כמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?
-
מצידי מספיק לתרגל שמיעה
אני לא קורא תוים ואני יודע לנגן מצויין (על פי שמיעה) -
@אהרון-יוסף-בבייב אבל אם אתה רוצה לפתוח תזמורת או להקליט נגנים אז מה זה עוזר אתה הרי בסופו של דבר צריך לרשום תווים לנגנים
כמדומני זו היתה המטרה של השאלה שלו -
@אהרון-יוסף-בבייב מה זה רלוונטי מה עוזר לך? הבנאדם ביקש טיפים ללימוד תווים ולא טיפים לחיים.
-
@דניאל אני ממליץ מאד!
על הספר "אורגנית עם כל שיר" של יגאל טבאל.
בד"כ מוכרים אותו בכל חנות של כלי נגינה.
הספר הולך אתך צעד אחר צעד, מתחיל באימוני קצב עם התו דו ורה, לאחר מכן תרגילים עם דו ורה, ועל זו הדרך מוסיף לך תרגילים עם עוד ועוד תוים. תוך כדי הוא מלמד את כלל המושגים של משקל וקצב, אקורדים וכל שאר המושגים של תאוריה מוזיקלית.
אם תרצה להתקדם אחר כך, יש את סדרת "פסנתר עם כל שיר" ברמה מתקדמת יותר ללימודי פסנתר
ואם אתה לא מחפש להתקדם בפסנתר, יש לו גם ספרים ברמה מתקדמת ליצירות באורגנית -
@מרדכי-S אולי חוברת טובה אבל השירים שם זוועה.
אם כבר הבנאדם רוצה ללכת לכיוון של חוברות לימוד יש את "מתחילים עם נשמה" ו"ממשיכים עם נשמה" (גם נמכרים בכל חנות מוזיקה), סדרה של שתי חוברות שמלמדת תווים ואקורדים צעד צעד בצורה שמאוד קל לקלוט עם שירים חסידיים מוכרים (כמובן שאין לי שום קשר למחבר ואני ממליץ מתוך היכרות עם החוברות בלבד) אבל לא יודע אם זה היה הכיוון שלו.
-
@Yossile כתב בכמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?:
אם כבר הבנאדם רוצה ללכת לכיוון של חוברות לימוד יש את "מתחילים עם נשמה"
אני מכיר, ומבלי לגרוע בחוברת זו, זה לא מתקרב לרמה המקצועית של יגאל טב-אל
ומי שיש לו בעיה עם השירים יש לו גם חוברת שבנויה על שירים חסידיים
-
@קלידן כתב בכמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?:
משהו יכול להסביר לי מה הכונה כל הדבר הזה שנקרא תווים (בקצרה) פשוט אני למדתי הכול מאפס עד מאה לפי שמיע אני יודע אך נראה דו וכ"ו בתויים אבל לא יותר מזה
וגם למה זה חשוב?תווים זוהי הדרך הקלאסית הרווחת בדרך כלל בעולם ללימוד נגינה
תו הוא סימן גרפי המסמן צליל ,התווים משמשים לרשימת המוזיקה
התווים רשומים על חמשה שזה תור של חמישה טורים עליהם נרשמים התווים מלמעלה למטה התו למטה מסמן צליל מסוים עד שהוא עולה ועולה ומסמן צליל אחר
ולמה זה חשוב-לנגני תזמורות ללימוד יצירות בפסנתר ולהרבה דברים אחרים זהו בגדול -
@מרדכי-S כתב בכמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?:
למתחילים זה ממש פצצה! מובן מאוד וקל ברמות
מתאים גם למי שאין בכלל שום ידע בתווים, מסביר גם את האיצבועים בצורה ברורה מאוד. בקיצור- מי שרוצה באמת לדעת לקרוא תווים שיתחיל מהחוברת הזאת!
(אין לי שום קשר למו"לים אם תהיתם... אני ממליצה על זה נטו כי אני למדתי ממנה לפני שנים וכל הידע שלי הגיע ממנה. כמובן שתמיד אפשר ללמוד ולהתקדם עוד אבל למתחילים זה מעולה) -
@קלידן כתב בכמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?:
משהו יכול להסביר לי מה הכונה כל הדבר הזה שנקרא תווים (בקצרה) פשוט אני למדתי הכול מאפס עד מאה לפי שמיע אני יודע אך נראה דו וכ"ו בתויים אבל לא יותר מזה
וגם למה זה חשוב?תווים זה טוב בשביל לסדר לך את הנגינה, אתה לא צריך לזכור את כל מה שתנגן בע"פ אלא אתה מנגן וקורא תוך כדי את הצלילים הבאים, זה גם חוסך המון טעויות שנגיד אתה מנגן ולא בפוקוס מאה אחוז ויוצא טעויות- אולי בקלידים פחות מרגישים את זה אבל יש כלים ששומעים כל טעות וזה צורם, לפי שמיעה אפשר להתבלבל יותר אבל שזה כתוב מולך (ואתה יודע לקרוא את זה טוב) אז פחות תטעה.
וסתם זה כיף שכל יצירה בעולם- גם כאלה מורכבות אתה יכול לנגן בקלות ועם כל הדיוקים החשובים... -
@miri אולי בשביל הדיוקים זה טוב, אבל ברור שאם תרצה להיות קלידן - ותתחיל ללמוד רק תוים - לא יצא לך מזה כלום, כי נגינה כקלידן בודד - היא בשום צורה לא לפי הספר, ואם תנגן באירוע אחד שלך מתוך תוים - פרנסה מזה כבר לא תהיה לך...
אבל מי שכבר מנגן מספיק טוב לפי שמיעה, ברמה של קלידן מתחיל, יכול ללמוד עוד משהו חדש.
ולדעתי - עדיף קודם ללמוד סולמות, ורק בסוף תוים, (כמובן חוץ ממי שמנגן בכלי שהוא לא קלידים או פסנתר..) כי למעשה זה הכי פחות נצרך היום... -
@מיכאל לדעתי מי שקלידן לבד אין לו כ"כ מה לעשות עם תווים וכמובן שצריך להשקיע בעיקר בסולמות ולהיפטר מהטרנספוזיציה, דבר שבכללי מפתח מאוד את השמיעה ועוזר להסתדר יותר טוב מול זמרים. אבל כמוזיקאי (פסנתרן, מעבד וכו') לדעת תווים זה חובה (לדעתי כמובן), הן מבחינת נגינה מדוייקת שנצרכת בדברים כאלה והן מבחינת איך שזה מפתח את היצירתיות, כי כשאתה פותח תווים של יצירה ואתה יכול לנתח את התפקידים ולראות מה כל כלי עושה ואיך התוצאה הסופית, זה מפתח בטירוף את היצירתיות שאתה מכניס בתפקידים עצמם.
-
@מרדכי-S כתב בכמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?:
@Yossile כתב בכמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?:
אם כבר הבנאדם רוצה ללכת לכיוון של חוברות לימוד יש את "מתחילים עם נשמה"
אני מכיר, ומבלי לגרוע בחוברת זו, זה לא מתקרב לרמה המקצועית של יגאל טב-אל
ומי שיש לו בעיה עם השירים יש לו גם חוברת שבנויה על שירים חסידיים
תוים באמת קל ללמוד מזה, אקורדים לא. הוא מלמד איך מנגנים את האקורד למשל Am אבל לא מלמד מה עומד מאחורי זה ואיך זה בנוי.
לי היה קשה להבין משם את כל נושא הסולמות -
@Yossile גם כמוזיקאי וכמעבד זה לא כזה נצרך. כשאתה כפסנתרן בודד על הבמה - אין שום ענין לנגן לפי תוים. רק כשזה חלק מתזמורת. (כמובן חוץ מהפסנתרנים בקונצרטים בבתי אבות, למי שמכיר....) ויותר מזה - עדיף תמיד שתנגן באילתוריישן מאשר לפי הספר, ואם אתה מנגן טוב - ויודע סולמות כמו שצריך - זה יוצא הרבה יותר יפה ומקצועי.
וכמעבד - אולי באמת יש יותר ענין, אבל אין צורך בקריאה שוטפת, אלא מספיק ידיעה בסיסית, כי אתה לא משתמש בזה בלייב.
ואפרופו מעבד - הכי פחות צריך לדעת סולמות - כי בעיבודים קלאסיים הכל אם טרנספוזיציה. (חוץ מעיבודי לייב כמובן, של הקלטות כלים..) -
@מיכאל לא אמרתי שאתה צריך את זה בשביל לבצע את התפקיד שלך וודאי שאפשר להסתדר בלי זה, רק אמרתי שלדעתי (כפסנתרן ומעבד שיודע תווים) זה מפתח מאוד את היצירתיות של כתיבת ונגינת התפקידים כי זה נותן לך הבנה של איך להגיע לתוצאה הרצויה במינימום עומס, איך איזה אקורד שקצת נבלע בעיבוד יכול לשנות הכול ואיך שינוי של תו אחד בליווי או בקול שני מכניס אוירה מטורפת (כמובן זה בהנחה שאתה יושב על עיבוד של מישהו אחר או על פרטיטורה של יצירה ובודק איך הדברים קורים).
-
@דניאל כתב בכמה זמן לוקח ללמוד תווים ברמה של נגן באירוע?:
מקווה שאני אצליח נראה לא פשוט.
זה בהחלט אתגר --ויש לי בשבילך טיפ שיעזור לך מניסיון אישי
לפני כמה שנים למדתי לנגן מתוים מפתח סול --בחליל צד
לכן אני יודע לנגן מתוים --אבל הפסקתי באיזה שלב כי היה לי קשה כל התרגולים המשעממים שחייבים כדי להתקדם
אבל עד היום מה שלמדתי עוזר לי
מציע לך לשם תרגול תוים --לקחת שירים שאתה כבר מכיר ויודע לנגן משמיעה
ולנגן אותם מתוים --כאילו שאתה לא מכיר
ולראות איך המלודיה "נכנסת " בתוך התוים זה מאוד עוזר
וגם נותן סיפוק וגם הרבה יותר קל בשלבים הראשונים כי אתה כבר יודע לאיזה תוצאה צריך להגיע -- ועם הזמן תתרגל גם לנגן דברים לא מוכרים
בהצלחה -
@מיכאל
מעבד נורמלי צריך לדעת, מעבד שלא יודע סולמות זה לא מקצועי בכלל, מעבד צריך להיות בקיא בתאוריה, ולדעת תווים לאו דווקא ברמה של קריאה גבוהה של נגן, אבל רמה של לקרוא לכתוב בצורה טובה וכו'
לגבי נגן שלא יודע תווים זה לא דומה לנגן שמנגן תווים.
נגן שלא מנגן תווים זה חיסרון גדול שכל עוד הוא לא ממלא אותו אז נגן שיודע מתעלה עליו (אני לא מדבר על קלידנים של חתונות וכד')ובסופו של דבר ידיעת תווים זה לא דבר שכולם צריכים לדעת אבל מוזיקאי שיודע זה משנה את הרמה המקצועית שלו ללא ספק!!