פסנתר חשמלי YAMAHA דגם dgx670b - חוו"ד
-
אשמח לשמוע חוות דעת על הדגם הזה בשביל מישהי אחרת , ממש חשוב לה לשמוע.. היא כבר בודקת עליו הרבה זמן וממש בדרך לקנות.
חשוב לה שיהיה סאונד פצצה להופעות,
אבל מישהי שניסתה אמרה שהסאונד לא משהו לצאת איתו.. מישהו מכיר את הדגם? את המפרט?
אשמח לכל מידע בענין וגם באופן כללי על פסנתרים חשמליים מה חשוב שיהיה על מה לא לוותר ומה בעצם האופציות והתוצרים שאליהם אפשר להגיע איתם.. (כן.. כבר לא פעם ראשונה שאני שואלת ועדיין - זה רלוונטי ומשמעותי)
תודה מראש -
@מרים כתב בפסנתר חשמלי YAMAHA דגם dgx670b - חוו"ד:
אשמח לשמוע חוות דעת על הדגם הזה בשביל מישהי אחרת , ממש חשוב לה לשמוע.. היא כבר בודקת עליו הרבה זמן וממש בדרך לקנות.
חשוב לה שיהיה סאונד פצצה להופעות,
אבל מישהי שניסתה אמרה שהסאונד לא משהו לצאת איתו.. מישהו מכיר את הדגם? את המפרט?
אשמח לכל מידע בענין וגם באופן כללי על פסנתרים חשמליים מה חשוב שיהיה על מה לא לוותר ומה בעצם האופציות והתוצרים שאליהם אפשר להגיע איתם.. (כן.. כבר לא פעם ראשונה שאני שואלת ועדיין - זה רלוונטי ומשמעותי)
תודה מראשלפני שנה רציתי לקנות פסנתר חשמלי וראיתי גם את הדגם הזה כחלק מהמסע הארוך שלי להחלטה מה לקנות...
הפסנתר הזה בגדול הוא גם פסנתר חשמלי עם 88 קלידים שקולים וגם אורגן ברמה גבוהה, שכולל המון דגימות ומקצבים, [אחד המוכרים בכלי זמר אמר לי שמבחינת צלילי אורגן הוא קצת פחות מSX 600] ולכן הוא די נדיר בקטגוריה הזו של פסנתרים חשמליים.
מבחינת סאונד [לטעמי] הוא היה מעולה ממש אפי' יותר משאר הדגמים הרגילים של ימאהה, אבל זה עניין של טעם כי הרבה אנשים לא אוהבים את הסאונד של הפסנתרים של ימאהה, זה ויכוח ארוך מאוד.
אבל, יש לו גם מעט חסרונות, קודם כל מבחינת הגודל והנפח שלו הוא ממש ממש גדול, ואם יש תכנון לצאת איתו להופעות או אירועים לא הייתי ממליץ בכלל, הכי טוב זה לשבת איתו בבית ולנגן לבד או להקליט וזהו.
דבר נוסף הוא שפחות נוח לנגן מקצבים וצלילי אורגן בקלידים שקולים, לא סתם רוב האוגנים מגיעים עם קלידים חצי שקולים כי הם יותר מהירים ויותר מחליקים בנגינה בפרט למי שלא מנוסה מאוד בקלידי פסנתר, לכן הרעיון הזה של שילוב אורגן ופסנתר ביחד הוא לא מצוי ויש דגמים בודדים מהדבר הזה, [כמו רולנד FP E50].
לפעמים אם רוצים גם אורגן וגם פסנתר חשמלי עדיף לקנות כל כלי בנפרד, זה אולי קצת יותר יקר אבל נוח בהרבה.
תכל'ס לטעמי הכי חשוב בבחירת פסנתר זה לשמוע באוזניים את הסאונד ולאהוב אותו כי זה הדבר העיקרי, דבר נוסף הוא שיהיה עם אופציה להקלטה, זה ממש כיף להקליט ולשומע אח"כ או לפרסם וכו'
וכמובן שיהיה בו עוד קצת צלילים שלא ישעמם מדי, וגם מטרונום לאימון על קצב מדוייק, מכאן ואילך הכול בונוס, כמו למשל מקצבים או מאות צלילים או תכנות מקצבים, שזה חמוד אבל לא נצרך בכלל. -
@Yossile כתב בפסנתר חשמלי YAMAHA דגם dgx670b - חוו"ד:
@החושב מה קנית בסוף?
אגב, חשוב לי לציין שלחלק מהפסנתרים החשמליים שנתקלתי בהם אין יציאות PL של R וL אלא רק יציאת אוזניות אז חשוב לבדוק את הנושא הזה.בסוף קניתי את הפסנתר של רולנד FP E-50 . יש בו גם המון דגימות של כלי מיתר וסינטי וגם מקצבים והתחושה שלו ממש טובה. בגדול אני ממש מרוצה ממנו חוץ ממשהו קטן בצליל פסנתר שלו שנשמע מלאכותי מדאי.
-
@מרים כתב בפסנתר חשמלי YAMAHA דגם dgx670b - חוו"ד:
תודה עזר לנו מאד!
הסבר ברור ומפורט.
ידוע לך אם יש שם אפשרות להכניס גם מקצבים ודגימות חיצוניים?שמחתי לעזור... בימאהה למיטב ידיעתי אפשר להכניס כי יש שם כניסת דיסק אונקי, [כמו אורגני הSX שלהם], בנוסף אפשר גם לתכנת מקצבים מתוך הפסנתר, לא יודע עד איזה רמה אפשר להגיע בזה אבל זה אפשרי, [ברולנד שלי אפשר גם לייבא סאונדים מהתוכנה רולנד קלאוד של רולנד].
@Yossile כתב בפסנתר חשמלי YAMAHA דגם dgx670b - חוו"ד:
הרעיון לא היה לקנות פסנתר חשמלי?
כן, רציתי פסנתר חשמלי, אבל אף פעם זה לא נשמע ומרגיש כמו פסנתר אמיתי, גם בפסנתרים של נורד זה מרגיש שונה, חוץ מזה שבדרך כלל אני משתמש באוזניות שמעדנות קצת את הסאונד וזה נשמע יותר טוב.