קולולם
-
@המעבד-המתאבד וודאי שעם כל זה הוא לא מוותר על מלא ריוורב בעריכות.
-
@המעבד-המתאבד @CUBASE סליחה על ההקפצה אבל אני חייב לומר שממש השתכנעתי ממכם עד ש... ראיתי התייחסות לנושא מצד יואלי דיקמן בקול פליי 50 שיצא שבוע שעבר שהוא אומר שם שבישיבשיר הראשון (שהיה כזכור עם ממקומך, השיר שמופיע בסרטון ש @המעבד-המתאבד העלה) הוא הקליט שירה עם כ50 אנשים בבית הכנסת הגדול ברמת גן (כפי שאפשר לראות בסרטון) כי הוא לא ידע אם הקהל יזרום אבל אחרי שהוא ראה שזה עבד (ובסוף הוא כן השתמש בהקלטה המקורית) הוא מגיע מידי שנה ללא הקלטה מראש ומשתמש רק עם ההקלטה המקורית של הקהל (מה שכן הוא אמר באחד התוכניות שלו במאסטר פליי שההקלטות שירה של הישיבשיר עוברות תהליך ארוך מאוד של עריכות ומלא אפקטים). אני מצרף ציטוט שלו מתוך המגזין בספוילר.
"ואז הגיע הרעיון לעשות 'שירת המונים', כלומר, לקחת את המושג קומזיץ ולהקפיץ אותו מדרגה, משהו שובר שביון שעדיין לא עשו. אני מודה שבמופע הראשון עדיין לא ידעתי בדיוק איך לעשות את זה ואם זה יצליח. לכן, לא לקחתי סיכונים, ומראש, לקראת המופע בבנייני האומה, הקלטתי קהל בבית הכנסת הגדול ברמת גן עם 50-60 איש , כך שאם לא אצליח והקהל בבנייני האומה לא יגיב, בלחיצת כפתור תהיה לי הקלטה של קהל וזה יעבוד. אך למעשה, לא השתמשתי בהקלטה הזאת, כי לא הייתי צריך. הקהל השתתף במאה אחוז, זה היה פשוט מטורף.
ובאמת בישיבשיר השני והשלישי וכל השאר, כבר לא הקלטתי כלל קהל מראש, באתי ממש 'על ריק', והכל מתרחש בלייב, בזמן אמת, וזה פשוט עובד, כי גם הקהל נהנה מזה". -
יש בפלייבק שהוא משמיע בהתחלה כמו קולות כאלה ברקע כדי שידעו מתי לשיר וכו' השאלה אם הוא באמת שם אח"כ את ההקלטה מהארוע או נשאר עם אותם קולות רקע הנ"ל רק עושה להם מיקס נורמלי
-
יש בפלייבק שהוא משמיע בהתחלה כמו קולות כאלה ברקע כדי שידעו מתי לשיר וכו' השאלה אם הוא באמת שם אח"כ את ההקלטה מהארוע או נשאר עם אותם קולות רקע הנ"ל רק עושה להם מיקס נורמלי
-
@Yossile תקרא ת'כתבה שוב. הוא כתב שהוא הקליט בשביל האירוע הראשון למקרה שהקהל לא יתפוס ת'פאנץ' - ואז הוא יוכל להדליק הקלטה בווליום סביר וזה יראה שכולם שרים וגם הקהל עצמו לא יאחוז שמשהו לא בסדר.
אבל ברור שבקליפ זה הקלטה נוספת, ואין מה להתווכח על זה.
אני מכיר כמה וכמה חברה מבסמת'ס שהולכים אליו קבוע.... -
@הצ-יזוכר-המנגן @מיכאל ספרו לי על זה. לא יודע עם איזה קולות הוא משתמש בסוף אבל הוא לא משמיע שום פלייבק עם התפקידים ושום כלום. הכל באמת זורם בלייב (הייתי בזה כמה וכמה פעמים).
אני מכיר כמה וכמה חברה מבסמת'ס שהולכים אליו קבוע....
מה זה קבוע? בפעם בשנה שזה קורה (או שהם הולכים סתם להקלטת מקהלות לשירים אצלו)?
-
@Yossile ברור. היום בהופעות - הכל בלייב כמו שהוא כתב - שהוא כבר לא משתמש בהקלטות כי אין צורך והקהל מספיק משתף פעולה. וגם בהתחלה הוא רק הקליט למקרה חירום ובסוף הוא לא השתמש.
מה זה קבוע? כל פעם שיש קולולום - הם הולכים להקליט אצלו (כמובן שזה מעבר למקהלות הקבועות שלו שהוא משתמש בדרך כלל באותם בחורים מבית מת'ס..) -
@Yossile ברור. היום בהופעות - הכל בלייב כמו שהוא כתב - שהוא כבר לא משתמש בהקלטות כי אין צורך והקהל מספיק משתף פעולה. וגם בהתחלה הוא רק הקליט למקרה חירום ובסוף הוא לא השתמש.
מה זה קבוע? כל פעם שיש קולולום - הם הולכים להקליט אצלו (כמובן שזה מעבר למקהלות הקבועות שלו שהוא משתמש בדרך כלל באותם בחורים מבית מת'ס..)להפקות הרגילות הוא לוקח בחורים מבית מתתיהו?!
-
@המעבד-המתאבד לפי מה שידוע לי הוא מקליט את עצמו עם כמה ממקהלת ידידים.
-
@המעבד-המתאבד לפי מה שידוע לי הוא מקליט את עצמו עם כמה ממקהלת ידידים.
גם לי זה ידוע ולכן התפלאתי
-
@המעבד-המתאבד אכן כן. כמובן לא באופן קבוע שאך ורק הם, וכמובן לשירים חסידיים כבדים צריך מקהלה של חסידים, אבל לשירים קלאסיים עד ישראלים - כמעט תמיד בחורי ישיבות.
אגב - כנ''ל לגבי אלי קליין - בכל ההפקות הקומזיציות שלו - בחורי ישיבות.