החומר של el m.
-
@elazar-miller כתב בהחומר שלי:
1.mp3
הפעם אני מעלה משהו אלקטרוני קצר.
הסוף בביצוע הזה מפסיק בבת אחת ולא שומעים את הסיום כי זה לא עבר מהתוכנה כראוי
בעז''ה אסדר את זה בהמשך.שמע אחי, עברתי עכשיו על כל היצירות שלך ואתה פשוט מטורף!!!! ברמה הגבוהה ביותר בלי ספק!!
נשמע שיש לך בטבעי את ההבנה של מבנה של שיר, וגיוון ואקשן והכול, זה כישרון נדיר, רק שתדע..תמשיך להעלות עוד יצירות. כיף לשמוע אותם אחד אחד, אתה משתמש באמת בBBC המורחב בתשלום??
||ואגב הייתי שמח שתעלה איזה סרטון או את הקובץ עצמו בקיובייס שמראה את ההתפתחות של השיר, סתם בשביל הסקרנות||||
-
מנגינה קרבית מהיום
משהו קטן שעלה לי בראש ביצוע נחמד אבל לא יותר מידי
1.mp3זה ממש יפה נשמע מקצועי מאוד!
תזמורת סימפונית.mp3
זה נשמע מעלף!!
באמת לא נשמע מספיק טוב מבחינת המיקס וגם לא הכי אהבתי את המעבר מהרעש לשקט כי הוא יצא קצת לא טוב (לדעתי)
אבל זה נשמע פתיח של סרטים שלא מבייש את דיסני והלחן ממש מיוחד
וההרמוניות שדפקת בסוף היצירה ובכלל כל היצירה היא משגעת עם הרמניות מאוד יפות.
עשית שם איזה 3 מודלציות לפחות (עד כמה שאני מבין) ועם אקורדים ממש יפים. -
S_Audio_026.WAV
זה מקצב שבניתי באורגן בפורים דמוקפין כשהיה לי טיירוס 5!. -
@שמואל-הרציון
מה שהעלת אי אפשר לשמוע כי אתה צריך להעלות את זה בקובץ MP3 כדי שמשתמשי נטפרי יוכלו לשמוע.
ואשמח אם תוכל לפתוח נושא נפרד לדברים שאתה עושה, כי הנושא כאן זה נושא שאני מעלה חומרים שלי.
(ואשמח אם תמחק את הפוסט כי אני מעדיף שהפוסטים כאן יצמדו לנושא שפתחתי כאן)
תודה רבה. -
@elazar-miller
וואו
מדהיםמחכה לשמוע עם מיקס טוב
-
משהו מהיום פחות או יותר גמור עוד קצת עבודה במיקס לא יזיק
פשוט וואוו, מדהים לגמרי, אהבתי ממש גם את ההתפתחות והמודולציה בהמשך..
באמת יצרת את זה ביום אחד?? כי זה מטורף...היה משהו בכינורות לקראת המודולציה שלא היה נשמע כ"כ טוב אולי משהו בקצב, אבל זה משהו קטן כי זה מנגינה פצצה!! -
@החושב
עשיתי את הפרוייקט ואת כל הקטעים בשעה וחצי בערך
אחרי זה עוד קצת הוספות.
בכללי כמעט כל הפרוייקטים בסגנון הזה של דרמה שאני עושה אני מסיים תוך 2-3 שעות, ואחרי זה אני לא נכנס אליהם בדרך כלל עוד פעם, ולכן לפעמים אני מחפף קטעים או מפסיק באמצע יצירה שאפשר לפתח אבל לא חוזר אליה.יצא באמת לא רע אבל יש לי תמיד התבאסות מהאיכות של הסאונד (לאו דווקא מבחינת המיקס) כי כשאני שומע כזה סגנון מוזיקה של מלחינים שונים(אמנם נכון שהם הרבה פעמים משתמשים בכלים אמיתיים) אבל בכל זאת אתה שומע איך הסאונד עוצמתי פתוח וחזק ובדברים שלי אין את האיכות הזו שזה ממש ממש משנה את הכל וחבל כי מבחינת הרעיונות זה יכול לצאת ממש יפה אבל הקטע של הסאונד ממש תוקע את זה
-
@החושב
עשיתי את הפרוייקט בשעה וחצי בערך
בכללי כמעט כל הפרוייקטים בסגנון הזה של דרמה שאני עושה אני מסיים תוך 2-3 שעות, ואחרי זה אני לא נכנס אליהם בדרך כלל עוד פעם, ולכן לפעמים אני מחפף קטעים או מפסיק באמצע יצירה שאפשר לפתח אבל לא חוזר אליה.יצא באמת לא רע אבל יש לי תמיד התבאסות מהאיכות של הסאונד (לא מבחינת המיקס) כי כשאני שומע כזה סגנון מוזיקה של מלחינים שונים(אמנם נכון שהם משתמשים בכלים אמיתיים) אבל בכל זאת אתה שומע איך הסאונד עוצמתי פתוח וחזק ובדברים שלי אין את האיכות הזו שזה ממש ממש משנה את הכל וחבל כי מבחינת הרעיונות זה יכול לצאת ממש יפה אבל הקטע של הסאונד ממש תוקע את זה
נו, טוב, עניין של מיקס...
אז לך לפרוג ללמוד מיקס! -
@איש-אחד
זה מן הסתם יוכל לקדם(בעז''ה בהזדמנות אני חושב לעשות קורס)
אבל להשיג סאונד ברמה שלהם
זה לא אפשרי כמעט
כי הם לוקחים סאונדמנים ומפיקים הכי טובים שיש
וזה לא רק עניין של המיקס זה הציוד הניסיון וכל מיני אפקטים
שהם משתמשים שאין לי מושג מה לעשות איתם -
@elazar-miller
יצא באמת לא רע אבל יש לי תמיד התבאסות מהאיכות של הסאונד (לאו דווקא מבחינת המיקס) כי כשאני שומע כזה סגנון מוזיקה של מלחינים שונים(אמנם נכון שהם משתמשים בכלים אמיתיים) אבל בכל זאת אתה שומע איך הסאונד עוצמתי פתוח וחזק ובדברים שלי אין את האיכות הזו שזה ממש ממש משנה את הכל וחבל כי מבחינת הרעיונות זה יכול לצאת ממש יפה אבל הקטע של הסאונד ממש תוקע את זה
טוב אין מה לעשות, ככה זה בעולם הזה של הסאונד, אם יש לך תקציב מנופח התוצאה תהיה בהתאם, מה שכן השמעתי איזה יצירה שלך לחבר והוא ממש התלהב [חופשי זה פתיח של דיסני כלשונו...] מה שאומר שהרבה אנשים לא בהכרח שמים לב להבדל.
אגב, יש גם אוטומציות שאתה יכול להוסיף אותם על קטעים מסוימים, נניח שלקראת סוף קטע אתה רוצה לנפח הכל אז אפשר להכניס רק לקראת הסוף יותר רוורב או להגביר את הוולסוטי וכו'. -
יש גם אוטומציות שאתה יכול להוסיף אותם על קטעים מסוימים, נניח שלקראת סוף קטע אתה רוצה לנפח הכל אז אפשר להכניס רק לקראת הסוף יותר רוורב או להגביר את הוולסוטי וכו'.
אגב אם כבר מדברים אז איך אני באמת יכול להוסיף אפקטים על קטע מסויים בערוץ או מחלק מסויים בפרוייקט?
וסתם מהתעניינות.
איזה מוזיקה אתה עושה(שומע)?
כי נראה שאתה מבין בז'אנר הזה
(רובם פה פחות בקטע של הסגנון הזה)
וראיתי תמיד מהתגובות שלך שיש לך הבנה בסגנון הזה. -
אגב אם כבר מדברים אז איך אני באמת יכול להוסיף אפקטים על קטע מסויים בערוץ או מחלק מסויים בפרוייקט?
בכל ערוץ יש את הR והW, אם מפעילים את R זה מפעיל אוטמוציות שכבר נכתבו מראש וצריך להגדיר אותם. ואם מפעילים את הW זה נותן אפשרות ליצור אוטומציות בזמן אמת, לדוגמא אם אחרי שהקלטת כינורות אתה רוצה להוסיף קצת ווליום במקום מסויים אז אתה מפעיל את הW [ומוודא שגם הR דלוק כי הוא כפתור ההפעלה של זה ], ותוך כדי שהשיר מתנגן אם תגביה את הווליום של הערוץ זה יקליט ככה את הערוץ, [ואם תרצה לשמוע בלי האוטומציה פשוט תבטל את הR]
מקווה שהסברתי טוב, אם תרצה הנה קישורים למדריכים מפורטים יותר. https://www.youtube.com/watch?v=ekDzkydaVAY
https://www.youtube.com/watch?v=8ChNLo9idek
https://www.youtube.com/watch?v=IuoQRzGRi9cבגדול אני אוהב מגוון רחב של מוזיקה [פחות חסידי...יותר ז'אנרים אחרים או סוגי מוזיקה לקולנוע וסרטים כי זה באמת מכניס אווירה חוץ ממה שנותנים האקורדים...], סטייל בריאן טיילור או הנס זימר אם אתה מכיר.
ותכלס' משהו נוסף שאני ממש אוהב בשירים זה ההתפתחות שלהם שכל תיבה יש משהו נוסף ותמיד יש ציפייה לביט הבא, ואתה עושה את זה ממש טוב, גם במה שהעלית עכשיו... -
@החושב
כן שמעתי על זה נראה מעניין
אבל אני חושב שמה שבאמת חשוב ללמוד זה את התאוריה, תזמור, וקומפוזיציה.
כי בסופו של דבר זה מה שצריך כדי להלחין וליצור מוזיקה (גם לסרטים)
ואם למדת את זה תוכל לעשות גם מוזיקה לסרטים, לדעתי קורס מיוחד לסרטים לא ממש חשוב וזה סתם שם מעניין, אבל מעבירים לך את אותם הדברים כמו בקורס רגיל, (אמנם זה טוב לדעת איך להתעסק עם פרטיטורה לסרט וקצת מרחיבים בזה יותר בקורס כזה, אבל לא יודע כמה הקורס הזה יכול להועיל מאשר קורס תזמור רגיל) תלוי כמובן ברמת הידע והכישרון.
ובסופו של דבר הלחנה זה דבר שמגיע מבפנים ואי אפשר ממש ללמד להלחין, יש קצת טיפים אבל זה לא באמת גורם להלחנה מיוחדת.אני אישית לוקח כל מיני סצינות ועושה עליהם מוזיקה וככה מתנסה בלעשות מוזיקה על סרט.
למדתי אצל ערן סלומון קצת רקע בתאוריה וכו', אני עדיין צריך להמשיך אבל יש לו ידע והסברה ממש מעולה, אפשר לקבל ממנו המון! ממליץ!!