ימאהה או קורג - סקר - Yamaha or Korg
-
@גיבסון-לס-פול כתב בימאהה או קורג - סקר - Yamaha or Korg:
בהחלט. כל בר דעה יסכים שאין מה להשוות בין בראסים של קתרון X-1 (ע"ע "לכובד התנא" של מאיר אדלר) שהם נשמעים בטיירוס לבין בראסים שנמעים מקורג.. (גם חירש יבדיל מקלומטרים)
זה ודאי תלוי בבנייה של המקצבים. יש אחד רובי פוירשטין שהוא בד"כ המחליף של מאיר אדלר בוויזניץ והוא משתמש בקורג (כן, קורג בויזניץ!) וכל מקצבי הקטרון נשמעים אצלו פצצה כולל הדגימות. הכל בול מאייר. (חוץ ממנו בעצמו... שפעם היה יותר דומה בסגנון והיום קצת התעייף מלחקות. ואולי טוב שכך...)
-
@רק-קטרון כתב בימאהה או קורג - סקר - Yamaha or Korg:
@גיבסון-לס-פול כתב בימאהה או קורג - סקר - Yamaha or Korg:
בהחלט. כל בר דעה יסכים שאין מה להשוות בין בראסים של קתרון X-1 (ע"ע "לכובד התנא" של מאיר אדלר) שהם נשמעים בטיירוס לבין בראסים שנמעים מקורג.. (גם חירש יבדיל מקלומטרים)
זה ודאי תלוי בבנייה של המקצבים. יש אחד רובי פוירשטין שהוא בד"כ המחליף של מאיר אדלר בוויזניץ והוא משתמש בקורג (כן, קורג בויזניץ!) וכל מקצבי הקטרון נשמעים אצלו פצצה כולל הדגימות. הכל בול מאייר. (חוץ ממנו בעצמו... שפעם היה יותר דומה בסגנון והיום קצת התעייף מלחקות. ואולי טוב שכך...)
הם משתמשים בקורג בגלל הנוחות ופונקציות
לא בגלל סאונד -
@רק-קטרון כתב בימאהה או קורג - סקר - Yamaha or Korg:
אני לא חושב שיש דגם שאין למאיר... (כמובן ברמה המקצועית) יש לו בודאי גם טיירוס. והוא ניגן שנה אחת במירון עם טיירוס! השאלה היא עם מה הוא מנגן. והוא עצמו טוען בתוקף שאין תחליף לסאונד של X1.
טוב טוב....
לא מכניס את ראשי בין גדולים...
גם ככה אני לא מי יודע מה להוט על הסיגנון של מאיר אדלר -
@קורג כתב בימאהה או קורג - סקר - Yamaha or Korg:
אגב יש לי חבר עם אס אקס 600 ולי יש פי איי 700 ואי"א להשוות ביניהם
אז תשווה בבקשה בין הSX 700 לPA700 שלך שזה המקבילה המקובלת והכמעט רשמית שלו ואז תדבר........
-
@הצ-יזוכר-המנגן חד משמעית נכון!!
-
@שלום-קריגר אתה מסכים איתי שהסאונד של קורג בדאנס ממש לא אותו דבר כמו בימאהה(לגריעותא)
-
@י-פ תשמע אני בונה על ימאאה ואני אוהב את זה
אבל כשאני שומע את אפרים מרקוביץ בקורג זה לבכות
סאונד נקי בטירוף וכו'
כמובן שצריך להיות מקצוען בשביל לבנות בקורג
אני מסכים איתך שרוב האנשים שבונים על קורג לא יודעים להשתמש בו נכון ולכן זה נשמע כך
ביממאה יותר קל לבנות דברים טובים כי זה בא טוב (אבל אי אפשר לשחק בזה יותר מידי)
משא''כ בקורג לא כל אחד יודע להשתמש בו, יותר נכון אין כמעט מי,
אבל היחידים שכן יודעים מוציאים מזה מטעמים
כמובן שיש בזה חיסרון גדול עם הסולטון -
ממליץ לכל המשתתפים בשרשור לקרוא את כל ההודעות, מדובר בוויכוח עתיק יומין, אבל לפחות תדעו על מה הוויכוח ולא סתם לחרטט
-
מה אתם אומרים על זה?
אברהם דויטש מעריץ מושבע של קורג, עבר לימאה גנוסבתקופה האחרונה הוא היה מסתובב עם קורג וגנוס ביחד
תנחשו לבד מה קרה לו בדרך.. -
@המעבד-המתאבד כתב בימאהה או קורג - סקר - Yamaha or Korg:
מה אתם אומרים על זה?
אברהם דויטש מעריץ מושבע של קורג, עבר לימאה גנוסבתקופה האחרונה הוא היה מסתובב עם קורג וגנוס ביחד
תנחשו לבד מה קרה לו בדרך..דיברתי איתו על זה.
היה מסובך לו שניים בתכל'ס
ואז הוא ראה את הסט לייב של עמי כהן
והחליט ללכת על זה עד הסוף -
תחושתי היא שקורג נותן תחושה של לייב (כלומר קצת ללא מיקס של EQ) וע"כ הקלידנים הליטאים נהנים להתשמש בו שזה מזכיר תזמורת חיה
ובימהה הסאונדים מרגישים פלייבק מלוטש מבחינת המיקס וע"כ זה נשמע לדעתי יותר יושב טוב -
@חיים-מפיק-חובבן מה שמשאיר אותנו עם השאלה למה כמה קלידנים עלומי שם כמו אבי דרור ולייבלה ליפסקר משתמשים באורגן ההוא, איך קוראים לו?
אה "קורג", או משהו כזה...