובס לא תרצה לעבוד באף תוכנה אחרת עם מידי...
באבלטון יש מסך קטן בצד שמאל למטה ששולט בכל האפקטים של הערוץ וגם אפשר תמיד לשלב את מסך המיקסר במסך הראשי, מה שאומר שכשאני עובד עם מקלדת מידי אני יודע בכל רגע על איזה נתון אני שולט, אבל בקיובייס [12 פרו שיש לי] צריך לפתוח גם את הפלאגין וגם את המיקסר בשביל לראות היטב את הסנכרון עם המקלדת.
יכול להיות שזה עניין של הגדרת המקלדת, כי אפשר להגדיר כל פיידר בנפרד על מה הוא ישלוט.
-
@binyamin כתב בעזרה - איזה מקלדת שליטה הכי טובה עם קיובייס:
@החושב לא יודע מה הוא אמר לך אבל אם אתה הולך על מחיר בסביבות ה800
תלך על זה פצצה יש לי אותו והוא פשוט מטורף https://www.halilit.com/items/4632764-M-Audio-Oxygen-49-MKVכן הוא נראה באמת טוב, ויש גם את הדגם פרו שלהם שהוא עם 16 רפידות ועוד כמה תוספות, אבל אני מחפש משהו קטן יותר בין 25 ל 37 קלידים, כי יש לי גם אורגן וגם פסנתר חשמלי, אז אני צריך משהו קומפקטי ליד המחשב
-
@החושב כתב בעזרה - איזה מקלדת שליטה הכי טובה עם קיובייס:
באבלון יש מסך קטן בצד שמאל למטה ששולט בכל האפקטים של הערוץ וגם אפשר תמיד לשלב את מסך המיקסר במסך הראשי, מה שאומר שכשאני עובד עם מקלדת מידי אני יודע בכל רגע על איזה נתון אני שולט, אבל בקיובייס [12 פרו שיש לי] צריך לפתוח גם את הפלאגין וגם את המיקסר בשביל לראות היטב את הסנכרון עם המקלדת.
אה אוקי לא הבנתי אותך קיובס פרוטולס וכל השאר...
-
אז אחרי שקניתי מקלדת שליטה של ארתוריה [MINILAB 3] רציתי לעדכן שהיא פשוט מעולה. גם מבחינת הגודל היא די קומפקטית סה"כ 2 אוקטבות והיא ממש נוחה לעבודה והקלידים מרגישים ומגיבים מעולה.
בנוסף יש לה גם 4 פיידרים שהם ממש שימושיים [לווליום ועוד] והרפידות די טובות, אז אם מישהו מסתפק, אני ממליץ עליה בחום...